Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Άναψε φωτιές ο Γρ. Ψαριανός με ανάρτηση στο facebook: "Αυτοί είναι που θα διαδηλώσουν κατά της Μέρκελ"


Αίσθηση προκάλεσε μια ανάρτηση στο Facebook του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρη Ψαριανού που επικρίνει όλους όσους πρόκειται να διαδηλώσουν την ερχόμενη Τρίτη κατά της Άγκελα Μέρκελ. Ο Λουκάς Σιδηρόπουλος, όπως είναι το ψευδώνυμο του κ. Ψαριανού στο Facebook, έβαλε στο wall του την εξής ανάρτηση:

Το 99% των "αγανακτισμένων" που θα γεμίσουν τους δρόμους την Τρίτη 9/10/2012 για να

Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου: Aυθαίρετα τα δημοσιεύματα σχετικά με τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ και το κλείσιμο τμημάτων

Η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αναφορικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ και το κλείσιμο Τμημάτων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αθηνά», δηλώνει τα εξής:

Εκδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΗ


«Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή» από την Κινηματογραφική Λέσχη

Η επόμενη ταινία που θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας είναι:

Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή
(The Dark Knight Rises)

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/10: 17.30 & 20.30

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/10: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 9/10: 21.00

Φαντασίας | 164'

Έκθεση από την Τροχαία Φλώρινας


Στα πλαίσια υλοποίησης αντεγκληματικής πολιτικής 2011-2015 για την οδική ασφάλεια έτους 2012, διοργανώνεται από την Τροχαία Φλώρινας η εν θέματι Έκθεση, το χρονικό διάστημα από 08 μέχρι 14 Οκτωβρίου 2012, που θα λειτουργεί κατά τις ώρες 08:30΄ έως 14:00΄, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (οδό Δημάρχου Αναστασίου Σούλα-Νέο Πάρκο Φλώρινας).
Η ενημέρωση διαρκεί 45 λεπτά περίπου, ενώ το ωρολόγιο πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
1η ώρα : 09:00΄ έως 09:45΄
2η ώρα : 10:00΄ έως 10:45΄
3η ώρα : 11:00΄ έως 11:45΄
4η ώρα : 12:00΄ έως 12:45΄
5η ώρα : 13:00΄ έως 13:45΄
Το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης απευθύνεται στα παιδιά, τα οποία επιδιώκουμε να ευαισθητοποιηθούν για τις συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων.

Αυτοτελής φόρος 20% στα έσοδα από τα ενοίκια

Το σχέδιο επιβαρύνει περίπου 1.000.000 μικροϊδιοκτήτες
Φοροεπιδρομή και εις βάρος των μικροϊδιοκτητών ακινήτων σχεδιάζουν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η τρόικα, προωθώντας ρύθμιση που προβλέπει την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 20%.

Πότε θα ισχύσει ο κατώτατος μισθός;


Από τις αρχές του Απριλίου του 2013 θα ισχύει ο κατώτατος μισθός, ο οποίος θα έχει καθοριστεί με βάση το «νέο μηχανισμό» για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας.

Επίδομα 1.000 ευρώ για 5.000 οικογένειες αγροτών


Επίδομα σε 5.000 οικογένειες αγροτών προαναγγέλλει ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Τύπο της Κυριακής» επισημαίνει πως μετά την απόφασή του να μπει τέλος στις παράλογες, όπως τις χαρακτηρίζει, ενισχύσεις στις οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, τα χρήματα θα επιστραφούν εκεί που ανήκουν.

Τέλη Κυκλοφορίας 2013: Πότε και πόσο θα πληρώσουμε;




Από τις αρχές Νοεμβρίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2012 περίπου 5 εκατομμύρια κάτοχοι αυτοκινήτων και δικύκλων, θα κληθούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2013, τα οποία κυμαίνονται από 22 έως 1.320 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι 31-12-2009 και από 0,90 έως 3,40 ευρώ ανά γραμμάριο εκπομπών ρύπων για όσα οχήματα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στη χώρα από 1-1-2010 και μετά.

Αίτημα να ανοίξουν 5.000 τραπεζικοί λογαριασμοί υπέβαλε το ΣΔΟΕ


Από το «κόσκινο» του ΣΔΟΕ -και μάλιστα σε βάθος δεκαετίας- θα περάσουν τα 1.991 ονόματα που αναφέρονται στη «λίστα Λαγκάρντ», μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, από την περασμένη Πέμπτη το ΣΔΟΕ Αττικής συνέστησε ειδική ομάδα που θα δημιουργήσει το οικονομικό προφίλ όλων όσοι αναφέρονται στη λίστα,

Κλείσιμο φορο-εκκρεμοτήτων με... συνοπτικές διαδικασίες


Κλείσιμο 200.000 ανέλεγκτων υποθέσεων με συνοπτικές διαδικασίες και ελέγχους εξπρές επιδιώκει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να δώσει βαθιά ανάσα εσόδων στα ταμεία του Δημοσίου.

Η διαδικασία θα είναι απλή και το κίνητρο για χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία, ουσιώδες. «Ελάτε, πληρώστε

Πως θα προμηθευτείτε το σήμα για τον Πράσινο Δακτύλιο

 

Μέσω διαδικτύου θα μπορούν να προμηθεύονται το ειδικό σήμα όσοι διαθέτουν οικολογικά οχήματα και θέλουν να κυκλοφορούν στον πράσινο δακτύλιο. 

Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία από σήμερα, Παρασκευή 5 Οκτωβρίου,μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΕΚΑ  (www.ypeka.gr), η εφαρμογή δωρεάν έκδοσης του ειδικού σήματος για την είσοδο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ-Γ.Γ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ (ΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ) ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ


Να ξεκαθαρίσει την εικόνα και να λάβει τη σαφή θέση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας (που εκλαμβάνεται και ως θέση της πολιτείας) –κυρίως σε ότι αφορά το λιγνίτη και τον ενεργειακό σχεδιασμό- επεδίωξε ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα κ. Ηλία Θεοδωρίδη.

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο Φλώρινας και αποκλεισμός του ταμείου


Αγωνιστική παρέμβαση και αποκλεισμό του ταμείου στο νοσοκομείο της Φλώρινας προχώρησαν την Τετάρτη 3 του Οκτώβρη, το πρωί, δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ενάντια στα χαράτσια για την υγεία και την υποχρηματοδότηση της από το κράτος, που έχει σαν

Δυτική Μακεδονία: Μέχρι το 2040 θα διαρκέσουν τα αποθέματα λιγνίτη


Μέχρι το 2040 εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν τα αποθέματα λιγνίτη που υπάρχουν στη Δυτική Μακεδονία και υπολογίζονται σε ένα δισεκατομμύριο τόνους εκμεταλλεύσιμου κοιτάσματος. Σε κάθε περίπτωση, προβλέπεται για την επόμενη δεκαετία σταθεροποίηση της σημερινής κατάστασης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή. Ωστόσο οι

Ανακλαστήρες που σώζουν τις αρκούδες και τους λύκους



Χθες, 4 Οκτωβρίου 2012, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επέλεξε να υλοποιήσει μια δράση που συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία της άγριας ζωής.

Ευχαριστήριο του Φιλοζωικού Σωματείου Φλώρινας "Η Πατούσα"


Πάει πέρασε και αυτή η ημέρα. Από αύριο τι;;;;;;;;

Τα ξεχνάμε όλα;;;;;;;;; Ας ελπίσουμε πως όχι, πως αγγίξαμε λίγο τις καρδιές κάποιων ανθρώπων και η

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, προς όλους τους Φορείς, για σύσκεψη με θέμα το πετρέλαιο θέρμανσης, του Παραρτήματος Φλώρινας - Αμυνταίου του Σωματείου εργατοτεχνιτών και εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων σε επιχειρήσεις




ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προς όλους τους Φορείς και τους κατοίκους του Νομού


Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ολοκληρώνει το νέο πακέτο ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου, με νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, που θα οδηγήσουν στην ακόμη μεγαλύτερη μείωση του λαϊκού οικογενειακού εισοδήματος, διευρύνοντας τα φαινόμενα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9/10/2012, ΣΤΙΣ 7:00΄ Μ.Μ., ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Με αφορμή την επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα
Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 9 Οκτώβρη, στις 7:00΄ μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.
     Εργαζόμενες –εργαζόμενοι. Νέοι και νέες.

Το υπουργείο ετοιμάζει εξετάσεις σε Γ' και ΣΤ' Δημοτικού


Για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των κενών των μαθητών, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο να καθιερώσει εξετάσεις στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά στη Γ΄ και τη ΣΤ' τάξη Δημοτικού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Ελεύθερου Τύπου" της Κυριακής.

Τα "κενά του Δημοτικού" ενοχοποιούνται για την σχολική αποτυχία στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, σπρώχνοντας κάθε χρόνο έξω από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση περίπου 70.000 - 80.000 μαθητές, αριθμοί που υπερβαίνουν το 10% του μαθητικού πληθυσμού στη δημόσια εκπαίδευση.

υγκλονιστική επιστολή 18χρονης στον George Papandreou


 «Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας μου, με τη μεθοδικότητα και την πρωτοτυπία που διέκρινε όλους τους πρώην πρωθυπουργούς της Ελλάδας, οδήγησε τη μητέρα μου στην ανεργία, αν και βρισκόταν πλησίον της σύνταξης. Ο μισθός της μητέρας μου ήταν το μοναδικό οικογενειακό μας εισόδημα, αφού ο πατέρας μου πέθανε όταν εγώ ήμουν πολύ μικρή. Δεκαπέντε μήνες μετά, τη μητέρα μου δεν τη θέλει κανένας στη δουλειά του.

 Ο πρώην πρωθυπουργός ξεχωρίζει για την αυτονομία του και την πρωτοβουλία του. Το επίδομα ανεργίας των 600 ευρώ που δικαιούταν η μητέρα μου, επειδή ήταν πολύτεκνη, το

ΚΡΥΠΤΟ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑ Επ’ αφορμή των εκλογών ΠΥΣΔΕ του Παντελή Μιντεκίδη





Στις αρχές Νοεμβρίου θα διεξαχθούν σε όλους τους νομούς της χώρας οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών αντιπροσώπων στα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γνωστά ως ΠΥΣΔΕ, όπου τα ψηφοδέλτια των μνημονιακών -γνωστών και ως