Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Συνέντευξη του Γιάννη Βοσκόπουλου στο Ράδιο Φλώρινα




από ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑ

Την Παρασκευή η κεντρική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Βοσκόπουλου

Ολοκληρώθηκαν και σήμερα, Τετάρτη  14 Μαΐου 2014, οι προγραμματισμένες επισκέψεις του Δημάρχου Φλώρινας και υποψήφιου Δημάρχου του συνδυασμού «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ», κ. Γιάννη Βοσκόπουλου.

Το πρωί, συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού, επισκέφθηκε την αγορά της Φλώρινας, ενώ το βράδυ συνέχισαν στις Τοπικές Κοινότητες Κάτω Καλλινίκης, Νέου Καυκάσου, Μαρίνας, Μεσοκάμπου και Μεσοχωρίου.

Το πρόγραμμα για αύριο και μεθαύριο περιλαμβάνει:
ΠΕΜΠΤΗ
15/5/2014
8:00
Σ.Σ. ΒΕΥΗΣ
22:00
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ Τ/Σ FLASH

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/5/2014
20:30 Κεντρική Ομιλία μπροστά από το Εκλογικό Κέντρο του συνδυασμού «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ», στον πεζόδρομο.





















Γ. Ζεμπιλιάδου: «Δεσμεύομαι για τη θεσμοθέτηση του Συμπαραστάτη του Πολίτη στην Περιφέρεια μας»


Γ. Ζεμπιλιάδου: «Δεσμεύομαι για τη θεσμοθέτηση του Συμπαραστάτη του Πολίτη στην Περιφέρεια μας»
                                                                      14 Μαΐου 2014

            «Πληροφορήθηκα την πρωτοβουλία που αναλάβατε σχετικά με την εφαρμογή του  άρθρου 77 του Ν. 3852/2010 που προβλέπει τη θεσμοθέτηση του Συμπαραστάτη του Πολίτη σε επίπεδο περιφερειακής αυτοδιοίκησης, για το οποίο έχω να πω τα εξής.

Η δύναμη της αλήθειας όταν τηρούνται ίσοι όροι στο διάλογο

Παρακολουθείστε στο παρακάτω βίντεο τον τρόπο με τον οποίο απογυμνώνεται ο δήμαρχος Αμυνταίου κος Ιωακείμ Ιωσηφίδης , από τον μελλοντικό δήμαρχο κο Θεοδωρίδη , ο οποίος χρησιμοποιεί ως μόνο όπλο του … τις αποδείξεις. 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 50

10680 ΑΘΗΝΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                               TΗΛ: (210)3665311-12
FAX: (210)3665115
e-mail : pressoffice1@pasok.gr



Αθήνα, 15 Μαΐου 2014
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Δύο δημοσιεύματα εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας (στη Kontranews την Τρίτη 13 Μαΐου και στα  ΝΕΑ την Πέμπτη 15 Μαΐου) έφεραν στην επιφάνεια ένα σοβαρότατο θέμα, για το οποίο πρέπει να πάρουν άμεση θέση και να δώσουν καθαρές απαντήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης.

η ομιλία του Τουτσίδη στη Φλώρινα του Συνδυασμού " ΕΛΠΙΔΑ "


Αγαπητές Φίλες – Αγαπητοί Φίλοι
          Καλησπέρα σας.
          Σας ευχαριστώ που μας τιμήσατε σήμερα με την παρουσία σας.
          Εάν υπάρχει μια «ΕΛΠΙΔΑ» για να πάει μπροστά ο τόμος μας, αυτή έχει ονοματεπώνυμο και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, δεν είναι άλλη από την επικεφαλής  του Συνδυασμού μας «ΕΛΠΙΔΑ» και λέγεται Γεωργία Ζεμπιλιάδου, και αυτό δεν είναι φιλοφρόνηση, είναι πραγματικότητα.

Στην Φλώρινα, προπονητικό σεμινάριο προπονητών καλαθοσφαίρισης

Για πρώτη φορά στην αθλητική ιστορία της Φλώρινας, θα πραγματοποιηθεί διήμερο σεμινάριο προπονητών καλαθοσφαίρισης, με καταξιωμένους Έλληνες προπονητές στον Ελλάδικό και διεθνή χώρο.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαΐου στο ΔΑΚ Φλώρινας, με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή και θα μπορούν να το παρακολουθήσουν προπονητές, γυμναστές, αθλητές και γονείς, όλων των αθλημάτων.
Ομιλητές θα είναι:

Η κεντρική ομιλία του Θέμη Μουμουλίδη στη Φλώρινα (video)

Την κεντρική πολιτική του ομιλία πραγματοποίησε στη Φλώρινα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θέμης Μουμουλίδης. 

Η κεντρική ομιλία του Βαγγέλη Γκέκτση (video)

Την κεντρική του ομιλία πραγματοποίησε χθες, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, ο υποψήφιος δήμαρχος Φλώρινας Ευάγγελος Γκέκτσης, επικεφαλής του συνδυασμού «Φλώρινα Αλλιώς». 

Ο Νικόλαος Στεργίου για τις ευρωεκλογές (video)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και πρόεδρος του συνεταιρισμού «Πελεκάνος», Νικόλαος Στεργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών. 


Νέες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες θα παρέχει ο ΕΛΓΑ προς τους αγρότες ύστερα από συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών

Η ανοιχτή διακυβέρνηση και η συνεργασία μεταξύ των Δημόσιων Υπηρεσιών με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πολίτών.

Παιδικές κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ

Παρατείνεται έως την Παρασκευή 16.05.2014 και ώρα 12.00 η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2014 των δικαιούχων και παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων.
Τα σχετικά δικαιολογητικά δικαιούχων και παρόχων μπορούν να υποβληθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ μέχρι την ίδια ημερομηνία, 16.05.2014 και ώρα 15.00.

Η μικρή Ζωή… ζωήρεψε

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα που έρχονται από τη Ζωή, το ορφανό αρκουδάκι που βρέθηκε χωρίς τη μητέρα του πριν από δύο περίπου εβδομάδες.

Γιώργος Δακής από την Καστοριά: «Αντέχουμε και στα δύσκολα»


Κοζάνη, 15-5-2014


Δελτίο Τύπου


Γιώργος Δακής από την Καστοριά: «Αντέχουμε και στα δύσκολα»


Τα χάλασε ο καιρός στην χθεσινοβραδινή ανοιχτή συγκέντρωση του συνδυασμού «Συμμαχία των πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία» στην Καστοριά, ωστόσο οι Καστοριανοί απέδειξαν ότι αντέχουν και στα δύσκολα δίνοντας δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση και ήταν χαρακτηριστικό αυτό που ανέφερε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής στους παρευρισκόμενους.

Ο Μαραθώνιος ολοκληρώθηκε…

Ο MVP Ιορδάνης Ηλιάδης,  ξεπέρασε τον εαυτό του και παρά τα προβλήματα στο γόνατό του, κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών ενώ στο ομαδικό οδήγησε τους Χρυσικό, Ηλιάδη Δημήτρη και Δούδο στο 2ο σκαλί του βάθρου και το ασημένιο μετάλλιο.

Γίνεται ηλεκτρονική ταχυδρόμηση: Δελτίο τύπου Προπαιδεία - Μαθητική Συναυλία Τρίτη 20-05-2014


Τα τμήματα Μουσικής Προπαιδείας
της κ. Πετρίνας Ζωγράφου, σε συνεργασία με τη Σχολή Κρουστών του κ. Δημήτρη Τασούδη και τη Σχολή Βιολοντσέλου του κ. Μιλτιάδη Γιαννού, υποδέχονται το καλοκαίρι με συναυλία – γιορτή που θα γίνει την Τρίτη 20 Μαΐου 2014 στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα “Θ.Αγγελόπουλος”  του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.
Επίσης, την ίδια μέρα στις 8:30 μ.μ. στη μικρή αίθουσα συναυλιών του Ωδείου, θα πραγματοποιηθεί η 13η μαθητική συναυλία με μαθητές διαφόρων οργάνων και επιπέδων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Ο Διευθυντής του Ωδείου Φλώρινας

Βασίλης Κίτσος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Η υποψήφια Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεωργία Ζεμπιλιάδου, επικεφαλής του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ, σας προσκαλεί στην κεντρική της ομιλία στην Κοζάνη, την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014.
         
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στον κεντρικό πεζόδρομο της Κοζάνης στις 19.45.



Ενωμένοι κάνουμε την ελπίδα πράξη, κτίζουμε το κοινό μας μέλλον.

Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή στο Αμύνταιο

Συνελήφθη την Τετάρτη (14.05.2014) τις πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή της Βεύης Φλώρινας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου 50χρονος ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κλοπή.

«Πάντα μου άρεσαν τα υπονοούμενα …και μισώ τα δεδομένα»

-«Δύο άγγελοι που ταξίδευαν σταμάτησαν να περάσουν την νύχτα σε ένα σπίτι μιας πλούσιας οικογένειας.
Η οικογένεια ήταν αγενής και αρνήθηκε στους αγγέλους να μείνουν στο δωμάτιο των ξένων της βίλας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΑΙΘ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 15180 - Μαρούσι
Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr
E-mail: press@minedu.gov.gr
     Μαρούσι,  15 - 4 - 2014    
Δελτίο Τύπου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2014

Α. Πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2014  
Β. Γενικότερος προγραμματισμός για τις διαδικασίες εισαγωγής

Α. Πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2014.
α) Στις 21 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα του σχολικού έτους  2013-2014 .
β) Οι πανελλαδικές εξετάσεις  των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν την Τετάρτη 28-5-2014, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Πέμπτη 29-05-2014. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 21-6-2014. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 23-6-2014 ως και 4-7-2014. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Πέμπτη 19-6-2014.
γ) Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 13-6-2014 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.
δ) Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20-6-2014 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Συνημμένα ανακοινώνεται το πλήρες πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2014 και αναλυτικά :
1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2014 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΓΕΛ)
2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2014 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄)
3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2014 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ  ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΓΕΛ)
4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2014  ΓΙΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α΄ & Β΄)


Β. Γενικότερος προγραμματισμός για τις διαδικασίες εισαγωγής
Στις αρχές Μαΐου, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα αποκτήσουν  το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται  και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι  να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα ή σε τυχόν ειδικά μαθήματα.
Στα μέσα Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα προσέλθουν για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.
Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου. Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα έχει ήδη ανακοινωθεί από το Μάιο. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί.
Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. Οι υποψήφιοι αυτοί εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις θα αποκτήσουν ενδοσχολικό απολυτήριο (εκτός αν είναι ήδη απόφοιτοι) και θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Για όλες τις παραπάνω διαδικασίες οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται από τα Λύκειά τους με σχετικές εγκυκλίους. Παράλληλα, ενημερωτικό υλικό, εγκύκλιοι, υποδείγματα κλπ θα αναρτώνται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
Ακολουθεί σε 4 συνημμένους πίνακες το αναλυτικό πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2014.





















1.       ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2014 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΓΕΛ)
ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ(ΟΜΑΔΑ Β΄) ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ
ΜΑΘΗΜΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ
28-5-2014
-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
30-5-2014
-ΒΙΟΛΟΓΙΑ
-ΦΥΣΙΚΗ
-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ
-ΙΣΤΟΡΙΑ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ
2-6-2014
-ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)
ΤΕΤΑΡΤΗ
4-6-2014
-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
-ΒΙΟΛΟΓΙΑ
-ΧΗΜΕΙΑ – ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ

-ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
(ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
(ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
6-6-2014
-ΛΑΤΙΝΙΚΑ
-ΧΗΜΕΙΑ
-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ

-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)
ΤΡΙΤΗ
10-6-2014
-ΙΣΤΟΡΙΑ
-ΦΥΣΙΚΗ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)
ΠΕΜΠΤΗ
12-6-2014
-ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ
                                    
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.





2.       ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2014 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄)
 ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)
ΗΜΕΡΑ
ΗΜΕΡ/ΝΙΑ
ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΠΕΜΠΤΗ
29-5-2014
-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
ΤΡΙΤΗ
03-6-2014
-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
13-6-2014
-ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ
-ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΙΙ
-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΙΙ
-ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΙΙ
ΣΑΒΒΑΤΟ
14-6-2014
-ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΙΙ
-ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
-ΑΝΘΟΚΗΠΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
-ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ
16-6-2014
-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ
-ΔΟΜΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
-ΑΓΩΓΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
-ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ
ΤΡΙΤΗ
17-6-2014
-ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ ΙΙ
-ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΙΙ
-ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
-ΑΡΧΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
-ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ
18-6-2014
-ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ
-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ
-ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΛΟΙΟΥ Ι
-ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
-ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΠΙΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ
19-6-2014
-ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
-ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΨΥΞΗΣ
-ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ ΙΙ
-ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΟΡΤΙΩΝ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. κοινή για τους υποψήφιους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από τα μαθήματα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές, για τα οποία η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.
Οι υποψήφιοι των Εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Α΄) εξετάζονται μόνο στα μαθήματα γενικής παιδείας Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά Ι. Όπως είναι γνωστό, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ-Β΄ εξετάζονται πανελλαδικά σε 4 ή 5 μαθήματα σε θέματα και εξεταστικά κέντρα κοινά με τα ΓΕΛ και σε 2 μαθήματα ειδικότητας σε θέματα και εξεταστικά κέντρα κοινά με τα ΕΠΑΛ-Α΄.

3.       ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2014
 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ  ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΓΕΛ)

ΗΜΕΡΑ

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ
ΜΑΘΗΜΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ
19-6-2014
-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20-6-2014
-ΒΙΟΛΟΓΙΑ
-ΦΥΣΙΚΗ
-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ
-ΙΣΤΟΡΙΑ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ
21-6-2014
-ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ

ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)
ΔΕΥΤΕΡΑ
23-6-2014
-ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
-ΒΙΟΛΟΓΙΑ
-ΧΗΜΕΙΑ – ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ

-ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
(ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
(ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)
ΤΡΙΤΗ
24-6-2014
-ΛΑΤΙΝΙΚΑ
-ΧΗΜΕΙΑ
-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ

-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)
ΤΕΤΑΡΤΗ
25-6-2014
-ΙΣΤΟΡΙΑ

-ΦΥΣΙΚΗ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ
ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)
ΠΕΜΠΤΗ
26-6-2014
-ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 17:00 μ.μ., κοινή για τους υποψήφιους ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  16:30 μ.μ.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.
Στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις προσέρχονται μόνο όσοι υποψήφιοι ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, αποδεδειγμένα λόγω ασθένειας ή σοβαρού κωλύματος που συνιστά ανωτέρα βία, δεν έλαβαν μέρος ή διέκοψαν την εξέτασή τους στις πανελλαδικές  εξετάσεις του Μαΐου-Ιουνίου, αφού θα έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Λύκειο φοίτησης τους εντός τριών ημερών από την ημέρα εξέτασης που απουσίασαν. Εξεταστικά Κέντρα ορίζονται ΜΟΝΟ σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο μάθημα των επαναληπτικών πανελλαδικών και γι αυτό το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το Λύκειό τους.   
Τέλος, αν υπάρξει υποψήφιος που θα έχει παραπεμφθεί στις επαναληπτικές εξετάσεις των ΓΕΛ και την ίδια ημέρα θα εξεταστεί και στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών, τότε αυτός ο υποψήφιος θα εξεταστεί στα Αγγλικά σε εξεταστικό κέντρο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, κατόπιν συνεννόησης με τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων.




4.       ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2014 ΓΙΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α΄ & Β΄)


ΗΜΕΡΑ
ΗΜΕΡ/ΝΙΑ
ΜΑΘΗΜΑ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ
21-6-2014
ΑΓΓΛΙΚΑ
10.00 π.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ
23-6-2014
ΓΑΛΛΙΚΑ
08.30 π.μ.
ΤΡΙΤΗ
24-6-2014
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ
08.30 π.μ
ΤΕΤΑΡΤΗ
25-6-2014
ΑΡΜΟΝΙΑ
08.30 π.μ.
ΠΕΜΠΤΗ
26-6-2014
ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ
08.30 π.μ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27-6-2014
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ
08.30 π.μ
ΣΑΒΒΑΤΟ
28-6-2014
ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
08.30 π.μ
ΔΕΥΤΕΡΑ
30-6-2014
ΙΤΑΛΙΚΑ
08.30 π.μ
ΙΣΠΑΝΙΚΑ
16.00 μ.μ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης :
μέχρι τις  08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ.,
μέχρι τις  09.30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης  10.00 π.μ. και
μέχρι τις  15.30 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 16.00 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:
- των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,
- των  Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό)  είναι έξι (6) ώρες,
- του ειδικού μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν γραπτώς στα Αγγλικά σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, ενώ στα υπόλοιπα ειδικά μαθήματα σε εξεταστικά κέντρα ΜΟΝΟ σε Αττική και Θεσσαλονίκη.
Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο ειδικό μάθημα και γι αυτό το λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί από το Λύκειό τους. 


Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψήφιων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2014-15 ορίζουμε το διάστημα από τη Δευτέρα 23 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014.