Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων και «γιορτή πατάτας» στο Αμμοχώρι


Σας προσκαλούμε στο 3ήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων του Αμμοχωρίου. Χορός, φαγητό, τραγούδι, παραδοσιακά πατατο-μαγειρέματα, γεύσεις και μουσικές που συναρπάζουν. 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

17/8 Χορός
Ο Μ.Ε.Α.Σ. “Απόλλων” Αμμοχωρίου διοργανώνει βραδιά με παραδοσιακούς χορούς! 
ΩΡΑ: 20:30. Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων.


Κύριε Πρόεδρε

Γνωρίζουμε ότι η ΔΕΗ ΑΕ δεν αναγνωρίζει
την παράνομη μείωση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων που αφορούν την απασχόληση του έκτακτου προσωπικού, με 2μηνες και 8μηνες συμβάσεις, σε διάφορες δραστηριότητες της επιχείρησης. Γνωρίζουμε επίσης ότι και οι εργολαβίες και οι συμβάσεις που υπογράφει με εταιρίες για έργα που εκτελούνται στην επιχείρηση, έχουν το ιδία πνεύμα και το ίδιο κόστος για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων. 
Η αποκάλυψη των αρχαιολογικών ευρημάτων στο ορυχείο Αμυνταίου και η καθυστέρηση που έχει προκαλέσει στη διάνοιξη του είναι πολύ μεγάλη. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να ολοκληρωθούν

Ολοκλήρωση διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού με πεντάμηνη απασχόληση


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την πρόσληψη των ανέργων που θα εργαστούν για πέντε μήνες στο Δήμο Αμυνταίου στο πλαίσιο της υλοποίησης των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.
Οι εργαζόμενοι προσελήφθηκαν από
το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με αντικειμενικά κριτήρια και τη μοριοδότηση του

Σύλληψη 25χρονου στην Κολχική για παράνομη κατοχή όπλου και κροτίδων


(09-08-2012) τις μεσημβρινές ώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας  Φλώρινας, συνέλαβαν στην Κολχική Φλώρινας, 45χρονο ημεδαπό για παράνομη κατοχή όπλου, φυσιγγίων και κροτίδων.
Ειδικότερα
, ύστερα από νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι του 45χρονου, βρέθηκαν και κατασχεθήκαν, ένα (1) φυσίγγιο και δύο (2) κροτίδες.
Επίσης, εντός Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, για το οποίο ο συλληφθείς δήλωσε κάτοχος και  ήταν σταθμευμένο στην αυλή του σπιτιού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) μονόκαννο κυνηγητικό όπλο, για το όποιο δεν κατείχε σχετική άδεια κατοχής και δέκα οκτώ (18) φυσίγγια.
Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, έφερε άλλες πινακίδες κυκλοφορίας, από αυτές που έπρεπε να φέρει.
 Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου βεβαιώθηκαν και οι προβλεπόμενες τροχονομικές παραβάσεις, θα  οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Κοινή επιστολή των Δημάρχους του Νομού Φλώρινας για τις μετακινήσεις των αστυνομικών

 
Με κοινή τους επιστολή οι Δήμαρχοι Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης, Πρεσπών κ. Βασίλης Τσέπας και Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος εκφράζουν την αντίθεσή τους στη μετακίνηση των αστυνομικών υπαλλήλων στο Νομό Έβρου, με αποτέλεσμα να μείνουν αφύλακτα τα σύνορα της περιοχής μας και να υπάρχει κίνδυνος έξαρσης της εγκληματικότητας.
Η επιστολή έχει αποδέκτες τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ενώ κοινοποιείται στα πολιτικά κόμματα της Βουλής και τους Βουλευτές του Νομού Φλώρινας.

Ακολουθεί η κοινή επιστολή.
 

Ενημέρωση της ΕΑΣ Αμυνταίου προς τους παραγωγούς της περιοχής


Αμύνταιο,10/08/2012
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ Αμυνταίου κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 10/08/2012, αποφάσισε νε ενημερώσει τους παραγωγούς της περιοχής Αμυνταίου για τα παρακάτω:  
                              
Η ΕΑΣ Αμυνταίου που βάσει του νόμου 4015/2011 μετασχηματίζεται σε πρωτοβάθμιο Αγροτικό Συνεταιρισμό, με μέλη  παραγωγούς της περιοχής Αμυνταίου, οι οποίοι αναπτύσσουν την αγροτική τους οικονομία μέσω των 4 ομάδων παραγωγών, με την υποστήριξη των διευθύνσεων της, ενημερώνει ότι η παραλαβή, η εμπορία και η μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων γινόταν και γίνεται

Αύριο Κυριακή 12-8-2012 ποντιακή βραδιά από την Εύξεινο Λέσχη Φιλώτα

 
Η ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΤΑ σας ενημερώνει ότι η αναβληθείσα λόγω καιρικών συνθηκών ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ, θα πραγματοποιηθεί εκ νέου την

Κυριακή 12 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του συλλόγου με το ίδιο μουσικό σχήμα.

Εξώδικο Νικολόπουλου κατά Α. Σαμαρά

Εξώδικο στον πρωθυπουργό απέστειλε ο πρώην υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Νικολόπουλος, ζητώντας εξηγήσεις για τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Αίτημα του «ΑΡΗΣ» Παπαγιάννη προς την ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Κάθε χρόνο οι ομάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα των ΕΠΣ ανά νομό, καλούνται να συμπληρώσουν μια αίτηση και να καταβάλουν το χρηματικό ποσό που ορίζεται απ΄ αυτές.
Επίσης οι αγώνες απαιτούν την παρουσία γιατρού για την κάλυψη τυχόν τραυματισμών. Αυτό προϋποθέτει και κόστος,  το οποίο τουλάχιστον ο «ΑΡΗΣ» Παπαγιάννης  δεν είναι σε θέση να

Ουσιαστική αναβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας

10,6 εκατομμύρια ευρώ για την επέκτασή του
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής υπέγραψε την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2007 – 2013 του έργου «Προσθήκη πτέρυγας κατ’ επέκταση του υπάρχοντος κτιρίου και προμήθεια – εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο», συνολικού προϋπολογισμού 10,6