Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-06-2014)

                                                                     

                                                                  ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ
531 00 ΦΛΩΡΙΝΑ

Τηλέφ.: 23850/28.860, Τηλεομοιότ.: 23850/28.863
  Ἐν Φλωρίνῃ τῇ 8ῃ Μαΐου 2014
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ι Σ

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐλαβῶν Χριστιανῶν ὅτι τὴν Παρασκευὴ 13η Ἰουνίου 2014 θὰ πραγματοποιηθεῖ ἐκδρομὴ-περίπλους τοῦ Ἁγίου Ὄρους, στὴν ὁποία δύνανται νὰ συμμετάσχουν ὄχι μόνον οἱ κυρίες οἱ ὁποῖες παρακολούθησαν τὶς Συνάξεις Μελέτης Ἁγίας Γραφῆς τῆς Ἱερᾶς ἡμῶν Μητροπόλεως ἀλλὰ καὶ κάθε ἄλλη ἐνδιαφερομένη.
Τιμὴ συμμετοχῆς: 45 εὐρώ.
Στὴν τιμὴ περιλαμβάνεται ἡ μετακίνηση μὲ τὸ λεωφορεῖο καὶ τὸ καράβι, ὅπως ἐπίσης καὶ τὸ γεῦμα σὲ ξενοδοχεῖο τῆς Χαλκιδικῆς.
Πληροφορίες καὶ δηλώσεις συμμετοχῆς θὰ γίνονται στοὺς Ἐφημερίους τῶν κατὰ τόπους Ἐνοριῶν.
Προτρέπομεν πατρικῶς νὰ συμμετάσχετε προκειμένου νὰ ὠφεληθεῖτε ψυχικῶς καὶ νὰ οἰκοδομηθεῖτε πνευματικῶς.



          Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως


Ξεκίνησε να κατασκευάζεται η τηλεθέρμανση στη Φλώρινα


video


ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ      
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                        

Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                    
Φλώρινα, 07-05-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του έργου της Τηλεθέρμανσης την Τετάρτη 07 Μαΐου 2014 πίσω από τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας και Προέδρου της ΔΕΥΑΦ κ. Βοσκόπουλου Ιωάννη.
Τον αγιασμό του έργου τέλεσε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας κ. κ. Θεόκλητος, ενώ παραβρέθηκαν οι κ.κ. Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευαγγέλου Χρήστος, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φλώρινας, εκπρόσωπος του Στρατού, ο Διευθυντης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας κ. Παληογιάννης Δημήτριος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Μιαούλης Ιωάννης, η Διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ κ. Αβραμοπούλου Ερμιόνη, εκπρόσωπος της κοινοπραξίας που εκτελεί το έργο, οι υπεργολάβοι που έχουν αναλάβει την εκτέλεση του έργου κ. Σαρακίνης Κώστας & Δήμου Δημήτριος, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και πολίτες.
Με τη λήξη του αγιασμού ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ευχήθηκε ο Θεός να ευλογήσει αισίως τα έργα και να τα τελειώσει σύντομα. Απευθυνόμενος στο Δήμαρχο είπε: «Τα έργα που αρχίζετε σήμερα είναι ωφέλιμα για όλη την ακριτική πόλη μας. Όπως εσείς τα αρχίσατε, ευχόμαστε και να τα τελειώσετε». Επίσης, ευχήθηκε καλή δύναμη και καλό κουράγιο σε όλους, να είναι όλοι ευλογημένοι και τα έργα να ολοκληρωθούν χωρίς δυσκολίες και κινδύνους για το καλό της Φλώρινας.
Αμέσως μετά ο κ. Βοσκόπουλος Ιωάννης, Δήμαρχος Φλώρινας & Πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ είπε:
«Ευχαριστώ όλους όσους είναι παρόντες στα εγκαίνια και την έναρξη του έργου. Είναι ένα σημαντικό έργο για την πόλη της Φλώρινας και σκοπός μας είναι η επέκτασή του και σε διπλανά χωριά, κοντά στην πόλη της Φλώρινας. Ήδη έχουμε καταθέσει τη μελέτη της Τηλεθέρμανσης της Μελίτης, για να ξεκινήσει και εκεί. Για τα υπόλοιπα χωριά κάνουμε διάφορες σκέψεις, αν μπορούμε, να προχωρήσουμε σε τηλεθέρμανση με βιομάζα, εφόσον, βέβαια αποδειχθεί επαρκής η βιομάζα για τέτοια έργα. Θέλω να ευχαριστήσω την κ. Αβραμοπούλου, τη Διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ, το προσωπικό της επιχείρησης, και κυρίως τους δύο μηχανικούς την κ. Βένη Κωτσοπούλου και τον κ. Σταυρίδη Κωνσταντίνο που αφιέρωσαν πολλές ώρες εργασίας και εκτός ωραρίου, για να φτάσουμε εδώ. Ακόμη, θέλω να ευχαριστήσω τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρίας, τον κ. Σταυρακόπουλο και τον εργολάβο κ. Σαρακίνη που πήρε το έργο για την κατασκευή του.

Ξεκινάει ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια του έργου, το κτίριο-το οποίο είναι το αντλιοστάσιο στη Φλώρινα, δίπλα στην πόλη της Φλώρινας. Πρόκειται για ένα συγκρότημα τριών κτιρίων που χρειάζεται πολλή δουλειά, γι’ αυτό και ξεκινάμε από αυτό το σημείο. Το επόμενο στάδιο είναι το αντλιοστάσιο του ΑΗΣ Μελίτης, το οποίο θα κατασκευαστεί και είναι πολύ σημαντικό, γιατί χωρίς αυτό δεν μπορεί να υπάρξει η τηλεθέρμανση της Μελίτης. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εκσκαφές στην πόλη, οι τοπογράφοι της εταιρίας έχουν ήδη ξεκινήσει την όδευση για το πού θα μπουν οι σωλήνες και σύντομα θα αρχίσουν και εκεί.
Θέλω, τέλος, να ευχαριστήσω την εταιρία και για έναν άλλο λόγο: ζήτησα και το έπραξαν, να προσλάβουν προσωπικό, εμπειροτέχνες, εργολάβους, υπεργολάβους για το έργο από την περιοχή μας.  Πολλοί κατέθεσαν προσφορές στην εταιρία και σήμερα έχουμε τον πρώτο εμπειροτέχνη εργολάβο/υπεργολάβο τον κ. Σαρακίνη Κώστα, που έχει αναλάβει το έργο αυτό».
Στη συνέχεια πήρε το λόγο η κ. Αβραμοπούλου, Διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ και είπε: «Η σημερινή είναι πολλή μεγάλη στιγμή, μια δικαίωση πολλών ετών δουλειάς. Πολύ σημαντική για την περιοχή μας, αφού Μάιο μήνα και πολλοί συνδημότες, κάτοικοι της περιοχής κάνουν δαπάνες για καύσιμα. Εμείς συστρατευθήκαμε στην ιδέα για την αξία και τα αποτελέσματά της. Υπηρεσιακοί παράγοντες, διοίκηση καταφέραμε να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα έναρξης των εργασιών και κατασκευαστικής περιόδου. Εύχομαι και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Κάνω έκκληση σε φορείς, δημότες και ιδιώτες για τη συμπαράστασή τους, τη βοήθειά τους, μιας και οι καιροί είναι οικονομικά δύσκολοι και ο χρονικός ορίζοντας για την αποπεράτωση του έργου πιέζει πολύ. Ευχαριστώ όλους για τη συμπαράστασή σας και τη βοήθειά σας».
Ακολούθησε ο κ. Σταυρακόπουλος, εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρίας λέγοντας: «Μετά την υπογραφή της σύμβασης η ανάδοχος ξεκίνησε τις τοπογραφικές εργασίες. Καιρού επιτρέποντος θα αρχίσουν και οι κατασκευαστικές εργασίες. Με την καλή συνεργασία του Δήμου Φλώρινας και των Τεχνικών Υπηρεσιών θα είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα του έργου χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις».

Τέλος, ο κ. Σαρακίνης, ο εργολάβος είπε: «Η Τηλεθέρμανση  είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για τον τόπο μας, αφού θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αλλά και με την ολοκλήρωσή του θα μειωθεί το κόστος της θέρμανσης των νοικοκυριών και τη μείωση του φαινομένου της αιθαλομίχλης».


ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ


«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Ζ. ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
               Φλώρινα, 07-05-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίστηκαν για τρίτη ημέρα οι επισκέψεις του Δημάρχου Φλώρινας και υποψήφιου Δημάρχου Φλώρινας του συνδυασμού «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» κ. Γιάννη Βοσκόπουλου. Συγκεκριμένα,  την Τετάρτη 07 Μαΐου 2014 επισκέφθηκε τις Τοπικές Κοινότητες Πρώτης, Κλαδορράχης, Ακρίτα, Άνω Κλεινών, Πολυπλατάνου και Κάτω Κλεινών συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού.
Το πρόγραμμα για αύριο, Πέμπτη 08 Μαΐου 2014 περιλαμβάνει συνέντευξη τύπου στον τηλεοπτικό σταθμό WEST.
Οι επισκέψεις του στις τοπικές κοινότητες θα συνεχιστούν την Παρασκευή 09 Μαΐου 2014 ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   
9/5/2014
ΠΡΩΙ
ΜΕΛΙΤΗ  ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ


7:00
Σ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
7:30
ΑΛΩΝΑ
8:00
ΜΕΣΟΝΗΣΙ
8:30
ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙ
9:30
ΣΚΟΠΙΑ





















ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ


«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Ζ. ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
               Φλώρινα, 06-05-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται οι επισκέψεις του υποψήφιου Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Φλώρινας.
Την Τρίτη 06 Μαΐου 2014 επισκέφθηκε τις Τοπικές Κοινότητες Παρορείου, Κρατερού, Εθνικού, Αγίας Παρασκευής, Νίκης και Άνω Καλλινίκης, συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ».
Το πρόγραμμα των επισκέψεων για την Τετάρτη 07 Μαΐου 2014 είναι:

ΤΕΤΑΡΤΗ   
7/5/2014
7:00
ΠΡΩΤΗ
7:30
ΚΛΑΔΟΡΑΧΗ
8:00
ΑΚΡΙΤΑΣ
8:30
ΑΝΩ ΚΛΕΙΝΕΣ
9:00
ΠΟΛΥΠΛΑΤΑΝΟΣ
9:30
ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΕΣ























Δημοσιογραφικό Συνέδριο στην Πιερία



Ε Ν Ω Σ Η    Σ Υ Ν Τ Α Κ Τ Ω Ν                            Αθήνα  7 Μαΐου 2014
Ε Π Α Ρ Χ Ι Α Κ Ο Υ    Τ Υ Π Ο Υ                                       
       Ε. Σ. Ε. Τ. - Έτος Ίδρυσης: 1963

Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 13                                                
Ταχ. Κωδ.: 106 79 Α Θ Η Ν Α                                                    
Τηλ. 2103640678, 6977 297221                                                                                            
Fax: 2103642555                                                                                                                       
Εmail: enosisintakton@yahoo.gr                             
Website: www.eset.gr                                                


Δ Ε Λ Τ Ι Ο     ΤΥΠΟΥ

Στο Δίον Πιερίας το ετήσιο συνέδριο των δημοσιογράφων του επαρχιακού τύπου

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
                  
Με παράλληλη παρουσίαση του προγράμματος του 43ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ο πολιτισμός και ο τουρισμός, αποτελούν τις θεματικές ενότητες του ετήσιου συνεδρίου της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, το οποίο φέτος τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ,  την ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Το συνέδριο θα φιλοξενηθεί το τριήμερο 30- 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2014 στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών στο Δίον, με παράλληλη παρουσίαση των εκδηλώσεων του 43ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ και αναμένεται να το παρακολουθήσουν εκατό περίπου δημοσιογράφοι από όλη την Ελλάδα.

Το κεντρικό θέμα του συνεδρίου επικεντρώνεται στα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και εξειδικεύεται στη σχέση και την αλληλεξάρτηση των ΜΜΕ με τους φορείς του πολιτισμού και του τουρισμού την περίοδο της κρίσης αλλά και των δυνατοτήτων συνεργίας για την ανάκαμψη.
Η Ελληνική πραγματικότητα την οποία αφομοιώνουμε σήμερα όλοι, καθιστούν το συνέδριο επίκαιρο και αποτελεσματικό μιας και θα προτείνει λύσεις για εξεύρεση ευκαιριών που θα αμβλύνουν την ύφεση και την ανεργία και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη, ιδιαίτερα στην Ελλαδική περιφέρεια.
Το Σάββατο το πρωί πριν την ανάπτυξη των εισηγήσεων, ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. θα παρουσιάσει το πρόγραμμα των παραστάσεων του 43ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2014, του οποίου η επίσημη έναρξη προγραμματίζεται για το Σάββατο 5 Ιουλίου.
Οι σύνεδροι στο περιθώριο των εργασιών θα ξεναγηθούν στους αρχαιολογικούς χώρους της Πιερίας, τον Εθνικό δρυμό Ολύμπου.
Το φετινό ετήσιο συνέδριο των δημοσιογράφων του Επαρχιακού τύπου είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου εκδότη και δημοσιογράφου Αλέξη Τσούφλια και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το μεσημέρι με τη γνωστοποίηση των συμπερασμάτων.
Στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Ε.Τ. (www.eset.gr) υπάρχει φόρμα δήλωσης συμμετοχής των ενδιαφερόμενων δημοσιογράφων. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου και το θεματολόγιο των εισηγητών θα γίνουν σύντομα γνωστά.