Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση του Δημάρχου Πρεσπών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

Τα προβλήματα των παραγωγών σε σχέση με την ασφάλιση των εργατών, έθεσε επί τάπητος ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Βασίλειος Τσέπας, σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, καθώς και με τον Διευθυντή του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Παναγιώτη Δουφεξή, συνοδευόμενος από το βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας, κ. Ευστάθιο Κωνσταντινίδη.

Συνεδριάζει έκτακτα αύριο Σάββατο το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας για το Νοσοκομείο Μποδοσάκειο και για το ΤΕΙ Μαιευτικής


Καλείστε να προσέλθετε στη έκτακτη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος Πτολεμαΐδας την  9 Φεβρουαρίου   2013 ημέρα  Σάββατο  και ώρα 6:00 μ.μ.
1. Συζήτηση  για τα  θέματα :
.  Αποκατάσταση Μποδοσάκειου Νοσοκομείου
.  Ανεξάρτητη λειτουργία Τμήματος Χημειοθεραπείας
.  Παραμονή του ΤΕΙ Μαιευτικής –Τριτοβάθμια εκπαίδευση
.  Διατήρηση Τελωνείου και των Γραφείων Επιθεώρησης Εργασίας και Ο.Α.Ε.Ε.
2. Λήψη απόφασης για την μορφή αντιδράσεων και κινητοποιήσεων
Πτολεμαΐδα :  7-2-2013
O Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Γεώργιος Καμπούρης

Πίνακες συνοπτικών πληροφοριακών στοιχείων του ψηφίσματος του ΕΣΔΕΠ και του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»‏

ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΑΥΤΕΚΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ



ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
Όλα τα θέματα που προέκυψαν μετά την απαράδεκτη απόφαση του Yπουργείου για την κατάργηση των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΤΑΥΤΕΚΩ –απόφαση που είχε
ως αποτέλεσμα από τις 25/1/2013 να μην παρέχονται στους χιλιάδες ασφαλισμένους της ΔΕΗ οι υπηρεσίες του ταμείου σε επίπεδο περιφέρειας- συζήτησε το Προεδρείο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με τον νέο πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Νίκο Δομένικο, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου. Οι

Αυξημένα τα επίπεδα ρύπων λόγω βλάβης του ΑΗΣ Αμύνταιου-Φιλώτα

Από τον Δήμο Αμυνταίου σας ενημερώνουμε ότι μετά από βλάβη στον ΑΗΣ Αμυνταίου οι ρύποι που παράγονται από το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα κινηθούν σε αυξημένα επίπεδα στην περιοχή μας για τις
επόμενες δύο με τρεις ώρες .
Ο Δήμος μας μετά από εντολή του κ. Δημάρχου παρακολουθεί στενά και με συνεχείς μετρήσεις την πορεία των ρύπων στο λεκανοπέδιο μας έως ότου αποκατασταθεί η βλάβη και επανέλθει η εκπομπή τους σε φυσιολογικά πλαίσια .

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ


Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου σας  καλεί στην κοπή της Βασιλόπιτας του συλλόγου την Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου. Θα ακολουθήσει προβολή σειράς Ντοκιμαντέρ. Είσοδος Ελεύθερη.

O Πρόεδρος                              Η Γεν. Γραμματέας
Χατζής Σ. Περικλής                    Κέρλοβα Β. Αναστασί

Ψήφισμα του ΕΣΔΕΠ και του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Την Πέμπτη, 31/01/2013, παρουσιάσατε σε συνέντευξη τύπου το Σχέδιο «Αθηνά», για την Ανασυγκρότηση του Χάρτη των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της Χώρας, στο οποίο προβλέπεται η απορρόφηση του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών Φλώρινας από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη) και η κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με διαμοιρασμό των εναπομεινάντων τμημάτων του μεταξύ του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Αδυνατώντας να κατανοήσουμε το στρατηγικό αυτό σχεδιασμό, τεκμηρίωση του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, επιτρέψτε μας να αναρωτηθούμε:

Το σχέδιο «Αθηνά» και οι επιπτώσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στην Π.Ε. Φλώρινας

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. δήλωσε την κατηγορηματική του αντίθεση στην υποβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Δημόσιου Πανεπιστημίου σε μελλούμενα ιδιωτικά κολέγια - Α.Ε.Ι. και συμφέροντα με το

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΤΗΡΗ ΝΕΤΣΙΟ

Οι Καθηγητές του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας, εκφράζουμε την οδύνη
μας για τον αδόκητο θάνατο του μαθητή μας Νέτσιου Σωτήριου, ο οποίος
τίμησε το Σχολείο με τις επιδόσεις, την ουσιαστική συμμετοχή του στη
σχολική ζωή και, κυρίως, με το ακέραιο ήθος του. Η ανάμνησή του θα
μένει για πάντα ανεξάλειπτη.
Εκφράζοντας τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του, ευχόμαστε ο
Θεός να αναπαύσει την ψυχή του, και να μην ξαναζήσουμε το θάνατο νέων
ανθρώπων.


Για το Σύλλογο των Καθηγητών
Η Διευθύντρια
Αραστάρη Νικολέττα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ


Δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχημένη Πράξη  χωρίς σωστή Θεωρία.
Με γνώμονα αυτή τη ρήση το Κίνημα Δεν Πληρώνω ξεκινά την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου τον νέο κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τα μέλη και τους φίλους του κινήματος Δεν πληρώνω. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια  με γενικό τίτλο "Θεωρία και Πράξη" θα γίνονται κάθε 15 ημέρες.

ΟΜΙΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ




«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΛΩΣΣΑΣ» ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
«ΟΜΙΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ»

Φλώρινα, 7 Φεβρουαρίου 2013

«Κριτική Ανάγνωση Κειμένου»

Την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε το 6ο μάθημα του Προγράμματος για τον Κριτικό Γραμματισμό, που υλοποιεί τη φετινή σχολική χρονιά ο «Όμιλος Εκπαιδευτικών για τη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία» σε συνεργασία με το «Εργαστήρι Γλώσσας» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας. Εισηγητής ήταν ο

Αναγκαία διευκρίνιση


 
Σε πρόσφατη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Παιδείας με θέμα το Σχέδιο Αθηνά για την Ανώτατη Εκπαίδευση και την προτεινόμενη μεταφορά των Τμημάτων Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, στη Φλώρινα, διαβάζουμε: «Είναι προφανές ότι η Φλώρινα, όπως και οι Σέρρες, δεν έχουν τα απαραίτητα ιδιόκτητα κτήρια και την υλικοτεχνική υποδομή για να υποδεχτεί τους χιλιάδες νέους φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης».
Ο ισχυρισμός ότι η ΣΤΕΓ Φλώρινας δεν διαθέτει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή είναι 

ανακριβής και αυτό μπορεί να πιστοποιηθεί, αρχικά με μια διαδικτυακή περιήγηση στις ηλεκτρονικές σελίδες των τμημάτων.  
Φυσικά, με μεγάλη χαρά, μπορούμε να ξεναγήσουμε όποιον ενδιαφέρεται να διαπιστώσει δια ζώσης ότι οι δυνατότητες εκπαίδευσης φοιτητών στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας Φλώρινας είναι εξαιρετικές.
Κατερίνα Μέλφου
Αν. Καθηγήτρια
Τμήμα Εμπορίας & Ποιοτικού Ελέγχου Αγρ. Προϊόντων
Γραμματέας της Ν.Ε. ΔΗΜΑΡ Φλώρινας
Μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΔΗΜΑΡ Δ. Μακεδονίας

"Κύμα" συγχωνεύσεων σε δημόσιους φορείς - Μετέωροι 13.000 υπάλληλοι

 
"Στον αέρα" βρίσκονται περίπου 13.000 υπάλληλοι 700 φορέων του Δημοσίου, οι οποίοι σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπαίνουν σε διαδικασία συγχώνευσης-κατάργησης.
 

Ο «Shogun» σε αγώνα για τη στήριξη αθλητή

Είναι γνωστό πως στην κρίσιμη εποχή που διανύουμε υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η στήριξη που χρειάζονται είναι επιβεβλημένη και ιδιαίτερα όταν οι άνθρωποι αυτοί έχουν δώσει δείγματα γραφής στο περιβάλλον τους και είναι παράδειγμα προς μίμηση για τον καθένα από εμάς.
Ο Α.Π.Σ ΦΛΩΡΙΝΑΣ SHOGUN θέλοντας να στηρίξει έναν αθλητή που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας θα συμμετέχει με όλο το προπονητικό τιμ και με επικεφαλής τον ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ και ΜΑΣΤΕΡ του ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ενώ εκ μέρους του Δ.Σ θα είναι παρούσα η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΑΣΙΤ ΜΥΡΙΑΜ.
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στις 10/2/13 και είναι το ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ KICK BOXING και KARATE DO (SEMI CONTACT).
Σκοπός της διοργάνωσης τα έσοδα να διατεθούν για την αποκατάσταση της υγείας του εν λόγο αθλητή.
Ο Α.Π.Σ ΦΛΩΡΙΝΑΣ SHOGUN δεν είναι εδώ μόνο για να φέρνει τιμητικές διακρίσεις αλλά και για να δίνει την στήριξη του σε αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Αναβάλλονται οι αγώνες χιονοδρομίας στη Βίγλα

Κατόπιν ενημέρωσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας από το αρμόδιο τμήμα πολιτικής προστασίας (ΑΤΑ Λάρισας), για έντονα καιρικά φαινόμενα το Σάββατο και την Κυριακή 9 και 10 Φεβρουαρίου, απεφασίσθη από τους υπεύθυνους των αγώνων (Τεχνικό Εκπρόσωπο, Πρόεδρο Αλπικών Αγωνισμάτων (Αντιπρόεδρο Ομοσπονδίας) και τον Πρόεδρο Οργανωτή Συλλόγου (ΣΟΧ Φλώρινας) η αναβολή των αγώνων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου.
Ιδιαίτερη βαρύτητα για την αναβολή είχε η διασφάλιση των συμμετεχόντων αθλητών (185) μικρής ηλικίας αλλά και των προπονητών και συνοδών.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Γιαζιτζίδης Σάββας

Ερώτηση σχετικά με την πιστοποίηση δημοσίων ΚΤΕΟ της Δυτικής Μακεδονίας

ΠΡΟΣ:
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Η πιστοποίηση των Δημοσίων ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανατέθηκε σε τουρκική εταιρεία μη αναγνωρισμένη από την Ε.Ε»

Κοπή βασιλόπιτας του ΤΕΕ Φλώρινας

 
Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για το Δ.Σ. της Νομαρχιακής Επιτροπής Τ.Ε.Ε. Φλώρινας, να μας τιμήσετε με την παρουσία σας, στην καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πίτας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 9 μ.μ., στο κέντρο διασκέδασης «Οδός Ονείρων», στη Φλώρινα.

Για το Δ.Σ. της ΝΕ ΤΕΕ Φλώρινας
Η πρόεδρος
Κολίτση Έφη
Msc, Πολιτικός Μηχανικός

Μείωση τροχαίων, ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων στη Δυτική Μακεδονία το 2012

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας του έτους 2012 καθώς και στατιστικά στοιχεία παράνομης μετανάστευσης, οδικής ασφάλειας και συνολικά αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης (συλλήψεις, εξιχνιάσεις, εξαρθρώσεις). Τα στοιχεία εγκληματικότητας συγκρίνονται με τα αντίστοιχα στοιχεία του 2011.

Α. Στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας

Ανθρωποκτονίες
Κατά το έτος 2012 διαπράχθηκαν στην εδαφική αρμοδιότητα των Αστυνομικών Διευθύνσεων δικαιοδοσίας μας δύο (2) ανθρωποκτονίες και τρεις (3) απόπειρες

Επίσκεψη Καμμένου στο Αμύνταιο

Επίσημη επίσκεψη στο Αμύνταιο θα πραγματοποιήσει σήμερα Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής θα έχει συνάντηση με παραγωγικούς φορείς, θεσμικούς και αξιωματούχους της περιοχής, στις 11.30 το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου.

Τρεις ευρωπαίοι και το Κατάρ φλερτάρουν με τη "μικρή ΔΕΗ"…


Τρεις ευρωπαϊκές εταιρείες ηλεκτρισμού, η γερμανική RWE, η γαλλικών συμφερόντων Edison (ανήκει στην EDF), και μία ή περισσότερες ισπανικές εταιρείες, είναι μαζί με το Κατάρ οι ξένοι επενδυτές που για την ώρα τουλάχιστον έχουν εκφράσει 
προφορικά το ενδιαφέρον τους για το διαγωνισμό της «μικρής ΔΕΗ».

Το Περιφερειακό Συνδικάτο Χειριστών Λ.Κ.Δ.Μ. Δ.Ε.Η. Α.Ε. για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας


Το Περιφερειακό Συνδικάτο Χειριστών Λ.Κ.Δ.Μ. Δ.Ε.Η. Α.Ε. με λύπη πληροφορήθηκε από τον τύπο το σχέδιο ΑΘΗΝΑ για την αναμόρφωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το οποίο προβλέπει την διάλυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ιδρύθηκε το 2003 με την προοπτική να προκύψει ένα 

2ος Κύκλος συναντήσεων συμβουλευτικής γονέων


Σκοπός των συναντήσεων της ομάδας γονέων του εργαστηρίου να προσφέρει γνώσεις, ευκαιρίες για προβληματισμό και αφετέρου  στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους.
1 συνάντηση 08- Φεβρουαρίου  Παρασκευή ώρα 17:30-19:00

Νεκρό σε τροχαίο αρκουδάκι ενός έτους


Το δεύτερο τροχαίο ατύχημα για το 2013 (και το 17ο για την περίοδο 2009-13) με θύμα μία νεαρή θηλυκή αρκούδα ενός έτους, σημειώθηκε την Τετάρτη περίπου στις 8.00 μμ, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού (ΚΑ45), «Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή», στο ύψος του κόμβου της Κορομηλιάς στον κλάδο προς Κοζάνη. Οι Ομάδες Άμεσης Επέμβασης ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ ειδοποιηθήκαν από την Τροχαία Καστοριάς και έσπευσαν στην περιοχή, ενώ η

Ημερίδα του ΚΚΕ για την ενέργεια


Η Κ.Ο. ΔΕΗ Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ σας καλεί στην Ημερίδα, που διοργανώνει, την Κυριακή 10 Φλεβάρη 2013, στις 10:30΄ π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, με θέμα :
“Ηλεκτρική Ενέργεια για ποιόν; - Οι θέσεις του ΚΚΕ”,
με κεντρικό ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
Οι νέες υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ Α.Ε. οδήγησαν στην ιλιγγιώδη αύξηση των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ κατά 308 εκατομμύρια ευρώ τον τελευταίο χρόνο.

Περιφερειακή σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ. Δυτικής Μακεδονίας για την τοπική αυτοδιοίκηση


Την Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, στις 10:30 π.μ. στην αίθουσα του πρώην νομαρχιακού συμβουλίου Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί περιφερειακή σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ. Δυτικής Μακεδονίας για την τοπική αυτοδιοίκηση. Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ.,  που ενδιαφέρονται να συμβάλουν στη διαμόρφωση της πολιτικής του κόμματος για την τοπική αυτοδιοίκηση στην περιοχή, να συμμετάσχουν. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ.  Δυτικής Μακεδονίας

Πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας


Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Φλώρινας  σας προσκαλεί στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013  και ώρα 18:00  στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων  του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Φλώρινας, οδός Ηπείρου 26, με θέμα:

«Πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας».
Κύριος ομιλητής θα είναι ο καθηγητής και επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ κ. Σάββας Ρομπόλης,
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                       ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ           ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΑΚΟΛΗΣ            

Οι μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας οδηγούν τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας σε μαρασμό και στο οριστικό τους κλείσιμο


Ερώτηση με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσαν Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ., μεταξύ αυτών και ο  Θανάσης Γερμανίδης, σχετικά με τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας που οι μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας τα οδηγούν σε μαρασμό και στο οριστικό τους κλείσιμο. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης

Ο "Σπάρτακος" στηρίζει την αυτοδυναμία του Πανεπιστημίου και υπογράφει για τη διατήρηση και ανάπτυξή του


Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ιδρύθηκε το 2003 περιλαμβάνοντας στην αρχική του δομή τα τέσσερα τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, που ήταν εγκατεστημένα στη Φλώρινα (3) και στην Κοζάνη (1). Σήμερα έχει έξι τμήματα, 4 στη Φλώρινα και 2 στην Κοζάνη. Στους κόλπους του υπηρετούν 91 μέλη διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού και 51 υπάλληλοι στη διοίκησή του. Φοιτούν περίπου 4.000 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Εκδήλωση του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Καυκάσου.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΟΕΝΕΦ



 
7 Φεβρουαρίου 2013




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή της Βασιλόπιτας την Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Πλειάδες».
Η ΣΕ του ΟΕΝΕΦ ευχαριστεί ιδιαίτερα το Κοσμηματοπωλείο του κ. Καράντζα καθώς και την Διευθύντρια του καταστήματος της ΑΤΕbank Φλώρινας (Τράπεζας Πειραιώς) κα Τικταπανίδου για την γενναιόδωρη προσφορά των δώρων της βραδιάς.
 Ο Στέφανος Στεργίου  έντυσε μουσικά τη βραδιά και μας ταξίδεψε με τους ήχους του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Σ.Ε.Α.Φ.




Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Α.Σ.Ε.Α.Φ. Μετά το πέρας της ψηφοφορίας και σύμφωνα με την καταμέτρηση της Εφορευτικής Επιτροπής, για το νέο Δ.Σ. εκλέγονται οι παρακάτω με αλφαβητική σειρά:
Για το Δ.Σ. εκλέγονται:
Γιαζιτζίδης Δαμιανός                                                                                                                                 Γιαζιτζίδης Ευάγγελος                                                                                                                              Γουναράς Αλέξανδρος                                                                                                                            Ναλπαντίδης Παντελής                                                                                                                              Σαλαπάνης Ευριπίδης                                                                                                                                ΤσιγάραςΔημήτριος                                                                                                                                           Χάτζιος Μιχαήλ
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται:
Βαρβέρης Θωμάς                                                                                                                                       Γιαζιτζίδης Σάββας                                                                                                                                   Μπαγιούνοβιτς Ντάλιμπορ
Μετα από συνεδρίαση και μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2013, η σύνθεση του νέου Δ.Σ. διαμορφώνεται ως εξής:
Πρόεδρος: Γιαζιτζίδης Ευάγγελος                                                                                                       Αντιπρόεδρος: Ναλπαντίδης Παντελής                                                                                                Γραμματέας: Γιαζιτζίδης Δαμιανός                                                                                                          Ταμίας: Χάτζιος Μιχαήλ                                                                                                                            Μέλος: Γουναράς Αλέξανδρος                                                                                                                  Μέλος: Σαλαπάνης Ευριπίδης                                                                                                                   Μέλος: Τσιγάρας Δημήτριος
Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη που προσήλθαν μαζικά στη ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και υπόσχεται τη συνέχιση και ενίσχυση των πρωτοβουλιών, για τη βελτίωση των συνθηκών της ερασιτεχνικής αλιείας στη Φλώρινα.

Το Δ.Σ. του Α.Σ.Ε.Α.Φ