Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ανεγκέφαλοι; ανάπηροι; βλάκες;



ή πως αλλιώς θα χαρακτήριζε κάποιος αυτούς οι οποίοι χειρίζονται μέσα ενημέρωσης και γεμίζουν τον κόσμο με ψέματα; Αλλά και να παραποιείς τις εντολές της κ. Εισαγγελέως πόσο νόμιμο είναι; και τι συνέπειες έχει;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (10-11-2013)




ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ
531 00 ΦΛΩΡΙΝΑ

Τηλέφ.: 23850/28.860, Τηλεομοιότ.: 23850/28.863Ἐν Φλωρίνῃ τῇ 5ῃ Νοεμβρίου 2013
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ι Σ

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν ὅτι τὴν προσεχῆ Κυριακὴ 10η Νοεμβρίου 2013, μετὰ τὴν Ἀκολουθία τοῦ Ἑσπερινοῦ, θὰ συνεχισθεῖ ὁ κύκλος ἑσπερινῶν ὁμιλιῶν ποὺ πραγματοποιοῦνται ἀπὸ κληρικοὺς τῆς Ἱερᾶς μας Μητροπόλεως στὶς τρεῖς μεγάλες πόλεις τῆς Μητροπολιτικῆς μας περιφερείας, Φλώρινα, Ἀμύνταιο καὶ Πτολεμαΐδα, σύμφωνα μὲ τὸ ἀκόλουθο πρόγραμμα:

·         Φλώρινα-Ἱερὸς Μητροπολιτικὸς Ναὸς Ἁγίου Παντελεήμονος:
Ὁμιλητής: Ἀρχιμ. Ἰγνάτιος Καλαϊτζόπουλος μὲ θέμα: «“Ἅγιοι γίνεσθε ὅτι ἐγὼ ἅγιός εἰμι” εἶπεν ὁ Κύριος»

·         Ἀμύνταιο-Ἱερὸς Ναὸς Ἁγίων Κωνσταντίνου καὶ Ἑλένης
Ὁμιλητής: Ἀρχιμ. Ἰωαννίκιος Ἀθανασιάδης μὲ θέμα: «Ἐκκλησία γίνεται ὅταν ἀνοίγεται»

·         Πτολεμαΐδα-Ἱερὸς Ναὸς Ἁγίας Σκέπης
Ὁμιλητής: Ἀρχιμ. Χρυσόστομος Ξενιτόπουλος μὲ θέμα: «Πλούσιοι σὲ ἁγίους, βοηθούς μας σὲ κρίσεις»
             
Ὥρα ἐνάρξεως Ἀκολουθίας Ἑσπερινοῦ καὶ στοὺς τρεῖς Ἱ. Ναούς: 6:00 μ.μ.


            Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΣΕΠ 2008

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΑΣΕΠ 2008

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ!!!

Αυτή λοιπόν είναι η έννοια της αξιοκρατίας και για την κυβέρνηση Σαμαρά;! 
 Από το 2009 είμαστε ακόμη με τα ΦΕΚ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ στο χέρι, άνεργοι οι περισσότεροι από μας, να ζητάμε κάθε χρόνο ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΤΩΡΑ απλά το αυτονόητο ΚΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΩΦΕΥΟΥΝ!
Δύο μήνες μετά την ανοιχτή επερώτηση του Συλλόγου αδιόριστων Διοριστέων Εκπαιδευτικών  ΑΣΕΠ 2008 και δημόσια θέση και απάντηση από την Κυβέρνηση Σαμαρά και το υπουργείο Παιδείας καμία μα καμία. 
Ο εμπαιγμός μας συνεχίζει ακάθεκτος και η κώφωσή τους  χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. 
Ακόμη μια χρονιά διορίζουν χωρίς ΑΣΕΠ αφήνοντας εκατοντάδες διοριστέους του 2008 με το ΦΕΚ διορισμού στο χέρι!
 Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας καταργεί έτσι το χαρακτήρα της αξιοκρατίας και της νομιμότητας κάθε μέρα που περνά.  
 Έτσι νομίζει πως θα σωθεί η οικονομία της χώρας ο κύριος Στουρνάρας; Έτσι θα βγει καλύτερο το πρωτογενές πλεόνασμα; Μη τηρώντας ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες της "αξιοκρατίας" και "νομιμότητας" για τους οποίους  η κυβέρνηση επαίρεται;!   
Πως ένας πολίτης να εμπιστευτεί και να πιστέψει  πλέον έστω και στο ελάχιστο αυτό το κράτος; 
Διορίζονται παράνομα τόσα χρόνια τώρα χιλιάδες εκτός ΑΣΕΠ (!) και εκτελούνται πλήρως και παράνομα χιλιάδες μισθοδοσίες (!)  και εμείς με τα ΦΕΚ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ μένουμε συνεχώς εκτός περιμένοντας απλά το αυτονόητο: τον δίκαιο, αξιοκρατικό και καθόλα νόμιμο διορισμό μας!
Αν αυτό δεν είναι κυβέρνηση πλήρους "αναξιοκρατίας"  και "ανομίας" τότε τι άλλο μπορεί να είναι; 
Ο κόμπος έφτασε πραγματικά στο χτένι! 
Καμιά εμπιστοσύνη πια! Ντροπή και αίσχος για την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας! 
  "Άξιος" συνεχιστής η κυβέρνηση Σαμαρά αυτών που της προηγήθηκαν. "Εύγε"!

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ




Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΎΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 23/1/2009

                                                         ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Η αλήθεια σχετικά με τον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης του Αμυνταίου έχει ως εξής: Η επέτειος αυτή εορτάζονταν με πρωτοβουλία των τοπικών αρχών μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του¨80 άτυπα, οπότε και αδικαιολόγητα έπαυσε, να τιμάται με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος  του Δήμου Αμυνταίου δύο φορές το 1979 και το 1983 από το υπουργείο Εσωτερικών για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, ώστε να εορτάζεται επισήμως, λόγω απαράδεκτης και κακής νομικής

Νέα Κινηματογραφική Προβολή από την Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας


Λευκός Οίκος: Η Πτώση
ΚΥΡΙΑΚΗ 10/11: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 11/11: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 12/11: 21.00

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ:
-ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 17.30: ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!
-ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!
Δράση | 131'

Σκηνοθεσία: Ρόλαντ Έμεριχ

Η ΠΟΜΑμεΑ στο Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας έδωσε το αγωνιστικό της παρόν στο Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Σύλλογος Κιουταχειωτών & Μικρασιατών Φλώρινας: Εορτασμός Αγίου Μηνά

Ο Σύλλογος Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας «Ο Άγιος Μηνάς», τιμώντας την μνήμη του προστάτη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά της ενορίας του Αγίου Νικολάου. Την προηγούμενη
ημέρα, Κυριακή και ώρα 16:30, στον ίδιο χώρο θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία.

Από το Δ.Σ.

Ίδρυση Πανελληνίου Συλλόγου Fly Fishing

Ανακοινώνεται η ίδρυση και λειτουργία συλλόγου με τίτλο Πανελλήνιος σύλλογος Fly Fishing και Προστασίας της Άγριας Πέστροφας «Αστραίος», ή Astraeus Fly Fishing Club, που σκοπό έχει:

Προκριματικοί αγώνες πανελληνίου πρωταθλήματος αντρών - γυναικών

Το Σαββατοκύριακο 2-3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι προκριματικοί αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αντρών-Γυναικών της Τοπικής Επιτροπής Βορείου Ελλάδας. Πήραν μέρος 140 αθλητές και 30 γυναίκες από την Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο και Στερεά Ελλάδα.

Ευχαριστήριο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Η Ένωσή μας ευχαριστεί θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας κ. ΗΛΙΑΔΗ Δημήτριο, για την άμεση ανταπόκριση του στο «αίτημα» που του είχαμε εκφράσει.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας για την αυριανή απεργία

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία στις 6 Νοεμβρίου 2013, ημέρα Τετάρτη, που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.

Καθαρισμός αρδευτικών καναλιών περιοχής έλους Χειμαδίτιδας

Στον καθαρισμό μεγάλου μέρους των στραγγιστικών και αρδευτικών καναλιών της περιοχής του έλους Χειμαδίτιδας προχωρά ο Δήμος Αμυνταίου, με τη βοήθεια της ΔΕΗ, που παραχώρησε ειδικό μηχάνημα μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη.

Να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για να καταστεί αυτοδύναμο το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.


Σύμφωνα με τον ν.2454/1997, άρθρο 15, παρ. 1., τα ΑΕΙ τα οποία διοικούνται από Διοικούσα Επιτροπή αποκτούν αυτοδυναμία μόλις λειτουργήσουν αυτοδύναμα τέσσερα Τμήματά τους ή το σύνολο των Τμημάτων τους,

Ο Ο.ΞΙ.Φ. στο Ολυμπιακό Μουσείο!

Ξεκίνησε η Νέα Εκπαιδευτική περίοδος για το Ολυμπιακό Μουσείο και την τιμητική τους είχαν το άθλημα της Ξιφασκίας, η Ολυμπιονίκης Ιωάννα Χρήστου και μέλη της αγωνιστικής ομάδας του Ο.ΞΙ.Φ.

Από την τρίτη ημέρα εκδηλώσεων στη Φλώρινα

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2013 η τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων για το κλείσιμο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας από τον τουρκικό ζυγό.

Πρόγραμμα εορτασμού απελευθέρωσης Αμυνταίου

Για τον εορτασμό της Ιστορικής Επετείου της 6ης Νοεμβρίου 1912, σε ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης του Αμυνταίου από τον Τουρκικό ζυγό, για την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013 έχουν καθοριστεί οι εξής εκδηλώσεις στο Δήμο Αμυνταίου:

Ε.Σ. «ΑΜΥΝΤΑΣ» ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ OFFICIAL FAN CLUB


Το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2013, η γυναικεία ομάδα του συλλόγου μας αγωνίζεται, στα πλαίσια του πρωταθλήματος της Α1, στην Πάτρα έναντι της Α.Σ.Ε. ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ.
Η αποστολή θα αποχωρήσει από το Αμύνταιο την Παρασκευή,  5 Νοεμβρίου 2013, το μεσημέρι και θα επιστρέψει το βράδυ του Σαββάτου.

Αιμοδοσία από τη ΓΑΙΑ Τεχνική Α.Ε.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα αιμοδοσίας της τράπεζας αίματος της ΓΑΙΑ Τεχνική Α.Ε. στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εγχρώμων & Μαύρων Ζωνών

Επέστρεψε στις 3:30 πμ τα ξημερώματα της Δευτέρας η αποστολή του Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” Φλώρινας από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εγχρώμων και Μαύρων Ζωνών που έγιναν στο Ολυμπιακό Κέντρο του Ταε –κβον- ντο στο παλιό Φάληρο το Σαββατοκύριακο 2 &3/11/2013. Η αποστολή φανερά κατάκοπη, αλλά

Κλειστά αύριο τα καταστήματα του Αμυνταίου

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμυνταίου ανακοινώνεται για ενημέρωση των εμπόρων – καταστηματαρχών και του καταναλωτικού κοινού ότι όλα τα καταστήματα της πόλης του Αμυνταίου την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013, επέτειο απελευθέρωσης του Αμυνταίου, θα παραμείνουν κλειστά.

Πρωτομηνιά με νέο θύμα αρκούδας σε τροχαίο

Το βράδυ της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου, περίπου στις 21.00, σημειώθηκε νέο τροχαίο ατύχημα με θύμα μία αρσενική αρκούδα. Το ζώο, ηλικίας 3-5 κιλών χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα στον κάθετο άξονα της Εγνατία οδού, «Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής», στην κατεύθυνση

Ημέρα της αποταμίευσης στο ειδικό δημοτικό Φλώρινας

Η ημέρα της Αποταμίευσης 31 Οκτωβρίου 2013 τιμήθηκε από το 4/Θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 στο σχολείο με την παρουσία του Διευθυντή των ΕΛΤΑ Κεντρικού Καταστήματος Φλώρινας κ. Κωνσταντίνου Κωστένη, του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Νώτα, της υπαλλήλου των ΕΛΤΑ κ. Γεωργίας Τζώτζη της προϊστάμενης του 5ου Νηπιαγωγείου Φλώρινας κ. Γιάννας Παπαιωάνου

Δ.Τ. ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ 8η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ‏




Σας γνωρίζουμε ότι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις εορτασμού  της 101ης Επετείου Απελευθέρωσης της Φλώρινας και συγκεκριμένα την
Παρασκευή 08 Νοεμβρίου 2013, θα είναι ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιώργος Αποστολίνας.

Μαθήματα Νοηματικής Γλώσσας στη Φλώρινα


Η Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος ανακοινώνει πως το Παράρτημα της Σχολής Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας στην Φλώρινα θα ξεκινήσει εντατικά Τμήματα (πρωινά) –κανονικά Τμήματα και προετοιμασίας
Επάρκειες Τμήματα εκμάθησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.
Για περαιτέρω πληροφορίες απευθυνθείτε 
στα τηλέφωνα 2310-730.332 & 6978212045ή 
στα e-mail: ekve_1969@yahoo.gr & sengekve@gmail.com

Κάλεσμα του Ε.Κ.Φ. για την αυριανή απεργία

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
Τέσσερα χρόνια μνημονιακής πολιτικής και οικονομικής κρίσης.
Τέσσερα χρόνια η ανεργία, η φτώχεια, η λιτότητα, τα χαράτσια, οι φοροεπιδρομές είναι καθημερινό βίωμα των πολιτών της χώρας.

Η ζωή είναι πολύχρωμη


Του Θεόδωρου Βασιλειάδη*

"Δώσε και τον απαραίτητο χρόνο ώστε να χαρείς τη ζωή σου!  Κάνε πράγματα που σου αρέσουν.  Σου αρέσει να κάνεις μία βόλτα κάν’την ! Μη  την αναβάλλεις λέγοντας ποιος έχει τώρα όρεξη να κάνει βόλτα όταν έχει προβλήματα. Τα προβλήματα δε θα σταματήσουν ποτέ". 

Τα τελευταία χρόνια η κοινωνία μας έχει βιώσει βίαιες αλλαγές. Η προ των μνημονίων περίοδος ήταν μία περίοδος όπου ο κόσμος είχε μία σχετική ευμάρεια. Κάποιοι θα πουν ότι αυτή η ευμάρεια

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν τα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για τον μήνα Οκτώβριο του 2013, στην εδαφική αρμοδιότητα των Αστυνομικών Διευθύνσεων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.
Ι. Τροχαία Ατυχήματα.