Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 27-11-2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Φλώρινας, κος Γιάννης Βοσκόπουλος, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012,  επισκέφτηκε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Φλώρινας, μαζί με τον κο Ε. Σταυρίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, την κα Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας και τον κο  Θ. Τσότσκο, εργοδηγό ΤΥΔΚ.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Δήμαρχος,  κος Γιάννης Βοσκόπουλος, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την πορεία των έργων, που γίνονται αυτή την περίοδο στα χωριά Ιτιά, Παπαγιάννη, Παλαίστρα, Νεοχωράκι, Αμμοχώρι, Τριπόταμο και να συνομιλήσει με τους τεχνικούς του Δήμου Φλώρινας για την εξέλιξη τόσο των συγκεκριμένων έργων όσο και αυτών που πρόκειται να γίνουν.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας και οι Τεχνικοί του Δήμου επεσήμαναν τα σημεία που πρέπει να συνεχιστούν οι ασφαλτοστρώσεις, να γίνουν πεζοδρομήσεις και να πραγματοποιηθούν γενικότερα έργα που θα διευκολύνουν και θα προσφέρουν καλύτερη ποιότητα στη ζωή των δημοτών.   







Αθλητές της ΓΕΦ στο κύπελλο εφήβων - νεανίδων

Στις 24/11/12 ημέρα Σάββατο τα αγόρια (έφηβοι) της ΓΕΦ πήραν μέρος στο κύπελλο εφήβων-νεανίδων (Σπάθη Ξιφασκία) που έγιναν στην Αθήνα στο ΟΑΚΑ.
Ο Μιχάλης Σιάλτσης ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά στην κατηγορία αυτή, μετά από λαμπρή προσπάθεια πήρε την 6η θέση.
Ο Χατζόπουλος Πέτρος πήρε την 15η θέση μετά από βαρύ τραυματισμό.
Ο Νικολτσάνης Δημήτριος πήρε την 22η θέση και ο Χατζόπουλος Στέφανος την 27η θέση σε συμμετοχή 52 αθλητών.
Η Γ.Ε.Φ. συγχαίρει τους αθλητές - τους προπονητές και τους γονείς τους και τους έυχεται πάντα επιτυχίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Γ.Ε.Φ.

Επιδοτούμενα σεμινάρια για απολυμένους – ανέργους

«2η Ευκαιρία» είναι ο τίτλος ενός προγράμματος συμβουλευτικής και επανακατάρτισης, διάρκειας 280 ωρών επιδοτούμενων με 5€ μικτά ανά ώρα κατάρτισης, που απευθύνεται σε 6.000 απολυμένους – ανέργους που προέρχονται από τους κλάδους Λιανικού Εμπορίου, Εμπορίας, Διακίνησης και Συντήρησης Αυτοκινήτων, Κατασκευών – Δομικών Υλικών και που θα υλοποιήσει το προσεχές διάστημα η ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων).

«Έφυγε» ο Μίμης Σουλιώτης

Γεννημένος το 1949 με καταγωγή από την Πελοπόννησο και το Μοναστήρι της πρώην Γιουγκοσλαβίας είχε επιλέξει να ζει στη Φλώρινα και να «φροντίζει» τα γράμματα. Είχε σπουδάσει Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης. Μεταπτυχιακά έκανε στη Βυζαντινή Φιλολογία στη Βουδαπέστη ενώ εκπόνησε το Διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ξεκάθαρη η αδικία του Φιλυριακού που στερήθηκε ένα θετικό αποτέλεσμα

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Ποζατσίδειο Αθλητικό Κέντρο η αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής του Γυναικείου Πρωταθλήματος μεταξύ του Φιλυριακού και των Τρικάλων 2011.

Πρόσληψη 106 εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών από το ΛΚΔΜ

To ΛΚΔΜ ενδιαφέρεται για την πρόσληψη 106 (εκατόν έξι) εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Ορυχείων & Μονάδων.

Ξεκινάν αύριο Τετάρτη τα μαθήματα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Αμύνταιο

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων του Ά εξαμήνου του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Αμύνταιο.
Το θέμα της πρώτης εισήγησης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 28/11/2012, ώρες 18:00 με 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου είναι:

Ψήφισμα της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την απώλεια του Δημητρίου Σουλιώτη

Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πληροφορήθηκε τον αδόκητο θάνατο του Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου, Δημητρίου Σουλιώτη.
Υπήρξε μια προσωπικότητα ενισχυμένη με μοναδικό ήθος, ένας Δάσκαλος που ενέπνεε και κατακτούσε τη γνώση μαζί με τους μαθητές του, σταθερά και αβίαστα. Η στάση του, εγκάρδια και ανοιχτή, υπάκουε πάντα σε εσωτερικές αξίες.

Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Την  Τετάρτη   28/11/2012  και ώρα 12 : 00 π.μ συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας
 στην αίθουσα «Αλέξανδρος» στο  κτίριο  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας περιοχή Ζ.Ε.Π , με θέματα:

1) Έγκριση πρακτικού  προηγούμενης συνεδρίασης
2) Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου : «Εγκατάσταση Α.Σ.Π.Η.Ε. αποτελούμενου από 10 Α/Γ, συνολικής ισχύος 20MW & των απαιτούμενων συνοδών έργων, της εταιρείας «UNIGEA ΑΙΟΛΙΚΗ 28 Ε.Π.Ε.», στη περιοχή της θέσης «Σπηλιά» των Δήμων Φλώρινας & Αμυνταίου της ΠΕ Φλώρινας.

Στη Ρώμη με Αγάπη (To Rome with Love)


Στη Ρώμη με Αγάπη (To Rome with Love)

ΚΥΡΙΑΚΗ 2/12: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 3/12: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 4/12: 21.00

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!


Κωμωδία | 102'
Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν
Πρωταγωνιστούν: Γούντι Άλεν, Πενέλοπε Κρουζ, Τζέσε Άιζενμπεργκ, Ρομπέρτο Μπενίνι, Ορνέλα Μούτι, Άλεκ Μπόλντγουιν, Τζούντι Ντέιβις

Ο Γούντι Άλεν παρουσιάζει μια νέα, ανάλαφρη κωμωδία. Το "To Rome With Love" είναι ένα καλειδοσκοπικό κουαρτέτο ιστοριών, που λαμβάνουν χώρα σε μία από τις πιο γοητευτικές πόλεις του κόσμου, και οι πρωταγωνιστές του είναι: ένας γνωστός αρχιτέκτονας που ξαναζεί τη νιότη του· ένα ένας μέσος, συνηθισμένος ρωμαίος που ξαφνικά μετατρέπεται σε μεγάλη διασημότητα· ένα νεαρό ζευγάρι από την επαρχία, που χωρίζεται και πηγαίνουν διαφορετικές ερωτικές συναντήσεις· και ένας αμερικανός οπερατικός σκηνοθέτης, που προσπαθεί να ανεβάσει έναν καλλίφωνο νεκροθάφτη πάνω στη σκηνή της όπερας.
 
 
 
ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΜΕ ΤΕΛΕΙΟ ΗΧΟ Dolby Digital Surround
ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

ΝΕ ΔΗΜ.ΑΡ Φλώρινας


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας



«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΛΩΣΣΑΣ» Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας
«ΟΜΙΛΟΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ»



ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Τα μέλη του «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας και του «ΟΜΙΛΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ» συμμετέχοντας στο πένθος για την αδόκητη απώλεια του εκλεκτού μας συμπολίτη Μίμη Σουλιώτη, καθηγητή Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ποιητή και πνευματικού ανθρώπου, που διατέλεσε Κοσμήτορας της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας, Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας και υπήρξε αγαπητός δάσκαλος πολλών από εμάς, σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του αναβάλλουμε την προγραμματισμένη επιμορφωτική συνάντηση της Τετάρτης, 28 Νοεμβρίου 2012, και 

Στήριξη "Χριστούγεννα για ολους"


Ορειβατικά Νεα, 4η Συνάντηση Περιφέρειας Ορειβ.Συλλόγων


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΙΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Διήμερο Υγείας και Κοινωνικής Προσφοράς



Διήμερο Υγείας και Κοινωνικής Προσφοράς
 Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Φλώρινα, 4 & 5 Δεκεμβρίου 2012



Η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών των Πανεπιστημιακών τμημάτων Φλώρινας (Ο.Ε.Α. του Π.Φ.) στο πλαίσιο των προσπαθειών της για ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα υγείας, πρόληψης και εθελοντικής προσφοράς διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ένα ‘Διήμερο Υγείας και Κοινωνικής Προσφοράς’ στις 4 & 5 Δεκεμβρίου 2012 στο χώρο του Πανεπιστημίου. Η δράση αυτή, η οποία πλέον αποτελεί θεσμό για την πανεπιστημιακή κοινότητα της Φλώρινας, είναι μια πρωτοβουλία η οποία δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές και στους νέους της πόλης να ενημερωθούν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕO ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΑΓΟΡΑ