Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

«Μάγεψαν» το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι χορευτές του Συλλόγου Λεχοβιτών


Στην κορυφαία εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος «Πίτα του Ηπειρώτη 2014», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2014, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα, συμμετείχε το χορευτικό ενηλίκων του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας». 

δελτιο τυπου ΝΑΡ για Ουκρανία


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

1. Οι εξελίξεις στην Ουκρανία αποκαλύπτουν το που οδηγούν η αντιλαϊκή επέλαση του κεφαλαίου, η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων στο έδαφος της κρίσης, ο αρπαχτικός χαρακτήρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και της Ρωσίας, η διεθνοποίηση του κεφαλαίου που προκαλεί κονιορτοποίηση κρατών. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλείται από τον ρόλο που παίζουν στην Ουκρανία οι πολιτικές δυνάμεις της δε­ξιάς, της εθνικιστικής ακρο­δε­ξιάς και των νεοφα­σι­στών, οι οποίες υπο­κί­νη­σαν εξαρ­χής και ορ­γά­νω­σαν την ένο­πλη εξέ­γερ­ση ενά­ντια στο διεφθαρμένο και σκληρά εκμεταλλευτικό καθεστώς του Για­νου­κό­βιτς. Η ακρο­δε­ξιά και οι νεοφα­σί­στες κα­τε­βαί­νουν ξανά στο δρόμο, ανε­βαί­νουν ξανά στην ιστο­ρι­κή σκηνή, για να ηγε­μο­νεύ­σουν στο πο­λι­τι­κό στρα­τό­πε­δο της αστι­κής τάξης, προ­τεί­νο­ντας το δικό τους υπό­δειγ­μα υπε­ρά­σπι­σης και διά­σω­σης της εξου­σί­ας της.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΔΥΤ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δυτική Μακεδονία είναι η περιοχή με τη μεγαλύτερη αύξηση της μαύρης εργασίας, του δουλεμπορίου και της υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων στις υπεργολαβίες της ΔΕΗ. Είναι ταυτόχρονα και η περιοχή με τη μεγαλύτερη ανεργία στη χώρα μας – τη μεγαλύτερη σε ολόκληρη την Ευρώπη για νέους κάτω των εικοσιπέντε χρόνων.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΟΦ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΤΟ COC-MAVROVO-SKOPIE

Ενσωματωμένη εικόνα 1
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΟΦ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ
ΣΤΟ  COC-MAVROVO-SKOPIE 
Με   4 αθλητές του, θα συμμετάσχει ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ στο  Continental Balkan Cup, που θα πραγματοποιηθεί στο MAVROVO των ΣΚΟΠΙΩΝ στις 1/2-3-2014.Η ομάδα του ΑΟΦ θα ταξιδέψει και θα ενσωματωθεί με την Εθνική Ομάδα Σκί Δρόμων Αντοχής, το τριήμερο που θα διαρκέσουν οι αγώνες.

ΕΣΕΕ: Ακριβότερο «το καλάθι της νοικοκυράς» στην Ελλάδα

Η ΕΣΕΕ παρατηρεί ότι, το πραγματικό «καλάθι της νοικοκυράς» στην Ελλάδα, παρά τις χαμηλότερες τιμές των βασικών αγαθών, παραμένει ακριβότερο σε σύγκριση με άλλες χώρες. 

Εξιχνίαση κλοπών στα Ασπρόγεια


Χθες (26-02-2014) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, 56 και 30 χρονών, για κλοπή αντικειμένων στα Ασπρόγεια Φλώρινας. 

Αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
26/2/2014 
Αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό
Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, το φασισμό και τη λεηλασία με μνημόνια από ΕΕ-ΔΝΤ
Μήνυμα αλληλεγγύης απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον ουκρανικό λαό που περνά δύσκολες ώρες.

Εγκαινιάστηκε η νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ουΔημοτικού Σχολείου Αμυνταίου με μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα (video)

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, λειτούργησε μετά από προσπάθειες πολλών χρόνων για την ολοκλήρωση της η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ουΔημοτικού Σχολείου Αμυνταίου.

Το Σάββατο η λαϊκή αγορά του Αμυνταίου


Λόγω του εορτασμού της Καθαράς Δευτέραςη λαϊκή αγορά του Αμυνταίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014.

3ος πανελληνιονίκης ο Ιάσων Ιωαννίδης


Με το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου ο Ιάσων Ιωαννίδηςκατέκτησε μια θέση στο βάθρο στους πανελληνίους αγώνες ανωμάλου δρόμου που διεξήλθαν στη Πύλη των Τρικάλων στις 23/02/2014.
Αυτή η νίκη του δίνει το εισιτήριο για να εκπροσώπηση την χωρά μας στο βαλκανικό πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία. Ο αθλητής της Γ.Ε.Φ. βρίσκονταν σε άριστη φυσική κατάσταση και ¨πάλεψε¨ μέχρι το τέλος του αγώνα.
Το Δ.Σ. και η προπονήτρια της ομάδας Θωμαίδου Χρύσα του εύχονται καλή συνεχεία και πάντα επιτυχίες.

Εκ νέου υποψήφιος ο δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης

Την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητας της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου. 

ΤΟ Φ.Ο.Ο.Φ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ‘ΤΕΡΨΗ’


  ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ

            ΟΜΙΛΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΤΟ Φ.Ο.Ο.Φ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ‘ΤΕΡΨΗ’



 To Διοικητικό Συμβούλιο του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Φλώρινας , ευχαριστεί

θερμά το εστιατόριο ‘ΤΕΡΨΗ’, για την χορηγία κρεατόσουπας, στα πλαίσια της εκδήλωσης

κοπής της Βασιλόπιτας του ομίλου στο  καταφύγιο στο Παλαιοχώρι.

Προκήρυξη εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη κατηγορίας 1 και Εισαγωγικού επιπέδου, Α’ Περιόδου 2014




ΘΕΜΑ : Προκήρυξη εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη κατηγορίας 1 και
 Εισαγωγικού επιπέδου, Α’ Περιόδου 2014


 ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ∆ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΑΣ

 Έχοντας υπόψη :
1. Το Ν.3852 / 2010 (ΦΕΚ 87 Α΄) «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης
 ∆ιοίκησης-Πρόγραµµα Καλλικράτης » .
2. Το Π.∆. 146 /2010 (ΦΕΚ 239 Α΄) «Οργανισµός Περιφέρειας ∆υτικής Μακεδονίας »
3. Tην αριθ. 38200 / 1136 / 11-8-2011 (ΦΕΚ 1969 Β΄) απόφαση του Υπουργού Υποδοµών –

Κοπή Βασιλόπιτας του Ξινού Νερού Α.Ε.(video)

Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψαν χθες Τετάρτη τα μέλη του εργοστασίου της Ξινού Νερού Α.Ε..

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου για την Καθαρά Δευτέρα

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμυνταίου ανακοινώνεται ότι κατά την Καθαρά Δευτέρα τα Καταστήματα της Αγοράς του Αμυνταίου πού θα παραμείνουν ανοικτά και με ωράριο8.30-15.00 είναι αυτά που διαθέτουν είδη διατροφής, Σουπερ Μάρκετ, Παντοπωλεία, Αρτοποιεία, Οπωροπωλεία καθώς και καταστήματα πού πωλούν  Χαρταετούς.
Όλα τα υπόλοιπα καταστήματα θα παραμείνουν Κλειστά. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεση των Συναδέλφων και των Συνδημοτών.

Ενημερωτική επίσκεψη του Πρότυπου Πειραματικού δημοτικού σχολείου στη διεύθυνση δασών Φλώρινας


Η τετάρτη τάξη του Πρότυπου Πειραματικού Φλώρινας στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης του Περιβάλλοντος πραγματοποίησε στις 25 Φεβρουαρίου 2014, εκπαιδευτική επίσκεψη στη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας, με σκοπό την ενημέρωση σε ζητήματα που αφορούν την προστασία των δασών. 

Όλη η αλήθεια για την αναβολή της αγωγής Οκλαλιώτη με την ΔΕΤΕΠΑ (video)

Κατηγορηθήκαμε πρόσφατα από τον κ. Θεοδωρίδη πως διοχετεύουμε ψεύτικες ειδήσεις στον κόσμο…


ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΥΝΤΑ


Ενσωματωμένη εικόνα 1

Οι παίκτριες του Αμύντα εμφανώς επηρεασμένες από την εντός έδρας ήττα του πρωταθλήματος με την Ορμή και τις απουσίες, δεν άντεξαν στις υψηλές απαιτήσεις του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ, με συνέπεια να γνωρίσουν βαριά ήττα με σκορ 29-19, αποτέλεσμα που έδωσε στην ομάδα της Θεσ/νίκης την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης (δεύτερος ημιτελικός, Προσοτσάνη-Αναγέννηση Άρτας) .

Εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Οικονομικού Επιμελητήριου Δυτικής Μακεδονίας


Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014, από το Οικονομικό Επιμελητήριο 5ο Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας ο καθιερωμένος ετήσιος χορός για την κοπή βασιλόπιτας στο restaurant bar “tip top” στην Κοζάνη. 

Αποκριάτικο Γλέντι από το Σύλλογο Θεσσαλών Φλώρινας

Ο Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων της Θεσσαλίας του Νομού Φλώρινας σας προσκαλεί να περάσετε ένα αξέχαστο βράδυ μαζί με τα παιδιά σας στο Αποκριάτικο Γλέντι, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 27/02/2014 και ώρα 20:00, στο lobby του ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ» με πολύ χορό, κέφι και πολλά δρώμενα.

Είσοδος ελεύθερη.

Με τιμή το Δ.Σ.

Τριήμερες Αποκριάτικες Εκδηλωσεις στο Λεχοβο

Οι τριήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις συνεχίζουν και

φέτος μία παλαιά παράδοση στο Λέχοβο που έχει να
κάνει με το άναμμα της μπουμπούνας αυτό που αποκα-
λούνταν

«Πρόγραμμα Νέων Γεωργών 2014» στη Φλώρινα (video)

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πρόγραμμα Νέων Γεωργών 2014» πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του Γεωπονικού Συλλόγου Φλώρινας. 

Εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών Δημοτικού Σχολείου

Από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας , ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών Δημοτικού Σχολείου, για όσους συμπλήρωσαν το όριο ηλικίας της υποχρεωτικής φοίτησης και για αντικειμενικούς λόγους αδυνατούν να φοιτήσουν σε νυκτερινό σχολείο, θα γίνουν στις 4 Μαρτίου 2014, ημέραΤρίτη και ώρα 10:00 π.μ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ




Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Το Φλάμπουρο» διοργανώνει τριήμερο αποκριάτικων εκδηλώσεων. Κορυφαία εκδήλωση είναι η αναβίωση του παλιού εθίμου «Τζουτζουνάτε», δηλαδή του ανάμματος της φωτιάς, στην πλατεία του χωριού.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
-          Σάββατο 1 Μαρτίου (ώρα 18:00): παιδικό αποκριάτικο πάρτι στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου.
-          Κυριακή 2 Μαρτίου (ώρα 20:00): άναμμα της φωτιάς στην πλατεία του χωριού. Την εκδήλωση πλαισιώνει μουσικά η «Τοπική Μελωδία».
-          Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου (ώρα 11:00): ο σύλλογος θα προσφέρει ψητές πατάτες, λαγάνες, χαλβά και άλλα σαρακοστιανά εδέσματα στο χώρο της φωτιάς. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί πέταγμα του χαρταετού.


Σας περιμένουμε!

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΩΣ 2014


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ
531 00 ΦΛΩΡΙΝΑ
Τηλέφ.: 23850/28.860, Τηλεομοιότ.: 23850/28.863

Ἐν Φλωρίνῃ τῇ 26ῃ Φεβρουαρίου 2014
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ι Σ 

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν ὅτι τὴν προσεχῆΚυριακὴ τῆς Τυρινῆς 2 Μαρτίου 2014, καὶ ὥρα 6:30 μ.μ., στὸν Ἱερὸ Μητροπολιτικὸ Ναὸ Ἁγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης θὰ τελεσθεῖ ὁΚατανυκτικὸς Ἑσπερινὸς τῆς Συγχωρήσεως χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοκλήτου.


          Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Παιδικός αποκριάτικος χορός

Πρόσκληση σε disco party

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου σας προσκαλεί στο αποκριάτικο Disco Party που διοργανώνει την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 στις 22:00 στη Λέσχη Αξιωματικών Αμυνταίου. 
Disco αμφιέσεις, Disco μουσική, Disco διάθεση και κέφι.
Σας περιμένουμε για ξεφάντωμα !!!!