Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Εκδρομή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εργαζομένων ΔΕΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΗ Φλώρινας ανακοινώνει στα μέλη του την διοργάνωση εκδρομής ΚΟΡΥΤΣΑ- ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ και  ΟΣΙΟ ΝΑΟΥΜ- ΟΧΡΙΔΑ - ΣΤΡΟΥΓΚΑ  2ήμερη 22-23 /06/2012, στην τιμή των 27.5€  το άτομο.  Με το ΓΡΑΦΕΙΟ  ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ  ΚΤΕΛ  ΦΛΩΡΙΝΑΣ  Α.Ε.

Καταγραφή των εποχιακών άνεργων οικοδόμων

Κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 6/6/2013 το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου εργαζομένων σε οικοδομικές επιχειρήσεις και συναφή επαγγέλματα νομού

Συνάντηση παιδικών χορευτικών

Ο δήμος Φλώρινας και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Φλώρινας «Η Ολυμπιάς» σας προσκαλούν στη συνάντηση των παιδικών χορευτικών Συλλόγων Ηπειρωτών Μακεδονίας, αύριο Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 και ώρα 12 το μεσημέρι στο Νέο Πάρκο Φλώρινας.

Η Φλώρινα εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Αγαθαγγέλου

Με ιδιαίτερη χαρά και λαμπρότητα θα εορτάσει η πόλη μας την Κυριακήν 9 Ιουνίου 2013, τη μνήμη του συντοπίτου μας Αγίου Νεομάρτυρος Αγαθαγγέλου.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί προς τιμήν του Αγίου, θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φλωρίνης και έχουν ως εξής:

1. Σήμερα Σάββατο 8 Ιουνίου 2013, παραμονή της εορτής, στις 7.00 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής θα τελεστεί Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και ιερά λιτανεία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού και Αγίου Όρους κ. Θεοκλήτου.
Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου Αγαθαγγέλου.

2. Αύριο, Κυριακή του Τυφλού 9 Ιουνίου 2013, στον ίδιο Ιερό Ναό θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Ευχαριστήριο του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας



Η Διοίκηση, το προσωπικό και οι αθλητές του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας ευχαριστούν τις Οικοδομικές Επιχειρήσεις ΔΗΜΟΥ ΔΗΜ. & ΣΟΦΙΑ, καθώς και το ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ του ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ,

Συνεδριάζει την Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Σας καλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, την Τρίτη 11/6/2013 και ώρα 10:00στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα:
1.                  Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης

Τελικοί αγώνες του 1ου Τουρνουά mini Handball 2013



O ΜΠΣ ΦΙΛΩΤΑΣ έχει την τιμή να σας προσκαλέσει να παρακολουθήσετε τους τελικούς αγώνες του 1ου Τουρνουά mini Handball 2013 του συλλόγου μας, που θα γίνουν την Κυριακή 9/6/ 2013, 10:00-13:00π.μ. στο ΔΑΚ Αμυνταίου.

Τρείς λαλούν και δύο χορεύουν …για τον Δήμο Αμυνταίου




Το τελευταίο διάστημα στα πολιτικά πηγαδάκια του Αμυνταίου ξεκίνησαν οι ζυμώσεις για τις υποψηφιότητες δημάρχων.
Πολύ έντονα

ακούγετε το όνομα του κ. Λιάνη  από φίλους και παλιούς συνεργάτες του, το σίγουρο είναι πως γίνονται συζητήσεις για ανεύρεση  ατόμων που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό. Έναν συνδυασμό του κ. Λιάνη  όμως που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί η θέση του κ. Λίανη σε αυτόν και χωρίς ο ίδιος ο κ. Λίανης να γνωρίζει για αυτές τις ζυμώσεις, συζητήσεις!!!
Κάποιοι λένε πως θα κατεβεί για Δήμαρχος, άλλοι σαν Αντιδήμαρχος….
Τα παλιά στελέχη του πάντως δηλώνουν πως θα είναι ένας ανεξάρτητος συνδυασμός… που προφανώς θα αποτελείτε από τους ίδιους και κάποιους άλλους… οι άλλοι δεν έχουν βρεθεί ακόμα.
Το σίγουρο είναι πως στον Δήμο Αμυνταίου  θα κατεβούν στον στίβο της διεκδίκησης ο σημερινός Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης και ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης κ. Κώστας Θεοδωρίδης.

Συναυλία λήξης χορωδιακού έτους της παιδικής Χορωδίας "Δ. Λιώτσης" του ΦΣΦΑ

Την Κυριακή 9 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ. στον Αριστοτέλη τραγουδάμε όλοι παρέα!!!
Το προκαταρκτικό και το προχωρημένο τμήμα της παιδικής χορωδίας "Δ.Λιώτσης" του Φ.Σ.Φ.Α μαζί με τους κανταδόρους του ΚΑΠΗ Φλώρινας σας προσκαλούμε στη συναυλία λήξης του χορωδιακού έτους να τραγουδήσουμε όλοι παρέα!!!

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τη φορολογία αγροτεμαχίων

Στο πλαίσιο του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων που επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών η φορολογική επιδρομή της εγχώριας τρόικας συνεχίζεται. Στόχος αυτήν τη φορά είναι η φορολογία των αγροτεμαχίων.

Δράσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Φλώρινας



Άσκηση ανύψωσης φορείου με σκοινιά σε βράχο στο χώρο του λατομείου στο 1033 πραγματοποίησαν τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Φλώρινας στο πλαίσιο των ασκήσεων που πραγματοποιούν για την εκπαίδευση τους στην ασφαλή μεταφορά τραυματία από ορεινά και απόκρημνα σημεία της περιοχής της Φλώρινας  καθώς επίσης και όπου

Γιορτή Ψαριού 2013‏


Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα σας καλεί στην
Γιορτή Ψαριού 2013, την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 15:00μμ

Drosopigirace Cross Country Mountainbike Race 23 June 2012



Με τη Μάρω την αρκούδα και την παρέα της – όπως μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία 3 έτη- να διατηρούν τα 14,4km της κυκλικής διαδρομής του Cross Country καθώς και όλο το bike park σε άριστη κατάσταση και με την ζεστή φιλοξενία των ντόπιων κατοίκων, το Drosopigirace είναι έτοιμο, για 3 συνεχόμενη χρονιά να υποδεχτεί τους αθλητές του mountain bike σε έναν ακόμα αγώνα υψηλών προδιαγραφών, απαιτήσεων αλλά και παροχών.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ



Το Σωματείο «ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ» συμπαραστέκεται στον πολύχρονο αγώνα των κατοίκων των Αναργύρων για την μετεγκατάσταση του χωριού τους, για μια
καλύτερη ποιότητα ζωής.

Εκλογές του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ



Σήμερα Παρασκευή 7/6/2013 και ώρα 11:00 συνεδρίασαν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής που εκλέχθηκαν στις 6/6/2013 από τη γενική συνέλευση των σωματείου και αποφάσισαν τα εξής:

Απότμημα τοῦ ἱεροῦ Λειψάνου τῆς Ἁγίας ἐνδόξου Ἰσαποστόλου Ἑλένης στη Φλώρινα



Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν τῆς Ἱερᾶς ἡμῶν Μητροπόλεως ὅτι ἐπ᾽ εὐκαιρίᾳ τῶν λατρευτικῶν ἐκδηλώσεων πρὸς τιμὴν τοῦ Ἁγίου ἐνδόξου Νεομάρτυρος Ἀγαθαγγέλου πρόκειται νὰ μεταφερθοῦν εἰς τὴν πόλιν τῆς Φλωρίνης ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Ἀθανασίου Ἐράτυρας ἱερὸν τεμάχιον ἐκ τοῦ Τιμίου καὶ Ζωοποιοῦ Σταυροῦ τοῦ Κυρίου καὶ Σωτῆρος μας Χριστοῦ, ὡς καὶ ἀπότμημα τοῦ ἱεροῦ Λειψάνου τῆς Ἁγίας ἐνδόξου Ἰσαποστόλου Ἑλένης.
Ἡ τελετὴ ὑποδοχῆς των θὰ λάβει χώραν εἰς τὸ προαύλιον τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίας Παρασκευῆς Φλωρίνης τὸ Σάββατον 8 Ἰουνίου 2013 καὶ πρὸ τῆς ἐνάρξεως τοῦ Πανηγυρικοῦ Ἑσπερινοῦ, περὶ ὥραν 6:30 ἑσπερινήν.
Τὰ ἱερὰ προσκυνήματα θὰ παραμείνουν εἰς τὸν Ἱερὸν Ναὸν Ἁγίας Παρασκευῆς ἕως τὸ βράδυ τῆς Κυριακῆς 9 Ἰουνίου 2013.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Ευρωπαϊκά Προγράμματα σε θέματα Αρχιτεκτονικής Τοπίου- Περιβάλλοντος και η εμπειρία του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου- Κύπρος

Συνελήφθη 70χρονος στον Άγιο Βαρθολομαίο Φλώρινας για οφειλές προς το Δημόσιο



Σήμερα (07-06-2013) το πρωί, στον Άγιο Βαρθολομαίο Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας συνέλαβαν 70χρονο ημεδαπό, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, ο 70χρονος πρώην ιδιοκτήτης βιομηχανικού σφαγείου όφειλε χρέη προς το δημόσιο, ύψους 253.471,81 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Συνελήφθη 37χρονος στο Αρμενοχώρι Φλώρινας, για οφειλές προς το Δημόσιο



Σήμερα (07-06-2013) το πρωί, στο Αρμενοχώρι Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας συνέλαβαν 37χρονο ημεδαπό, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, ο 37χρονος που ασχολούνταν με χωματουργικές εργασίες, όφειλε χρέη προς το δημόσιο, ύψους 164.386,53 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

HOTDOC: Θαλασσοδάνειο σε ιδιωτική εταιρία της Φλώρινας!



Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού HOTDOC, πολλά ερωτηματικά προκαλεί μια απόφαση του
Δ.Σ. της ΔΕΗ που έλαβε το 2010. Συγκεκριμένα προχώρησε στην χορήγηση δανείων εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρία Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε.
Η εταιρία από το 2010 και μετά άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα τα ορυχεία να οδηγηθούν σε κατάσταση αδυναμίας.Για τον  λόγο αυτό  το Δ.Σ. της ΔΕΗ αποφάσισε  να

1ο Φιλολογικό Μνημόσυνο Μίμη Σουλιώτη



Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στο 1ο Φιλολογικό Μνημόσυνο Μίμη Σουλιώτη σήμερα Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 και ώρα 8 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας.

Ο Διευθυντής Προγράμματος Σπουδών Κ.Δ.Ντίνας
Ο επιστημονικά υπεύθυνος Τ.Η. Κωτόπουλος

46 ειδικευμένοι εργάτες στη Λ’ ΕΠΚΑ (Κοζάνη-Φλώρινα)

Πρόσληψη εργατών υψηλής εξειδίκευσης με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για την εκτέλεση του ενταγμένου έργου στο Ε.Π. «Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013» με τίτλο «Χάραξη Οδού Πτολεμαΐδας – Δυτικής Εορδαίας και Σύνδεση με τον Κάθετο Άξονα Κοζάνης – Φλώρινας», της Λ΄ ΕΠΚΑ. Οι θέσεις είναι:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   

Τ.Κ.:53100

Τηλ: 2385351010

Fax: 2385044628


Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 07-06-2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Δήμο Φλώρινας και το Σύλλογο Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα Γαλλικά Στρατεύματα στη Φλώρινα», από τις 11 έως και τις 22 Ιουνίου 2013, στην αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ του Γαλλικού Ινστιτούτου, Λεωφόρος Στρατού 2Α.