Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ Οποιαδήποτε ομοιότητα με το σήμερα "συμπτωματική"



Ο Θουκυδίδης (περίπου 460 -398 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας στρατηγός και ιστορικός, παγκοσμίως γνωστός για τη συγγραφή της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου.
Κάντε τον κόπο να διαβάσατε το παρακάτω απόσπασμα του Θουκυδίδη και δείτε πόσο αναλυτικοί και σκεπτόμενοι ήταν οι άνθρωποι.
ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ
Βιβλίο 3. Κεφάλαιο 82
Για όσα έγιναν, γίνονται και θα γίνουν…

Φίλος των αμαρτωλών


Σάββατο Γ΄ εβδομάδος των Νηστειών, Μρ 2,14-17 (κλήση Ματθαίου)*
Ο Κύριος αρχίζοντας το δημόσιο κηρυκτικό έργο του, ως γνωστόν, κατάρτισε τον κύκλο των δώδεκα μαθητών του. Εδώ περιγράφεται η κλήση ενός απ’ αυτούς, του Ματθαίου ή Λευΐ, που ήταν τελώνης.

Στη Φλώρινα η 28η Συνάντηση Εκπαιδευτικών Δυτικής Μακεδονίας

Το Κέντρo ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Φλώρινας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας και το Παράρτημα της Π.Ε.ΚΑ.Π. Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν την 28η Συνάντηση Εκπαιδευτικών στη Δυτική Μακεδονία σε θέματα ΤΠΕ (Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών).

Εκδήλωση μνήμης για τον ξεριζωμό του Θρακικού Ελληνισμού

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Θρακιωτών Φιλώτα, σας προσκαλούν στην εκδήλωση μνήμης για τον ξεριζωμό του Θρακικού Ελληνισμού που θα γίνει αύριο Κυριακή 7 Απριλίου 2013.

Σήμερα ο τρίτος τελικός για τον Αριστοτέλη

Μετά τη νίκη επί της Καστοριάς μέσα στην έδρα της, ο Αριστοτέλης βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση της 1ης θέσης του πρωταθλήματος της Α' Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. Με καθαρό μυαλό, εμπειρία και συγκέντρωση οι παίκτες της ομάδας νίκησαν 2 φορές την ομάδα της Καστοριάς, κυριολεκτικά στα τελευταία δευτερόλεπτα, για 1 πόντο.

Το Π.Δ.Μ. ήταν, είναι και θα είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Παρακολουθώντας κανείς τις τελευταίες εξελίξεις με το Σχέδιο «Αθηνά», διακρίνει εύλογα πως το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας δεν καταργείται και επέρχεται σε ένα νέο μοντέλο. Αποτελεί ομολογουμένως, μια θετική εξέλιξη εν μέρει. Το Υπουργείο αναγνώρισε την κατάφορη αδικία που πήγε να συντελεστεί εις βάρος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αφού πληρούσε εξ αρχής, σε όλα από τα κριτήρια που είχε θέσει το Υπουργεί

ΣΟΚ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ : Φοιτήτριες είχαν σεξουαλική επαφή με ΓΑΪΔΑΡΟ

Άφωνοι έχουν μείνει οι κάτοικοι στα Γρεβενά από τις πράξεις των φοιτητριών. Οι 4 φοιτήτριες όπως εξομολογήθηκαν είχαν σεξουαλική επαφή με...έναν γάιδαρο που είχε ο γείτονας τους.

Γενική Τακτική Συνέλευση του Φιλοζωικού Συλλόγου Αμυνταίου



Ο Φιλοζωικός Σύλλογος  Αμυνταίου «Η Αγκαλιά», καλεί τα μέλη του στην πρώτη Γενική Τακτική Συνέλευση για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου το

Συνεδριάζει την Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής ΜΑεκδονίας



Σας καλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη  9/4/2013 και ώρα 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα:

1.                  Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης

Εορτασμός του Αγίου Αντίπα από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Φλώρινας



Την   Τετάρτη 10-4-13  και  ώρα 6:15 μ.μ θα τελέσει ο Σύλλογός μας αρτοκλασία με την ευκαιρία της εορτής του Προστάτου μας  Αγίου Αντίπα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του  Αγίου Παντελεήμονα Φλώρινας.

Επιμορφωτική ημερίδα για φιλόλογους

Η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Φλώρινας, Άννα Πολατίδου σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:
«Φιλόλογοι εισηγούνται καινοτόμες διδακτικές προτάσεις στο μάθημα της Ιστορίας»
τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 στην αίθουσα του ξενοδοχείου Φιλίππειον, ώρα 17:30-20:00.
Φιλόλογοι του νομού μας θα παρουσιάσουν με αξιοποίηση των ΤΠΕ, συγκεκριμένες διδακτικές ενότητες στο μάθημα της Ιστορίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση για τις προτεινόμενες διδακτικές προσεγγίσεις και θα δοθεί στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς το ψηφιακό υλικό που ετοιμάστηκε.

Από το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δ/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας

Επιμορφωτική ημερίδα για φιλόλογους

Η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Φλώρινας, Άννα Πολατίδου σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:
«Φιλόλογοι εισηγούνται καινοτόμες διδακτικές προτάσεις στο μάθημα της Ιστορίας»
τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 στην αίθουσα του ξενοδοχείου Φιλίππειον, ώρα 17:30-20:00.
Φιλόλογοι του νομού μας θα παρουσιάσουν με αξιοποίηση των ΤΠΕ, συγκεκριμένες διδακτικές ενότητες στο μάθημα της Ιστορίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση για τις προτεινόμενες διδακτικές προσεγγίσεις και θα δοθεί στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς το ψηφιακό υλικό που ετοιμάστηκε.

Από το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δ/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας



Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), με θέματα:

 Θέμα 1ο: Εκλογή μελών Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής της Π.Δ.Μ.

Ενημερωτική ημερίδα από το Τ.Ε.Ε. Δυτικής Μακεδονίας



Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα’’ (ΕΠΑΝΙΙ)-ΕΦΕΠΑΕ και της ΑΝΚΟ–ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε., παράρτημα της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ στη Δυτική Μακεδονία, διοργανώνουν Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα:

Σταυρῷ περικοσμούμενοι



Ἀνακοινώνεται στούς εὐσεβεῖς Χριστιανούς τῆς Μητροπόλεώς μας ὅτι κατά τόν Ἑσπερινό τῆς Γ’ Κυριακῆς τῶν Νηστειῶν (Σταυροπροσκυνήσεως), ὁ ὁποῖος θά τελεστεῖ, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκλήτου,
τήν Κυριακή 7η Ἀπριλίου 2013 καί ὥρα 7.00 το ἀπόγευμα στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης, τόν θεῖο λόγο θά κηρύξει ὁ Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης Σωτήριος Κοσμόπουλος, Πρωτοσύγκελλος τῆς Ιερᾶς Μητροπόλεως Σάμου-ἱεροκῆρυξ, μέ θέμα:
«Σταυρῷ περικοσμούμενοι».
         
Παρακαλεῖσθε νά συμμετάσχετε.
Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ                    
ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Get Ready - Εσύ μετά το πτυχίο τι θα κάνεις?



Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει με τίτλο «Get Ready - Εσύ μετά το πτυχίο τι θα κάνεις?» την προσεχή Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 και ώρα 10:00 πμ. στην αίθουσα του μεγάλου αμφιθεάτρου της παιδαγωγικής σχολής στη Φλώρινα.

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας



Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με την τελευταία πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, παραμένει ως αυτόνομο Ίδρυμα. Και δικαιώνονται – αν η τελική κατάληξη είναι η διατήρησή του ως αυτόνομο Ίδρυμα – οι αγώνες της ακαδημαϊκής κοινότητας, του συνόλου της κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας και των θεσμικών της εκφάνσεων, καθώς και των Μ.Μ.Ε.

Οικονομική κρίση: συν- ήθεια απώλεια



Η ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΤΑ σας προσκαλεί στην διάλεξη - συζήτηση με θέμα: ΄΄ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΣΥΝ - ΗΘΕΙΑ  ΑΠΩΛΕΙΑ ΄΄ . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 και ώρα 6:00 Μ.Μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης Φιλώτα.
Η παρουσίαση του θέματος θα γίνει από τους κ. Βασιλάκο Γεώργιο Ψυχίατρο και κ. Πενεκελή Δημήτριο Ψυχολόγο.
ΤΟ  Δ.Σ.

Πρόσκληση σε εκτάκτως απόγευμα ποίησης



Το πρώτο χιόνι δεν μπορεί πια να είναι η ημέρα της ετήσιας συνάντησης μας, γιατί για πολλούς συμπολίτες σημαίνει αρκετές δυσκολίες. Η παγκόσμια ημέρα της ποίησης μας ξέφυγε, αλλά στις 6 Απριλίου Σάββατο, στην «Οδό ονείρων», μπορούμε οι πιο πολλοί να συναντηθούμε, να ανανεώσουμε την παρέα μας και να διαβάσουμε ποιήματα-δικά μας ή άλλων.
Έτσι, προσκαλούμε, για ακόμη μια φορά, τους συμπολίτες της κοιλάδας με τον παράξενο καιρό και τα πρόσφατα υπόγεια «σκουντήματα», στη γνωστή – άγνωστη βραδιά ποίησης και εκτάκτως απόγευμα ποίησης, ώρα 7:00 μ.μ.. Οι γνωρίζοντες αναμένουν μελοποιημένη ποίηση να ερμηνευτεί «εν χορδαίς» των φίλων.
Θωμαϊδου Βασιλική
Θωμαϊδου Ειρήνη
Κιατίπη Μαρία
Νικολάου Νικόλαος
Όροβα Μελίνα

Συναυλία με έργα για φωνή και κιθάρα

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ Ε.Π.Α.Μ.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ για τη συμμετοχή φορέων και πολιτών στην αντίδραση για τη μεταφορά του ΙΚΑ Αμυνταίου



Μετά τη δικαίωση της διεκδίκησης για την παραμονή του ΙΚΑ Αμυνταίου στην πόλη μας, νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν σ’ αυτόν τον αγώνα και να τονίσω

Δυναμική κινητοποίηση για την παραμονή του ΙΚΑ Αμυνταίου

Σήμερα, Παρασκευή 5 Απριλίου, οι φορείς και οι πολίτες του Δήμου Αμυνταίου προχώρησαν σε δυναμική κινητοποίηση, προκειμένου να μην καταργηθεί το Υποκατάστημα ΙΚΑ Αμυνταίου. Από εχθές ο Δήμος Αμυνταίου κινητοποίησε τους πολίτες, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης στηρίζοντας την προσπάθεια αποφάσισε το κλείσιμο των καταστημάτων για τις πρωινές ώρες και τη μαζική συμμετοχή των μελών του στην κινητοποίηση.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ Δ.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ στις 09 Απριλίου 2013 ημέρα Τρίτη και ώρα 3.00 μ.μ.


Ερώτηση της Χρυσής Αυγής για την ανεξέλεγκτη δράση αλβανικών συμμοριών σε περιοχές της Καστοριάς.



ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ:
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
 ΘΕΜΑ: «Ανεξέλεγκτη δράση αλβανικών συμμοριών σε περιοχές της Καστοριάς πλησίον των ελληνοαλβανικών συνόρων». 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΝΝΕΔ







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα, 5 Απριλίου 2013 στα Κεντρικά Γραφεία της Οργάνωσης μας, συνεδρίασε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και αποφάσισε δεδομένης της παραγράφου 5β του Άρθρου 17 του Κανονισμού Λειτουργίας της Οργάνωσης τα κάτωθι:

1.           Ως ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών νέου προέδρου της
ΟΝΝΕΔ ορίζεται η 26η Μαΐου 2013.
Τυχόν επαναληπτική ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών προέδρου   ΟΝΝΕΔ ορίζεται η 2η Ιουνίου 2013.

2. Ώρα έναρξης πρώτης και τυχόν επαναληπτικής ψηφοφορίας εκλογών ορίζεται η 07.00 π.μ και λήξης της πρώτης και τυχόν επαναληπτικής ψηφοφορίας ορίζεται η 07.00 μ.μ. αντίστοιχα.



Από το Γραφείο Τύπου

Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διήμερη εκπαίδευση στο «ΑθηνάΤεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης» στα Ιωάννινα, 6-7 Απριλίου 2013, στο ξενοδοχείο Du Lac

 
Διήμερη εκπαίδευση διοργανώνει το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, στο «ΑθηνάΤεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης» στα Ιωάννινα, 6-7 Απριλίου 2013, στο ξενοδοχείο Du Lac