Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY του Βουλευτή Φλώρινας κ.Κωνσταντινίδη Ευσταθίου σχετικά με δημοσιεύματα, που τον φέρουν να είναι κάτοχος άδειας οπλοφορίας.





Φλώρινα 4/6/2013
 
                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                

Ο κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, σχετικά με δημοσιεύματα, που τον φέρουν να είναι κάτοχος άδειας οπλοφορίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΤΕΜΑΧΙΟΝ ΤΙΜΙΟΥ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΜΗΜΑ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ ΕΙΣ ΦΛΩΡΙΝΑΝ




Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ι Σ

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν τῆς Ἱερᾶς ἡμῶν Μητροπόλεως ὅτι ἐπ᾽ εὐκαιρίᾳ τῶν λατρευτικῶν ἐκδηλώσεων πρὸς τιμὴν τοῦ Ἁγίου ἐνδόξου Νεομάρτυρος Ἀγαθαγγέλου πρόκειται νὰ μεταφερθοῦν εἰς τὴν πόλιν τῆς Φλωρίνης ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Ἀθανασίου Ἐράτυρας ἱερὸν τεμάχιον ἐκ τοῦ Τιμίου καὶ Ζωοποιοῦ Σταυροῦ τοῦ Κυρίου καὶ Σωτῆρος μας Χριστοῦ, ὡς καὶ ἀπότμημα τοῦ ἱεροῦ Λειψάνου τῆς Ἁγίας ἐνδόξου Ἰσαποστόλου Ἑλένης.
Ἡ τελετὴ ὑποδοχῆς των θὰ λάβει χώραν εἰς τὸ προαύλιον τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίας Παρασκευῆς Φλωρίνης τὸ Σάββατον 8 Ἰουνίου 2013 καὶ πρὸ τῆς ἐνάρξεως τοῦ Πανηγυρικοῦ Ἑσπερινοῦ, περὶ ὥραν 6:30 ἑσπερινήν.
Τὰ ἱερὰ προσκυνήματα θὰ παραμείνουν εἰς τὸν Ἱερὸν Ναὸν Ἁγίας Παρασκευῆς ἕως τὸ βράδυ τῆς Κυριακῆς 9 Ἰουνίου 2013.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Έκθεση με θέμα «Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα Γαλλικά Στρατεύματα στη Φλώρινα»



Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Δήμο Φλώρινας και το Σύλλογο Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο
«Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα Γαλλικά Στρατεύματα στη Φλώρινα», από τις 11 έως και τις 22 Ιουνίου 2013, στην αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ του Γαλλικού Ινστιτούτου, Λεωφόρος Στρατού 2Α.

«Μετάλλια σε Χανιά και Σκόπια»



Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της, ιδιαίτερα, πετυχημένης χρονιάς για τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας, οι αθλητές και οι αθλήτριές του συνεχίζουν να φορτώνουν τις προθήκες με Κύπελλα και Διακρίσεις.
Στα Χανιά και στο 5ο Κύπελλο Μάχης της Κρήτης, η Ιωάννα Χρήστου ανταποκρίθηκε στην ευγενική πρόσκληση των διοργανωτών και κατέκτησε την 1η θέση, προσθέτοντας ένα ακόμα κύπελλο στην πλούσια συλλογή της.

Η συνύπαρξη των μεγάλων οδικών αξόνων με τα μεγάλα θηλαστικά στην Ευρώπη

Καθώς η πίεση για ανάπτυξη των συγκοινωνιών και των υποδομών μεταφορών εντείνεται η ανάγκη για διατήρηση και προστασία των ειδών της άγριας ζωής είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια της δημιουργίας ασφαλών υποδομών μεταφοράς για τους πολίτες, αλλά και τη συνέχεια των βιοτόπων και της επικοινωνίας των πληθυσμών των μεγάλων θηλαστικών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

3ος Πανελληνιονίκης ο Φλωρινιώτης Θ.Δερματίδης

Την 3η θέση στο 26o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σωματικής Διάπλασης κατέλαβε ο Φλωρινιώτης Αθλητής Θόδωρος Δερματίδης. 

Ατυχείς επιλογές ή αφροσύνη;

Ο   Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Φλωρίνης, πιστός στην έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση σχετικά με τα θέματα που τον αφορούν, γνωστοποιεί ότι:
Στην προσπάθειά μας για ισχυρότερη τεκμηρίωση του αιτήματός μας για παραμονή της Ταξιαρχίας στην πόλη μας, ζητήσαμε τη συνδρομή του καθ’ ύλην αρμοδίου Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.). Το Ινστιτούτο, ανταποκρινόμενο άμεσα στο αίτημά μας, μας απέστειλε ανάλυση – πρόταση του αντιπροέδρου του κ. Δημητρίου

Ευχαριστήριο του Σ.Ε.Κ. Φλώρινας

 
Η Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΣΕΚ Φλώρινας (Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο) επιθυμεί να εκφράσει τα θερμά του ευχαριστήρια στον συμπολίτη μας Αντώνη Δελέγκο, για τη μεσολάβηση του και την εξασφάλιση σημαντικής οικονομικής ενίσχυσης της σχολικής μας μονάδας από τον Σύλλογο Ελληνοχριστιανικής Παιδείας «Ο Απόστολος Παύλος», και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά.
Η προσπάθεια του μας βοηθά να αποκτήσουμε σύγχρονο εξοπλισμό σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και να προσφέρουμε περισσότερες τεχνικές δεξιότητες στους μαθητές μας.

Αγώνες κλασικού αθλητισμού δημοτικών σχολείων

Κάλεσμα της ΚΝΕ Δυτικής Μακεδονίας

Η τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ αποτελεί την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20οαιώνα. Το αστικό κράτος γνώρισε, τότε, τον πιο μεγάλο μέχρι σήμερα κίνδυνο για την ίδια την ύπαρξή του. Απ’ τη δράση του ΔΣΕ η εργατική τάξη και η νεολαία, έχει να αντλήσει πολύτιμα διδάγματα και πείρα για την αποφασιστική σύγκρουση με την αστική τάξη και τα μονοπώλια.

Συνάντηση παιδικών χορευτικών Συλλόγων Ηπειρωτών

 
Ο δήμος Φλώρινας και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Φλώρινας «Η Ολυμπιάς» σας προσκαλούν στη συνάντηση των παιδικών χορευτικών Συλλόγων Ηπειρωτών Μακεδονίας, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 και ώρα 12 το μεσημέρι στο Νέο Πάρκο Φλώρινας.

«Θησαυροί της φύσης» από το Κ.Π.Ε. Βεύης - Μελίτης

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Βεύης Μελίτης στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία - Δράσεις δια Βίου Μάθησης για τους Ενήλικες» οργάνωσε, με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος, ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Βαρθολομαίο Φλώρινας την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Ψήφισμα συμπαράστασης και καταδίκης της επίταξης των εκπαιδευτικών από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

 
Η τρικομματική κυβέρνηση επέλεξε τη σύγκρουση με τους εκπαιδευτικούς την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων χρησιμοποιώντας τους μαθητές και τις οικογένειές τους ως ομήρους για τα μνημονιακά της σχέδια.

Η εγκύκλιος για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

 
Σ’ αυτό το δύσκολο νέο ξεκίνημα πρέπει με την ενεργή συμμετοχή όλοι μας να συμβάλουμε και να καταδείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο μπορεί να δηλώνει παρόν στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά με τη δημιουργία μιας οργάνωσης που θ’ αντιστοιχεί στις αγωνίες και τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, θα πρωταγωνιστήσει ξανά στο πολιτικό σκηνικό.
• Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 9 Ιουνίου από 09:00 μέχρι 19:00.

Τίτλοι τέλους για το νταμάρι των Άνω Κλεινών

 
Πριν από λίγες μέρες μπήκαν οι ‘τίτλοι τέλους’ για το νταμάρι των Άνω Κλεινών. Πλέον το νταμάρι αυτό είναι πραγματικότητα και οι μπουλντόζες της Τέρνα κατασκευαστική πιάσαν δουλειά, για να καταστρέψουν ένα πανέμορφο τοπίο και να προχωρήσουν σε ένα ακόμη περιβαλλοντικό έγκλημα όπως αυτά τα νταμάρια που έχουν δημιουργήσει σε όλο το μήκος της Εγνατίας και δεν έχουν προχωρήσει στην αποκατάστασή τους.

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ




ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ 3-6-2013
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

-Τ.Σ.Φ.ΠΡΕΣΠΩΝ/Α.Τ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ - Τ.Σ.Φ. ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ: 2-1
12΄ ΠΛΗΚΑΔΙΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (Τ.Σ.Φ. ΠΡΕΣΠΩΝ/Α.Τ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ) 1-0
33΄ ΣΔΗΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Τ.Σ.Φ. ΠΡΕΣΠΩΝ/Α.Τ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ) 2-0
38΄ ΤΕΚΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (Τ.Σ.Φ. ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ) 2-1

Όμιλος ενεργών νέων Φλώρινας ((Παιχνιδαγωγείο ΙΙ))





Φλώρινα 03/06/2013       

                                                                «ΠΑΙΧΝΙΔΑΓΩΓΕΙΟ ΙΙ: Από την Ιδέα στην Έκφραση»

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη χρονιά το Παιχνιδαγωγείο, μια τριήμερη εκδήλωση αφιερωμένη σε παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού.

Σκοπός μας ήταν να ωθήσουμε τη συμμετοχή των παιδιών σε δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος, να ενθαρρύνουμε τη δημιουργικότητά τους και να τα ωθήσουμε σε υγιείς τρόπους ψυχαγωγίας.