Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

«MASTER MASKE CLASS από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο παιδικός αποκριάτικος χορός που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου. Μικροί
και μεγάλοι, παιδιά, γονείς και δάσκαλοι, όλοι με αποκριάτικη αμφίεση και κέφι, χόρεψαν, έπαιξαν, ζωγράφισαν και διασκέδασαν στο καφέ ΑΙΘΡΙΟΝ το Σάββατο 16 Μαρτίου.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα «Ενδοσχολική Βία» στο 2ο Δημοτικό Αμυνταίου



Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, διοργάνωσαν χθες 20 Μαρτίου,  ημερίδα με θέμα «Ενδοσχολική Βία».

Φιλανθρωπική εκδήλωση στο Ξινό Νερό

Ενημερωτική συνάντηση για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης στην Πρέσπα

 
Ο Δήμος Πρεσπών, η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.–ANKO και η Αναπτυξιακή Φλώρινας Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.-ΑΝΦΛΩ διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση, σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου και ώρα 19:00 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πρεσπών.

Βραδιά ερωτικής ποίησης στο Αμύνταιο

 
Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου, σε συνδιοργάνωση με το Περιφερειακό Ωδείο Φλώρινας, το 3ικαστικό 3ργαστήρι του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών, την ΔΗ.Κ.Ε.Α., την συμμετοχή της σχολής Latin χορών της λέσχης πολιτισμού Φλώρινας και του βραβευμένου συγγραφέα Δημήτρη Τανούδη, σας καλούν στο café «Αίθριον» στο Αμύνταιο, σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 και ώρα 21:00 για την Βραδιά Ερωτικής Ποίησης που διοργανώνουν.

Δράσεις του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας

 
Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013, οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας, στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Γραμματισμού με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Αποστόλου Αγνή, ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τα Περιβαλλοντικά Προγράμματα

Ο δήμος Φλώρινας κοντά στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία Ν. Φλώρινας και την αναπηρική οικογένεια

 
Βασική επιδίωξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όταν σχεδιάζει πολιτικές ανάπτυξης, θα πρέπει να εντάσσει μέσα στο συνολικό σχεδιασμό και τις ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρία. Να προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες της και να δημιουργήσει μια κοινωνία ισότιμη, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Μια κοινωνία πολιτών.

«Παραμένει κλειστό το Ορυχείο Βεύης, εισάγουμε λιγνίτη αμφιβόλου ποιότητος, οργιάζουν εργολάβοι και μεσάζοντες»

 
Το εθνικοκοινωνικό έγκλημα που συντελείται με την συνενοχή τοπικών παραγόντων στο θέμα του επί δεκαετίας κλειστού ορυχείου στην Βεύη Φλώρινας δεν έχει προηγούμενο. Στην λίστα των λουκέτων μπήκε το ορυχείο στο Κλειδί και πρόσφατα το ορυχείο λιγνίτη στην Αχλάδα Φλώρινας όπου οι απλήρωτοι λιγνιτωρύχοι, αυτοκινητιστές και συναφείς επαγγελματίες έχουν βγει εδώ και ένα χρόνο στο δρόμο για να λάβουν τα δεδουλευμένα τους.

Κάλεσμα για κινητοποίηση ενάντια στο σχέδιο "Αθηνά"


ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΚΑΛΕΣΜΑ
ΠΕΜΠΤΗ 21/3/2013 - 17:00
Στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, την περιοχή με τα
μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας πανελλαδικά, το σχέδιο ΑΘΗΝΑ καταργεί το Πανεπιστήμιο.

Εκδήλωση αφιερωμένη στους ήρωες του 1821 από τον "Αριστοτέλη"


Το Τμήμα Εθνογραφίας και Χορού του ΦΣΦΑ θα παρουσιάσει χορευτική εκδήλωση – παράσταση αφιερωμένη στους ήρωες της Ελληνικής
Επανάστασης του 1821. Συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι χορευτές. Θέατρο ΦΣΦΑ - Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 - 7,30 μ.μ.

Παρουσιάστηκε ο Οδηγός Καλών Πρακτικών στον Αγροτουρισμό από το ΚΤΕ Δ. Μακεδονίας


 
Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Παρουσίαση του Οδηγού Καλών Πρακτικών-Αγροτουρισμός στη Δυτική Μακεδονία, από το  Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) Δ. Μακεδονίας στα πλαίσια του υπο-προγράμματος ΙART TERRITORIES («Περιοχές νεωτεριστικού και υπεύθυνου τουρισμού», IARTT) στο οποίο συμμετέχει.

Στην Παρουσίαση συμμετείχαν οι Εταίροι του προγράμματος από Ισπανία (δήμος Campo de Borja), Ρουμανία (Πανεπιστήμιο Babes Bolyai) και Βουλγαρία (δήμος Yambol), επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και συμμετέχουν στο δίκτυο IARTT, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της Δυτικής Μακεδονίας.  
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που συμπεριλαμβάνονται στον Οδηγό παρουσίασαν την επιχείρησή τους και περιέγραψαν τις Καλές Πρακτικές που ακολουθούν. Τέλος, ο Οδηγός Καλών Πρακτικών διανεμήθηκε στους παρευρισκομένους.

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φλώρινας


Την Πέμπτη 21 Μάρτη στις 5μμ  καλούμε όλους τους Φοιτητές, Καθηγητές, Διοικητικούς Υπαλλήλους του Πανεπιστημίου, τους Φορείς της Πόλης, τους Εργαζόμενους και όλους τους Πολίτες, στη διαδήλωση κατά 

της απόφασης για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:
-Ερήμωση της Πόλης
-3.500 Φοιτητές Φεύγουν από την Φλώρινα μέσα σ'έναν χρόνο
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ, ΙΣΧΥΡΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

                                                              ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Κάλεσμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. στο λαό της Φλώρινας


Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κλείνει.
Οι αποφάσεις παίρνονται στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής και τις οδηγίες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ! Η κυβέρνηση υποτάσσεται στα συμφέροντα των κολλεγίων. Ο αριθμός των εισακτέων 

Συνταξιούχος Φλωρινιώτης αστυνομικός "φορτωμένος" ηρωίνη


Απόστρατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη με 12 κιλά ηρωίνης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας λίγο πριν επιβιβαστεί σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία.
Ο 53χρονος από τη Φλώρινα κίνησε τις υποψίες των λιμενικών, φτάνοντας τις πρώτες πρωινές ώρες χθες με
πολυτελές μαύρο Audi στην πύλη του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, προκειμένου να επιβιβαστεί σε πλοίο για τη Βενετία.

Με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, κ. Στράτο Σιμόπουλο, συναντήθηκε Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                                Φλώρινα, 21-03-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, κ. Στράτο Σιμόπουλο, συναντήθηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος. Στη  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φλώρινας, παρόντες ήταν ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Σωτήρης Βόσδου, οι Αντιδήμαρχοι Φλώρινας κ.κ. Νίκος Ευγγέλου, Άκης Καραγκιοζίδης, Μιχάλης Καρακόλης, Παναγιώτης Μαβίδης και Χρήστος Μπαρδάκας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Τραϊανός Ρασάικος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκαν στα σημαντικά έργα για την περιοχή της Φλώρινας και του Δήμου Φλώρινας, όπως ο κάθετος άξονας, το φράγμα της Τριανταφυλλιάς και ο δρόμος Φλώρινα – Πρέσπες και συζητήθηκε η προοπτική, υπό τις παρούσες συνθήκες, υλοποίησης έργων στη Φλώρινα.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Γενικός Γραμματέας δήλωσε:
«Βρισκόμαστε σήμερα στην πόλη της Φλώρινας, όπου συζητήσαμε με τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Βουλευτή διάφορα θέματα που απασχολούν την περιοχή, όπως είναι και ο δρόμος για τις Πρέσπες. Σχετικά με το φράγμα της Τριανταφυλλιάς η υλοποίηση του έργου και η πληρωμή των εργαζομένων είναι σημαντική. Δεν ήξερα ότι υπήρχαν οφειλές, το έμαθα από τον κ. Δήμαρχο και από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και είναι κάτι που θα το δούμε μέσα στα πλαίσια του νόμου και των δυνατοτήτων μας και θα το λύσουμε.
Η συνεργασία όλων κρίνεται απαραίτητη».
Ακολούθως, ο κ. Δήμαρχος είπε:
« Με ιδιαίτερη χαρά δεχτήκαμε σήμερα τον κ. Γενικό. Ήταν μεγάλη η τιμή που μας έκανε, να είναι σήμερα στη Φλώρινα και να συζητήσουμε για τα σοβαρά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος και ο Νομός Φλώρινας. Τον ευχαριστώ θερμότατα και για την παρουσία του σήμερα εδώ, αλλά και γιατί άκουσε με μεγάλη προσοχή τα αιτήματά μας σήμερα.
Τα θέματα τα οποία θέσαμε στον κ. Γενικό είναι:
Η κατασκευή του κάθετου άξονα Φλώρινας- Πτολεμαΐδας, ένα σημαντικό έργο για το οποίο σήμερα μιλήσαμε για μια καινούργια χάραξη και όχι για τη διαπλάτυνση της παλαιάς οδού. Ας ελπίσουμε ότι το αρμόδιο Υπουργείο θα υιοθετήσει την πρότασή μας αυτή για νέα χάραξη, ώστε ο δρόμος να είναι συντομότερος και πιο εύκολος στην κατασκευή.
Η κατασκευή του δρόμου Φλώρινα- Βίγλα -Πρέσπα. Για το δρόμο αυτό αρμόδια είναι η Περιφέρεια, αλλά ελπίζουμε ότι το Υπουργείο θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει το έργο μέσα από τα διάφορα προγράμματα τα οποία έχει και διαχειρίζεται.
Η κατασκευή του διανειοθαλάμου για το δρόμο Φλώρινα- Νίκη, είναι απαραίτητη για την έναρξη του έργου. Εμείς, στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, θα αποφασίσουμε για το θέμα και ελπίζουμε να βρούμε την απαραίτητη λύση, ώστε να ξεκινήσει το έργο και να εργαστούν αρκετοί συμπατριώτες μας.
Το φράγμα της Τριανταφυλλιάς, του οποίου η κατασκευή έχει μείνει πίσω. Ζητήσαμε από τον κ. Γενικό το νερό από το φράγμα να δοθεί για την ύδρευση της πόλης της Φλώρινας, καθώς επίσης και την κατασκευή ενός διυλιστηρίου στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως προβλέπεται και από τα προσχέδια του φράγματος.
Επίσης, ζητήσαμε την άρδευση του κάμπου του πρώην Δήμου Περάσματος από το συγκεκριμένο έργο. Αυτή η μελέτη είχε ξεκινήσει παλαιότερα, από τον πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ και πρέπει τώρα να προχωρήσουμε και τις υπόλοιπες ενέργειες για την κατασκευή και του έργου αυτού.
Επιπλέον, ζητήσαμε και την επιχορήγηση του Δήμου Φλώρινας με ένα ποσό από τα χρήματα του Υπουργείου για τις ασφαλτοστρώσεις του Δήμου Φλώρινας, καθώς μετά από ένα βαρύ χειμώνα οι δρόμοι μας θέλουν επισκευή και συντήρηση. Δυστυχώς, με τα οικονομικά μας, αδυνατούμε να κάνουμε την οποιαδήποτε συντήρηση.
Πιστεύουμε ότι ο κ. Γενικός θα μας λύσει αρκετά από τα προβλήματά μας και τον ευχαριστούμε για αυτό».
Τέλος, ο κ. Βουλευτής είπε:
« Να καλωσορίσω και εγώ το Γενικό Γραμματέα στο Δήμο Φλώρινας. Υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα με τα δημόσια έργα στην περιοχή μας, με τους δρόμους, τους οδικούς άξονες, με το μέλλον του φράγματος της Τριανταφυλλιάς και τη μετέπειτα εκμετάλλευσή του, όπως είπε και ο κ. Δήμαρχος, τελειοποιώντας μια μελέτη για το αρδευτικό δίκτυο.
Πιστεύουμε ότι ο βορειοελλαδίτης κ. Γενικός θα δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για τα προβλήματα της Φλώρινας, και ας μην ξεχνάμε ότι η Φλώρινα είναι ο μόνος ακριτικός Νομός που συνορεύει με δύο χώρες, με δύο πύλες εισόδου που δεν έχει κάθετο άξονα στην Εγνατία, κάτι το οποίο είναι υποχρέωση του ελληνικού κράτους να άρει αυτή την ιδιαίτερη απομόνωση, στην οποία βρίσκεται ο Νομός Φλώρινας».





Την Καθαρά Δευτέρα γιόρτασαν οι κάτοικοι του Δήμου Φλώρινας



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                                Φλώρινα, 21-03-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Καθαρά Δευτέρα γιόρτασαν οι κάτοικοι του Δήμου Φλώρινας στο χώρο του γηπέδου στην πόλη της Φλώρινας. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Φλώρινας, μοιράστηκαν λαγάνες και νηστίσιμα εδέσματα, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, ενώ δεν ήταν λίγος ο κόσμος ο οποίος παρευρέθηκε παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.
Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, ο οποίος συνομίλησε με τους παρευρισκομένους και τους ευχήθηκε καλή Σαρακοστή.