Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Υπογραφή Σύμβασης για τη Μαιευτική Κλινική


                            
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
                     ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ


   
        Δευτέρα  23-06-2014 
  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    
Υπογράφεται η σύμβαση του έργου «Αναμόρφωση Μαιευτικής Κλινικής και Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ


Συνάντηση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής - Φλώρινα - Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014


Την Τρίτη24 Ιουνίου 2014, στις 6:00 μμ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των μελών τουΣυλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας στην "Οδό Ονείρων" στη Φλώρινα για το "κλείσιμο-απολογισμό" της σχολικής χρονιάς 2013-14 και προγραμματισμό των δράσεων του Συλλόγου για τη νέα σχολική χρονιά 2014-15.
Παρακαλούνται όσα μέλη το επιθυμούν να παρευρεθούν στη Συνάντηση.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ Ι. Ν. ΟΣΙΟΥ ΔΑΒΙΔ TOY ΓΕΡΟΝΤΟΣ (ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΛΑΔΟΡΡΑΧΗΣ)


  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ
ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΛΑΔΟΡΡΑΧΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανακοινώνεται στους ευσεβείς χριστιανούς της πόλεώς μας ότι την Κυριακή 29 Ιουνίου εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ι.Ναός Οσίου Δαβίδ του Γέροντος της Ι.Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης
Λόγω της εορτής θα μεταφερθεί από την Ι.Μονή Οσίου Δαβίδ Ευβοίας προς προσκύνηση και αγιασμό η χαριτόβρυτος Τιμία χείρα του οσίου Πατρός ημών Δαβίδ του Γέροντος.
Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών έχει ως εξής:
1.    Παρασκευή 27 Ιουνίου
ώρα 8:00 μ.μ.
Υποδοχή Τιμίας χειρός του Οσίου Δαβίδ στα προπύλαια της Ι.Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης
Ώρα 8:30μ.μ. έως 12:30 π.μ.
Ιερά Αγρυπνία

2.    Σάββατο 28 Ιουνίου
Ώρα 7:30 π.μ. έως 9:30 π.μ.
Όρθρος - Θεία Λειτουργία
Ώρα 7:30 μ.μ. έως 9:30 μ.μ.
Πανηγυρικός Εσπερινός.

3.    Κυριακή 29 Ιουνίου
Ώρα 7:00 π.μ. έως 10:30 π.μ.
Όρθρος–Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
Ώρα 7:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ.
Πανηγυρικός Εσπερινός – Παράκληση στον Όσιο Δαβίδ

4.    Δευτέρα 30 Ιουνίου
Ώρα 7:30 π.μ. έως 9:30 π.μ.
Όρθρος - Θεία Λειτουργία
Ώρα 10:00 π.μ.
Αναχώρηση Τιμίας Χειρός  

                                                                                          Εκ της Ιεράς Μονής


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΟΚΤΑΒΑ"


«Οι βιολιστές της Παράταξης». Νοσοκομείο Φλώρινας «Ελένης Θ. Δημητρίου»







«Οι βιολιστές της Παράταξης».

«Το πρόβλημα είναι στα θεμέλια της οικοδομής
και όχι στην επίπλωση!».
Με κομματική σφραγίδα διορίζονται  οι Διοικητές των Νοσοκομείων, για αυτό και είναι άχρηστοι, τα κόμματα αφού τους χρησιμοποίησαν ως όργανα εκατοντάδες φορές για πολιτικό συμφέρον, τους εξαργυρώνουν την επιταγή με ένα διορισμό…
Και επειδή ουδέν σαφέστατο εκ του σαφέστατου θα πρέπει να τονίσω  ότι υπάρχουν και Διοικητές πρότυπα, αξιόλογοι και καταρτισμένοι… θα μου πείτε μα πόσοι είναι αυτοί; ναι είναι λίγοι, αλλά υπάρχουν!
Όλοι οι υπάλληλοι που  αμείβονται από το δημόσιο  προσλαμβάνονται  με διαδικασίες ΑΣΕΠ, εκτός τους Διοικητές των Νοσοκομείων και αυτό για να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς εμπόδια οι κομματικοί  ψηφοθήρες του πολιτικού κατεστημένου.
Οι περισσότεροι Διοικητές λαμβάνουν το «κομματικό αξίωμα» του ΔΙΟΙΚΗΤΗ  χωρίς να πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις  που θέτει ο νόμος.
Τα δημόσια νοσοκομεία σήμερα αγωνίζονται  με προϋπολογισμούς κατακερματισμένους, κυριολεκτικά οριακούς, ο Διοικητής καλείται να έχει άριστη σχέση οικονομίας  -  διαχείρισης και εξαιρετικές ικανότητες εντιμότητας.
Η πατρίδα μας  διαθέτει στρατιές  εξειδικευμένων επιστημόνων που παραμένουν στην  «κατάψυξη», ακόμα περισσότερο έχει  έντιμα και ικανά νοσοκομειακά στελέχη που έχουν παροπλισθεί εδώ και καιρό εξ αιτίας του γεγονότος ότι δεν ανήκουν στον πολιτικό χώρο των αδίστακτων κομματόσκυλων.
Τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος Διοικητής και Αναπληρωτής Διοικητής είναι: «πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ιδιαίτερη ικανότητα στην άσκηση διευθυντικών καθηκόντων σε υπηρεσίες ή οργανισμούς του Δημοσίου ή επιχειρήσεις του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα της ημεδαπής ή αλλοδαπής, συνεκτιμημένων και των μεταπτυχιακών σπουδών και επιστημονικής εξειδίκευσης σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού και προγραμματισμού, οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας Νοσοκομείων ή επιχειρήσεων, οικονομικών της υγείας ή κοινωνικής διοίκησης, καθώς και της ανάλογης εμπειρίας».
Ξέρετε κανένα εσείς που να τα έχει όλα αυτά;…
Το μόνο που κατέχει είναι η κομματική σφραγίδα και η στήριξη υπουργού ή βουλευτή!
«Αυτοδίκαια» λοιπόν τα Νοσοκομεία αυτοκαταστρέφονται, υποβαθμίζονται διαλύονται και χρεοκοπούν, με κομματικά ανθρωπάκια στον ρόλο του Διοικητή οδεύουμε στην βραχεία διάλυση τους και γιγάντωση του ιδιωτικού συστήματος, τρίβουν τα χέρια τους από χαρά οι κλινικάρχες ατενίζοντας ένα εύρωστο μέλλον εις βάρος των πολιτών.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


-Ακολουθούν φωτογραφίες από το γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας «Ελένης Θ. Δημητρίου» με ημερομηνία λήψης Τετάρτη 18 Ιουνίου του αυτού έτους.