Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Κοροϊδεύουν και τους νέους ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ 15ΜΕΛΗ (Μέρος Ε)

 Η περιφέρεια και η Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας θεωρούν τους εαυτούς τους Θεούς. Κάνουν συγκεντρώσεις για θέματα που δεν έχουν αρμοδιότητα. Πολύ σωστά τους κάρφωσε ο Δήμαρχος στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ότι κάνουν συγκεντρώσεις για το θεαθήναι. Γιατί όπως είπε και ο κ. Τζώτζης αρμόδιος για την θέρμανση είναι ο Δήμος και εφόσον δεν έχουν καλέσει κανέναν από τον Δήμο καλύτερα να μην σχολιάζουν . Οι Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης ας περιοριστούν στις  αρμοδιότητές τους και ας μην κοροϊδεύουν τον κόσμο.



Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ στις 30 Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα, και ώρα 15:00΄ μμ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                          
                ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                             
            ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
      ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                                                                       Φλώρινα, 26 Μαρτίου 2015
       Αρ. Πρόσκ.: -11-                                                                                                 Αρ. Πρωτ.: -147-

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η
ΣΕ  ΤΑΚΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ



Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) (ΑΔΣ 38/2011), στις 30 Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα, και ώρα 15:00΄ μμ., σε τακτική συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.
«Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος 2015»
Εισηγητής κος Γεώργιος Απιδόπουλος, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Βασιλικής Σεχίδου, Προϊσταμένης Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
2.
«Έγκριση Ανανέωσης - Χορήγησης Παραγωγικής άδειας πωλητή Λαϊκής αγοράς  Φλώρινας»
Εισηγητής κος Μιχαήλ Καρακόλης, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                                                                         
Φλώρινα, 26-03-2015


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Το πρωί παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Γ. Μόδη και οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Μακεδονομάχων.
Μετά τη λήξη της παρέλασης ο κ. Δήμαρχος είπε:
«Σήμερα είναι διπλή γιορτή του έθνους μας. Μεγάλη γιορτή για την εκκλησία, τη χριστιανοσύνη, για την πατρίδα μας. “Λαός χωρίς μνήμη, δεν έχει μέλλον”, όπως έχουν πει, και αυτό είναι μία πραγματικότητα. Εμείς, όμως ως Έλληνες έχουμε και παρελθόν, και μνήμη και μπορούμε να διδαχθούμε από τους προγόνους μας ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά· και στη δύσκολη οικονομική κρίση και για τον Δήμο μας. Χρόνια Πολλά».




Σύσκεψη για το σχέδιο δράσης τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της Φλώρινας.




                                                                     ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Σύσκεψη για το σχέδιο δράσης τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της Φλώρινας.

 Μετά την Καστοριά και τα Γρεβενά ήταν η σειρά της Φλώρινας για την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης που διοργάνωσε η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 24 Μαρτίου στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής που θα αναπτυχθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η παρουσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας στη Φλώρινα.


                                                                   ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η παρουσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας στη Φλώρινα.

 Στα πλαίσια του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στη Φλώρινα, κλιμάκιο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΠ ΚΑΙ ΝΙΤΡΟΡΥΠΑΝΣΗ

                           

Ταχ. Δ/νση
:
Διοικητήριο
ΖΕΠ
Κοζάνη, 26-3-2015

Τηλέφωνο
:
2461052650  2461052652
                                
  Προς: ΜΜΕ

Φαξ
:
24610 52650

e-mail
:





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζεται ο κύκλος των ενημερώσεων για τη νέα ΚΑΠ


Στις 21/3/2015 στην Πτολεμαΐδα και στη Φλώρινα, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσε ημερίδα με θέμα την παρουσίαση της νέας ΚΑΠ του Προγράμματος Αγροτικής

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑΝΝΗ


ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ.Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ:ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 19:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ 43 ΣΤΟΝ 1ο ΟΡΟΦΟ.

Διαβούλευση για τη διαδικασία συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων


Το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ) και ο Γεωπονικός Σύλλογος N. Φλώρινας, με αφορμή την επικείμενη έναρξη της διαδικασίας συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων καλούν τους Γεωπόνους – Εμπόρους & Ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο συνάδελφο σε συνάντηση – διαβούλευση επί του θέματος.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 και ώρα 7 μ.μστην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Ε. Φλώρινας.
Η παρουσία όλων των εμπλεκομένων κρίνεται επιβεβλημένη και ουσιαστική.

Μήνυμα της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου


Η Επανάσταση του 1821 δεν είναι απλώς άλλη μια επέτειος, ένα ιστορικό γεγονός του 19ου αιώνα, αλλά μια κομβική στιγμή, μια ζώσα απόδειξη του όταν οι λαοί αποφασίζουν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, να αρνηθούν προδιαγεγραμμένες μοίρες, πορείες που εμφανίζονται ως μονόδρομοι, καταστάσεις και καθεστώτα που φαίνονται σαν αμετακίνητα και αιώνια, τότε κανένας, όσο ισχυρός κι αν μοιάζει, δεν μπορεί να τους κρατήσει υποτελείς.

Δελτίο τύπου: Έκθεση Quar-t στη γκαλερί Artis Causa‏

Δελτίο τύπου: Έκθεση Quar-t στη γκαλερί Artis Causa‏

Quar-t μια έκθεση μικρογραφιών, στην Artis Causa Gallery
Εγκαίνια: Τρίτη 31 Μαρτίου 2015, ώρα 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 31.03.15 -18.04.15  

Αφίσα σχεδιασμένη από τον Γιάννη Βγόντζα


Quar-t : μια έκθεση μικρογραφιών, στην Artis Causa Gallery
 
                                          
  Πλήθος μικρογραφικών έργων θα καταλάβει το χώρο της γκαλερί, δημιουργώντας μια πύκνωση εικαστικών ουσιών. Κάθε έργο συγκαταλέγεται στην επινοημένη κατηγορία των  Quar-t.  Τα Quar-t αποτελούν συμπυκνωμένες δημιουργικές πράξεις ή χειρονομίες, που απαρτίζουν τον πυρήνα μιας εικαστικής σκέψης.  Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, μέσω του

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΑΠ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


                                                                ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Με απόλυτη επιτυχία η ημερίδα για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας.

 Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, το Σάββατο 21 Μαρτίου, στην αίθουσα “Θόδωρος Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, στα πλαίσια ενημέρωσης για επίκαιρα θέματα που αφορούν τους Γεωργοκτηνοτρόφους.

ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θεσσαλονίκη,24-3-2015
Αρ.Πρ.:85

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     O Πρόεδρος της Διεθνής Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων                                            κ.        Γιώργος Παρχαρίδης και ο Γενικός  Γραμματέας  κ. Γιάννης Αντωνιάδης καθώς και ο εκπρόσωπος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιώργος Βαρυθυμιάδης θα παραστούν μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Αρμενίας κ. Σερζ Σαργκζιάν στις εκδηλώσεις για την επέτειο της γενοκτονίας του ενάμιση εκατομμυρίων Αρμενίων από τους Τούρκους που φέτος συμπληρώνουν 100 χρόνια από το φρικτό αυτό έγκλημα ενάντια στην ανθρωπότητα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


Διαβούλευση για τη Μεταλιγνιτική Περίοδο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Διαβούλευση για τη Μεταλιγνιτική Περίοδο

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα ο άξονας Κοζάνης – Πτολεμαΐδας – Αμυνταίου – Φλώρινας αποτελεί, για δεκαετίες, την ενεργειακή καρδιά της Ελλάδας. Η αξιοποίηση των τοπικά εξορυσσόμενων λιγνιτών συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της χώρας και συνεχίζει να αποτελεί βασικό πυλώνα για την ενεργειακή της αυτοδυναμία.
Οι παγκόσμιες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, σε συνδυασμό με τη μείωση των λιγνιτικών αποθεμάτων, επιβάλλουν τη χάραξη ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού που θα αποσκοπεί στη διασφάλιση ενός βιώσιμου παραγωγικού και κοινωνικού συστήματος.  

«Περιβάλλον και Κοινωνία» - Περιβαλλοντικό Συνέδριο στη Φλώρινα - 27-29 Μαρτίου 2015


«Περιβάλλον και Κοινωνία» - Περιβαλλοντικό Συνέδριο στη Φλώρινα

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και το Δήμο Φλώρινας, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας διοργανώνουν Περιβαλλοντικό Συνέδριο με θέμα «Περιβάλλον και Κοινωνία» από 27 έως και 29 Μαρτίου 2015.
Η πανηγυρική έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου στις 7,30 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (Νέο Πάρκο). Οι εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν χώρα στην πόλη της Φλώρινας, στις Πρέσπες και το Νυμφαίο.

Ημερίδα με θέμα «Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2015-2020»


Το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Κοζάνης, το Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Κοζάνης και την Ένωση Νέων Αγροτών Κοζάνης, συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα:«Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2015-2020»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. στο Κοβεντάρειο κτίριο στην Κοζάνη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΗΜΕΡΙΔΑΣ
11:00 - 11:20
Προσέλευση – Εγγραφή
11:20 - 11:30
Χαιρετισμοί διοργανωτών

«Ο.ΞΙΦ. 4x4»

                                 
                                      

       Φλώρινα: 24-03-2015
                                               
«Ο.ΞΙΦ. 4x

Πέτυχαν το απόλυτο οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα -20 στο ξίφος μονομαχίας το σαββατοκύριακο που πέρασε.
Κρατηθείτε!!!! 4 ΧΡΥΣΑ – 1 ΧΑΛΚΙΝΟ!!!

Διεθνές Συνέδριο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου


Καθιέρωση τιμώμενου Αγίου και Προστάτη της Ακαδημίας, του Ταξιάρχη και Αρχιστράτηγου των Ασωμάτων Δυνάμεων Αρχαγγέλου Μιχαήλ



 Η Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», με την 22η πράξη του Διοικητικού Συμβουλίου της 10ης Μαρτίου, καθιερώνει ως τιμώμενο Άγιο και Προστάτη της, τον ένδοξο λαμπρό ταξιάρχη και αρχιστράτηγο των Ασωμάτων Δυνάμεων Αρχάγγελο Μιχαήλ. Η Ακαδημία μας νιώθοντας ευλάβεια και τιμή για αυτή την σπουδαία, θεία και  Άγια ύπαρξη, καθιερώνει με επισημότητα την δοξασία της με όλες τις πρέπουσες τιμές και ορίζει την 8η Νοεμβρίου, μέρα εορτής της κατά την οποία σύσσωμη η διοίκηση και τα μέλη της, θα τιμούν "ες αεί" την Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και όλων των Αγγελικών τάξεων.


Εκ μέρους της Διοικήσεως

Ιωάννης Μ. Τσακιρίδης

Πρόεδρος της Ακαδημίας

Οι θέσεις της Χρυσής Αυγής για τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης. Ομιλίες και δράση στην πόλη της Καστοριάς.



Το απόγευμα του Σαββάτου 21 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε ομιλία για το μείζον θέμα της λαθρομετανάστευσης και τις θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, στα γραφεία της Τ.Ο. Καστοριάς παρουσία πολλών υποστηρικτών του Κινήματος μας.

συνεδρίασε την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr                                        
Φλώρινα, 23-03-2015

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Όλγας Μούσιου- Μυλωνά, και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Βοσκόπουλου Ιωάννη, συνεδρίασε την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με είκοσι δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη και δύο εκτός αυτής.

Μια Περιφερειακή Αρχή χωρίς πυξίδα


Μια Περιφερειακή Αρχή χωρίς πυξίδα
Στην πόλη της Φλώρινας έγινε την Τετάρτη 18 Μαρτίου η τακτική τριμηνιαία σύσκεψη του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ.
Στην συνάντηση, η οποία συμπίπτει με την ολοκλήρωση του πρώτου εξαμήνου της Περιφερειακής Αρχής στη διοίκηση της Περιφέρειας, συμμετείχαν 32 μέλη του συνδυασμού από όλες της Περιφερειακές Ενότητες.
Τα στελέχη του συνδυασμού ενημερώθηκαν για τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου από τα εκλεγμένα μέλη της ΕΛΠΙΔΑΣ και στη συζήτηση τέθηκαν τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην Περιφέρεια.

Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης - "Οδηγίες, προς τους καταναλωτές, για ασφαλείς Πασχαλινές αγορές

Sent: Sunday, March 22, 2015 4:32 PM
Subject: Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Οδηγίες, προς τους καταναλωτές, για ασφαλείς Πασχαλινές αγορές
Καταναλωτές, Και σαυτές τις γιορτές, (Πάσχα) αγοράζουμε τοπικά προιόντα , αγοράζουμε Ελληνικά προιόντα !!! Κανένα ευρώ , σε ξένα συμφέροντα!!!

Η  Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  αφού ευχηθεί , σε όλους τους Καταναλωτές 
για ένα Πάσχα χαρούμενο  και για μια Ελπιδοφόρο Ανάσταση,  συνεχίζει να  στέκεται δίπλα στον καταναλωτή, δίνοντας τις συμβουλές της , εφιστώντας  την προσοχή των, προκειμένου οι καταναλωτές  να αγοράσουν ασφαλή, ποιοτικά προϊόντα, τοπικά προϊόντα, Ελληνικά προϊόντα, αλλά και να τους  προφυλάξει από πρακτικές αισχροκέρδειας, παραπλάνησης και ακρίβειας....καθώς οι κερδοσκόποι και οι καιροσκόποι αυτές τις ημέρες εκμεταλλεύονται, που η κίνηση  στην αγορά είναι μεγαλύτερη.

Δέκα «άνεμοι» που άλλαξαν την Φλώρινα


Δέκα «άνεμοι» που άλλαξαν την Φλώρινα
 
Τα τελευταία χρόνια βίωσε μία σκληρή επίθεση ο κοινωνικός ιστός της χώρας μας, οι πολίτες έχασαν τα περισσότερα από τα κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών που απέκτησαν με αγώνες, έχασαν όχι μόνο οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά.

Φινάλε με Ήττα για τον Αμύντα Αμυνταίου


ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Φινάλε με Ήττα για τον Αμύντα Αμυνταίου

Μετά από ένα σερί 6 νικών, ο Αμύντας γνώρισε την ήττα στην Καστοριά από την ομώνυμη ομάδα με 31-29, παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία στον 6ο όμιλο της Β Εθνικής, εκεί όπου ο Αρίωνας Πτολεμαίδος κατέλαβε την πρώτη θέση και θα αγωνιστεί σε ένα μίνι πρωτάθλημα-μπαράζ (με Δία Πολίχνης, Άρη Θεσ/νίκης και Ασπίδα Ξάνθης ή Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης), για την άνοδο στην Α2.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ


Η 21 Μάρτη καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων» σε ανάμνηση της δολοφονίας 70 ανθρώπων από το Απαρτχάιντ στις 21 Μάρτη του 1960 στην ειρηνική φοιτητική διαδήλωση κατά των νόμων των φυλετικών διακρίσεων και των ανισοτήτων που επέβαλε το μειοψηφικό καθεστώς της Νοτίου Αφρικής.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΒΟΣΔΟΥ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ -ΑΟΦ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                                  
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο  Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας ανακοινώνει ότι το ΣαβΚύριακο 21-22/3/2015 θα ολοκληρώσει  τις Αναβάσεις  των αθλητών  του στο Χιον.Κέντρο Βίγλας –Πισοδερίου, για την Χιονοδρομική Περίοδο  2014-15.
Ευθύς αμέσως, ξεκινούν οι προγραμματισμένες προπονήσεις –δράσεις  της Άνοιξης  2015,που θα διαρκέσουν έως  4/7/2015.Περιλαμβάνουν: Ορειβασίες-Ποδηλασίες-Ποδηλατικούς αγώνες-Τρέξιμο-Παιγνιώδεις μορφές  δύναμης και ευλυγισίας-Ιππασίες-Παιχνίδια Wipe Out -Καλοκαιρινή  7ημερη κατασκήνωση στην θάλασσα.
Το αναλυτικό πρόγραμμα προπονήσεων με λεπτομερείς πληροφορίες, έχει αναρτηθεί στο επίσημο blog του ΑΟΦ : www.aoflor.blogspot.com

ΤΟ

Δ.Σ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ Ε. ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ


Η έκρηξη της ελληνικής επανάστασης  στις 25 Μαρτίου 1821 συνέπεσε με τις προσπάθειες της Ιερής Συμμαχίας  να καταστείλει τα απελευθερωτικά κινήματα που απειλούσαν τα μοναρχικά καθεστώτα της Ευρώπης .

Απλές αλήθειες για ένα μεγάλο έργο με ταυτότητα.


 Απλές αλήθειες για ένα μεγάλο έργο με ταυτότητα.
                                                                             26 Μαρτίου 2015
Του
Πάρι Κουκουλόπουλου 
Ο κ. Περιφερειάρχης της Δυτικής Μακεδονίας μίλησε με ύφος βλοσυρό για το αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου.
Αντιπαρέρχομαι το ύφος του γιατί έχει αναδειχθεί σε "σταθερή αξία", εμφανίζεται μονίμως θυμωμένος με τους "άλλους".

Καθαρές κουβέντες κ. Λαφαζάνη.


Καθαρές κουβέντες κ. Λαφαζάνη.
Του
Πάρι Κουκουλόπουλου
Η παρουσία του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη στον τόπο μας σήμερα και αύριο είναι εξ ορισμού σημαντική. Οι πολίτες περιμένουν με έκδηλο ενδιαφέρον να ακούσουν από τον κ. Υπουργό:
-         Την υλοποίηση της πρωθυπουργικής εξαγγελίας για φθηνό ρεύμα στη Δυτική Μακεδονία και το χρονοδιάγραμμα της.

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς: Τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων «Εκλογή Πρύτανη Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας»



Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ

Αθήνα, 20/3/2015

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: «Εκλογή Πρύτανη Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας»

Σύμφωνα με το άρθρο 15 ν. 2454/1997, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 121 ν. 4316/2014, το οποίο υπερψηφίστηκε και από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση, οι σχολές των Α.Ε.Ι. αποκτούν αυτοδύναμη λειτουργία εφόσον σε αυτές υπηρετούν τουλάχιστον οκτώ καθηγητές στη βαθμίδα του καθηγητή πρώτης βαθμίδας ή του αναπληρωτή καθηγητή, τέσσερις εκ των οποίων τουλάχιστον υπηρετούν στη βαθμίδα του καθηγητή πρώτης βαθμίδας. Τα δε Α.Ε.Ι. αποκτούν αυτοδυναμία μόλις λειτουργήσουν αυτοδύναμα δύο (2) Σχολές τους.