Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

"Χορεύουν οι Ελέφαντες" της Σ.Νικολαΐδου
«Οι δράσεις του τομεακού Προγράμματος Comenius»

Σας ανακοινώνουμε ότι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει
ημερίδα με θέμα: «Οι δράσεις του τομεακού Προγράμματος Comenius», η οποία απευθύνεται σε φορείς που είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση και παροχή εκπαίδευσης σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 στον κινηματογράφο «Φίλιππος», στη Λέσχη Αξιωματικών στην Κοζάνη και ώρα 10.00 π.μ. – 13.00 μ.μ.


Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

Ειδική συνεδρίαση του Δήμου Αμυνταίου

Σας προσκαλούμε να έρθετε στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου στις 13 Δεκεμβρίου 2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00 σε ειδική συνεδρίαση σύμφωνα με το άρθρο 159 του Ν.3463/2006 του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου με θέμα ημερήσιας διάταξης :

  1. Ψήφιση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 Δήμου Αμυνταίου
Με τιμή
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου


Λιάσης Ιωάννης

Το Γυμνάσιο Αμυνταίου τιμά τον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο

Σας γνωστοποιούμε ότι το Γυμνάσιο Αμυνταίου τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου, διοργανώνει:
1.ΚΙΝΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ-αφιέρωμα, στη ζωή και το έργο του Λάκωνα Ποιητή, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου από Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου έως Κυριακή 16

Αυτοί είναι οι 16 λόγοι που δεν πέφτουν με τίποτα οι τιμές..


Δεκαέξι διαχρονικές στρεβλώσεις και διαρθρωτικά ζητήματα ανεβάζουν τις τιμές, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων.
Στα αίτια η ΕΑ παραθέτει την

«Η «προδοσία» των δημάρχων»

 (του Σταύρου Τζίμα, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 07/12/12
Δεν έτυχε να γνωρίζω τον δήμαρχο Καστοριάς κ. Μανόλη Χατζησυμεωνίδη ούτε την ομόλογό του Εορδαίας κ. Παρασκευή Βρυζίδου. Τους έμαθα διαβάζοντας την ανακοίνωση της
ΠΟΕ – ΟΤΑ, με την οποία ο πρόεδρός της κ. Θέμης Μπαλασόπουλος και οι περί αυτόν μας πληροφορούσαν «για τους αιρετούς της Τ.Α. που βρίσκονται σε επικοινωνία με τον κ. Φούχτελ και τον κ. Ράιχενμπαχ, με βασικό στόχο το ξεπούλημα της δημόσιας και τοπικής περιουσίας στους σύγχρονους κατακτητές»! Τα ονόματά τους φιγουράριζαν σε περίοπτη θέση στη λίστα των «δωσιλόγων».

Δεν ξεπουλάμε την αξιοπρέπειά μας!..Ο Γερμανός δεν μπορεί να γίνει Έλληνας..ούτε ο Έλληνας Γερμανός..


Απάντηση εθνικής αξιοπρέπειας έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας και εντεταλμένο για την Ελλάδα Γιοακίμ Φούχτελ.
«Δεχόμαστε τη
συνεργασία, θέλουμε τη βοήθεια των εταίρων μας όμως υπό έναν απαράβατο όρο: να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας. Έχουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας και όλα αυτά δε μπορούμε να τα ξεπουλήσουμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ιερώνυμος. Συνεχίζοντας ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας υπογράμμισε «το ερώτημα όμως και η αγωνία μας, "είναι ποια Ευρώπη θέλουμε: μία Ευρώπη γερμανική ή μία Γερμανία ευρωπαϊκή; Θέλουμε μια Ευρώπη, στην οποία ο καθένας θα αναζητά να ηγεμονεύσει ή την Ευρώπη που όλοι ονειρευτήκαμε; Αυτός είναι ο προβληματισμός μου. Μία από τις θεμελιώδης αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο σεβασμός στην ιδιαιτερότητα του άλλου. Ούτε οι Γερμανοί μπορούν να γίνουν Έλληνες, ούτε οι Έλληνες Γερμανοί» σημείωσε. «Είστε σεισμογράφος και καταγράφετε τον παλμό της χώρας και του ελληνικού λαού», είπε στον Αρχιεπίσκοπο ο κ. Φούχτελ για να λάβει την εξής απάντηση: «Εγώ είμαι ένας παπάς και θέλω να χρησιμοποιώ τη γλώσσα της αλήθειας, όπως τη νιώθω. Δεν χρησιμοποιώ τη γλώσσα της διπλωματίας».                                                                                       pentapostagma.gr

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα  Δευτέρα  και ώρα 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), με θέματα:

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να διατηρήσει και να αναπτύξει την τωρινή ακαδημαϊκή και διοικητική του δομήΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ του ΕΣΔΕΠ/ΠΔΜ
Το σκεπτικό
Τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης βιώνουμε στη χώρα μας μια εθνική τραγωδία. Σε ανάλογες περιπτώσεις κοινωνικής και πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα (Μικρασιατική Καταστροφή, Μετεμφυλιακή περίοδος) έγινε το λάθος να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη του κέντρου και όχι της περιφέρειας.

Δρομείς του ΣΟΧ Φλώρινας στον 30ο Διεθνή Κλασικό Μαραθώνιο της ΑθήναςΓια άλλη μια χρονιά ο ΣΟΧ Φλώρινας έδωσε το βροντερό παρών στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, συμμετέχοντας με 6 δρομείς στον 30ο Διεθνή Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012.

Μέχρι την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για τα ξύλινα σπιτάκια του Δήμου Φλώρινας

Το «Ξύλινο Χωριό» θα λειτουργήσει για ακόμα μία χρονιά στην πόλη της Φλώρινας, στο χώρο της πλατείας Γεωργίου Μόδη, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ανακοίνωση για την εξόρμηση ενημέρωσης με τις Θέσεις του ΚΚΕ μπροστά στο 19ο Συνέδριο

Την Κυριακή, 9 του Δεκέμβρη τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ πραγματοποιούν σε όλη την Ελλάδα πανεξόρμηση ενημέρωσης με τον Ριζοσπάστη της Κυριακής, ο οποίος περιέχει σε ειδικό ένθετο τις Θέσεις της Κ.Ε του Κόμματος για το 19ο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί 11-14 Απρίλη. Στόχος είναι η όσο το δυνατόν πιο πλατιά διάδοσή τους. 

Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά από το Τοπικό Τμήμα και την Ομάδα Συνεργασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Φλώρινας

Το Τοπικό Τμήμα και η Ομάδα Συνεργασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Φλώρινας διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη  Εορταγορά την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012, και ώρα 18:00 μμ., στη Λέσχη των Αξιωματικών Φλώρινας.

Παρουσίαση του βιβλίου «Φλώρινα 1912 – 2012, Χρονικό ενός αιώνα» στη Θεσσαλονίκη

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και ο Σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Φλώρινα 1912-2012, Χρονικό ενός αιώνα» του δημοσιογράφου Γιώργου Στ. Περιβολάρη την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα διαλέξεων της Ε.Μ.Σ. (Εθνικής Αμύνης 4, Θεσσαλονίκη).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Συνεδριάζει την Κυριακή στις 11:00πμ το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας

Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/08-06-2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει και τις διατάξεις των άρθρων 72 παρ.1α ΄και 266 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄/87/7-6-2010), σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 159 παρ.1, 2 και 3 του Ν. 3463/2006 (ΦΕΚ Α΄/114/08-06-2006) όπως ισχύει,
στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) (ΑΔΣ 38/2011) στις 09 Δεκεμβρίου 2012 ημέρα Κυριακή και ώρα 11 π.μ. σε Ειδική Συνεδρίαση με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
1
«Ψήφιση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 του Δήμου Φλώρινας»
Εισηγήτρια κα Στ. Τσομπάνου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ    
Δρ. ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ (ΖΕΤΑ) ΡΙΖΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΡΟΜΥΛΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

Ημερίδα ΙτΕΜ: Οι παραδοσιακοί Μύλοι στους οικισμούς Αγίου Γερμανού και Κρατερού (Φλώρινα)

ΗΜΕΡΙΔΑΟι παραδοσιακοί Μύλοι
στους οικισμούς Αγίου Γερμανού και Κρατερού
του όρους Βαρνούντας στο νομό Φλώρινας

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

  Σοφοκλής Κωτσόπουλος, αρχιτέκτονας
"Οι νερόμυλοι στις δύο πλευρές του όρους Βαρνούντας της Φλώρινας"
Ανάγνωση και προοπτικές ανάδειξης
επιμέλεια: Αγγέλα Γεωργαντά, Σοφοκλής Κωτσόπουλος, Αχιλλέας Στόιος

  Αχιλλέας Στόιος, αρχιτέκτονας
"Διαδρομές σύνδεσης και ανάδειξης των νερόμυλων Κρατερού Φλώρινας"
Έρευνα, καταγραφή, προτάσεις δημιουργίας περιηγητικών διαδρομών
μελέτη: Σοφοκλής Κωτσόπουλος, Αχιλλέας Στόιος

  Αγγέλα Γεωργαντά, αρχιτέκτονας
"Αποκατάσταση του νερόμυλου του Αγίου Γερμανού Πρεσπών Φλώρινας"
(αλευρόμυλος – νεροτριβή – μαντάνι)
μελέτη: Αγγέλα Γεωργαντά, Αχιλλέας Στόιος

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012
11:00 - 15:00
Αγ. Ασωμάτων 45, Αθήνα (στάση Θησείο)
Πληρ. 697 7787407 - 210 7214381 - 210 3231989

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης
 
 

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΧΡ. ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
Υπ.Δρ. Αρχιτέκτων Μηχανικός Α.Π.Θ.
MSc Ιστορικών Κέντρων Univ.Roma3
Στεφάνου Δραγούμη 27 , Φλώρινα 53100
6942 650013 , 23850 22137

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΣΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ       
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                           
              ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ               
              ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                             
            ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
      ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                                               Φλώρινα, 08 Δεκεμβρίου 2012
                 Αρ. Πρόσκ.: -31-                                                                            Αρ. Πρωτ.: - 441-

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η
ΣΕ  ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


Π Ρ Ο Σ τους κ.κ. :

1. Ιωάννη Βοσκόπουλο 
Δήμαρχο Φλώρινας
2. Αθανάσιο Μπέλτσο
Αντιδήμαρχο Φλώρινας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ
Κεφάλαιο 3: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΣΤΑ
του
Παντελή Μιντεκίδη


Για την καλύτερη κατανόηση του φαινομένου της ελληνικής άρχουσας κάστας, είναι απαραίτητες μερικές γενικές παρατηρήσεις.

Από την εποχή που εμφανίστηκε στην ιστορία της ανθρώπινης κοινωνίας το κράτος, αυτό κατά κανόνα δεν λειτούργησε παρά ως μηχανισμός καθολικής εξουσίας στα χέρια της άρχουσας κοινωνικής τάξης. Η τελευταία ασκούσε την κυριαρχία της επί όλης της κοινωνίας είτε επειδή

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ        

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
              ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                       Φλώρινα  6 Δεκεμβρίου  2012
              ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
                                                           

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ                                       
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΟΣΚΛ.:  -2-   
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.      : -76-                                                                                                      


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

               Π ρ ο ς :
              Ως πίνακα αποδεκτών

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Περάσματος) την 17 του μηνός Δεκεμβρίου έτους 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00πμ, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με :

1.      Έγκριση Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Φλώρινας.
Εισηγήτρια: κα Σεχίδου Βασιλική, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

 
       ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ
       ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ