Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ <Η ΓΩΝΙΑ>

Αναστέλλονται συντάξεις άγαμων θυγατέρων του ΟΑΕΕ



Στην αναστολή της χορήγησης 84 συντάξεων που χορηγούνταν από τον ΟΑΕΕ , λόγω θανάτου προχώρησε το υπουργείο Εργασίας μετά από την ολοκλήρωση των διασταυρώσεων. Οι συντάξεις αυτές εχορηγούντο, είτε σε άγαμες θυγατέρες που είχαν τελέσει γάμο, είτε σε χήρους και χήρες που είχαν ξαναπαντρευτεί.

Εξωσωματική γονιμοποίηση διαδικασίες και δικαιολογητικά ΕΟΠΥΥ



Σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ (σχετικό 1), άρθρο13: «Για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ( Εξωσωματική γονιμοποιήση ), της πρόκλησης ωοθηλακιορρηξίας και της χορήγησης γοναδοτροπινών σε άντρες, απαιτείται η προηγούμενη έγκριση από αρμόδιες Περιφερειακές Υγειονομικές Επιτροπές και τελική έγκριση − επικύρωση από το Α.Υ.Σ.».

Τέλος Ιουνίου το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας



Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες αλλά και τις αιτίες που τα προκαλούν»,  τόνισε ο βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου στη Φλώρινα, στη συνέντευξη τύπου της 13.4.2013.
Επεσήμανε ότι Η ΝΔ πρωτοπορεί ακούγοντας τα μέλη, την κοινωνία και τους φορείς. 

Διαχείριση προβλημάτων συμπεριφοράς και συναισθηματικών δυσκολιών μαθητών στα σχολεία-μια κοινωνιο-ψυχολογική και εκπαιδευτική προσέγγιση



Το Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης με τίτλο «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» απονέμει:Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στις τεχνικές διαχείρισης προβλημάτων συμπεριφοράς και συναισθηματικών δυσκολιών μαθητών στα σχολεία- Μια κοινωνιο-ψυχολογική και εκπαιδευτική προσέγγιση.

Ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές 2013



Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όλης της χώρας, με τη συμμετοχή να κυμαίνεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως ξεπέρασε σημαντικά τους 100.000 φοιτητές και σπουδαστές.

Σε χαμηλούς τόνους πραγματοποιήθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στην πόλη της Φλώρινας- Πρώτη η ΔΑΠ στο ΤΕΙ, επικράτησε η ΠΑΣΠ στο ΑΕΙ



Σε ήρεμους τόνους πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη οι φοιτητικές εκλογές στην πόλη της Φλώρινας.
Στα τμήματα του ΤΕΙ πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΠ ΝΔΦΚ με πέντε έδρες και ακολούθησε η ΠΚΣ με 2 έδρες.
Στα πανεπιστημιακά τμήματα, η ΠΑΣΠ αποτέλεσε την πρώτη δύναμη στο Δημοτικής, Νηπιαγωγών και Βαλκανικών, ενώ στην Καλών Τεχνών το ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Δημιουργία Λαχανόκηπου και Πασχαλινός Καθαρισμός στο Μανιάκι



Την Παρασκευή και το Σάββατο 19 και 20 Απριλίου, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Αγνάντι της Βεγορίτιδας σε συνεργασία με την Κοινότητα Μανιακίου, τον Δήμου Αμυνταίου, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Μανιακίου και όλους τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς διοργανώνουν Πασχαλινό Καθαρισμό του χωριού. Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου θα πάρουν μέρος στη δράση

Δημιουργία τμήματος εκμάθησης DECOUPAGE από τον Σύλλογο Γυναικών Αμυνταίου



Ο Σύλλογος Γυναικών Αμυνταίου ανακοινώνει τη δημιουργία τμήματος εκμάθησης DECOUPAGE (τεχνική χαρτοπετσέτας , παλαίωση αντικειμένων
, κρακελέ ,φωτοσκίαση ,χρύσωμα , sospesso , μαρμαρογραφία , κ.α. ). Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως τις 30 Απριλίου . Έναρξη

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων της Δ.Ε. Αετού



Υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη και του αναδόχου του έργου η σύμβαση για την κατασκευή των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων της
Δημοτικής Ενότητας Αετού. Μέσω του έργου αυτού θα κατασκευαστούν πέντε Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ – τεχνητοί υγρότοποι) για την εξυπηρέτηση των Τοπικών Κοινοτήτων Αετού - Αγραπιδιάς, Ασπρογείων, Βαλτονέρου - Λιμνοχωρίου, Πεδινού και Σκλήθρου.

Το Νέο Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Περιοχής Αμυνταίου



 
Στις 12 και 13 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. - Ελεγκτικής Επιτροπής και εκπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο και Ομοσπονδίατου Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Περιοχής Αμυνταίου και μετά από την 17/04/2013 1η συνεδρίαση σε σώμα του νέου Διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου, προέκυψαν  τα εξής αποτελέσματα :

         Για Διοικητικό Συμβούλιο
Φραντζής                  Κωνσταντίνος  του Μιχαήλ            Πρόεδρος

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης «Άγονη γραμμή» παρουσίασε με επιτυχία στην αίθουσα του κοινοτικού καταστήματος της Τοπικής Κοινότητας Ξινού Νερού το θεατρικό έργο «Καλά ξεμπερδέματα». Τους ρόλους ερμήνευσαν οι ηθοποιοί Μαρία Θρασυβουλίδου, Πηνελόπη Τσούτσουβα και Μιχάλης Φραγκιαδάκης.
Η παράσταση στηρίχθηκε από την Τοπική Κοινότητα, τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Δημήτρη Ηλιάδη και το περιφερειακό σύμβουλο Νικόλαο Γιόσκο.

«Εφηβεία, σχολείο και εξετάσεις»

 
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας προσκαλεί γονείς και εκπαιδευτικούς σε ημερίδα με θέμα:
«Εφηβεία, σχολείο και εξετάσεις»,
η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 6.30 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (Νέο Πάρκο).
Στην εκδήλωση θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν τα θέματα:

Ψήφισμα του 1ου γυμνασίου Φλώρινας

 
Ο Σύλλογος των Καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Φλώρινας, με πόνο πληροφορήθηκε το θάνατο της εκλεκτής συναδέλφου και φίλης Ρωξάνης Καρούλα-Σκοπελιανού.
Η εκλιπούσα, για πολλά χρόνια προσέφερε στο χώρο της εκπαίδευσης ως φιλόλογος και παιδαγωγός, περιστοιχίζοντας με αγάπη τους μαθητές και τους συναδέλφους της.

Συνάντηση με τον αν. υπουργό Ανάπτυξης για το θέμα των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων

 
Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλογιάννη είχαν τα μέλη του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων που εδρεύουν στη Δυτική Μακεδονία, Δήμαρχοι Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης, Εορδαίας κα Παρασκευή Βρυζίδου, Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας και Φλώρινας κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος.

Έναρξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μετανάστες


ΦΛΩΡΙΝΑ
Το Έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό - ΟΔΥΣΣΕΑΣ» απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Τουρνουά Χαντμπολ για μαθητές Δημοτικών σχολείων


Ο Αμύντας Αμυνταίου και η παιδική κατασκήνωση Ελαιώνες Χαλκιδικής, συνδιοργάνωνουν την Κυριακή 21/4 και ώρα 9:30 στο ΔΑΚ Αμυνταίου, Τουρνουά Χαντμπολ για μαθητές Δημοτικών σχολείων, με την επωνυμία "ΕΛΑΙΩΝΕΣ Η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΦΙΛΟΥΣ". Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μέσα απο πολλαπλές δραστηριότητες και πλούσιο παιχνίδι.

Τριήμερο Περιβαλλοντικής Δράσης στο Μανιάκι


Την Παρασκευή και το Σάββατο 19 και 20 Απριλίου, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Αγνάντι της Βεγορίτιδας σε συνεργασία με την Κοινότητα Μανιακίου, τον Δήμου Αμυνταίου, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Μανιακίου και όλους τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς διοργανώνουν Πασχαλινό Καθαρισμό του χωριού. Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου θαπάρουν μέρος στη δράση την Παρασκευή 19/4, στα πλαίσια του Σχολικού Προγράμματός τους "Το Όμορφο Μανιάκι".

Δυνατό ξεκίνημα των αθλητών του στίβου της Γ.Ε.Φ.


Η Γ.Ε.Φ συμμετείχε στο  ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΗΠΕΙΡΟΥ-ΚΕΡΚΥΡΑΣ που έγινε στα Ιωάννινα με 13 αθλητές εκ των οποίων διακρίθηκαν οι εξής αθλητές στα παρακάτω αγωνίσματα.

Έφτιαξαν εικόνα του Αγίου Αυγουστίνου Καντιώτη!


Την αντίδραση ακόμη και ανθρώπων που έζησαν κοντά στον μακαριστό Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνο Καντιώτη, έχει προκαλέσει η ύπαρξη εικόνας που τον εμφανίζει ως… Άγιο. 

Επικίνδυνος ο δρόμος Βεγόρας - Λεβαίας


Μια πολύ δυσάρεστη και επικίνδυνη έκπληξη περιμένει τους οδηγούς που κινούνται στην οδό Βεγόρας - Λεβαίας. Στο σημείο που είναι ο κύκλος στο χάρτη ο δρόμος έχει υποχωρήσει και έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία από "σαμαράκια" μέχρι και  χαντάκια ύψους 30 εκ. κατά πλάτος του δρόμου ενώ δεν υπάρχει καμία απολύτως προειδοποιητική σήμανση.
Καλό είναι να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες πριν συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα.
Ένας οδηγός


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: "Τα έργα στους εθνικούς δρόμους σταμάτησαν και το χαράτσι των διοδίων συνεχίζεται ανελέητα"


Τα έργα στους εθνικούς δρόμους σταμάτησαν και το χαράτσι των διοδίων συνεχίζεται ανελέητα

 Ξεδιάντροπα και με την διαπλοκή να έχει χτυπήσει κόκκινο, ροκανίζουν τα χρήματα που βουτάνε από μισθούς και συντάξεις του δύσμοιρου λαού. Μια μεγάλη "σκούπα" πρέπει να σαρώσει τους βρώμικους πολιτικούς και τα αφεντικά τους που τους έχουν τοποθετήσε σε αυτά τα πόστα. 
Το φαγοπότι που γίνεται σε βάρος του λαού, με πρόσχημα την κατασκευή δρόμων,δεν έχει

Τραγικές οι ελλείψεις και οι συνθήκες εργασίας των αστυνομικών, υπόμνημα της Ένωσης Αστυνομικών Ορεστιάδας προς Δένδια, φανταστείτε τι γίνετε στα Α.Τ. της Καστοριάς.






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Καστοριά, 15 Απριλίου 2013

Τραγικές οι ελλείψεις και οι συνθήκες εργασίας των αστυνομικών, υπόμνημα της Ένωσης Αστυνομικών Ορεστιάδας προς Δένδια, φανταστείτε τι γίνετε στα Α.Τ. της Καστοριάς.



Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στις δύσκολες συνθήκες εργασίας των αστυνομικών στα Α.Τ. της Καστοριάς, στις ελλείψεις σε προσωπικό, οχήματα, αλεξίσφαιρα νέου τύπου, κατάλληλο οπλισμό και τεχνολογικά μέσα, καθώς και την ακαταλληλότητα των περισσότερων κτιρίων που στεγάζουν τα Αστυνομικά Τμήματα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : "ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΟΝ ΧΑΡΗ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ"

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΟΝ ΧΑΡΗ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ



ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΡΩΙΚΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ

Το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που στάθηκε στο πλευρό των αγωνιζόμενων Χαλυβουργών συνεχίζει να στέκεται σθεναρά δίπλα τους. Οι διώξεις τρομοκρατικού και φρονηματικού χαρακτήρα δεν θα μας λυγίσουν.  Τίποτα δεν τελείωσε. Όλα τώρα αρχίζουν!
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον απολυμένο συνάδελφο χαλυβουργό Χάρη Μανώλη, του οποίου η προσφυγή εναντίον της παράνομης και καταχρηστικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φιλανθρωπική συναυλία με την Αρετή Κετιμέ στα Ιωάννινα ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



Φιλανθρωπική συναυλία με την Αρετή Κετιμέ και την ομάδα της θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 και ώρα 7:30 μ.μ. , στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac.
Την συναυλία διοργανώνει το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου και η Πνευματική Κίνηση ¨Η Αρχαία Δωδώνη¨.
Τα έσοδα θα διατεθούν στην Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα» και για φιλανθρωπικούς σκοπούς. 
Πληροφορίες:
τηλ. 698 6180630 
www.facebook.com/Diepistimoniko.gr

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ο Αμύντας Αμυνταίου και η παιδική κατασκήνωση Ελαιώνες Χαλκιδικής, συνδιοργάνωνουν την Κυριακή 21/4 και ώρα 9:30 στο ΔΑΚ Αμυνταίου, Τουρνουά Χαντμπολ για μαθητές Δημοτικών σχολείων, με την επωνυμία <<ΕΛΑΙΩΝΕΣ Η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΦΙΛΟΥΣ>>. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μέσα απο πολλαπλές δραστηριότητες και πλούσιο παιχνίδι.
Το παρόν αναμένεται να δώσουν προπονητές και παράγοντες του χώρου, όπου θα βοηθήσουν τους λιλιιπούτιους φίλους τους αθλήματος να έρθουν σε επαφή με το χαντμπολ.
Κατα την διάρκεια του Τουρνουά θα δωθούν στους συμμετέχοντες πλούσια δώρα , με κυριότερο την κλήρωση μιας δωρεάν θέσης στο Κάμπ που θα διοργάνωσει ο Αμύντας Αμυνταίου, απο 2-8 Αγούστου, στην  έδρα της Κατασκήνωσης Ελαιώνες, στα Πυργαδίκια-Χαλκιδικής.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Φλώρινας διοργανώνει πολιτική εκδήλωση


Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Φλώρινας διοργανώνει πολιτική εκδήλωση το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 7.30μμ στο Αμύνταιο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου "ΑΤΕΡΟΝ", με θέμα:  "Η πορεία του Κινήματος μετά το συντακτικό συνέδριο".
Κεντρικός ομιλητής θα είναι το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της ΚΠΕ του Κινήματος, κ. Αντώνης Σαουλίδης, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΦΛΩΡΙΝΑΣ  

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»


Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε και αγαπητοί αθλητές,
Μέσω αυτής της επιστολής θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή και θερμά μου συγχαρητήρια τόσο προς το Δ.Σ. του συλλόγου, όσο και σε όλη την ομάδα Καλαθοσφαίρισης για τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε να στεφθεί πρωταθλήτρια στο Πρωτάθλημα Α΄ Ανδρών της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας και έτσι να εξασφαλίσει την άνοδό της στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία.
Είναι αλήθεια, πως αυτή η νίκη απέδειξε ότι, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, οικονομικά αλλά και ηθικά, σημασία έχει το αίσθημα της αγωνιστικότητας, με έντιμο και καθαρό τρόπο. Γιατί οι παίκτες, και το σύνολο της ομάδας, αγωνίστηκαν, χωρίς  ιδιαίτερη οικονομική ενίσχυση, δίνοντας βάρος στην ιστορία του συλλόγου, αφού έγιναν παράδειγμα προς όλους τους Φλωρινιώτες δοξάζοντας και αναδεικνύοντας τον τόπο μας.
Σας εύχομαι να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο, ώστε να υπάρξουν περισσότερες νίκες και μεγαλύτερες επιτυχίες της ομάδας Καλαθοσφαίρισης, αλλά και των λοιπών τμημάτων του συλλόγου.
               Με εκτίμηση
           Ο Δήμαρχος Φλώρινας
           Ιωάννης Βοσκόπουλος

Φλώρινα: «Let's Do It Greece» μεγάλη η συμμετοχή του Δήμου







Στην εθελοντική καμπάνια καθαρισμού «Let's Do It Greece» συμμετείχε ο Δήμος Φλώρινας, την Κυριακή 14 Απριλίου 2013.
Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στο «χτίσιμο» συνεργασιών με περιβαλλοντικές οργανώσεις, με την Εκπαιδευτική Κοινότητα και με φορείς που έχουν κοινό όραμα, στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος υιοθεσιών τοποθεσιών από εθελοντικές οργανώσεις, σχολεία, άλλους φορείς και τέλος στην προώθηση του μηνύματος της ολοκληρωμένης διαχείρισης των αποβλήτων (μειώνω-επαναχρησιμοποιώ-ανακυκλώνω) με ταυτόχρονη ανάδειξη των εναλλακτικών μεθόδων διαχείρισης.
Έτσι, αφυπνίζει και ενεργοποιεί το εθελοντικό και περιβαλλοντικό πνεύμα των μαθητών, αλλά και των πολιτών γενικότερα, και γίνεται το έναυσμα για περαιτέρω προσπάθεια ανάλογων ενεργειών μέσα στα πλαίσια του εθελοντισμού, αυτό το δύσκολο διάστημα που περνούμε.

Και οι στόχοι αυτοί έγιναν πραγματικότητα στο Δήμο μας, αφού το Σώμα Ελλήνων Οδηγών Φλώρινας και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων μαζί με μαθητές από σχολικές μονάδες του Δήμου, υπαλλήλους και φορείς του, προέβησαν στον καθαρισμό της περιοχής γύρω από τον ποταμό Σακουλέβα, ενώ τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Φλώρινας καθάρισαν το ίδιο το ποτάμι.
Παράλληλα, ο Σύλλογος το «Βαρόσι» μαζί με τους Florinistas καθάρισαν την περιοχή του λόφου του Αγίου Παντελεήμονα.
Ο Δήμος Φλώρινας προμήθευσε τους παραπάνω συμμετέχοντες με τα απαραίτητα είδη για τον καθαρισμό των χώρων (γάντια, σκούπες, σακούλες, φαράσια κλπ), ενώ ήταν μια πραγματικά μοναδική ευκαιρία για τη συμμετοχή των φορέων του Δήμου για τον καθαρισμό του, γεγονός που αποτελεί καλό παράδειγμα προς τους μικρούς δημότες.
Ο Δήμος Φλώρινας ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την άψογη μεταξύ τους συνεργασία, η οποία άφησε πολλές υποσχέσεις και για επόμενες συνεργασίες.

Γιάννης Βοσκόπουλος προς Θεόδωρο Καράογλου: «κ. Υπουργέ θα σταθώ σε τρία θέματα».



Με τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου, συναντήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, στο Γραφείο του στο Δημαρχείο.
Ο κ. Υπουργός βρέθηκε στην πόλη της Φλώρινας για τα εγκαίνια των εκθέσεων «Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας- Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913» και «Τίτλοι ιστορίας και απελευθέρωσης- 100 χρόνια ελεύθερη Μακεδονία», οι οποίες φιλοξενούνται στην πινακοθήκη του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΗΣ» έως και τις 24 Απριλίου 2013.
Ο κ. Δήμαρχος είπε:
«Κύριε Υπουργέ, να σας καλωσορίσω στην πόλη μας. Είναι η δεύτερη φορά που μας επισκέπτεστε και θέλω να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα, διότι μετά την πρώτη μας συνάντηση, μας ικανοποιήσατε σημαντικά αιτήματά μας και μάλιστα άμεσα.
Ελπίζουμε, ως Δήμος και γενικότερα ως Φλώρινα να έχουμε τη στήριξή σας και στο μέλλον.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αρμοδιότητές σας, καθώς και τα οικονομικά του Υπουργείου σας είναι περιορισμένα. Παρ’ όλα αυτά εκτιμούμε ότι θα μας βοηθήσετε με παρεμβάσεις σας στην κεντρική κυβέρνηση για λύση των προβλημάτων μας.
Θα σταθώ σε τρία θέματα.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Καταργείται η έδρα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Κάναμε ένα σημαντικό αγώνα οι

Διάλεξη του Γ.Σταμάτη: "Δημιουργώντας την καριέρα μου"


O Γιώργος Σταμάτης ήρθε στο Κ.Ε.Φ.Ι. (Σύλλογο Καρκινοπαθών,Φίλων,Ιατρών) της Αθήνας πριν τέσσερα -νομίζω - χρόνια. Συνεχίζει ακόμα να προσφέρει τις γνώσεις, την πείρα, το χρόνο και τον ευγενή λόγο του στις δραστηριότητες και τις δράσεις του συλλόγου αυτού. Είναι ένα από εκείνα τα άτομα που όταν κανείς συζητά  μαζί του για αλληλεγγύη και ευφυή προσφορά, δεν ξεστομίζει άδειες λέξεις. Στη συνέχεια έμαθα

Τσουχτερές αυξήσεις στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η


Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, στο σύνολο του λογαριασμού, με βάση τα παραδείγματα που έδωσε χθες το υπουργείο, κυμαίνονται από 8,62% ως 12,73% για τη χαμηλή τάση, που περιλαμβάνει νοικοκυριά, καταστήματα, μικρές βιομηχανίες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις, λόγω της μείωσης του κόστους για τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρισμού.
Για τους οικιακούς πελάτες, οι
αυξήσεις, σύμφωνα με τα παραδείγματα του υπουργείου, κυμαίνονται από 8,62% ως 9,19% για ρεύμα, τέλη και φόρους. Τα νοικοκυριά με κατανάλωση 1.200 Kwh/τετράμηνο θα πληρώσουν 194,04 ευρώ, 16,28 ευρώ παραπάνω ή 9,15% σε σχέση με το 2012. Οι οικιακοί πελάτες με κατανάλωση 1.600 Kwh/τετράμηνο θα πληρώσουν 257,35 ευρώ, 21,66 ευρώ ή 9,19% περισσότερο και οι πελάτες με 2.000 Κwh/ 4μηνο θα πληρώσουν 340,43 ευρώ, 27,04 ευρώ ή 8,62% περισσότερο.

«Let's Do It Greece» στην Φλώρινα



Στην εθελοντική καμπάνια καθαρισμού «Let's Do It Greece» συμμετείχε ο Δήμος Φλώρινας, την Κυριακή 14 Απριλίου 2013.
Η συγκεκριμένη δράση
στοχεύει στο «χτίσιμο» συνεργασιών με περιβαλλοντικές οργανώσεις, με την Εκπαιδευτική

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών


Γεωθερμία και Αντλίες Θερμότητας



Η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (Κ.Τ.Ε.) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας  και τo Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, σας προσκαλούν σε ημερίδα με θέμα: «Γεωθερμία και Αντλίες Θερμότητας»,

Αποχή της νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων από τις φοιτητικές εκλογές



Σήμερα διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές σε όλη την Ελλάδα. Οι παρατάξεις που ξεκίνησαν πριν δεκαετίες να αγωνίζονται για την φοιτητιώσα νεολαία και τα δίκαια αιτήματά της, σήμερα έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους.

Μαθησιακές Δυσκολίες και Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας



Ο σύλλογος  εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην ημερίδα που διοργανώνει, με θέμα: «Μαθησιακές Δυσκολίες και Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας».
ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 19:00 – 21:00

Ανάπτυξη Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού



Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Π.Δ.Μ.) σας προσκαλεί στην εναρκτήρια διάσκεψη για το έργο:
Ανάπτυξη Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού
Ακρωνύμιο “Tourism Data”
συγχρηματοδοτούμενο από το IPA Διασυνοριακό Πρόγραμμα “Ελλάδα – πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας” 2007-2013
Ημερομηνία: Πέμπτη 18 Απριλίου 2013
Ώρα: 11:00
Χώρος: ξενοδοχείο «Φαίδων»

Τριήμερη επίσκεψη του γέροντα Μωυσή Αγιορείτη

Ἀνακοινώνεται στούς εὐσεβεῖς Χριστιανούς τῆς Μητροπόλεώς μας ὅτι τήν Ἱερά μας Μητρόπολη, κατόπιν προσκλήσεως τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκλήτου, θά ἐπισκεφθεῖ ἐπί τριήμερο, ὁ λόγιος μοναχός γέρων Μωυσῆς Ἁγιορείτης.
Τό πρόγραμμα ὁμιλιῶν του ἔχει ὡς ἐξῆς:

Τετάρτη 17-4-2013
7.00 μ.μ. Ἱ. Ν. ἁγ. Κωνσταντίνου & Ἑλένης Ἀμυνταίου,
Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, θέμα: «Ἡ πάνσεπτη ἐγκράτεια».

Πέμπτη 18-4-2013
11.00 π.μ., Ἱερός Ναός ἁγίου Γεωργίου Φλωρίνης, Ἱερατική Σύναξη, θέμα: «Ἡ ψευδοαγιότητα».
7.00 μ.μ. Ἱ. Ν. Νεομαρτύρων Πτολεμαΐδος, ἐπίκαιρη ὁμιλία, Θέμα: «Περί προσευχῆς».

Παρασκευή 19-4-2013
7.30 μ.μ. Ἱ. Ν. ἁγ. Παρασκευῆς Φλωρίνης, Ἀκάθιστος Ὕμνος

Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη

Ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση και Eurodesk»

Η Εθνική Υπηρεσία των Προγραμμάτων της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση και Eurodesk» του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ. στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα (Μικρό

«Σχολικοί κήποι»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Βεύης-Μελίτης στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία - Δράσεις δια Βίου Μάθησης για τους Ενήλικες» οργάνωσε, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Αρμενοχωρίου, διήμερο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Αρμενοχώρι την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου 2013.

Ψήφισμα των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Συγκλονισμένοι οι καθηγητές του Ν.Φλώρινας από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου της εκλεκτής συναδέλφου ΚΑΡΟΥΛΑ ΡΩΞΑΝΗΣ μνημονεύουν:
το ακέραιο ήθος της
το πάθος της για δουλειά
την αγάπη της για τα παιδιά, τους μαθητές της,
την προσήνεια του χαρακτήρα της.

Η συνέλευση των καθηγητών συλλυπείται θερμά την οικογένειά της, καταθέτει στεφάνι στη μνήμη της και δημοσιεύει το παρόν στον τοπικό τύπο.

Καλό ταξίδι, αγαπητή Ρωξάνη.

Αιωνία η μνήμη σου, άσβεστη στις καρδιές των μαθητών και των συναδέλφων σου.

Γ.Σ. Εκπ/κων Δευτ/θμιας Εκπ/σης

Αποτελέσματα εκλογών αντιπροσώπων στην ΕΛΜΕ Φλώρινας