Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΑΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

                      
                    Φλώρινα, 29- 03 - 2013
                          Αρ. Πρωτ. : -9912-
                                         

Ταχ. Δ/νση       : Μεγ. Αλεξάνδρου 97,
                            Φλώρινα
Ταχ. Κώδικας   : 531 00
Τηλέφωνο        : 23853 51010
Fax                   : 23850 44628
e-mail               : press@cityoflorina.gr


ΠΡΟΣ:
ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ


Θέμα: Πρόταση παραίτησης αιρετών Δυτικής Μακεδονίας.


            Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, το Αθηναϊκό κράτος κώφευσε στις αντιδράσεις του λαού της Δυτικής Μακεδονίας για το πανεπιστήμιο και το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».

Οι τεκμηριωμένες προτάσεις μας, οι παραστάσεις μας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, οι μαζικές αντιδράσεις των πολιτών δε συγκίνησαν κανέναν.

Η συρρίκνωση του ΤΕΙ και η κατάργηση του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας δε μας αφήνει περιθώρια αντιδράσεων πια, παρά μόνο ένα. Την παραίτησή μας, από τους θεσμικούς φορείς στους οποίους συμμετέχουμε.  Γι’ αυτό προτείνω την παραίτηση του συνόλου των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων στους Δήμους Φλώρινας, Γρεβενών, Εορδαίας, Καστοριάς και Κοζάνης. Την παραίτηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και του συνόλου των Περιφερειακών Συμβούλων. Την παραίτηση του συνόλου των Βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας.

Εφόσον οι συνάδελφοί μου Δήμαρχοι, καθώς και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αποδεχτούν την πρότασή μου, πρέπει να λάβουν  άμεσα τη σχετική απόφαση.

Ας είναι η τελευταία μας αντίδραση για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» και η ελάχιστη προσφορά στη Δυτική Μακεδονία και τους πολίτες της.

Το άδικο δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο.Εσωτ. Διανομ.:
Γρ. Δημάρχου + οικ. φακ.

Με τιμή
Ο Δήμαρχος ΦλώριναςΙωάννης Βοσκόπουλος
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:
 1. Βουλευτή Ν.Δ. Γρεβενών, Κοψαχείλη Τιμολέων
 2. Βουλευτή Ν.Δ. Καστοριάς, Αντωνίου Μαρία
 3. Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καστοριάς, Διαμαντόπουλο Ευάγγελος
 4. Βουλευτή Ν.Δ. Κοζάνης, κ. Παπαδόπουλο Μιχάλη
 5. Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κοζάνης, Ουζουνίδου Ευγενία
 6. Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κοζάνης,  Κουκουλόπουλο Παρασκευά
 7. Βουλευτή ΑΝ.ΕΛ. Κοζάνης, Μακρή Ραχήλ
 8. Ανεξάρτητο Βουλευτή Κοζάνης, Κασαπίδη Γεώργιο
 9. Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας, Κωνσταντινίδη Ευστάθιο
 10. Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας, Γερμανίδη Αθανάσιο
 11. Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Δακή Γεώργιο
 12. Δήμαρχο Γρεβενών, Κουπτσίδη Δημοσθένη
 13. Δήμαρχο Εορδαίας, Βρυζίδου Παρασκευή
 14. Δήμαρχο Καστοριάς, Χατζησυμεωνίδη Εμμανουήλ
 15. Δήμαρχο Κοζάνης, Μαλούτα Λάζαρο
 16. Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Φλώρινας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                                


                                                                                                                          Φλώρινα 29/03/2013   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κληθείς να σχολιάσει νέα ανακοίνωση της κ. Ραχήλ Μακρή, ο κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης  δήλωσε τα εξής:

Με ένα νέο παραλήρημα μεγαλείου η κ. Μακρή ζητάει εξηγήσεις και απαντήσεις από τους παλιότερους Βουλευτές, για όλους και για όλα. Πολύ καλά κάνει γι΄  αυτό της απαντώ.

Αυτοί είναι οι νέοι τομεάρχες της ΝΔ στη Δυτική ΜακεδονίαΠραγματοποιήθηκε απόψε στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., η πρώτη συνεδρίαση της Γραμματείας Οργανωτικού Βορείου Ελλάδος της Νέας Δημοκρατίας, με τη νέα της σύνθεση.
Περιφερειάρχης: Στέφανος Κουτσιούκης, δημοτικός υπάλληλος
Τομεάρχης Ν. Κοζάνης: Κωνσταντίνος Μετίσογλου, οικονομολόγος
Τομεάρχης Ν. Γρεβενών: Δημήτριος Μπέης, ελεύθερος επαγγελματίας
Τομεάρχης Ν. Καστοριάς: Στέργιος Κιάνας, δικηγόρος
Τομεάρχης Ν. Φλώρινας: Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, υπάλληλος ΔΕΗ…
Θα πρέπει να σημειωθεί πως θα υπάρξει σίγουρα αλλαγή στη θέση του τομεάρχη Φλώρινας, καθώς όπως μας ανέφερε ο κ. Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, τ’ όνομά του ανακοινώθηκε παρά τη θέληση και έγκρισή του.
Αναδημοσίευση από: http://www.kozan.gr/

Μουσική βραδιά αποκλειστικά για γυναίκες

Μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς

Μετά από πρόταση της ΕΣΕΕ για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς, ο Υπουργός Ανάπτυξης αποφάσισε να μεταφέρει την αργία από τη Μεγάλη Τετάρτη στην Τρίτη του Πάσχα.
Η σχετική ΚΥΑ βρίσκεται για υπογραφή στο υπουργείο Εργασίας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην έκθεση MITT

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας συμμετείχε στην τουριστική έκθεση MITT 20-23 Μαρτίου 2013 ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Το ντοκιμαντέρ «Εργαστήρι αιώνων» στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας

Το ντοκιμαντέρ «Εργαστήρι αιώνων» του σκηνοθέτη Βαγγέλη Ευθυμίου, θα προβληθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας, στην αίθουσα Θόδωρος Αγγελόπουλος σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 στις 22:00.
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των Περιφερειακών Εκδηλώσεων του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο ταξιδεύει σε περισσότερες από 30 πόλεις στην Ελλάδα.

Ο Ηλιάδης παρέδωσε το Ολυμπιακό του μετάλλιο στη μονή Βατοπαιδίου

Μπορεί το παρουσιαστικό του να τον εντάσσει περισσότερο στους «σκληρούς» του αθλητισμού, παρά στο… παιδί της εκκλησίας, όμως, από ό,τι φαίνεται είναι βαθιά

«Μονόδρομος, η άμεση συνέχιση χρηματοδότησης και υλοποίησης του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»

Αν και δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση από το Υ.Π.Ε.Κ.Α. ως υπεύθυνου για την υλοποίηση του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», περιήλθε στην αντίληψή μας ότι κατόπιν εντολής του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Α.Ε.) προς όλες τις Τράπεζες που συμμετέχουν στο εν λόγω Πρόγραμμα, σταμάτησε η κατάθεση νέων αιτήσεων και το Πρόγραμμα αναστέλλεται για τις Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Ο επικαλούμενος λόγος που οδήγησε στην εξέλιξη αυτή, είναι η πλήρης απορρόφηση των σχετικών πόρων, που αναλογούσαν στις εν λόγω δύο Περιφέρειες.
Παρά τα προβλήματα που παρουσίασε το Πρόγραμμα από τον αρχικό του σχεδιασμό

Μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε Β.Ε.ΠΕ. και Επιχειρηματικά Πάρκα

Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενημερώνει τα ενδιαφερόμενα μέλη του ότι αναμένεται άμεσα η προκήρυξη του προγράμματος "Μετεγκατάσταση Επιχειρήσεων σε Β.Ε.ΠΕ. και Επιχειρηματικά Πάρκα" μετά την Προδημοσίευση του στις 14 Δεκεμβρίου 2012 από την

Σεισμική δόνηση το πρωί στη Φλώρινα

Με σεισμική δόνηση μεγέθους 2,5 R ξεκίνησε η μέρα για τους κατοίκους της Φλώρινας.
Η δόνηση καταγράφηκε στις 7.11’ το πρωί και το επίκεντρο εντοπίζεται 14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Φλώρινας, με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Ομογενής Έλληνας Βουλευτής στην ΠεριφέρειαΤην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου, ο ομογενής Έλληνας Βουλευτής της Αυστραλίας και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού Γιάννης Πανταζόπουλος.
Τον ομογενή βουλευτή υποδέχθηκαν στην Περιφέρεια λόγω απουσίας του Περιφερειάρχη Γιώργου Δακή, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Παπαδόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Πρωτογενούς Τομέα Χρήστος Ευαγγέλου.

Παράταση Προθεσμίας Υποβολής Προτάσεων μέχρι 10 Απριλίου 2013 Βραβείο Καινοτομίας Ευφυών Ενεργειακών Λύσεων EmPowerΛόγω της σημαντικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το βραβείο καινοτομίας ευφυών ενεργειακών λύσεων EmPower, την πολυπλοκότητα της αίτησης που πρέπει να
συμπληρωθεί από τους ενδιαφερόμενους για την υποβολή της πρότασης καθώς επίσης και την πληρέστερη δημοσιότητα που πρέπει να δοθεί στο διαγωνισμό αλλά και στο πρόγραμμα EmPower δίδεται παράταση στην προθεσμία υποβολής προτάσεων για το βραβείο καινοτομίας έως και την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΦΗ ΦΠΑ ΑΓΡΟΤΩΝH Διεύθυνση Οικονομικών της ΕΑΣ Αμυνταίου ενημερώνει ότι όσοι παραγωγοί προσκόμισαν τα τιμολόγια τους για την επιστροφή ΦΠΑ αγροτών στην ΕΑΣ Αμυνταίου, κατόπιν επικοινωνίας με τη ΔΟΥ Φλώρινας – Αμυνταίου, θα πρέπει οπωσδήποτε εντός της εβδομάδος να μας προσκομίσετε επιπλέον δικαιολογητικά:

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ»Συνάδελφοι,
Στα πλαίσια της τακτικής μας επικοινωνίας σας ενημερώνουμε ότι:
1)      Όσοι δεν είχατε απογραφεί και δεν πληρωθήκατε τον προηγούμενο μήνα εφ’ όσον είχατε απογραφεί μέχρι τις 5/3/2013 θα πληρωθείτε κανονικά. Όσοι
απογραφήκατε μετά τις 5/3/2013 θα πάρετε προκαταβολή και θα πληρωθείτε κανονικά από τον επόμενο μήνα. Αυτό γίνεται λόγω μηχανογραφικού συστήματος.

Φ.Σ.Φ. Αριστοτέλης- Α.Σ. ΚαστοριάςΗ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30-03-2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00 ΣΤΑ ΔΑΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α ΕΚΑΣΔΥΜ(ΝΙΚΗΤΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΦΤΑΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΙΣ 3 ΝΙΚΕΣ)ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ.Φ.Σ.Φ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-Α.Σ ΚΑΣΤΟΡΙΑ.ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ Γ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

Θρησκευτικές εκδηλώσεις στο Αντίγονο

11η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής ΜακεδονίαςΟ Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη:
α) Τις διατάξεις του άρθρου 175,176 (όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 5 του Ν. 4071/2012) και 177 του Νόμου 3852/10
β) Την αριθμ.2/13 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.
γ) Την ανάγκη συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής)
ΚΑΛΕΙ
Σε συνεδρίαση την Τρίτη  2/4/2013 και ώρα 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα:

ΝΕΟ Δ.Σ ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ AΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥΣυγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτροφίας περιοχής Αμυνταίου μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν τη Παρασκευή 22 Μαρτίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΑΣΕΠΑ, Γυμναστηρίου 7, στο Αμύνταιο.
Η νέα σύνθεση, μετά την κατανομή των αξιωμάτων, έχει ως ακολούθως:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρόσκληση σε ομιλίαΟμιλία με θέμα :"Κοινωνικο-οικονομική κρίση και επιπτώσεις στην οικογένεια, το παιδί και το σχολείο", διοργανώνει το
Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια  Όλγας Ντότη - Οικονόμου και τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια.  Η ομιλία θα

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΟΡΥΧΕΙΟ ΒΕΥΗΣ ΓΙΑ ΑΓΩΓΟΥΣ ΤΑΡ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ & ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ


 
ΠΡΟΣ
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΘΕΜΑ: «Προμήθεια λιγνίτη από Βουλγαρία και Τουρκία, ενώ κλείνουν ελληνικά λιγνιτωρυχεία».

Στην περιοχή της Φλώρινας συντελείται ένα εθνικό και κοινωνικό έγκλημα. Στο από δεκαετίας κλειστό ορυχείο στη Βεύη έρχεται να προστεθεί το ορυχείο στο Κλειδί και πρόσφατα το ορυχείο λιγνίτη στην Αχλάδα τα οποία πρόσφατα έκλεισαν και οι απλήρωτοι λιγνιτωρύχοι, αυτοκινητιστές και συναφείς επαγγελματίες έχουν να λάβουν τα δεδουλευμένα τους πάνω από ένα χρόνο. Κι ενώ αυτά τα

Επίσκεψη του νέου Διοικητή της 9ης Μ/Π ΤΑΞΠΖ στην Π.Ε. Φλώρινας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 29 Μαρτίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του νέου Διοικητή της 9ης Μ/Π ΤΑΞΠΖ στην Π.Ε. Φλώρινας


Το νέο Διοικητή της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχο Παναγιώτη Σταμάτη, δέχτηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης, το πρωί της Παρασκευής 29 Μαρτίου.
Ο νέος επικεφαλής της στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, που ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από μερικές ημέρες, ενημερώθηκε εκτενώς από τον Αντιπεριφερειάρχη για την κατάσταση που επικρατεί στην Π.Ε. Φλώρινας, ενώ στη συζήτηση αναπτύχθηκαν και θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.