Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

26η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 23 Οκτωβρίου 2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 6.00 μ.μ.



       
       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                          
            ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                             
            ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
      ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                                               Φλώρινα, 19-10-2012
       Αρ. Πρόσκ.: -26-                                                                          Αρ. Πρωτ.: -370-

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η
ΣΕ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Π Ρ Ο Σ τους κ.κ. :
1. Ιωάννη Βοσκόπουλο 
Δήμαρχο Φλώρινας
2. Αθανάσιο Μπέλτσο
Αντιδήμαρχο Φλώρινας

Αυτοτελής φόρος 28% σε όλες τις επιχειρήσεις με το νέο έτος



Αυτοτελή φόρο 28% επί των κερδών θα πληρώνουν από την 1/1/2013 όλες οι επιχειρήσεις σύμφωνα με το σχέδιο στο οποίο φαίνεται να καταλήγει η κυβέρνηση.

Τηλεφωνική γραμμή εκτόνωσης νεύρων τώρα και στην Ελλάδα!



Για τις γραμμές που εξυπηρετούν τους πολίτες έχουμε ακούσει πολλά και υπάρχουν πολλές. Ανάμεσά τους ροζ γραμμές, γραμμές εξυπηρέτησης πελατών προσφάτως και οι πολλές γραμμές του ΕΟΠΠΥ…

Ο μυστικός διάλογος του Μεγαλέξανδρου με τον Διογένη


Όποιον και αν ρωτήσεις, τι είπε ο Διογένης στον Μεγαλέξανδρο, θα σου απαντήσει εκείνο το χιλιοειπωμένο «μη μου κρύβεις τον ήλιο» ή «μη μου στερείς αυτό που δεν μπορείς να μου χαρίσεις».

Η ώρα των Ωριωνίδων το Σαββατοκύριακο



Όπως κάθε χρόνο στην αρχή του φθινοπώρου, θα εμφανιστεί στον νυχτερινό ουρανό μια ακόμη βροχή διαττόντων αστέρων, οι Ωριωνίδες, που φέτος αναμένεται να κορυφωθούν το βράδυ του Σαββάτου και έως την αυγή της Κυριακής 21 Οκτωβρίου.

ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ 8ΜΗΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ



Η ΔΕΗ θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε προσλήψεις διοικητικού εποχικού προσωπικού με 8μηνη σύμβαση για την κάλυψη των αναγκών σε καταστήματα της ΔΕΗ. Οι θέσεις θα αφορούν τις παρακάτω ειδικότητες και τα αντίστοιχα καταστήματα της ΔΕΗ ανά την Χώρα.

Ο Ι.Ιωσηφίδης για τη Δ.Ο.Υ Αμυνταίου

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ι.Ιωσηφίδης με αφορμή την ενοποίηση της ΔΟΥ Αμυνταίου με αυτή της Φλώρινας και το κλείσιμο των γραφείων της ΔΟΥ Αμυνταίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πρέσπες: ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ: Άμεση αποζημίωση των φασολοπαραγωγών


Την άμεση επέμβαση όλων των πολιτικών δυνάμεων για τη ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των φασολοπαραγωγών της Πρέσπας από τις ζημιές που υπέστησαν κατά τη θερινή περίοδο στις καλλιέργειες τους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στην περιοχή, ζητά με επιστολή του ο Συνεταιρισμός Φασολοπαραγωγών Πρέσπας «Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ». Όπως αναφέρει στην επιστολή του η αδυναμία στήριξης και βοήθειας από την πολιτεία, θα οδηγήσει στην εξαθλίωση των κατοίκων των Πρεσπών, στην εγκατάλειψη της καλλιέργειας φασολιού και κατά συνέπεια στην αστυφιλία αλλά και στη μετανάστευση, διότι για το 95% των κατοίκων των Πρεσπών η γεωργία αποτελεί τη κύρια πηγή εσόδων.

Φλώρινα: Εκδηλώσεις εορτασμού προστάτη Αστυνομίας


Με πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας στις 8:00, Δοξολογία - Δέηση και ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τον εορτασμό του προστάτη της Αστυνομίας Άγιου Αρτέμιου από την Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας το Σάββατο 20 Οκτωβρίου. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας δε θα πραγματοποιηθούν δεξιώσεις, μετά τις εκδηλώσεις και οι σχετικές δαπάνες θα διατεθούν στο σύνολό τους προς ενίσχυση της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - Γ.Ε.Φ. - Εκδήλωση / επίδειξη του αθλήματος της ξιφασκίας

Η Γυμναστική Ένωση Φλώρινας – Τμήμα Ξιφασκίας πραγματοποίησε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 στις 6:00 μ.μ., εκδήλωση/επίδειξη του αθλήματος της Ξιφασκίας στην αίθουσά της για τα παιδιά του προγράμματος Comenius που βρίσκονται στην πόλη μας μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους, προερχόμενα από τις χώρες Ισπανία, Αγγλία, Τουρκία, Βουλγαρία, Πολωνία και Αυστρία.

Τα 30 του χρόνια γιορτάζει ο Σύλλογος Ποντίων Κολχικής Φλώρινας


Αποτελέσματα συγκέντρωσης σχολικών ειδών από τους Florinistas και τον ΣΕΟΦ

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση σχολικών ειδών από τους florinistas και τον ΣΕΟΦ! Η συμμετοχή των πολιτών της Φλώρινας ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε αποδείξαμε πως η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά δεν περνάνε κρίση. 

Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξίφους ασκήσεως εφήβων στην Φλώρινα


Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Οκτωβρίου 2012 θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους ασκήσεων Εφήβων στις εγκαταστάσεις του κλειστού Γυμναστηρίου Φλώρινας, με την επωνυμία «3ο Florina Euro Cup». Αναμένεται να συμμετάσχουν αθλητές από 15 χώρες με 150 αθλητές. Το 3ο Florina Euro Cup περιλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Φλώρινας.

Ανακοινώνεται από τη Δ.Ο.Υ Φλώρινας ότι, δεν θα πραγματοποιούνται συναλλαγές με το κοινό, την Δευτέρα και Τρίτη 22 & 23 Οκτωβρίου 2012

Ανακοινώνεται από τη Δ.Ο.Υ Φλώρινας ότι, δεν θα πραγματοποιούνται συναλλαγές με το κοινό, την Δευτέρα και Τρίτη 22 & 23 Οκτωβρίου 2012 αντίστοιχα, λόγω μεταφοράς της Δ.Ο.Υ. Αμυνταίου στη Δ.Ο.Υ. Φλώρινας.
Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων που τυχόν λήγουν τις παραπάνω ημερομηνίες, παρατείνονται για την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012.

«Πρόληψη - Ετοιμότητα και Διαχείριση Εκτάκτων Αναγκών για την αντιμετώπιση σεισμικού κινδύνου»


Σας προσκαλούμε στη συνάντηση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 στην αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στο κτήριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ) με θέμα: 

«Η αρχαία Μακεδονία μέσα από τα νομίσματά της και μια νέα άποψη για τη θέση της πρώτης πρωτεύουσας, Αιγές».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, στις 11:30 το πρωί, στην Αίθουσα Φίλιππος – Λ.Α.Φ. Κοζάνης, την εκδήλωση - ομιλία του Διευθυντή Δικτύου της Τράπεζας PROBANK Θάνου Δινόπουλου με θέμα: «Η αρχαία Μακεδονία μέσα από τα νομίσματά της
και μια νέα άποψη για τη θέση της πρώτης πρωτεύουσας, Αιγές».

Δημιουργία Δίκτυου Μουσικών Κέντρων στις τοπικές κοινότητες Αμμοχώρι, Μελίτη και Φιλώτα από το Ωδείο Φλώρινας


Το Ωδείο Φλώρινας (Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας) στα πλαίσια ενός μοντέλου ανάπτυξης που επιχειρείται από το τρέχον εκπαιδευτικό έτος εγκαινιάζει το Δίκτυο Μουσικών Κέντρων στις έδρες των τοπικών κοινοτήτων της Περιφέρειας Φλώρινας.

ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΡΙΖΩ ΟΝΝΕΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ




Την ώρα που η Ελλάδα δίνει μάχη για την επιβίωσή της, θεωρούμε κρίσιμο να στηρίξουμε κάθε κοινωνική ομάδα που αντιμετωπίζει δυσκολίες, ώστε να βγούμε δυνατότεροι από αυτή την κρίση.
Η πρωτοβουλία που λάβαμε και ονομάσαμε συμβολικά ΣΤΗΡΙΖΩ, θα αποτελέσει ένα σύνολο δράσεων αλληλεγγύης, τις οποίες αποφασίσαμε να υπηρετήσουμε με συνέπεια το επόμενο διάστημα, προσφέροντας λύσεις στους Έλληνες μέσα από την εθνική αλληλοβοήθεια.

Επισκέψεις σχολικών μονάδων στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα»




ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
«Βασιλικής Πιτόσκα»
ΠΑΙΔΙΚΟ-ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
# 1 ,      Σεπτέμβριος 2012

Δελτίο Τύπου
Το Φθινόπωρο συναντά τη πόλη μας, η βιβλιοθήκη συνεχίζει να υποδέχεται  παλιούς γνώριμους και νέους επισκέπτες. Το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας της, δίνει νέες δυνατότητες στους βιβλιόφιλους κάθε ηλικίας.
Παράλληλα με τα ¨πιστά¨ της μέλη, την επισκέφθηκαν ήδη από τις πρώτες εβδομάδες του σχολικού έτους, αρκετά τμήματα τάξεων σχολικών μονάδων της Φλώρινας.       Συγκεκριμένα μας τίμησαν με την παρουσία τους, ξεναγηθήκαν στον ¨ κόσμο του βιβλίου ¨ και ενημερώθηκαν για τη διαδικασία δανεισμού,  μαθητές και μαθήτριες από:
·         Το 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ , ΤΑΞΗ Β2,
Υπεύθυνη  συνοδός - εκπαιδευτικός: Σαββάκη  Όλγα
Ημερ/νία  : 18/09/1

Το ψήφισμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας


Εμείς οι πολίτες του νομού της Φλώρινας που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 18 Οκτωβρίου 2012 στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, αντιδρώντας στις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται μετά τις εκβιαστικές, αντικοινωνικές, αντεργατικές και καταστροφικές απαιτήσεις της Τρόικα και αφού ακούσαμε τους ομιλητές εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα με τα παρακάτω αιτήματα:

Η ομιλία του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας Σ. Μπίρου


Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέες και νέοι,...
Οι ….εταίροι μας ΑΠΕΙΛΟΥΝ!!!
Ή θα υποτιμήσουμε τις ζωές μας ή θα ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ!!!
Η συγκυβέρνηση ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις των δανειστών και της Τρόικας, είναι έτοιμη να ψηφίσει το πιο αντιλαϊκό – αντεργατικό πακέτο σκληρών μέτρων λιτότητας ύψους 11,5 δις Ευρώ.

Φωτορεπορτάζ από την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στην Φλώρινα


Αναστασιάδης : Να εξαιρεθεί το όνομα μου από την λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δήμου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, ο πρώην Δήμαρχος Αετού κ. Αναστασιάδης θιγόμενος από την ανάγνωση σε παλαιότερο δημοτικό συμβούλιο του ονόματος του και των συνεργατών του σε λίστα με τα ονόματα οφειλετών στον Δήμο Αμυνταίου.....
ζήτησε να εξαιρεθεί το όνομα του καθώς πρόκειται για λογιστικό λάθος.

Άμεση παρέμβαση του Δήμαρχου Αμυνταίου για περιβαλλοντολογικό επεισόδιο στους Αναργύρους

Ο Πρόεδρος των Αναργύρων κ. Τσισμαλήδης  κατά το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε από το τοπικό συμβούλιο και  κατοίκους του χωριού   και στη συνέχεια ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για απόθεση  ξερής τέφρας στον αποθέτη Α2 στο Ορυχείο

Από Νοέμβριο Φορολογικό ΚΕΠ στο Αμύνταιο;


Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Ιωσηφίδης Μάκης με αφορμή την ενοποίηση της ΔΟΥ Αμυνταίου με αυτή της Φλώρινας και το κλείσιμο των γραφείων της ΔΟΥ Αμυνταίου έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» στον Αετό Αμυνταίου




Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αετού και όχι μόνο, είχαν την χαρά να απολαύσουν την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου την θεατρική παράσταση «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας». Μία παράσταση από γνωστούς Ηθοποιούς του παιδικού θεάτρου που έδωσαν με αλληγορικό τρόπο  μηνύματα ανθρωπιάς , φιλίας , αλληλεγγύης,   σεβασμού , δημιουργίας. Η θεατρική παράσταση ήταν μια προσφορά του Δήμου Αμυνταίου σε συνδιοργάνωσε με το Δημοτικό Σχολείο Αετού.

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτ.Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου με τους Βουλευτές της Ν.Δ Γ.Κασασπίδη και Ε.Κωνσταντινίδη

Ενημέρωση Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου σε εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας για έλεγχο στις χρηματοδοτήσεις των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ.

Κατέθεσαν προτάσεις όλοι οι Φορείς . αλλά αποφάσεις θα παρθούν μάλλον μετά τον χειμώνα


Τη συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής, που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αξιολογήσει όλες τις προτάσεις και θα καθορίσει το διεκδικητικό πλαίσιο, αποφάσισαν την Τετάρτη  βράδυ 17-10-2012 οι φορείς της Φλώρινας.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο, οι φορείς κατέθεσαν προτάσεις σχετικά με τη θέρμανση και τους τρόπους ελάφρυνσης των κατοίκων, ενόψει και του επερχόμενου χειμώνα. 

Η πρόταση που εξέπληξε όλους και δυσκολεύονται να την αποδεχθούν ήταν του Δημάρχου Γιάννη Βοσκόπουλου, που είπε ότι ο τοπικός πόρος που παίρνει ο Δήμος από την ΔΕΗ να μετακυλίσει στα τιμολόγια των δημοτών Φλώρινας ώστε έτσι όλοι οι Φλωρινιώτες να έχουν Δωρεάν ρεύμα.
Ο τρόπος των διεκδικήσεων και των κινητοποιήσεων θα αποσαφηνιστεί μέσα στις επόμενες μέρες.

 Όλοι οι φορείς δεσμευτήκαν ότι θα είναι μπροστάρηδες στον αγώνα που ξεκινούν τα συνδικαλιστικά σωματεία του νομού. Η συντονιστική επιτροπή αγώνα εξουσιοδοτήθηκε να αποφασίσει για την μορφή των κινητοποιήσεων εντός δύο ημερών, αγώνες που όπως επισήμαναν θα έχουν διάρκεια και δεν θα τελειώσουν αν ο νομός δεν δικαιωθεί.

Όλες οι αλλαγές στα εργασιακά – Τι θα γίνει σε τριετίες, αποζημιώσεις απολύσεων και χρόνο προειδοποίησης

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες ανάμεσα στο υπουργείο Εργασίας και την Τρόικα για τα εργασιακά, μετά το χτεσινό συμβιβασμό -στο παρά πέντε- της κυβέρνησης με τους δανειστές μας. 

Παρουσίαση της τριλογίας της Μαίρης Κόντζογλου "ΟΙ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ"


Το Νηπιαγωγείο Φιλώτα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις 16 Οκτώβρη, διοργάνωσε εκδήλωση στο πλαίσιο προγράμματος αγωγής υγείας που υλοποιεί με θέμα: Διατροφή – Υγεία – Καθαριότητα, σε συνεργασία με την Α/θμια Εκ/ση Φλώρινας

 Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι ειδικοί επιστήμονες του τόπου: 

Α) Ελευθερία Τσακίρογλου – Διατροφολόγος 
Θέμα: Διατροφικές συνήθειες στην παιδική ηλικία

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΧΟΒΟΥ - ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012 «…έχω τους φίλους μου παρέα και η ζωή είναι ωραία…»

Τα παιδιά του δημοτικού σχολείου στο Λέχοβο, βρήκαν έναν πολύ ευχάριστο τρόπο να μιλήσουν για τη φιλία και την αποδοχή.

Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα για το 2012 - Φλώρινα και Αμύνταιο - Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα 

20 Οκτωβρίου 2012 
18 πόλεις στην Ελλάδα αναλαμβάνουν δράση

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ. – www.ioas.gr) για 6η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 εκδηλώσεις σε 18 πόλεις της Ελλάδας ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση σε άλλες 22 χώρες (Βέλγιο, Αυστρία, Βουλγαρία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Δανία, Εσθονία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία,

VPRC:Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 30,5%






Πρώτο κόμμα στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 30,5%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στην παράσταση νίκης με 25,6% έναντι 11,7% της ΝΔ.

Τη Δευτέρα η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας

To Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας, συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στις 7μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕ Φλώρινας. Θέματα της συνεδρίασης ορίστηκαν τα εξής:
1. Διαχειριστικός-Οικονονικός απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ.
2.Εγγραφή και ανανέωση εγγραφών μελών.
3.Ορισμός ημερομηνίας διενέργειας εκλογών, για εκλογή νεόυ Δ.Σ.
4.Ορισμός ποσού ετήσιας συνδρομής.
Το Δ.Σ. του Α.Σ.Ε.Α.Φ.

Πραγματοποιήθηκε ο Ετήσιος Πανελλήνιος Αντικαρκινικός Έρανος στο Δήμο Πρεσπών

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 ο Ετήσιος Πανελλήνιος Αντικαρκινικός Έρανος στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πρεσπών, με τη συμμετοχή εργαζομένων και εθελοντών του Δήμου.
Για την πραγματοποίηση του εράνου δημιουργήθηκαν έξι ομάδες των δυο ατόμων, οι οποίες

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην 3η Διαπεριφερειακή συνάντηση του προγράμματος INTERREG IVC-ERCIP στο Τέραμο της Ιταλίας και στην 6η Διαπεριφερειακή συνάντηση του προγράμματος INTERREG IVC-SΗARP στο Graz της Αυστρίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 3ης Διαπεριφερειακής συνάντησης του προγράμματος INTERREG IVC-ERCIP στις 2 και 3 Οκτωβρίου στο Τέραμο της Ιταλίας καθώς και της 6ης Διαπεριφερειακής συνάντησης του προγράμματος INTERREG IVC-SΗARP στο Graz της Αυστρίας μεταξύ 9-11 Οκτωβρίου.

Η Φλώρινα αγκαλιά-ΖΕΙ τους Φοιτητές της !!!


Οι καθυστερήσεις και η ολιγωρία του ΕΒΕ Φλώρινας και του Εργατικού Κέντρου απογοήτευσαν τους Φλωρινιώτες που καλούνται να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης 1,40 ευρώ

Από σύσκεψη σε σύσκεψη μας οδηγούν οι δύο από τους σπουδαιότερους φορείς της πόλης μας και της Περιφερειακής Ενότητας το ΕΒΕ και το Εργατικό Κέντρο.

Ύστερα από την μεγάλη συγκέντρωση  του Μαρτίου, στην οποία ο κόσμος άφησε τον καναπέ και συμμετείχε ενεργά δίνοντας το μήνυμα του αγώνα στους τοπικούς φορείς, πιστέψαμε ότι οι εκπρόσωποι των δύο αυτών φορέων θα κάνανε κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που γνωρίζουμε χρόνια.

Διάλεξη με θέμα «Προβληματική Κατάσταση στην Ελληνική Οικογένεια την Περίοδο της Κρίσης» τη Δευτέρα στο Αμύνταιο

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. πληροφορεί ότι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Ακαδημία των Πολιτών» και ο Αντιπρόεδρός της κος Μιχάλης Τσάκαλος, Σχολικός Σύμβουλος και Διδάκτορας της Κοινωνικής Ψυχολογίας, θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα:

«Ο χαρακτήρας των ορθόδοξων εικόνων» - ομιλία του Γιώργου Χατζή στον Αριστοτέλη


Ο ΦΣΦ "Ο Αριστοτέλης" καλεί τα μέλη του και τους συμπολίτες μας την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 8.00μμ στην αίθουσα θεάτρου του Συλλόγου όπου θα γίνει ομιλία με θέμα: «Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ»