Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

τα έργα και η προσφορά του ΣΤΑΘΗ

VIDEO
https://www.youtube.com/watch?v=7U4Ww7VHR_g


Ενδιαφέρεται πραγματικά για την μη πώληση της ΔΕΗ. Διαβάστε και ακούστε τι λέει. Τα ορυχεία της Βεύης να δοθούν σε ιδιώτες και όχι στην ΔΕΗ. Τον πιστεύετε;

Χαμός με το ορυχείο της Βεύης…Με απέυθείας ανάθεση στον Εθνικό εργολάβο κο Μπόμπολα. Εξ΄ονόματος όλων των Φλωρινιωτών ο βουλευτης ΝΔ Φλώρινας δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο ανάδοχος

Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου έγινε για τον διαγωνισμό εκμίσθωσης έρευνας και εξόρυξης του ορυχείου Βεύης.
Ο Υπουργός Ενέργειας κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου έκανε
ενημέρωση για τη διαδικασία, αλλά τα ενδιαφέροντα ακούστηκαν από τους Βουλευτές που συμμετείχαν στην Επιτροπή.
Ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Ηλίας Παναγιώταρος αναρωτήθηκε γιατί έγινε απευθείας ανάθεση σε ένα τόσο μεγάλο έργο. Στην συνέχεια κατηγορεί την εταιρία ΑΚΤΩΡ του κ. Μπόμπολα ότι βρίσκεται πίσω από όλους τους διαγωνισμούς και τα μεγάλα δημόσια έργα που γίνονται με συνοπτικές διαδικασίες.

Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Ραχήλ Μακρή καταθέτει σειρά ερωτήσεων που είναι δύσκολο να απαντηθούν. Το κυριότερο είναι ότι ενώ έγινε διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος με απευθείας ανάθεση για εθνικούς λόγους κανείς δεν έχει εξηγήσει αυτούς τους «εθνικούς λόγους».
Επίσης επειδή το Υπουργείο ισχυρίζεται ότι η διαδικασία με απευθείας ανάθεση έγινε για να γίνει γρήγορα η διαδικασία διαγωνισμού, ρωτάει γιατί η διαδικασίαexpress δεν έχει ολοκληρωθεί μετά από τρία χρόνια. Αν γινόταν κανονικός διαγωνισμός και θα είχαμε τήρηση της νομιμότητας και τώρα θα είχαμε ανάδοχο.


Ο Βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, που είναι καλός γνώστης του θέματος ανέφερε χαρακτηριστικά «Τους Φλωρινιώτες δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ανάδοχος. Μας ενδιαφέρει να είναι φερέγγυος».
Στην συνέχεια έθεσε σημαντικά θέματα για την τοπική κοινωνία, όπως είναι:
-          τα χρέη  της εταιρίας Βαρβούτη (μισθοί σε εργαζομένους, ενοίκια, επαγγελματίες της περιοχής), που εκμεταλλευόταν μέχρι το 2001 το ορυχείο
-          οι 370.000 τόνοι λιγνίτη που θα μπορούσαν να εκποιηθούν και να αποζημιωθεί η τοπική κοινωνία
-          η πληρωμή μεταλλευτικού τέλους στην τοπική αυτοδιοίκηση όπως ακριβώς ισχύει και με το λατομικό τέλος.

…στα Παρασκήνια..

Οι μαθητές της “μικρής” & της “μεγάλης” Ορχήστρας του Ωδείου αναλαμβάνουν να σας ξεναγήσουν στον κόσμο της πρόβας, της

προετοιμασίας, και της μελέτης….. με τη βοήθεια της μαέστρου Μαρίας Καραγιάννη,τη Δευτέρα 26 Μαΐου στις 6.30 το

Ξεκίνησε το «Παιχνιδαγωγείο» (video)


Για μία ακόμα χρονιά, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας διοργανώνει το «Παιχνιδαγωγείο» έχοντας ως στόχο τη συμμετοχή των νέων σε δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος και την ανάληψη πρωτοβουλιών που προάγουν την ψυχική υγεία. 

ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ (24-05-2014)



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ι Σ

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐλαβῶν Χριστιανῶν ὅτι μὲ ἀφορμὴ τὴν μνήμη τοῦ ἁγίου Ἀγαθαγγέλου θὰ μεταφερθεῖ στὴν πόλη μας πρὸς εὐλογία  τῶν πιστῶν ἡ θαυματουργὸς ἱερὰ Εἰκὼν τῆς Παναγίας Ὁδηγητρίας ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Κίτρους καὶ Κατερίνης.
Ἡ ὑποδοχὴ της θὰ λάβει χώρα τὸ Σάββατο 24η Μαΐου 2014 καὶ ὥρα 6:45 τὸ ἀπόγευμα ἔμπροσθεν τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίας Παρασκευῆς Φλωρίνης.
Ἡ ἱερὰ Εἰκὼν θὰ παραμείνει στὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίας Παρασκευῆς καθ᾽ ὅλον τὸ διήμερο (24-25 Μαΐου) τοῦ πανηγυρικοῦ ἑορτασμοῦ.


Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Πρόγραμμα λατρευτικών εκδηλώσεων για την εορτή του Αγίου Αγαθαγγέλου

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐλαβῶν καὶ φιλαγίων Χριστιανῶν ὅτι τὴν ἐρχομένη Κυριακὴ 25η Μαΐου 2014 ἡ Ἱερὰ Μητρόπολή μας τιμᾶ τὴν μνήμη τοῦ συντοπίτου μας ἁγίου ἐνδόξου

Επιστροφή των αδειών οδήγησης, των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας εν όψει των εκλογών


Επιστρέφονται από χθες (23.05.2014) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. 

Εκδρομή από την Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας


Η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας διοργανώνει 7ήμερη εκδρομή στις αλησμόνητες πατρίδες στον Πόντο στις 2 Αυγούστου έως 9 Αυγούστου (5 ημέρες Τραπεζούντα και 2 ημέρες Κωνσταντινούπολη). 

Φλώρινα – Κων/πολη οδικώς
Κων/πολη - Τραπεζούντα αεροπορικώς

Τιμή 800 ευρώ
Δήλωση συμμετοχής έως 3 Ιουνίου 2014
Τηλ. 23850 28328, 699 72 74 172

3ος ποδηλατικός διαγωνισμός δεξιοτεχνίας από τον Α.Ο.Φ.


Εικόνες από το πανηγύρι της Νίκης



Σύγχρονες Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις στην Προσχολική Εκπαίδευση

Το Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενεί φέτος την 9η Πανελλήνια συνάντηση του Δικτύου Πρακτικών Ασκήσεων των Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής Εκπαίδευσης της χώρας.