Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ

Εγκάρδιες πασχαλινές ευχές για μια χαρούμενη Λαμπρή και μια δημιουργική Άνοιξη! Το ανέσπερο φως της Ανάστασης ας οδηγεί όλους μας στη συναδέλφωση, την αλληλεγγύη και τη συναλληλία!
Με αγάπη
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Φλώρινας

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ










WOLFGANG AMADEUS MOZART
 (1756-1791)
Μ ύ θ ο ι  &  Α λ ή θ ε ι ε ς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


To Σάββατο 7 Απριλίου 2012, ώρα 7 μ.μ. το βράδυ, στην αίθουσα “Θ.Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, ο μουσικολόγος, πιανίστας και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας Δρ. Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος θα κάνει μία πολυμεσική (multimedia) παρουσίαση με θέμα «Wofgang Amadeus Mozart: Μύθοι & Αλήθειες για τη Ζωή και το Έργο του».

Ποιος ήταν ο Μότσαρτ; Πώς το παιδί-θαύμα – που ξεκίνησε να συνθέτει στα πέντε του και ως τα δέκα είχε ήδη ολοκληρώσει την πρώτη περιοδεία του στις μεγαλύτερες αυλές της Ευρώπης, αφήνοντας άναυδους όσους τον άκουγαν – έγινε στα 35 του χρόνια ο τραγικός καλλιτέχνης, που έγραφε τη μία όπερα μετά την άλλη με απίστευτη ταχύτητα και αριστουργηματική ποιότητα, σαν να προσπαθούσε να προλάβει το μοιραίο;

Όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για τη ζωή και τη μουσική του μεγάλου Αυστριακού μουσουργού, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση με πλούσια εικονογράφηση (σε powerpoint), πολλά μουσικά παραδείγματα (παιγμένα στο πιάνο ζωντανά και ηχογραφημένα) από τα πιο γνωστά οργανικά και οπερατικά έργα του, και με έντυπο υλικό που θα μοιραστεί στο ακροατήριο.

- ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ -