Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ραχήλ Μακρή :Δεν έχετε πλέον ούτε ιερό, ούτε όσιο Σεβαστείτε την ανθρώπινη ζωή




16 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σφοδρή Επίθεση της Τομεάρχου Μεταφορών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτού Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή στον Υφυπουργό Μεταφορών, Βουλευτή Ν.Κοζάνης, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Ραχήλ Μακρή: «Δεν έχετε πλέον ούτε ιερό, ούτε όσιο. Σεβαστείτε την ανθρώπινη ζωή».

Η Συγκυβέρνηση του κ. Σαμαρά και των προκατόχων του, έχουν οδηγήσει την Ελληνική Κοινωνία σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Η ανεργία αποτελεί πρόβλημα κάθε οικογένειας και η επιβίωση των πολιτών δεν εξασφαλίζεται από μια Κυβέρνηση που αγωνιά μόνο για τις δεσμεύσεις της στην Τρόικα.

Δ.Τ. ΓΙΑ STREET TENNIS





Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Πολιτιστικών Δρώμενων του Δήμου Φλώρινας, σας γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει παρουσίαση και γνωριμία με το άθλημα του τένις δρόμου(street tennis), από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας.
Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 20 Αυγούστου 2013 και ώρα 18:00, στην πλατεία Γεωργίου Μόδη στη Φλώρινα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6937032611 (κ. Βασίλη Κουτσοτόλη).

Έκθεση φωτογραφίας «Photo Essence»


ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ



 1.jpg
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ «ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ»

Οι «Περαστικοί» είναι ένα συγκρότημα που αποτελείται από Φλωρινιώτες μουσικούς - τραγουδιστές, το οποίο προσπαθεί να απομονώσει στο πέρασμά του, όλα εκείνα τα καλά στοιχεία της ελληνικής μουσικής (τραγούδια), που αξίζουν να φτάσουν στον τελικό προορισμό αυτής της όμορφης διαδρομής… στις ψυχές και στις καρδιές των ανθρώπων.

Αφίσα Εκθεσης ΣΕΟΦ


Πολιτιστικος Συλλογος Σιταριας Νεοι Οριζοντες

 
Πολιτιστικος Συλλογος Σιταριας Νεοι Οριζοντες
Συντομο Βιογραφικο
Ο πολιτιστικος Συλλογος Σιταριας Νεοι Οριζοντες ιδρυθηκε στις 04 Φευρουαριου 2009 με την συμμετοχη 110 ιδρυτικων μελων,σημερα τα ενεργα μελη του συλλογου αγγιζουν τα 200.
Το χορευτικο τμημα νεων συμμετειχε στο 1ο παννεληνιο Φεστιβαλ Νεων στο Σουφλι το καλοκαιρι του 2009. Επειτα για πρωτη φορα διοργανωσε το πανηγυρι της Σιταριας στις 07 και 08 Σεπτεμβριου 2009. Τον Ιουλιο του 2010 ο Πολιτιστικος Συλλογος εκανε την πρωτη αποπειρα για την αναδειξη της παραδοσης ,με δυημερες πολιτιστικες εκδηλωσεις.
Τον Αυγουστο του 2010 το χορευτικο τμημα νεων συμμετειχε στο 7ο Παγκοσμιο Φεστιβαλ παραδοσιακων χορων στην Ροδο και παρακολουθησαν σεμιναρια νησιωτικων χορων. Καθως και ολο το καλοκαιρι του 2010 συμμετειχε σε διαφορες πολιτιστικες εκδηλωσεις εντος νομου της Φλωρινας.
Με τον ερχομο του νεου χρονου ανοιξαν νεοι οριζοντες για τον Πολιτιστικο Συλλογο και ειχε την ευκαιρια να αναδειξει την παραδοση , τα ηθη , τα εθιμα  και τους χορους του νομου της Φλωρινας στο 4ο Παραδοσιακο Φεστιβαλ στην Ουγγαρια στην Πολη Βουδαπεστη τον Ιανουαριο του 2011.
Αρχες Φεβρουαριου του 2011 , αποφασισαμε να πραγματοποιησουμε  μια εκδηλωση με οραμα να ενωσουμε ολους τους τους Μακεδονες απο ολο τον κοσμο ,καθε χρονο στην Σιταρια Φλωρινας  κοντα στα τριεθνες συνορα (Αλβανιας-F.Y.R.O.M και Ελλαδας) και ετσι ξεκινησε δειλα η ιδεα για το Παμμακεδονικο Ανταμωμα. Τελικα το ονειρο αυτο πραγματοποιηθηκε στις 09 Ιουλιου 2011 με το 1ο Παμμακεδονικο Ανταμωμα στην Σιταρια Φλωρινας ,οπου συμμετειχαν 19 Πολιτιστικοι Συλλογοι απο ολοκληρη την Μακεδονια. Το Παμμακεδονικο Ανταμωμα εγινε θεσμος στην πολη της Φλωρινας και διοργανωνεται πλεον καθε χρονο στην Σιταρια Φλωρινας με διοργανωτη τον Πολιτιστικο Συλλογο Σιταριας-Φλωρινας Νεοι Οριζοντες.
 Μετα την επιτυχια του Παμμακεδονικου Ανταμωματος το χορευτικο τμημα Νεων συμμετειχε στο 17ο Παραδοσιακο Σεμιναριο στην Ρωμη της Ιταλιας τον Αυγουστο του 2011 με σκοπο την αναδειξη των παραδοσιακων χορων της Μακεδονιας. Η αγαπη που εδειξε ο κοσμος της Ρωμης για τους χορους της Μακεδονιας εδωσε την ευκαιρια στον Πολιτιστικο Συλλογο Σιταριας Φλωρινας τον Νοεμβριου του 2011 να συμμετεχει σε ενα ακομα Σεμιναριο Παραδοσιακων χορων στην Πραγα με τεραστια επιτυχια.
Τον Μαρτιο του 2012 με πολυ ζηλο και ορεξη ξενικησαν οι προετοιμασιες για το 2ο Παμμακεδονικο Ανταμωμα. Το 2ο Παμμακεδονικο Ανταμωμα πραγματοποιηθηκε 13-14-15 Ιουλιου στην Σιταρια Φλωρινας με την Συμμετοχη 54 Πολιτιστικων Συλλογων ,με εκπροσωπους απο τις Παμμακεδονικες Ενωσεις Υφηλιου και την συμμετοχη του χορευτικου "Υιοι και Θυγατερες του Μεγαλου Αλεξανδρου" απο την Βοστωνη. Το 2ο Παμμακεδονικο Ανταμωμα διοργανωθηκε απο τον Πολιτιστικο Συλλογο Σιταριας Φλωρινας Νεοι Οριζοντες υπο την αιγιδα Δημου Φλωρινας και Περιφερεια Δυτικης Μακεδονιας.
Το καλοκαιρι του 2012 το χορευτικο τμημα νεων και το χορευτικο τμημα γυναικων πραγματοποιησε περιπου 40 εμφανισεις εντος και εκτος νομου της Φλωρινας. Πλεον στον Συλλογο λειτουργουν 3 χορευτικα τμηματα , το χορευτικο τμημα Νεων , το χορευτικο τμημα Γυναικων και το χορευτικο τμημα ανηλικων .Επισης λειτουργει τμημα θεατρου ,πραγματοποιουνται ημεριδες την ημερα της 3ης ηλικιας(1 Οκτωμβριου),ημεριδες για την ενημερωση αφροδισιων νοσηματων .Με την εξαρση της οινομικης κρισης πολλες οικογενειες πλεον δεν εχουν την δυνατοτημα να καλυψουν τις βασικες αναγκες γιαυτο  απο τον Ιανουαριο του 2012 ανοιξε ενα νεο τμημα με την ονομασια "Νοιαζομαι -Μοιραζομαι -Βοηθαω" οπου συγκεντρωνονται τροφιμα και ρουχα για οικογενειες με οικονιμικες δυσκολιες.
Μετα την τεραστια επιτυχια του 2ου Παμμακεδονικο Ανταμωματος,οι απαιτησεις της εκδηλωσης αυξηθηκαν και ετσι οι προετοιμασιες για το 3ο Παμμακεδονικο Ανταμωμα ξεκινησαν απο τον Ιανουαριο. Το 3ο παμμακεδονικο Ανταμωμα πραγματοποιηθηκε 12-13-14 Ιουλιου 2013 στην Σιταρια Φλωρινας υπο την αιγιδα του Δημου Φλωρινας και περιφερεια δυτικης Μακεδονιας. Λογω της μεγαλης απηχησης απο τον κοσμο το Δ.Σ του Συλλογου αποφασισε να πραγματοποιηθουν ξεναγησεις στις Πρεσπες και στο Νυμφαιο , ετσι ωστε ολοι οι επισκεπτες και συμμετεχοντες του Παμμακεδονικου Ανταμωματος να εχουν την ευκαιρια να γνωρισουν τις ομορφιες της πολης αυτης και να ενισχυθει οικονιμικα ολος ο Νομος της Φλωρινας. Τειλικα στο 3ο Παμμακεδονικο Ανταμωμα συμμετειχαν 83 Πολιτιστικοι Συλλογοι απο καθε γωνια του Πλανητη. Παρωντες ηταν εκπρωσοποι απο τις παμμακεδονικες ενωσεις Υφηλιου καθως και οι συνεδροι που συμμετειχαν στο 11ο Παγκοσμιο συνεδριο Παμμακεδονικων Ενωσεων.

Φλώρινα Δ/Δ Νέου Καυκάσου: Επιτέλους πόσιμο νερό!

Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου νωρίς το πρωί πιασαν δουλεία τα μηχανήματα.
Με εντολή του Δήμαρχου κ. Γιάννη Βοσκόπουλου εξειδικευμένος εργολάβος διακόπτει τις παροχές αμιάντου που τροφοδοτούν τις οικίες!

Προβολές ταινιών - ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ





Το πρόγραμμα των προβολών είναι:


Σάββατο 17 Αυγούστου 2013  _  Ώρα έναρξης 23:00

Παγόβουνο, Κωνσταντίνος Γεραμπίνης _ Μυθοπλασία (18’)
Βραβείο «Τώνια Μαρκετάκη» για την καλύτερη ταινία “Κοινωνικού Προβληματισμού”

Eight-minute deadline, Ζίνα Παπαδοπούλου-Πέτρος Παπαδόπουλος _ Κινούμενα Σχέδια (8΄)
Τιμητική Διάκριση Animation