Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ο Δήμαρχος Φλώρινας απαντάει στο Δημοτικλο Συμβούλειο για την επιστολή Αναστασιάδη. Κανένας άλλος δεν τόλμησε να πει τίποτα!!!!!



Υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Τραϊανού Ρασάικου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Τρίτη 09 Απριλίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με εννέα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Το Μάρτιο του 2014 θα επαναλειτουργήσει ο Ζωολογικός κήπος Φλώρινας με νένα μορφή





Πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου 2013 στη BITOLA(ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ) τηςFYROM,  η δεύτερη συνάντηση της διακρατικής επιτροπής του προγράμματοςZOOINNOVATIVE, που αφορά τους ζωολογικούς κήπους Φλώρινας, Bitola (Μοναστηρίου) και Πρίλεπ.

Κλιμάκιο της Τ.Ο. Καστοριάς, επισκέφθηκε την κοινότητα Κομνηνάδων, μετά τα κρούσματα κλοπών από Αλβανούς.



Χρυσή Αυγή Καστοριάς <xrisiavgikastorias@gmail.com>
1:01 π.μ. (Πριν από 10 ώρες)
προς ethnosΡΑΔΙΟΡΑΔΙΟtharostsaknakitaflorineaOlainfoinfoinfoinfoinfoinfoΗΧΩinfoixofloODOSODOSAntonisproinoslogosparathrhthsflopolitisptolemeosantennesBLOGSPOT
Κατόπιν επικοινωνίας μας με πολλούς κατοίκους των Κομνηνάδων και των γύρω κοινοτήτων, κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο. Καστοριάς με επικεφαλής τον Γραμματέα κο. Τούφα Στέλιο, επισκέφτηκε την περιοχή όπου πριν λίγες μέρες είχαμε νέα κρούσματα εγκληματικότητας από Αλβανούς λαθρομετανάστες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 11 Απριλίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης στην Π.Ε. Φλώρινας

Την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτριο Ηλιάδη θα επισκεφτεί στο γραφείο του ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 στις 6:00 το απόγευμα.

"Less Waste" στις Πρέσπες


Πολλαπλά οφέλη για το Δήμο Πρεσπών θα προκύψουν από την υλοποίηση του έργου "Από κοινού σχεδιασμός της πρόληψης των απορριμμάτων και της προώθησης της ανακύκλωσης" με ακρωνύμιο Less Waste.
Πρόκειται για ένα διασυνοριακό έργο 

Σύλληψη αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή με 107 κιλά χασίς



Χθες (10-04-2013) το πρωί, στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου και σε συνεργασία με υπαλλήλους του Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής συνέλαβαν 32χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας για κατοχή, εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχή αστυνομική έρευνα στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 32χρονος, στο επικαθήμενο τμήμα αυτού, βρέθηκαν εκατό (100) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, επιμελώς κρυμμένες σε ειδική κρύπτη.
Συνολικά κατασχέθηκαν:

Προγραμματισμός ειδικοτήτων της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Φλώρινας



Ο Δ/ντης της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Φλώρινας Μαύρος Παντελής και το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό ευχαριστούν όλους τους φορείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και παραβρέθηκαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΑΣ την Τρίτη 09-04-2013 με θέμα: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ σχολικού έτους 2013–2014 ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ. 

Κατανυκτικός εσπερινός


Ἀνακοινώνεται στούς εὐσεβεῖς Χριστιανούς τῆς Μητροπόλεώς μας ὅτι κατά τόν Ἑσπερινό τῆς Δ’ Κυριακῆς τῶν Νηστειῶν (ἁγίου Ἰωάννου τῆς Κλίμακος), ὁ ὁποῖος θά τελεστεῖ, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκλήτου, τήν Κυριακή 14η Ἀπριλίου 2013 καί ὥρα 7.00 το ἀπόγευμα στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Δημητρίου Φλωρίνης, τόν Θεῖο λόγο θά κηρύξει ὁΠανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης Ἰωακείμ Ἁγιορείτης, Γέρων Ἱεροῦ Κελλίου Ἁγίου Νικολάου Βραχνιώτη Κερεῶν, μέ θέμα: 
«Μετανοίας καιρός».
Παρακαλεῖσθε νά συμμετάσχετε.
Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη

Θεατρική παράσταση από την ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Φλώρινας


Το Σάββατο 13-04-2013 και ώρα 21:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δ. Φλώρινας στο Νέο Πάρκο, η θεατρική ομάδα της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Φλώρινας παρουσιάζει τη σατυρική ηθογραφία «ΜΠΑΚΑ ΜΑΚΑ ΠΑΚΑ-ΠΑΚΑ»του Κοζανίτη Γιώργου Παφίλη σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαύρου Παντελή. 
Τώρα είναι ώρα να απολαύσετε, με ελεύθερη είσοδο, σκηνές καθημερινότητας σε μια παλαιότερη δεκαετία που ίσως πολλοί δεν τη έχετε ζήσει, υπάρχει όμως και σήμερα.
Οι μαθητές του ΟΑΕΔ είναι εδώ να σας διασκεδάσουν.

O Αρκτούρος συμμετέχει στην εθελοντική καμπάνια Let’s Do It



Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη διεθνή εθελοντική καμπάνια Let’s Do It* και καθαρίζει το παραποτάμιο δάσος και το ρέμα του Σκλήθρου, που περιβάλλει το Καταφύγιο του Λύκου, που λειτουργεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στην Αγραπιδιά Φλώρινας. 

Επιμορφωτικό σεμινάριο για την «οικογένεια στη σύγχρονη εποχή» στο νηπιαγωγείο Παπαγιάννη



Στο πλαίσιο ενίσχυσης και προαγωγής της συνεργασίας σχολείου – οικογένειας, καθώς και της ανάπτυξης δημιουργικών σχέσεων του σχολείου με το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον, συνεχίζεται με επιτυχία στο Νηπιαγωγείο Παπαγιάννη το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα “Οικογένεια στη σύγχρονη εποχή” διάρκειας 50 ωρών. Οι εκπαιδευόμενοι - γονείς μαζί με τις Νηπ/γούς,Φλώρου Αικατερίνη και Σκένδου Βασιλική, συμμετέχουν σε 16 επιμορφωτικές συναντήσεις με τα εξής θέματα:

Στάσεις εργασίας σιδηροδρομικών 11-12 Απριλίου 2013 από ώρα 20:00 έως 24:00



Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των 4ωρων στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν τα σωματεία των εργαζομένων, από την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου,  στις ώρες 20:00 έως 24:00 (μεσάνυχτα),  θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών.

Συνελεύσεις σε Σκλήθρο και Ξινό Νερό



Συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν στις Τοπικές Κοινότητες Σκλήθρου και Ξινού Νερού, μετά από πρωτοβουλία των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Συμμετοχή του Δήμου Φλώρινας στην εθελοντική καμπάνια «Let's Do It Greece»




Ο Δήμος Φλώρινας συμμετέχει την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, στην εθελοντική καμπάνια καθαρισμού «Let's Do It Greece». Μαζί με μαθητές από σχολικές μονάδες του Δήμου, υπάλληλοι και φορείς του Δήμου θα προβούν στον καθαρισμό της περιοχή γύρω από το ποτάμι, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους μαθητές να αγαπήσουν το περιβάλλον και να κατανοήσουν τη σημασία του να διατηρείται καθαρό.

Ευρεία σύσκεψη για τις πληττόμενες περιοχές



Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των μελών του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, των Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων και φορέων των πληττόμενων από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ περιοχών πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δικτύου.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η τροπολογία για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, σύμφωνα με την οποία η αξία των ακινήτων που απαλλοτριώνονται αναγκαστικά θα είναι ίση με την αντικειμενική αξία των ακινήτων. 

Αντιλυσσικοί εμβολιασμοί στο Δήμο Αμυνταίου



Μέσα από τη συνεργασία του Δήμου Αμυνταίου με το Φιλοζωικό Σύλλογο Αμυνταίου «Η Αγκαλιά» θα πραγματοποιηθεί αντιλυσσικός εμβολιασμός των αδέσποτων ζώων της περιοχής.

«Σοφία Βέμπο: Φωνή Ελληνίδας» με τη Μελίνα Μποτέλη



Μουσική παράσταση αφιέρωμα στη μεγάλη καλλιτέχνιδα, στην μεγάλη Ελληνίδα, ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ, που η φωνή της σφράγισε όχι μόνο τη γενιά του 40 ,αλλά και των επόμενων δεκαετιών .Η θρυλική καριέρα της ,η γενναία ψυχή και προσφορά της, περιγράφονται μέσα από τα τραγούδια της σε μια πρωτότυπη παράσταση. 

Ανταλλαγή μαθητών μεταξύ του Βισμπάντεν της Γερμανίας και του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας




Την Τρίτη 9 Απριλίου 2013 επισκέφτηκε την πόλη μας μια ομάδα μαθητών από την πόλη του Βισμπάντεν της Γερμανίας, με αφορμή το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών, και η διαμονή τους θα διαρκέσει έως και το Σάββατο.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη συνάντηση του προγράμματος DESUR




Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη συνάντηση του προγράμματος DESUR στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Οι εταίροι του έργου από τις 6 Ευρωπαϊκές Περιφέρειες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε 7 συνολικά Μικρομεσαίεςεπιχειρήσεις της Περιφέρειας και να ενημερωθούν για τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που παράγονται,

Υπουργική απόφαση για την προστασία ευάλωτων καταναλωτών ρεύματος




Τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις για την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, που περιλαμβάνουν από ευκολίες πληρωμής μέχρι, σε ορισμένες περιπτώσεις, απαγόρευση της διακοπής ηλεκτροδότησης.
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου, μετά από εισήγηση της ΡΑΕ, υπέγραψε την υπουργική απόφαση με την οποία θεσπίζεται ο Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που περιλαμβάνει τις βασικές υποχρεώσεις και δικαιώματα καταναλωτών και

Οι Δέσμες επιστρέφουν στο Λύκειο το 2013



Επιστροφή στις Δέσμεςφαίνεται πως ετοιμάζει το υπ. Παιδείας για το Λύκειοτον Σεπτέμβριο του 2013 , αφού σύμφωνα με την πρόταση της άτυπης επιτροπής του υπουργείου καταργούνται οι κατευθύνσεις για τη Γ' τάξη του Γενικού Λυκείου και αντικαθίστανται από τρεις κύκλους σπουδών.

Κατάλογος συναλλαγών με το ΙΚΑ_ ΕΤΑΜ που διεκπεραιώνονται μέσω ΚΕΠ





1. 'Εκδοση Βιβλιαρίου Ασθενείας ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ('Αμεσα Ασφαλισμένου)
2. Ανανέωση Βιβλιαρίου Ασθενείας ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ('Αμεσα Ασφαλισμένου)
3. 'Εκδοση Οικογενειακού Βιβλιαρίου Ασθενείας ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (για τη σύζυγο)
4. Ανανέωση Οικογενειακού Βιβλιαρίου Ασθενείας ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (για τη σύζυγο)
5. 'Εκδοση Βιβλιαρίου Ασθενείας ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (για τον ανασφάλιστο σύζυγο)

Νομοθετική Ρύθμιση ΥΠΑΙΘΠΑ για τη μεταφορά θέσεων επιτυχόντων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολικού έτους 2011-2012 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση





Το  Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς θέσης στους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων 2011-2012.

Σχολικοί κήποι


















Παρασκευή 12-4-2013

Ευχαριστήριο του γυμνασίου Βεύης





Την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα: Έκτακτες Ανάγκες Φυσικές Καταστροφές «γνώση – πρόληψη – αντιμετώπιση», αλλά και του Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού

Ευχαριστήριο του γυμνασίου Βεύης





Την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα: Έκτακτες Ανάγκες Φυσικές Καταστροφές «γνώση – πρόληψη – αντιμετώπιση», αλλά και του Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού

Οι πολιτικές εξελίξεις και η πολιτική του ΚΚΕ για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού





«Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα δεν είναι τα μνημόνια αλλά οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν μέχρι σήμερα από την από Ε.Ε. όλα αυτά τα χρόνια», τόνισε το μέλος του γραφείου περιοχής Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Τσάκωνας, στη συζήτηση του ΚΚΕ εν όψει του 19ου συνεδρίου, στη Φλώρινα την Τετάρτη 3 Απρίλη 2013, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του λαού για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση του ΚΚΕ για την έξοδο από την κρίση.

Χοροί Latin στη βραδιά ερωτικής ποίησης στο Αμύνταιο.



Η σχολή Latin χορών της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας συμμετείχε στη βραδιά ερωτικής ποίησης, που διοργάνωσε η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου, στο café «Αίθριον» στο Αμύνταιο, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 στις 9μ.μ.



Κάλεσμα της ΕΑΣ Φλώρινας για την παραγωγή ηλίανθου και σόγιας



Η Ένωση Αγροτικών Συν/μων Φλώρινας, καλεί όλους τους αγρότες που ενδιαφέρονται  να παράγουν  ηλίανθο & σόγια για βιοκαύσιμα,  να προσέλθουν στα γραφεία μας, το δυνατόν συντομότερο, για εκδήλωση ενδιαφέροντος και την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων.
Πληροφορίες στον γεωπόνο Δ. Κωστίτση στο τηλ.23850-24567.

Φλώρινα, 8/4/2013
Ένωση αγρ. συν/μων Φλώρινας 

Περί τῶν Ἱερατικῶν Κλήσεων




Τέκνα ἐν Κυρίω ἀγαπητά,
Μέ ἀπόφαση τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας μας, ἡ ἑβδομάδα αὐτή πού πέρασε, μέ ἀποκορύφωμα τή σημερινή μεγάλη ἡμέρα τῆς Σταυροπροσκυνήσεως, ἔχει ἀφιερωθεῖ στίς ἱερατικές κλήσεις.

Το γυμνάσιο Εγνατίας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης

Στις 05 Απριλίου 2013 το Κ.Π.Ε. Βεύης- Μελίτης υποδέχθηκε τις εκπαιδευτικούς Μυλωνά Ζωή & Τζελάλη Αικατερίνη με τις Β΄ & Γ΄ τάξεις του Γυμνασίου Εγνατίας.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές παρακολούθησαν το μονοήμερο πρόγραμμα του Κ.Π.Ε. Βεύης-Μελίτης «Το σχολείο πάει λίμνες», στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος επισκεφθήκαν το Διασυνοριακό Πάρκο Πύλης Πρεσπών & το λόφο της Κρίνας.

Διακρίσεις για αθλητές του Shogun



Στα Γιαννιτσά έδωσαν το παρόν οι αθλητές του Α.Π.Σ. Φλώρινας Shogun την Κυριακή 7 Απριλίου για να συμμετέχουν στους διασυλλογικούς αγώνες Semi Contact – Kick Boxing – Light Contact – Kick Light.
Χάρη στην συστηματική και άκρως επιτυχημένη προετοιμασία των αθλητών τα αποτελέσματα δικαίωσαν αθλητές και προπονητές.

Γ. Αντωνιάδης: «Κινδυνεύει η τηλεθέρμανση της Φλώρινας»



Το φόβο του πως η τηλεθέρμανση της Φλώρινας θα κινδυνέψει, εξαιτίας της απόφασης των ενεργειακών δήμων να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της υπουργικής απόφασης για τον τοπικό πόρο, εξέφρασε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Αντωνιάδης σε συνέντευξη Τύπου. 
Παράλληλα τόνισε πως εξαιτίας αυτού του γεγονότος και του «παγώματος» του τοπικού πόρου ίσως κινδυνέψει και η χρηματοδότηση της τηλεθέρμανσης του Αμυνταίου, αλλά και άλλα μεγάλα έργα τα επόμενα 2-3 κρίσιμα χρόνια. Γι’ αυτό ζήτησε να υπάρξει άμεσα συνεργία μεταξύ της Περιφέρειας και των ενεργειακών δήμων.
Αφορμή για τη συνέντευξη αποτέλεσε η εκλογή του κ. Αντωνιάδη στη θέση του πρόεδρου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, αντικαθιστώντας τον Ιβάν Σαββίδη. Μάλιστα, η έδρα του οργάνου αυτού θα είναι ουσιαστικά η Φλώρινα και τυπικά η Αθήνα, ενώ στόχος του είναι η διεθνοποίηση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Ακόμα, ο κ. Αντωνιάδης μίλησε για το δρόμο Φλώρινα – Πτολεμαίδα, τονίζοντας πως αν δεν ξεκινήσει άμεσα η μελέτη τότε το έργο θα κινδυνέψει.

Οι ενεργειακοί δήμοι θα προσφύγουν στο ΣτΕ κατά του νόμου για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις



Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγουν οι ενεργειακοί Δήμοι της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο θέμα των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων ιδιοκτησιών σε περιοχές όπου πραγματοποιείται εξορυκτική δραστηριότητα και παραγωγή ενέργειας από τον λιγνίτη για τη ΔΕΗ. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, στο Αμύνταιο Φλώρινας.
Ο δήμαρχος Αμυνταίου και πρόεδρος του Δικτύου, Μάκης Ιωσηφίδης τόνισε ότι με βάση τον νέο νόμο οι τιμές των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες θα υπολογίζονται με βάση τις αντικειμενικές αξίες και όχι τις πραγματικές. Επιπλέον, πρόσθεσε, οι χρόνοι των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων γίνονται πλέον πολύ μικροί, γεγονός που δεν δίνει τη δυνατότητα προσφυγής στη Δικαιοσύνη, ή προετοιμασίας για τη μεταφορά ενός νοικοκυριού σε νέα κατοικία.
Σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα στην Ποντοκώμη Κοζάνης, με τη συμμετοχή των βουλευτών των νομών Αρκαδίας, Κοζάνης, Φλώρινας, των δημάρχων, των περιφερειαρχών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, καθώς και των γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, θα σχηματιστεί συντονιστική επιτροπή και θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων.

Το Ελληνικό Δημόσιο θα πληρώσει 12 εκατομμύρια στο καζίνο της Φλώρινας για ηθική βλάβη!


Το Ελληνικό Δημόσιο υποχρεώθηκε οριστικά και αμετάκλητα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να καταβάλλει σχεδόν 12 εκ. ευρώ (11.980.697 ευρώ), συν τους νόμιμους τόκους στο καζίνο της Φλώρινας για την ηθική βλάβη που υπέστη λόγω της παράνομης συμπεριφοράς οργάνων 
του Δημοσίου και μάλιστα σε επίπεδο υπουργών, συμπεριφορά που είχε ως συνέπεια να μην λειτουργήσει το επίμαχο καζίνο.
Με νόμο προβλέφθηκε η χορήγηση 12 αδειών λειτουργίας καζίνο σε όλη τη χώρα, μια από τις οποίες ήταν στο Νομό Φλώρινας. Ενδιαφέρον για το καζίνο της Φλώρινας εξεδήλωσε η "κοινοπραξία Καζίνο Φλώρινας".

Ν’ αποσυρθεί εξ ολοκλήρου το σχέδιο «Αθηνά» ζητάει το ΤΕΙ


Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας συνεδρίασε την 4-4-2013 με θέμα «Διατύπωση γνώμης σχετικά με το τελικό σχέδιο «Αθηνά» και ασχολήθηκε διεξοδικά με το ερώτημα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού «Συμπλήρωση και επικαιροποίηση στο υπ΄ αριθμ. πρωτ. 3311/1-3-2013 υποβληθέν ερώτημα για διατύπωση γνώμης σχετικά με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ- Για την αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης» (Α.Π.4613/29-3-2013) και διαπιστώνει:

Αποκατάσταση παλαιού Γυμνασίου Βεύης



Την προέγκριση του έργου της αποκατάστασης του παλαιού Γυμνασίου Βεύης υπέγραψε  την Τρίτη
9 Απριλίου 2013, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ.Δακής, προϋπολογισμού 776.886,88 €.

1ος δρόμος υγείας Φλώρινας


Ο θεσμός «Παγκόσμια Ημέρα», είναι μία τεράστια ευκαιρία να αναδειχθεί η ανάγκη σύμπραξης όλου του πλανήτη προς ένα σκοπό.
Αυτός ο σκοπός, δεν αφορά άμεσες και μαγικές λύσεις των θεμάτων που πρεσβεύει.
Αναφέρεται σε κάθε προσπάθεια που γίνεται και σε κάθε πρωτοβουλία που λαμβάνεται, ώστε το μήνυμα του, να φτάσει και στο πιο απόμακρο σημείο, μέσα από μία ιδιόμορφη ανθρώπινη αλυσίδα
Σε προσωπικό επίπεδο, κάνει τον άνθρωπο έστω και για λίγα λεπτά της ημέρας, να αναρωτηθεί για τη δική του ψυχική και σωματική  υγεία.

Απάντηση στο έγγραφο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ του Τοπικού συμβούλου από τον συνδιασμό του Γιάννη Βοσκόπουλου, Αδάμ Ζεμπερίδη




Σχετικά με το έγγραφο που μεταξύ άλλων απέστειλε και σε εσάς (σ.σ. Δήμαρχο Φλώρινας) ο πρόεδρος του Δ.Δ. Μελίτης κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Παναγιώτης την 26η Μαρτίου 2013,θέλω να δηλώσω με τον πιο ρητό και κατηγορηματικό τρόπο πως, όσα αναφέρονται σε αυτό, δεν αντικατοπτρίζουν σε καμία περίπτωση τα δικά μου ¨πιστεύω¨, και επιπλέον πως το περιεχόμενο του εγγράφου, πριν δημοσιοποιηθεί, δεν τέθηκε υπ’ όψιν μου. Με τη συγκεκριμένη τοποθέτησή του ο πρόεδρος, προφανώς, εκφράζει προσωπικές του απόψεις .
Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΖΕΜΠΕΡΙΔΗΣ Αδάμ του Γαβριήλ

Διαφωνεί η Διοικούσα Επιτροπή για "Συνομοσπονδιακό ΑΕΙ"