Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΝΤΕΡΠΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ- Α.Σ.Ε.Α. ΒΕΡΟΙΑΣ

Το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 και ώρα 16.00 θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, Περίπτερο1 της Δ.Ε.Θ. ο αγώνας μπαράζ μεταξύ των ομάδων ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας και Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας. Οι δύο ομάδες στην

ΨΗΦΙΣΜΑ των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ  19/3/2014

Οι συγκεντρωμένοι στην Πλατεία  Μόδη, σήμερα Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014, εργαζόμενοι στο Δημόσιο διαπιστώνουμε τα εξής

1.  Το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή, είναι απολύτως ενταγμένο στη συνολικότερη πολιτική περιορισμού του Δημοσίου Τομέα, εκχώρησης δομών και αρμοδιοτήτων σε ιδιωτικά συμφέροντα και δραστικού περιορισμού των υπαλλήλων του Δημοσίου, τουλάχιστον αυτών που εργάζονται με καθεστώς μόνιμης και σταθερής εργασίας. Ζητάμε να αποσυρθεί και σε κάθε περίπτωση να καταψηφιστεί αυτό το σχέδιο νόμου επειδή:

«Ήταν και δεν ήτανε»: Ομαδική έκθεση ζωγραφικής φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών με αφορμή τοπικά παραμύθια της Φλώρινας‏

Με αφορμή 15 τοπικά παραμύθια από τη συλλογή του Μίμη Σουλιώτη και της Αντιγόνης Τσάμη, μια ομάδα 14 φοιτητών του Τμήματος Εικαστικώνκαι Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας, συνεχίζοντας τις αναζητήσεις τους, και στο πλαίσιο των μαθημάτων της Πρακτικής Άσκησης, παρουσιάζουν τα έργα τους σε μια εκθεσιακή ενότητα με τίτλο: «Ήταν και δεν ήτανε».

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΗ

Η «ΜΙΚΡΗ» Δ.Ε.Η. ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

Θεωρώ ακατανόητη, σκανδαλώδη και εθνικά επιζήμια την ενεργειακή πολιτική που ξεδιπλώνει η Κυβέρνηση: ιδιωτικοποίησε τον ΑΔΜΗΕ, ξεπουλώντας το φυσικό αυτό μονοπώλιο και τη διαχείριση ανεκτίμητης αξίας εθνικού σε πλούτου σε άγνωστα ιδιωτικά συμφέροντα με απρόβλεπτες συνέπειες. Χαρατσώνει την ελληνική κοινωνία με το τέλος ΑΠΕ, το οποίο όμως κατά το μεγαλύτερο μέρος χρησιμοποιείται για την χρηματοδότηση της κατανάλωσης του φυσικού αερίου, πηγαίνει δηλαδή στις τσέπες γνωστών διαπλεκόμενων επιχειρηματικών ομίλων. Τώρα προχωράει μεταξύ άλλων στην ιδιωτικοποίηση της πιο σύγχρονης λιγνιτικής μονάδας με προφανώς χαμηλότατο

Η Φλώρινα καλωσορίζει τις «52 Εβδομάδες - 52 Δράσεις σίτισης και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα»


Η ενέργεια της ΑΒ Βασιλόπουλος με τον τίτλο, «52 Εβδομάδες, 52 δράσεις σίτισης και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα», που ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αττική στις 30 Σεπτεμβρίου, εξαπλώνεται. 

Ευρεία συνεδρίαση για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ

Ευρεία συνεδρίαση της Επιτροπής που ορίστηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Φλώρινα, θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 και ώρα 5:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), με θέμα:

«Διαμόρφωση και προγραμματισμός Δράσεων σχετικά με τις εξελίξεις στην Δ.Ε.Η.»

Καταγγελία του Ε.Κ.Φ. και του ΕΒΕ κατά Δακή και Περιφερειακού Συμβουλίου


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας μετά από ομόφωνη απόφαση του και η Διοικητική Επιτροπή του ΕΒΕ Φλώρινας, καταγγέλλει τον Περιφερειάρχη κ. Δακή και όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας για τη σκηνοθετημένη, υποκριτική και όψιμη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα την Παρασκευή 14/03/14 σχετικά με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ, την πώληση των μονάδων, του ορυκτού πλούτου της Φλώρινας και τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ. 

Επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων αστικών λυμάτων στη γεωργία


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 19 Μαρτίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων αστικών λυμάτων στη γεωργία


Τα επεξεργασμένα αστικά λύματα αποτελούν μια σημαντική εναλλακτική πηγή νερού, η χρήση της οποίας μπορεί να συμβάλει στην ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων μιας περιοχής.

ΓΕΛ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ


Σάρωσε το ΓΕΛ Αμυνταίου!

Τίποτα δεν άφησαν όρθιο οι ομάδες του ΓΕΛ Αμυνταίου στους σχολικούς αγώνες του Νομού Φλώρινας, αφού αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στα αθλήματα της

Υλοποίηση έργου ολοκλήρωσης τηλεθέρμανσης (video)

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποιείται το έργο της ολοκλήρωσης της τηλεθέρμανσης σε Αμύνταιο, Λεβαία και Φιλώτα.


Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας με εκπροσώπους εργαζομένων


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 19 Μαρτίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας με εκπροσώπους εργαζομένων


Εκπροσώπους των εργαζομένων, μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ που συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία, συνάντησε στο γραφείο του, το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Μαρτίου 2014, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
19/3/2014

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 Ενόψει των Περιφερειακών εκλογών της 18ης Μαΐου, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Καλώ όλους τους υποψήφιους Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα πρόσωπα που θα επιλέξουν για τη θέση του νέου Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.

Πρόσκληση γενικής συνέλευσης


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ν.Φλώρινας. καλεί όλα τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση, το Σάββατο 22-3-2014 και ώρα 11:00 πμ στο γραφείο του Συλλόγου.

Θέματα Ημερησίας Διάταξης

«Η φύση στην αυλή μας» στο ΚΕΚΥΚΑμεΑ (video)

Συνεργάτες του «Αρκτούρου» βρέθηκαν χθες στο ΚΕΚΥΚΑμεΑ Φλώρινας, στην έναρξη της φάσης του προγράμματος "Η Φύση στην Αυλή μας" που αφορά σε εκπαιδευτικές δράσεις. 

Στο video μιλούν ο Λάζαρος Γεωργιάδης, συντονιστής προγραμμάτων του «Αρκτούρου», η Χαρούλα Κρομιάδου, συνεργάτης του «Αρκτούρου» στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, η Ξένια Καϊμάρα, ψυχολόγος του ΚΕΚΥΚΑμεΑ και παιδιά του ΚΕΚΥΚΑμεΑ.

Εκδήλωση του συνδυασμού «Φλώρινα αλλιώς»


Η Δημοτική Κίνηση και ο Συνδυασμός «Φλώρινα αλλιώς» σας προσκαλούμε στην ανοικτή συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Φιλίππειον» 
το Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014 και ώρα 19:30
Όλοι μαζί, ενεργοί πολίτες, εκπρόσωποι συλλόγων, κινημάτων και θεσμικών φορέων θα συζητήσουμε τις αρχές και τις κατευθύνσεις με τις οποίες σχεδιάζουμε για το αύριο του Δήμου μας.
Για να αλλάξει η πόλη μας, να γίνει μια «Φλώρινα αλλιώς»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος
Βαγγέλης Γκέκτσης

Βραδιά σατιρικής ποίησης στο Αμύνταιο


Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου σας καλεί στην βραδιά σατιρικής Ποίησης που διοργανώνει την Παρασκευή, 21 Μαρτίουμετά τις 21:00 στο café STATUS στο Αμύνταιο. 
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της ποίησης σας καλούμε να συμμετέχετε σε μια βραδιά που εκτός από απαγγελίες σατιρικών ποιημάτων περιλαμβάνει εικαστικά δρώμενα, ειδικές προβολές, την συμμετοχή της φιλαρμονικής του δήμου Αμυνταίου με ειδικό πρόγραμμα, stand up comedy και έντεχνη σατιρική μουσική.

Σύσκεψη του ΠΑΜΕ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Η σχεδιαζόμενη πώληση Ορυχείων και ΑΗΣ (ΑΗΣ Αμύνταιο Ι & ΙΙ ισχύος 600MW, ΑΗΣ Μελίτη Ι ισχύος 330 MW και άδεια ηλεκτροπαραγωγής για το σταθμό παραγωγής Μελίτη ΙΙ, ισχύος 450 MW. Επίσης, τα ορυχεία Αμυνταίου και Λακκιάς, Κλειδιού, Λόφων, Μελίτης, Βεύης, κλπ.) είναι συνέχεια της πολιτικής της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που στόχο έχει να εξασφαλίσει κερδοφόρα διέξοδο για τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια των μονοπωλίων. 

Πρόσκληση σε συνεδρίαση ((στις 20 Μαρτίου 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 5:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ))


                        





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Διεύθυνση       : Διοικητήριο
Ταχ. Κωδ.       : 501 00                                               Κοζάνη,    18 Μαρτίου 2014
Τηλέφωνο       : 24610 52620                                     Αρ. Πρωτ. 291
Fax                  : 24610 52622
Email             : info.ps@pdm.gov.gr


 
                                                                          Προς:

                                                             1. Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Δακή
                                                             2. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας                Γρεβενών κ.  Γεώργιο Δασταμάνη

                                                             3. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς κ.  Δημήτριο Σαββόπουλο

Γιορτή Φασολιού στο Μανιάκι




KATAΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ Γ΄ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (23-03-2014)


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ
531 00 ΦΛΩΡΙΝΑ

Τηλέφ.: 23850/28.860, Τηλεομοιότ.: 23850/28.863
Ἐν Φλωρίνῃ τῇ 18ῃ Μαρτίου 2014
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ι Σ

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐλαβῶν Χριστιανῶν ὅτι κατὰ τὸνΚατανυκτικὸ Ἑσπερινὸ τῆς Γ’ Κυριακῆς τῶν Νηστειῶν (Σταυροπροσκυνήσεως), ὁ ὁποῖος θὰ τελεσθεῖ, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκλήτου, τὴν 23η Μαρτίου 2014 καὶ ὥρα 6:30 τὸ ἀπόγευμα στὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίου Νικολάου Φλωρίνης,τὸν Θεῖο λόγο θὰ κηρύξει ὁ Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Ἀγγελόπουλος, Πρωτοσύγκελλος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Σερβίων καὶ Κοζάνης, μὲ θέμα:
«Περὶ ἐγκρατείας».
Προτρέπομε πατρικῶς νὰ συμμετάσχετε.

          Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΕΣΠΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΤΕΤΑΡΤΗ 26-03-2014)


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ
531 00 ΦΛΩΡΙΝΑ

Τηλέφ.: 23850/28.860, Τηλεομοιότ.: 23850/28.863
             Ἐν Φλωρίνῃ τῇ 18ῃ Μαρτίου 2014
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ι Σ

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐλαβῶν Χριστιανῶν ὅτι τὴν προσεχῆ Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 θὰ τελεσθεῖ ἑσπερινὴ Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίας Παρασκευῆς Φλωρίνης, στὴν ὁποία τὸν Θεῖο λόγο θὰ κηρύξει ὁ Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης π. Ἐπιφάνιος Χατζηγιάγκου, Ἱερατικῶς Προϊστάμενος τοῦ Ἱεροῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Ἁγίου Παντελεήμονος.
             
Ὥρα ἐνάρξεως τῆς Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας: 6:30 μ.μ.



            Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως