Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Η άλλη άποψη για το ΕΒΕ Φλώρινας

 
Γράφουν οι: Χρήστος Δέδες - Γιώργος Φουντουκίδης
O πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σαπαλίδης Σάββας προχώρησε σε συνέντευξη τύπου με το θέμα τον απολογισμό του έργου του:
Στη συνέντευξη  είπε πολλές ανακρίβειες και εκεί μάθαμε για πρώτη φορά πράγματα που έπρεπε να γνωρίζουμε.
Ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του επιμελητηρίου Φλώρινας και με

«Όχι» στην αυτοδιάλυση λένε με κοινή τους ανακοίνωση τρεις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

«Όχι» στην αυτοδιάλυση λένε με κοινή τους ανακοίνωση τρεις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ
Την αντίθεσή τους στην αυτοδιάλυση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν με κοινή δήλωση των εκπροσώπων τους, τρεις από τις συνιστώσες αυτές. Συγκεκριμένα, οι Ενεργοί Πολίτες, η ΚΕΔΑ και η ΔΕΑ, ζητούν να αποσυρθεί το θέμα από την προσυνεδριακή συζήτηση με κοινή δήλωση των Μανώλη Γλέζου, Γιάννη Θεωνά και Αντώνη Νταβανέλλου. Στη δήλωση,

ΑΜΥΝΤΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ Α1 ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ενσωματωμένη εικόνα 2
ΣΤΟΝ ΑΜΥΝΤΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ
Αίσθηση προκαλεί η είδηση  της πρώτης μεταγραφικής κίνησης του Αμύντα Αμυνταίου, που ανακοίνωσε επισήμως  την απόκτηση της  διεθνούς περιφερειακής  Κατερίνας Βαφειάδου, η οποία  αγωνίστηκε πέρυσι με τα χρώματα του ΠΑΟΚ και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος,

Σεμινάριο για την καλλιέργεια του ιπποφαούς

Κατά την «1η Πανελλήνια συνάντηση καλλιεργητών ιπποφαούς» (Αιανή Κοζάνης, 21.04.13), οι παραγωγοί καταλήξαμε σε δυο βασικά βήματα στα οποία πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε ώστε να αναπτυχθεί η καλλιέργεια του ιπποφαούς στην Ελλάδα:

Συμβουλές προς τους οδηγούς των αγροτικών μηχανημάτων

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή τις αυξημένες, κατά την περίοδο αυτή, γεωργικές ασχολίες των αγροτών και τη συχνή χρήση των αγροτικών μηχανημάτων και ρυμουλκούμενων από αυτά γεωργικών εξαρτημάτων, καθώς και των

Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Δημήτρης - Oδυσσέας Κεσίδης του ΠΑΣ Φλώρινα


Ο νεαρός Φλωρινιώτης άσος βρέθηκε χθες 3-7-2013 στη Θεσσαλική πόλη συνοδεία του πατέρα του, του εκπροσώπου του ΠΑΣ Φλώρινα και φυσικά του ατζέντη του κου Αχιλλέα Χατζηνικολάου και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου εξαργυρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις πολύ καλές εντυπώσεις που άφησε τα τελευταία χρόνια.

Την Παρασκευή η πληρωμή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ



Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 4.985 παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους 3,4 εκατ. ευρώ. Αναλυτική κατανομή των ποσών ανά Νομό.

Εκδηλώσεις στο Μανιάκι



Το Σάββατο 6 Ιουλίου ο Πολιτιστικός σύλλογος Μανιακίου διοργανώνει     ποντιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού  με τους Αναστάσιο Καζαντζίδη (λύρα –τραγούδι) Κώστα Ισπόγλου (μπουζούκι-Σάζι)

ΠΑΡΧΑΡΕΙΑ 2013 στο Αμμοχώρι



Ο Ποντιακός Σύλλογος Αμμοχωρίου 'Παναγία Σουμελά  σας προσκαλεί στην εκδήλωση «ΠΑΡΧΑΡΙΑ 2013» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  6 Ιουλίου 2013 και ώρα 8:30 μ.μ στον κόμβο Αμμοχωρίου ( παραπλεύρως εργαστηρίου Βέικου).

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Φλώρινας απαντάει σε Χ. Δέδε και Γ. Φουντουκίδη

Με αφορμή τα όσα κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες μέρες, στα μπλόκ αλλά και σε έντυπες προκηρύξεις, που με ιδιαίτερο ζήλο φρόντισαν οι κύριοι Δέδες και Φουντουκίδης μέλη του Δ.Σ., να διανεμηθούν στα καταστήματα των πόλεων της Φλώρινας και του Αμυνταίου, εμείς ως Δ.E. του Επιμελητηρίου Φλώρινας υποχρεούμαστε να απαντήσουμε στις σαθρές κατηγορίες που μας αποδίδουν.

Η Κάρα του Οσίου Δαβίδ στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλαδοράχης




Ανακοινώνεται στους ευσεβείς χριστιανούς της πόλεώς μας ότι την Κυριακή 7 Ιουλίου εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ι.Ναός Οσίου Δαβίδ του Γέροντος της Ι.Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης.

Αλλαγή προτεραιότητας κυκλοφορίας οχημάτων στον κόμβο Κάτω Καλλινίκης

 
Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Φλώρινας, ανακοινώνεται ότι με την υπ’ αριθμ. 51365/2047/28-06-2013 απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο με ΑΔΑ:

Σε πορεία διαμαρτυρίας και κατάληψη της πύλης του Ορυχείου Αμυνταίου θα προβούν οι κάτοικοι της Λεβαίας



     ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΕΒΑΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΛΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΓΙΑ  ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ

Πολιτιστική εκδήλωση στο Νεοχωράκι

Πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται στην τοπική κοινότητα Νεοχωρακίου, αύριο Παρασκευή 5 Ιουλίου και ώρα 20:00, στο προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Θα συμμετάσχουν χορευτικά συγκροτήματα και η ορχήστρα «Μουσικόραμα».

Πανελλαδική απογραφή πελεκάνων για πρώτη φορά!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Πανελλαδική Απογραφή Πελεκάνων σε 30 υγρότοπους της χώρας. Η δράση αυτή αποτέλεσε μια πρωτοβουλία της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ) και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ) κι αφορούσε στην απογραφή των δύο ειδών πελεκάνων: του παγκοσμίως απειλούμενου με

Μειώθηκαν τα τροχαία ατυχήματα τον Ιούνιο στην Δυτική Μακεδονία



Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας....

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν τα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για τον μήνα Ιούνιο του 2013, στην εδαφική αρμοδιότητα των Αστυνομικών Διευθύνσεων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων

Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων στην Ιταλία από τον ΟΕΝΕΦ

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας εξασφάλισε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων για την Ιταλία (στην περιοχή της Pietramelara) από 5 έως και 13 Σεπτεμβρίου 2013.

Παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών πληροφορικής στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

 
Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π. Δυτικής Μακεδονίας (Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής), τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε και σε μία προσπάθεια να υπάρξουν οι απαραίτητες ζυμώσεις, επικοινωνία και κατάθεση απόψεων μεταξύ των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, αλλά και τη δημιουργία γόνιμου διαλόγου με φορείς της εκπαίδευσης

Στον Αμύντα Αμυνταίου η Κατερίνα Βαφειάδου

Αίσθηση προκαλεί η είδηση της πρώτης μεταγραφικής κίνησης του Αμύντα Αμυνταίου, που ανακοίνωσε επισήμως την απόκτηση της διεθνούς περιφερειακής Κατερίνας Βαφειάδου, η οποία αγωνίστηκε πέρυσι με τα χρώματα του ΠΑΟΚ και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σε μια ιδιαιτέρως παραγωγική χρονιά για την ίδια.

2o Radossi Music Festival 2013 ΞΙΝΟΥ- ΝΕΡΟΥ‏

Μετά την περσινή επιτυχία...και φέτος ο Π.Ε.Σ  Ξινού - Νερού σας προσκαλεί  στις 11/12/13 Ιουλίου 2013 να πάρουμε όλοι μαζί

Έρευνα της Κάπα Research

Το Βήμα, το in.gr και Τα Νέα ανοίγουν σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο πριν από τις εκλογές για την
Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το δημόσιο διάλογο για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, μια συζήτηση με σκοπό την αποτίμηση της πορείας του θεσμού, των πεπραγμένων των τοπικών αρχόντων, αλλά και τον ρόλο του στην εποχή της κρίσης.

Επαφές για τις αποζημιώσεις των αγροτών του Αμυνταίου

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης για την πραγματοποίηση συναντήσεων με τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο. Αντικείμενο των συναντήσεων και επαφών του Δημάρχου είναι οι αποζημιώσεις των αγροτών της περιοχής μας από τη χαλαζόπτωση.

Ανάπλαση της παραλίας Αγίου Παντελεήμονα



Σε εκτεταμένες παρεμβάσεις στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα προχώρησε ο Δήμος Αμυνταίου, με τη διαμόρφωση όλου του μετώπου της παραλίας για την υποδοχή των λουομένων και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.

Δύο Φλωρινιώτες στη Βουλή των Εφήβων

Δύο μαθητές - εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας συμμετείχαν στη Βουλή των Εφήβων.

Οι κάτοικοι της Τ.Κ. Πετρών ζητούν το αυτονόητο



Σε συμβολική  κατάληψη του Αρχαιολογικού χώρου Πετρών προχώρησαν σήμερα οι κάτοικοι της
Τοπικής Κοινότητας Πετρών ζητώντας να ισχύσει η εντοπιότητα στην πρόσληψη των εργατών του αρχαιολογικού χώρου.

Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη αλιεία στη Μικρή Πρέσπα

Σήμερα (04-07-2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, στην λίμνη Μικρή Πρέσπα –

Αναβάλλεται η υπογραφή συμβάσεων και εντάξεων έργων της Π.Ε. Φλώρινας



Λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή της Κοζάνης αναβάλλεται η σημερινή (4 Ιουλίου) υπογραφή συμβάσεων και ανακοίνωση ένταξης έργων της Π.Ε. Φλώρινας σε ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς η παραμονή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Δακή, στην Κοζάνη κρίνεται επιβεβλημένη.