Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Έως τις 31/5 η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων

Για τις 31 Μαϊου του 2013 έχει μετατεθεί η ημερομηνία για τι ρυθμίσεις των ημιυπαίθριων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ



                                  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

   ΔΥΣΑΡΙΘΜΗΣΙΑ- ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΜΕ ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣΤΑΘΜΙΣΤΑ ΠΕΦ (ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ)



  Η Ε.Ε.Φ συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της στα πλαίσια επιμόρφωσης τωμ εκπαιδευτικών στην πόλη της Κοζάνης σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ “ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΙΑΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ' διοργανώνει ένα νέο επιμορφωτικό σεμινάριο.

  Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση της ικανότητας από τον εκπαιδευτικό να εμβαθύνει στην ουσία των εννοιών, να μετατρέπει πολύπλοκες έννοιες σε απλές προς διευκόλυνση των ασθενέστερων μαθητών και να μπορεί να αξιολογεί σωστά το επίπεδο των μαθησιακών δυσκολιών. Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με Ειδικούς Επιστήμονες στον Τομέα της Ειδικής Αγωγής.

 Η διάρκεια του Σεμιναρίου είναι 30 ώρες.

 Ημέρες διεξαγωγής είναι το Σάββατο  10.00-14.00

 Τόπος διεξαγωγής:  Κοζάνη

 Στο τέλος του σεμιναρίου οι επιμορφούμενοι θα λάβουν  Βεβαίωση Παρακολούθησης. 


    Για όσους έχουν παρακολουθήσει άλλο Πρόγραμμα με την ΕΕΦ το κόστος είναι 80 € και για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει το κόστος είναι 100 €

Πληροφορίες & Εγγραφές

Πάλλα Μαριαρένα 6946792463
Φράγκου Ντιάνα    2461034747

Αθλητές του «ΠΑΓΡΑΤΙΟΝ» στους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καράτε



Το Σαββατοκύριακο 2 &3/2/2013, στο αθλητικό κέντρο “ΔΑΙΣ” στο Μαρούσι Αττικής, θα διεξαχθούν οι τελικοί του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καράτε, στις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων.

Τακτική συνέλευση του Φιλεκπαιδευτικού- Φυσιολατρικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Κρατερού «ΠΑΥΛΟΣ ΡΑΚΟΒΙΤΗΣ»


Ανακοινώνεται ότι την Κυριακή  3-2-2013 και ώρα 12:00 π.μ θα γίνει η τακτική συνέλευση του Δ.Σ του συλλόγου <<Παύλος Ρακοβίτης>> στο Δημοτικό Σχολείο του Κρατερού,  με θέμα: Οικονομικός  απολογισμός έτους 2012.
Παρακαλούνται να παραβρεθούν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη.
Από το Δ.Σ

Διπλή διοργάνωση αγώνων αλπικού σκι από τον ΣΟΧ Φλώρινας



Την προγραμματισμένη από το πρόγραμμα του Εθνικού Πρωταθλήματος διοργάνωση του αγώνα Προαγωνιστικής ηλικίας (γεννηθέντες το 2001) προκήρυξε ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας.
Επίσης στις ίδιες ημερομηνίες ανέλαβε και την διοργάνωση των εξ αναβολής Προκριματικών Αγώνων Παίδων 1 και Κορασίδων 1 (της 19-20 Ιανουαρίου, Παρνασσός). Αναμένονται συνολικά πάνω από εκατόν εξήντα μικροί αθλητές που θα αγωνιστούν στις δύο κατηγορίες.

Προσυνέδριο Δυτικής Μακεδονίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων


Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις εργασίες του ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟΥ  Δυτικής Μακεδονίας του κινήματος μας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013, στην αίθουσα συνεδριάσεων  πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης (Δημοκρατίας 28, Κοζάνη).
Θεματική ενότητα:  Ενέργεια  και  Περιβάλλον.
Ώρα έναρξης εργασιών: 10:00 π.μ.
Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη Δυτική Μακεδονία και τα προβλήματα της, σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά με 5λεπτη εισήγηση για οποιοδήποτε θέμα κρίνετε σκόπιμο.
Στο προσυνέδριο θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο Πρόεδρος του κινήματός μας ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ.
Με εκτίμιση
Η Περιφερειακή Προσυνεδριακή   Επιτροπή
Δυτικής Μακεδονίας

Ο ετήσιος χορός του Κυνηγετικού Συλλόγου Φλώρινα



Ο 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Φλώρινας, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας, τον ετήσιο χορό, που διοργανώνει το Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 8μ.μ. στο οικ. Κέντρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ» Άνω Καλλινίκης Δήμου Φλώρινας.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας
Μυλωνάς Ν.                                Σαμψωνίδης Π.

Κοπή Βασιλόπιτας από τον ΟΕΝΕΦ με live μουσική



Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας προσκαλεί τα μέλη του στην ετήσια κοπή Βασιλόπιτας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου και ώρα 9μμ στις Πλειάδες.

Κοπή βασιλόπιτας από το Σύλλογο Γυναικών Φλώρινας

Στήριξη της ΚΝΕ στους μαθητές των μουσικών σχολείων



Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εκφράζει τη στήριξή της σ’ όλους τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων που από την αρχή της χρονιάς βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και συνεχίζουν να αγωνίζονται. Σε όλους, όσοι δεν το βάζουν κάτω και είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τη ζωή.

Διπλωματική κινητικότητα για το Σκοπιανό


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διπλωματικές διαβουλεύσεις για την επίλυση του Σκοπιανού. Χθες το βράδυ συναντήθηκε χωριστά ο Μάθιου Νίμιτς με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζιόραν Γιόλετσκι, αντίστοιχα.
Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση και σύμφωνα με ανακοίνωση της γραμματείας του ΟΗΕ, με τις νέες συναντήσεις ο κ. Νίμιτς επιδιώκει να δώσει συνέχεια στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του μήνα σε Αθήνα και Σκόπια για το θέμα της επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας.
Πηγή: ΕΡΤ

Δε θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μάθημα στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αμυνταίου



Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. ανακοινώνει ότι λόγω του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών σήμερα Τετάρτη 30/01/2013, δεν θα πραγματοποιηθεί μάθημα στα πλαίσια του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο της ΔΗ.Κ.Ε.Α. 2386020044 καθώς και στο τηλέφωνο της συντονίστριας στο 2386022965.
Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΗ.Κ.Ε.Α
Γεώργιος Ψαλλίδας

Συναντήσεις του Βουλευτή Σ. Κωνσταντινίδη για τη θέρμανση των σχολείων και τη μεταφορά των μαθητών


Ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης είχε χθες διαδοχικές συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών για το ζήτημα της θέρμανσης των σχολικών κτιρίων και για το πρόβλημα με την χρηματική καταβολή των μαθητικών δρομολογίων στους επαγγελματίες που εκτελούν το μεταφορικό έργο.

Βραβεύσεις από το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας τιμώντας την ημέρα των Τριών Ιεραρχών



Ø Τιμώντας την μέρα των Τριών Ιεραρχών, που αποτελεί την Γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε μια ξεχωριστή βραδιά επιβράβευσε  τον Αν. καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Νικόλαο Φαχαντίδη, και την ομάδα των

Νέα Γραμματεία στη ΔΑΚΕ ΟΤΕ



Κύριοι
Στο πλαίσιο εφαρμογής του  κανονισμού λειτουργίας της ΔΑΚΕ και μετά από την σημερινή συνεδρίαση των  ΔΑΚΕ  Ομίλου  ΟΤΕ  Θεσσαλονίκης , αποφασίστηκε ομόφωνα η συγκρότηση της νέας γραμματείας , η οποία έχει ως εξής :

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΓΕΝΟΠ & ΤΑΥΤΕΚΩ ΓΙΑ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΕΚΑ



Στην Κοινή Απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας, που αφορά την «Οργανωτική δομή και λειτουργία του ΤΑΥΤΕΚΩ» (ΦΕΚ 38/14-01-2013), ΔΕΝ προβλέπεται η λειτουργία Περιφερειακών Υπηρεσιών του Ταμείου και όλες πλέον οι υπηρεσίες θα διενεργούνται από την Κεντρική Υπηρεσία του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Επιστολή ΕΑΣ Αμυνταίου προς τον Πρωθυπουργό



Κύριε Πρωθυπουργέ,
Οι αλλαγές που συντελούνται στον αγροτικό τομέα είναι ραγδαίες, βίαιες και επικίνδυνες για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της ελληνικής υπαίθρου.
Η κρίση από μόνη της έχει ήδη φέρει τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε μεγάλα οικονομικά

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου

Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου 30
Ιανουαρίου 2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30 σε τακτική συνεδρίαση του
Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:
1. Λήψη απόφασης για την επιχορήγηση της ενιαίας σχολικής επιτροπής της
Α/θμιας εκπαίδευσης Δήμου Αμυνταίου από την βουλή των Ελλήνων.

Φιλανθρωπική εκδήλωση Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Αμυνταίου‏



Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι του Δήμου Αμυνταίου σας Προσκαλούν στον Φιλανθρωπικό χορό που διοργανώνουν το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 στο κέντρο δεξιώσεων «Το Νυχτέρι» στο Αμύνταιο. Την μουσική επένδυση της βραδιάς θα επιμεληθεί η Λεχοβίτικη Κομπανία.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμυνταίου.
Τιμή πρόσκλησης με γεύμα 10 € κατά άτομο.

Το Κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Αμυνταίου



1.400 οικογένειες συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Παρέμβαση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόκειται για ένα πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες.

Συνάντηση εργασίας φορέων παροχής Ψυχοκοινωνικών Υπηρεσιών Νομού



Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, διοργάνωσε την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου, συνάντηση εργασίας του συνόλου των φορέων που παρέχουν ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες στο νομό μας, αποσκοπώντας στην ανταλλαγή πληροφόρησης για τη δραστηριότητα και τις δυνατότητες του καθενός και το σχεδιασμό ενός κοινού πλαισίου δράσης.

ΟΙ ex Animo ζωντανά στο Αμύνταιο

 
Σας περιμένουμε για να περάσουμε μαζί μια υπέροχη βραδιά με τους ex Animo ζωντανά, με αφορμή την κοπή της Βασιλόπιτας του Ε.Σ. "ΑΜΥΝΤΑΣ". Στο καφέ Status, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013, στις 22:00, στο Αμύνταιο.
Τιμή εισόδου με ποτό: 7 Ευρώ

Στις 9 πμ θα ανοίξουν τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας



Σας ενημερώνουμε ότι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  του Δήμου Φλώρινας την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:00πμ, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Φλώρινα: Μείωση των τιμολογίων της Δ.Ε.Υ.Α.Φ.



Συνέντευξη Τύπου στα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παραχώρησε την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ν. Ευαγγέλου, Θ. Καραγκιοζίδης, Μ. Καρακόλης, Π. Μαβίδης και Χ. Μπαρδάκας καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ .Τ. Ρασάικος.
Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε σε δύο βασικά θέματα, τα οποία είναι η μείωση των τιμολογίων της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. και η θετική, υπέρ του, απόφαση του δικαστηρίου για την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Δήμαρχος είπε:
« Για μια ακόμη φορά προχωρήσαμε στη μείωση του τιμολογίου της Δ.Ε.Υ.Α.Φ., όπως είχα υποσχεθεί και σε παλαιότερη συνέντευξή μου. Από την 01 Ιανουαρίου του 2013 καταργήθηκε ο φόρος του 80% από τα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. για την πόλη της Φλώρινας. Από χθες Δευτέρα, μετά την επικύρωση από το Δημοτικό Συμβούλιο της αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Φ., πλέον απαλείφεται το 80% του φόρου από τα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.ΑΦ. για την πόλη της Φλώρινας. Όπως καταλαβαίνετε, η μείωση αυτή είναι σημαντική για κάθε Δημότη μας.
Στην ίδια απόφαση της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. προβήκαμε και στη μείωση των τιμολογίων των ξενοδοχείων της Φλώρινας.
Πριν από λίγες εβδομάδες είχα συναντηθεί στο γραφείο μου με μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων, τα οποία μου ζήτησαν τη μείωση του τιμολογίου, όσον αφορά στα τέλη αποχέτευσης, γιατί ήταν αρκετά υψηλά. Μου ανέφεραν, ότι τη δύσκολη αυτή οικονομικά περίοδο, όπου η πληρότητά τους δε φτάνει ούτε το 10%, η μείωση του κόστους του τέλους αποχέτευσης θα ήταν σημαντική βοήθεια γι’ αυτούς. Κάτι το οποίο σεβαστήκαμε και σε συνεργασία μαζί τους, προσπαθήσαμε να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να υπάρξει μια δίκαιη κατανομή μειώσεως σε όλους. Για το λόγο αυτό, πήραμε μια διπλή απόφαση: όσοι από τους ξενοδόχους επιθυμούν να πληρώσουν με το παλαιότερο καθεστώς, δηλαδή μια τιμή ανά κλίνη κάθε τρίμηνο, μπορούν να συνεχίσουν έτσι, και όσοι επιθυμούν, μπορούν να πληρώνουν ανάλογα με την πληρότητα, την οποία έχουν, αφού προσκομίσουν τα ημερήσια δελτία τα οποία αφορούν στην πληρότητά τους και να πληρώνουν ανάλογα με τις κλίνες για τις οποίες έχουν κρατήσεις.
Οι ξενοδόχοι με ευχαρίστησαν για αυτό και η απόφαση ισχύει και αυτή από χθες, μετά την επικύρωσή της από το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας».
Να σημειωθεί ότι από το 2011 οι συνολικές μειώσεις που έχουν γίνει στα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. είναι:
27% στην αξία κατανάλωσης του νερού,
Περίπου 50% στα τέλη χρήσης Δικτύου Ύδρευσης και Αποχέτευσης και
Η κατάργηση 80% του ειδικού τέλους επί της αξίας του νερού, στην πόλη της Φλώρινας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Δήμαρχος είπε:
Ερώτηση: Καθώς πλησιάζουμε στις επόμενες εκλογές, ποιες είναι οι προθέσεις σας;
Απάντηση: Είναι προφανές ότι θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος και πάλι, καθώς έχω ένα έργο το οποίο πρέπει να ολοκληρώσω (Τηλεθέρμανση Φλώρινας-Μελίτης, ανάπλαση ποταμού Σακουλέβα, Ζωολογικός κήπος,… και άλλα έργα του ΕΣΠΑ) και έχω δηλώσει ξεκάθαρα ότι δε με ενδιαφέρει κανένα άλλο αξίωμα πέρα από αυτό του Δημάρχου. Θα διεκδικήσω την ψήφο των Δημοτών και για την επόμενη πενταετία.
Ερώτηση: Για τις Τοπικές Κοινότητες που είναι στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Φ., δε θα υπάρξει η απαλοιφή του 80% του ειδικού τέλους;
Απάντηση: Για τις Κοινότητες Σκοπιάς, Πρώτης, Αλώνων, Τριβούνου, Κορυφής, Αρμενοχωρίου και Μεσονησίου θα ισχύσει ακόμα το 80% , γιατί δεν μπορούμε να το απαλείψουμε για νομικούς λόγους, αλλά θα μεριμνήσουμε για τη μείωση του τιμολογίου κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να ισοσκελισθεί σαν να έγινε απαλοιφή. Αυτό φυσικά, θα το δούμε σε σχέση με τα οικονομικά μας, αφού μας καταθέσουν  οι λογιστές μας τον ισολογισμό μας για το έτος 2012.

Γ. Βοσκόπουλος: «Η δικαιοσύνη με δικαίωσε»

Συνέντευξη Τύπου στα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παραχώρησε την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ν. Ευαγγέλου, Θ. Καραγκιοζίδης, Μ. Καρακόλης, Π. Μαβίδης και Χ. Μπαρδάκας καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ .Τ. Ρασάικος.
Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε σε δύο βασικά θέματα, τα οποία είναι η μείωση των τιμολογίων της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. και η θετική, υπέρ του, απόφαση του δικαστηρίου για την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος.
Στην απόφαση του δικαστηρίου, στην προσφυγή που είχε κάνει η κ. Κουτουράτσα εναντίον του και εναντίον υπαλλήλων της ΑΝΦΛΩ, η οποία είναι αθωωτική, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου. Αναλυτικά είπε:
«Σε αυτό το σημείο θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ και σε ένα προσωπικό θέμα, το οποίο έχει σχέση με το πρόσωπό μου, έχει σχέση με το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο.
Πέρυσι το καλοκαίρι, διάφορα μπλογκς είχαν ανακοινώσει, ότι ο Δήμαρχος Φλώρινας, θα φύγει από τη θέση του. Η κ. Κουτουράτσα, μας είχε κάνει μήνυση και η Εισαγγελέας Φλώρινας μας είχε παραπέμψει σε δίκη, στις 13 Ιουνίου του 2012, για παράβαση καθήκοντος για ένα διατοπικό διαγωνισμό του Leader+ που αφορούσε στη λιμνη Βεγορίτιδα και το διαχειριζόταν η ΑΝΦΛΩ, και η αντίστοιχη Αναπτυξιακή της Πέλλας, με τον οποίο δεν είχα καμία σχέση και το είχα δηλώσει και τότε.
Δυστυχώς όμως, κάποιοι, είτε επειδή τους βόλευε, είτε επειδή είναι δυσκολόπιστοι, προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν όλα αυτά τα γεγονότα και υπήρχε μια έντονη φημολογία, ότι μετά τις 13 Ιουνίου θα είχα εκπέσει του αξιώματός μου και θα με είχε αντικαταστήσει κάποιος άλλος Δημοτικός Σύμβουλος.
Για το θέμα αυτό είχα κάνει προσφυγή στον Εισαγγελέα Εφετών και όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η δίκη στις 13 Ιουνίου 2012 δεν έγινε.
Μετά από λίγο καιρό, ο Εισαγγελέας Εφετών, σε έγγραφό του ανέφερε τα εξής:
«Κρίνοντας ότι δεν υφίστανται αποχρώσες ενδείξεις ενοχής, που να δικαιολογούν την παραπομπή τους στο ακροατήριο, παρήγγειλε δια της υπ’ αριθ. 47/2012 διατάξεώς του, την εισαγωγή της υποθέσεως στο αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Φλώρινας».
Τότε, άμα θυμάστε καλά, είχαν γραφτεί στα μπλογκς και σε αρκετές εφημερίδες ότι ο Γιάννης Βοσκόπουλος διώκεται και τίποτε άλλο, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια φήμη εις βάρος μου.
Η αλήθεια όμως, δεν είναι αυτή. Η κ. Κουτουράτσα, με την εταιρεία DTW, είχε κάνει μήνυση κατά της Ελένης Μαρκοπούλου, του Γιώργου Φουντουκίδη, του Γιάννη του Βοσκόπουλου και της Ζαχαρούλας Ρίζου. Οι μεν δύο πρώτοι, συμμετείχαν σε μια επιτροπή για το διαγωνισμό της Βεγορίτιδας, όπως ήταν και άλλα δύο άτομα από την Έδεσσα, στους οποίους δεν απαγγέλθηκε καμία κατηγορία, χωρίς να γνωρίζω το γιατί. Τόσο εγώ, ως Πρόεδρος της ΑΝΦΛΩ, όσο και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας κ. Ρίζου, δεν έχουμε καμία σχέση με το Leader+, το οποίο το χειρίζεται η ΕΔΠ. Παρ’ όλα αυτά, τότε κατηγορηθήκαμε εμείς, χωρίς λόγο και κανένας από την ΕΔΠ.
Αναλυτικά η απόφαση λέει:
«Αριθμός 1/2013
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Φλώρινας
Συγκροτήθηκε από τους Δικαστές, Ελένη, Τζιουβάρα, Πρόεδρο Πλημμελειοδικών, Απόστολος Χατζηπανταζής, Μερόπη Παπασιδέρη, Πλημμελειοδίκες και τη Γραμματέα Μαρία Πορίτσα.
Συνήλθε στην αίθουσα διασκέψεων στις 13-12-2012, παρουσία και της Εισαγγελέως Πλημ/κών Φλώρινας Γεωργίας Δούρου, για να αποφασίσει για την ακόλουθη υπόθεση, για την οποία η παραπάνω έκανε την υπ’ αριθ. 33/2012 γραπτή πρότασή της που έχει ως εξής:
Με αφορμή την από 20-08-2008 αναφορά της νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΝΔΩΡΑ DTW Mov ΕΠΕ», Πανδώρας Κουτουράτσα του Αριστοτέλη, διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση, μετά το πέρας της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των: 1) Ελένης ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ του Γεωργίου, κατοίκου Φλώρινας (Πελοπίδα αρ. 1), 2) Γεωργίου ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗ του Χρήστου, κατοίκου Αγ. Βαρθολομαίου Φλώρινας, 3) Ιωάννη ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ του Ζήση, κατοίκου Φλώρινας (Αρχ. Παπαθανασίου αρ. 28) και 4) Ζαχαρούλας ΡΙΖΟΥ του Σπυρίδωνος, κατοίκου Φλώρινας (Φούφα Παπαδά αρ. 82), για τις πράξεις: α) της παράβασης καθήκοντος από κοινού και κατά μόνας και κατ’ εξακολούθηση…
Κατηγορούμενοι άσκησαν αντίστοιχες προσφυγές, κατ’ αρθ. 322 παρ. 1 Κ.Π.Δ., ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος αφού τις έκανε δεκτές, κρίνοντας ότι δεν υφίστανται αποχρώσες ενδείξεις ενοχής, που να δικαιολογούν την παραπομπή τους στο ακροατήριο, παρήγγειλε, δια της υπ’ αριθμ. 47/2012 Διατάξεώς του, την εισαγωγή της υποθέσεως στο αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Φλώρινας…»
Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Φλώρινας κάνει την πρότασή της, η οποία είναι η εξής:
«ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΠΡΟΤΕΙΝΩ: Να μη γίνει κατηγορία κατά των κατηγορουμένων: 1) Ελένης ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ του Γεωργίου κατοίκου Φλώρινας (Πελοπίδα αρ. 1), 2) Γεωργίου ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗ του Χρήστου, κατοίκου Αγ. Βαρθολομαίου Φλώρινας, 3) Ιωάννη ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ του Ζήση, κατοίκου Φλώρινας (Αρχ. Παπαθανασίου αρ. 28) και 4) Ζαχαρούλας ΡΙΖΟΥ του Σπυρίδωνος, κατοίκου Φλώρινας (Φούφα Παπαδά αρ. 82), για τις πράξεις: α) της παράβασης καθήκοντος από κοινού και κατά μόνας και κατ’ εξακολούθηση (αρθ. 259 Π.Κ. σε συνδ. με αρθ. 13 στοιχ. α’, 45, 94, 98, 263 και 263Α Π.Κ.), που αποδίδεται στους 1η, 2ο, 3ο και 4η εξ αυτών και β) της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος από κοινού και κατ’ εξακολούθηση (αρθ. 46 παρ. 1α Π.Κ. σε συνδ. με αρθ. 13 στοιχ. α’, 45, 94, 98, 263 και 263Α Π.Κ.), που αποδίδεται στους 3ο και 4η εξ αυτών, ήτοι πράξεις φερόμενες ως τελεσθείσες στη Φλώρινα, κατά το χρονικό διάστημα από 8-7-2008 έως 31-12-2008».
Όπως αντιλαμβάνεστε, παρά το γεγονός ότι πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν έχουν τίποτα προσωπικό εναντίον μου, φαίνεται ξεκάθαρα το προσωπικό του θέματος. Η δικαιοσύνη μας δικαίωσε».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γραμματεία Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 25 Ιανουαρίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένας χρόνος χωρίς τον σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο

Η Π.Ε. Φλώρινας, τιμώντας τη μνήμη του σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου, που έφυγε από κοντά μας στις 24 Ιανουαρίου 2012, διοργανώνει έκθεση σχεδίων και φωτογραφιών που απεικονίζουν στιγμές του σκηνοθέτη, αποτυπωμένες από τους

Τ.Ο.ΛΑΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Η Η Τ.Ο. Φλώρινας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα .
Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, μέλη της Τ.Ο. Φλώρινας, παρουσία πολλών υποστηρικτών του κινήματος, πραγματοποίησαν την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας της Τοπικής στην Φλώρινα.

Τ.Ο. ΛΑΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ανοικτή επιστολή προς Δήμαρχο Καστοριάς


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Καστοριά, 21 Ιανουαρίου 2013

Ανοικτή επιστολή προς Δήμαρχο Καστοριάς κο. Χατζησυμεωνίδη.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Σύμφωνα με δελτίου τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Καστοριάς και δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ,πριν από τις γιορτές επισκεφθήκατε την Γερμανία και την Τουρκία όπου είχατε επαφές με διάφορους φορείς για θέματα του Δήμου

Προετοιμαζεται η σημαντικη ανοιχτη συγκεντρωση του Κινηματος Δεν Πληρωνω με την ΕΚΠΟΙΖΩ

Στα καυτα θεματα των υπερχρεωμενων νοικοκυριων και του Νομικου και Κινηματικου αγωνα θα μας ενημερωσουν οι νομικοι:


  •    Βίκτωρας Τσιαφούτης, Δικηγόρος Νομικός Σύμβουλος της ΕΚΠΟΙΖΩ
 και οι δικηγόροι της ομάδας  νομικής βοήθειας του  Κινήματος Δεν Πληρώνω:
  • Αλέξανδρος Λάμαρης, Δικηγόρος Αθήνας,
  • Χρήστος Λιαρομμάτης, Δικηγόρος Πάτρας,
  • Βασίλης Παπανικολάου, Δικηγόρος Πειραιά 
Επίσης θα μιλήσει ο πρόεδρος του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Βασίλης Παπαδόπουλος, Οφθαλμίατρος.

Θα ακολουθήσει γόνιμος διάλογος με ερωτήσεις και τοποθετήσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 211 0192839

Ποντιακός Σύλλογος Αμμοχωρίου Παναγία Σουμελά



ΣΥΡΙΖΑ «Καταστροφική για ασφαλισμένους, υπαλλήλους και τοπικές κοινωνίες η κατάργηση Υπηρεσιών ΙΚΑ»


Ερώτηση Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα: «Καταστροφική για ασφαλισμένους, υπαλλήλους και τοπικές κοινωνίες η κατάργηση Υπηρεσιών ΙΚΑ»

Τεχνική σύσκεψη για τα έργα του ΠΕΠ στην Π.Ε. Φλώρινας


Τεχνική σύσκεψη, με θέμα την πορεία υλοποίησης των έργων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2007-2013, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 στο κτήριο της Π.Ε. Φλώρινας.

Ετήσιος χορός του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Μακεδονίας


Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σας προσκαλούν στον ετήσιο χορό που διοργανώνουν για την κοπή της βασιλόπιτας στις 03 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 20:00 στην καφετέρια Bellair στην Κοζάνη, Πίνδου 10  (απέναντι από το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης)
Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Καρακάσης Εμμανουήλ

Κυκλοφορία του Βιβλίου του Γιάννη Ζιώγα: Το ημερολόγιο ενός ΠΔ 407/80


Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 18:30 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του εικαστικού Γιάννη Ζιώγα με τον τίτλο: Το ημερολόγιο ενός ΠΔ 407/80, από τις εκδόσεις Αιγόκερως, στο CAMP, Contemporary Art Meeting Point, Eυπόλιδος 4 & Απελλού 2, Πλατεία Κοτζιά.