Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

Ο κ. Παπαναστασίου δυστυχώς δεν  μπόρεσε να αντέξει αυτά τα οποία κατάφερε ο Βοσκόπουλος και άρχισε να αμαυρώνει τα πάντα. Δυστυχώς η πικρία του κ. Παπαναστασίου έγινε εμφανής με τον χειρότερο τρόπο. Στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε ο Βοσκόπουλος το 2011 παρουσία της Αβραμοπούλου και είπε ότι ο φάκελος της μελέτης της τηλεθέρμανσης ήταν τρία χρόνια στα ράφια του υπουργείου και δεν είχε ενδιαφερθεί κανένας μέχρι τότε δεν την θυμάται; όταν κατέβαινε Αθήνα δήθεν για την τηλεθέρμανση ο κ. Παπαναστασίου που πήγαινε; Μήπως δεν ήξερε που είναι το υπουργείο και προσπαθούσε τρία χρόνια να το εντοπίσει; Εξάλλου αυτός  δεν έλεγε στις παρέες του ότι ο Βοσκόπουλος δεν μπορεί να κάνει την τηλεθέρμανση; τώρα τι έγινε ; και όσο για τον τοπικό πόρο ούτε Βοσκόπουλος δεν ζήτησε από κανέναν τίποτα έως ότου να υπογράψει την σύμβαση.
Όσο για το νερό ας αφήσει τις βλακείες και ας μας πει πότε μείωσε αυτός την τιμή του νερού έστω κα ένα λεπτό. Αλλά από ότι θυμόμαστε μόνο αυξήσεις είχαμε επί ημερών του.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Ποιος ήταν καλό Δήμαρχος ή όχι το γνωρίζει ο λαός.
Στην κοινωνία μας δυστυχώς υπάρχουν τενεκέδες καλής και κακής ποιότητος, ορισμένοι όμως είναι και ξεγάνωτοι και κάνουν και πολύ θόρυβο.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπαναστασίου:


Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Η υπογραφή της παραπάνω σύμβασης είναι ένα σημαντικό γεγονός για τη Φλώρινα και την ευρύτερη περιοχή της. Είναι επιπλέον και ξεχωριστή ικανοποίηση για τις Δημοτικές Αρχές οι οποίες πρώτες το παρουσίασαν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα, το υπηρέτησαν με συνέπεια και το έφεραν εις πέρας. 

Σεμινάριο decoupage στο «Σπίτι της γυναίκας»


Την περασμένη Κυριακή στα γραφεία του Συλλόγου «το Σπίτι της Γυναίκας» πραγματοποιήθηκε δωρεάν σεμινάριο decoupage από την Liana Mikayelian, απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών. 
Δείτε περισσότερα εδώ.

Υποχρεωτική η αλλαγή της άδειας χειριστή σκαπτικών μηχανημάτων


Το Σωματείο Χειριστών και βοηθών σκαπτικών μηχανημάτων γεωτρυπανιστών νομού Φλώρινας σας γνωρίζει ότι για την αλλαγή της άδειας χειριστή που θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικά έως και 30 Σεπτεμβρίου 2014, χρειάζεται να υποβάλετε στο Τμήμα Βιομηχανίας (κτίριο περιφέρειας 6ος όροφος) τα παρακάτω δικαιολογητικά: 
1. Αίτηση με πλήρη στοιχεία ταυτότητας 

Πυρκαγιά σε μονοκατοικία στο Φλάμπουρο

Στις 05:30 σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε κουζίνα μονοκατοικίας, στο δ.δ. Φλάμπουρου του δήμου Φλώρινας. 

Στο συμβάν επενέβησαν 6 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 3 οχήματα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στον χώρο της κουζίνας.
Για το ανωτέρω περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Φλώρινας. 

Στη δημοσιότητα η περίληψη διακήρυξης του έργου για τον ηλεκτροφωτισμό κόμβου Ασβεστόπετρας


Ταχ. Δ/νση
:
Διοικητήριο
ΖΕΠ
Κοζάνη, 21-01-2014

Τηλέφωνο
:
24610 52650  
                                
                              Προς:   Μ.Μ.Ε.

Φαξ
:
24610 52652

e-mail
:
press@pdm.gov.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη δημοσιότητα η περίληψη διακήρυξης του έργου για τον ηλεκτροφωτισμό κόμβου Ασβεστόπετρας

Την περίληψη διακήρυξης του έργου «Ηλεκτροφωτισμός Κόμβου Ασβεστόπετρας και Φωτεινή Σηματοδότηση Κόμβου της Οδού Πτολεμαΐδας Δυτικής Εορδαίας» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

E.M.E - Παράρτημα Φλώρινας - Εκλογές Πέμπτη 23 Ιαν 2014

Το Σαββάτο 18/1/2014, μετά από συνάντηση για την κοπή της βασιλόπιτας, ορίστηκε η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του Παραρτήματος της ΕΜΕ (Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας) Φλώρινας και αποφασίστηκε την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 στις 5 μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου
Φλώρινας να διεξαχθούν η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές  για την ανάδειξη του Δ.Σ. του Παραρτήματός μας.
Όσοι εκ των μελών του παραρτήματος επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα να ενημερώσουν μέχρι την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 στις 18.00οποιοδήποτε από τα μέλη της προσωρινής διοικούσας. Υποψήφιοι μπορούν να είναι μέλη του παραρτήματος οικονομικά τακτοποιημένα μέχρι και το 2013.
Επίσης όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως νέα μέλη ή να ζητήσουν να μεταφερθούν στο Παράρτημά μας μπορούν να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση. Η παρουσία όλων των μελών είναι απαραίτητη.
Ιστοσελίδα ΕΜΕ Φλώρινας : http://emeflorinas.blogspot.gr/

Εκδήλωση ενημέρωσης για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση στη Βόρεια Ελλάδα

20 Ιανουαρίου 2014

Τον λόγο στους φορείς και την κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας δίνει η ΕΣΗΕΜ-Θ, για να υποστηρίξουν την ανάγκη να προστατευτεί το δικαίωμα της περιφέρειας στη δημόσια ενημέρωση.

Η Φυσική Μαγεύει στην Κοζάνη


Ταχ. Δ/νση
:
Διοικητήριο
ΖΕΠ
Κοζάνη, 20-01-2014

Τηλέφωνο
:
24610 52650  
                                
                              Προς:   Μ.Μ.Ε.

Φαξ
:
24610 52652

e-mail
:
press@pdm.gov.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η Φυσική Μαγεύει στην Κοζάνη

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας/Περιφερειακή Ενότητα  Κοζάνης, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, με το Σχολικό Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών Δυτικής Μακεδονίας, τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών

Ανώδυνη ήττα για τις «Σάρισες»


Την πρώτη της ήττα γνώρισε η αντρική ομάδα μέσα στην Καστοριά. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/1/2014 και ήταν ο προτελευταίος στη σειρά των έξι παιχνιδιών του 1ου ομίλου της Β΄ Εθνικής Δυτ. Μακεδονίας. 

ANAKOINΩΣΙΣ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 26-01-2014


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ
531 00 ΦΛΩΡΙΝΑ

Τηλέφ.: 23850/28.860, Τηλεομοιότ.: 23850/28.863
                                                                          Ἐν Φλωρίνῃ τῇ 21ῃ Ἰανουαρίου 2014
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ι Σ

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν ὅτι τὴν προσεχῆ Κυριακὴ 26η Ἰανουαρίου 2014, μετὰ τὴν Ἀκολουθία τοῦ Ἑσπερινοῦ, θὰ συνεχισθεῖ ὁ κύκλος ἑσπερινῶν ὁμιλιῶν ποὺ πραγματοποιοῦνται ἀπὸ κληρικοὺς τῆς Ἱερᾶς μας Μητροπόλεως στὶς τρεῖς μεγάλες πόλεις τῆς Μητροπολιτικῆς μας περιφερείας, Φλώρινα, Ἀμύνταιο καὶ Πτολεμαΐδα, σύμφωνα μὲ τὸ ἀκόλουθο πρόγραμμα:

Κοπή βασιλόπιτας της Π.Ε. Φλώρινας


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 21 Ιανουαρίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης και το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων σας προσκαλούν στην κοπή της βασιλόπιτας της Π.Ε. Φλώρινας, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 12.30, στο ισόγειο του κτηρίου της Π.Ε. Φλώρινας.

Αιμοδοσία από την ΓΑΙΑ Τεχνική Α.Ε.


Το πρόγραμμα αιμοδοσίας της ΓΑΙΑ Τεχνική Α.Ε. συνεχίζεται σήμερα Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014, από 9:00 έως 13:30, στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου. 

Η ακαδημία του Μ. Αλεξάνδρου Φλώρινας στο Ηρακλής - ΠΑΟΚ


Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου η ακαδημία του Μ. Αλεξάνδρου Φλώρινας αναχώρησε για την Θεσσαλονίκη με προορισμό το Εθνικό Καυτατζόγλειο Στάδιο για να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ των ομάδων ΗΡΑΚΛΗΣ-Π.Α.Ο.Κ. 

Συμμετοχή του δήμου Αμυνταίου στην έκθεση Agrotica

Ο δήμος Αμυνταίου ενημερώνει τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, την τυποποίηση, τη μεταποίηση και τον τουρισμό, ότι θα συμμετέχει στην έκθεση Agrotica που πραγματοποιείται την περίοδο από 30 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου, στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO Θεσσαλονίκης. 

25η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΩΝ AGROTICA,


Ταχ. Δ/νση
:
Διοικητήριο
ΖΕΠ
Κοζάνη, 21-01-2014

Τηλέφωνο
:
24610 52650  
                                
                              Προς:   Μ.Μ.Ε.

Φαξ
:
24610 52650

e-mail
:
press@pdm.gov.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

25η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΩΝ AGROTICA,

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ & ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 30.01. – 02.02.2014


Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρόκειται να συμμετάσχει στην 25η Διεθνή Έκθεση Αγροτικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων Agrotica στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η Agrotica θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι και τις 02 Φεβρουαρίου 2014,

Κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας - Παρασκευή 24 Ιαν 2014


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ν. Φλώρινας (Σ.Ε.Π.Φ.) θα κόψει την Βασιλόπιτά του την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 7.00 μμ στο Hotel "Φαίδων" στη Φλώρινα. Καλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου να τιμήσουν την εκδήλωση. Θα κληρωθεί ένα σύγχρονο tablet και θα συζητηθούν τρέχοντα θέματα του κλάδου.
Ιστοσελίδα : http://sep-florinas.blogspot.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΟΧ




Ο Σύλλογος των πρωταθλητών της χιονοδρομίας, ( Σ.Ο.Χ. Φλώρινας ), γνωρίζει καλά την συνταγή της δημιουργίας κορυφαίων αθλητών. Παρά τις δύσκολες χιονοδρομικές συνθήκες που επικρατούν, λόγω της έλλειψης χιονιού, τηρεί το πρόγραμμα των προπονήσεων των αγωνιστικών ομάδων του, στο Χ/Κ Βόρρας-Καιμάκτσαλαν.

Αποτελέσματα εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας


Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα αποτελέσματα για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, των γλωσσών: Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, Ισπανικής και Τουρκικής για τα επίπεδα: α) Β (Β1 «Μέτρια γνώση», Β2 «Καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη εξέταση στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική β)

Πρωταθλήτρια στο ομαδικό σπάθης παμπαίδων η ΓΕΦ – Χρυσό και για Χατζόπουλο και Δήμκου


Στη νέα χρονιά επαληθεύεται η αρχική εκτίμηση με τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παμπαίδων - Παγκορασίδων στις 18-19/01/2014 στο ΟΑΚΑ. Η Γ.Ε.Φ. κατέβηκε με τις ομάδες των αγοριών και κοριτσιών και όπως επί χρόνια το συνηθίζει, έφερε μαζί με τις καλές

Κοπή βασιλόπιτας για τους μικρούς του Μ. Αλεξάνδρου Φλώρινας

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου τα τμήματα υποδομής του συλλόγου "Μέγας Αλέξανδρος Φλώρινας" πραγματοποίησαν την κοπή της βασιλόπιτας τους στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Φαίδων. 

Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο στη Φλώρινα



Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό


Το Έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό - ΟΔΥΣΣΕΑΣ» απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και