Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Εγκύκλιος του ΙΚΑ διευκρινίζει τις μειώσεις των συντάξεων

 
Καταστήματα ΙΚΑ Βρες Καταστήματα ΙΚΑ στην οθόνη του υπολογιστή σου! www.xo.gr/ΙΚΑ

Οδηγίες για τις μειώσεις των συντάξεων, τον τρόπο υπολογισμού και τις εξαιρέσεις, παρέχονται, με επείγουσα εγκύκλιο του ΙΚΑ.

Οι μειώσεις αφορούν σε όλες τις συντάξεις που καταβάλλονται μεμονωμένες ή αθροιστικά κύρια και επικουρική σύνταξη ή μέρισμα, ειδική προσαύξηση ΤΣΜΕΔΕ για οποιαδήποτε αιτία συνταξιοδότησης και από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης, το Δημόσιο, το ΜΤΠΥ, καθώς και από κάθε άλλη πηγή.

Η μείωση γίνεται στο σύνολο των καταβαλλόμενων συντάξεων (κύριων - επικουρικών - μερισμάτων), το άθροισμα των οποίων υπερβαίνει τα 1.000,00 ευρώ κατά μήνα. Για τον υπολογισμό των ποσών λαμβάνεται υπόψη το καταβλητέο την 31/12/2012 ποσό σύνταξης ή αθροίσματος συντάξεων.

Από τις εν λόγω μειώσεις εξαιρούνται μόνο όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν οι ίδιοι το εξωιδρυματικό επίδομα. Με την εγκύκλιο, δίνονται οδηγίες και για τις ενέργειες των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ.

Λουκέτο στους δήμους


Κλειστοί θα μείνουν οι δήμοι έως και την Τετάρτη, καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε για αύριο και μεθαύριο 48ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ την Τετάρτη θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην «πλ. Κλαυθμώνος - Αντώνη Μανιτάκη», όπως αναφέρει η ΟΠΕ – ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δηλώνουν ότι θα αγωνισθούν «με όλες τις δυνάμεις για την ανατροπή στην πράξη των πολιτικών εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τι λέει ο Κ. Μητσοτάκης στο βιβλίο του για Καραμανλή, Παπανδρέου και Σημίτη


Πολλές συζητήσεις αναμένεται να εγείρει το βιβλίο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ο πρώην πρωθυπουργός μιλάει για την κυβέρνηση του, είκοσι χρόνια μετά την πτώση της, ενώ ζητάει άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας των αποκρατικοποιήσεων, απευθυνόμενος προς πάσα κατεύθυνση.

Οι σκοπιανοί θα μηνύσουν Ελλάδα και Βουλγαρία στο δικαστήριο της Χάγης για την ένταξη στην ΕΕ


Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν ότι εξετάζουν την πιθανότητα εκτός από την Ελλάδα να μηνύσουν και τη Βουλγαρία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπως δημοσιεύει η αλβανική ‘Lajm press’ των Σκοπίων.
«Τα Σκόπια μελετούν μία νέα μήνυση εναντίον της Ελλάδας, ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης», ανέφερε Σκοπιανός κυβερνητικός αξιωματούχος του  υπουργείο Εξωτερικών.
Η  απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην ορίσει συγκεκριμένη  ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, έδωσε την επιλογή σε σκοπιανά κυβερνητικά στελέχη του VMRO-DPMNE να αρχίσουν  μία συζήτηση για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μια νέας προσφυγής στη Χάγη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα  εκτός από την Ελλάδα, τώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο μήνυσης και κατά της Βουλγαρίας.
Η δυνατότητα αυτή εξετάζεται επί του παρόντος μόνο στα πλαίσια του κομματικού μηχανισμού του κόμματος του Νίκολα Γκρούεφσκι, ενώ το αλβανικό κόμμα του Αλί Αχμέτι, που συμμετέχει στην κυβέρνηση είναι  αντίθετο σε μια τέτοια ενέργεια αναφέρει η εφημερίδα Lajm press.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr. 

Μαρκόπουλος: Ο Καμμένος είναι γραφικός


Αυτάρεσκος αρχηγίσκος και αυταρχικός, λαϊκιστής, ευρισκόμενος σε άλλο κόσμο, πολιτικά απαίδευτος, γραφικός, αυτοθαυμαζόμενος, λείψανο λαϊκισμού, πολιτικώς απαίδευτος, εξουσιολάγνος και ανεπάγγελτος.
Αυτοί είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς και τις ιδιότητες που προσάπτει ή επισυνάπτει εμμέσως στον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο ο πρώην υπουργός και πρόσφατα αποχωρήσας από το κόμμα του, Κ. Μαρκόπουλος.
Σε συνέντευξή του στο Βήμα ο Κ.Μαρκόπουλος αφήνει ανοιχτό για ύστερο χρόνο το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος που θα εκφράζει «την παραδοσιακή λαϊκή δεξιά και τη μεσαία τάξη», ενώ αποποιείται τον χαρακτηρισμό του «αποστάτη» λέγοντας: «Οταν παρακοαλούσε γονατιστός να πείσω τους 10 βουλευτές που διεγράφησαν από τη ΝΔ να πάνε μαζί του, ήμουν ισοδύναμα Θεός, τώρα αποστάτης».
Αρνείται δε ότι πίσω από τις αποσκιρτήσεις στεκλεχών των ΑΝ.ΕΛ βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, στην οποία καταλογίζει ότι έχει προσχωρήσει στον «άγριο φιλελευθερισμό».
Καμμένος: «Προδότες» Μαρκόπουλος και Κουράκος
«Απαντώντας», ο Π. Καμμένος χαρακτήρισε «προδότες» τους αποχωρήσαντες βουλευτές Κώστα Μαρκόπουλο και Γιάννη Κουράκο, υπαινισσόμενος ότι υπάρχει σχέδιο στήριξης της κυβέρνησης.
Ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς κατά των δύο βουλευτών, μιλώντας για «προδότες», «καβάτζες» και «φίρμες» και υποστηρίζοντας ότι η συγκυβέρνηση έχει πέσει, καθώς με 150 βουλευτές έχει χάσει τη δεδηλωμένη, και αυτός είναι ο λόγος της «αποστασίας».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πρώτα κλέβουν ονόματα από τη μυθολογία μας και μετά μας θέλουν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, που δημοσιεύονται στο νέο τεύχος του μηνιαίου αυστριακού οικονομικού περιοδικού «Τρεντ», το οποίο κυκλοφορεί τη Δευτέρα, υπέρ της εξόδου της «υπερχρεωμένης» Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσονται, σε ποσοστό 63%, οι Αυστριακοί.

Αβέβαιο το μέλλον των τμημάτων του ΤΕΙ

Διάχυτη είναι η αγωνία για το μέλλον των τμημάτων της Φλώρινας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή το σχέδιο «Αθηνά», καθώς φορείς και εκπαιδευτική κοινότητα τόνισαν, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, πως «έχουμε αγώνα μπροστά μας για να κρατήσουμε «ζωντανά» τα τμήματα».

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών



Σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87/2010), σας παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού καταστήματος, στις 17 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00΄ σε τακτική δημόσια συνεδρίαση, προκειμένου να λάβουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα :
1. Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικον. έτους 2012 του Δήμου Πρεσπών. (Εισηγητής Πρόεδρος του Δ. Σ.).
2. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 05/2012 απόφασης του Τ.Ο.Ε.Β. Πρεσπών, περί ανάθεσης της γραφικής και λογιστικής εργασίας του, για το έτος 2013.(Εισηγητής Πρόεδρος του Δ. Σ.).
3. Αποδοχή ποσού 20.832,98 € από το ΥΠ.ΕΣ. (μέρος του συνολικού ποσού της Δ΄ δόσης, άρθρου 27 Ν. 3756/2009) και αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2012 του Δήμου μας. (Εισηγητής Πρόεδρος του Δ. Σ.).
4. Ανάκληση της υπ΄ αριθμ. 101/2012 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, περί παραχώρησης έκτασης σε ιδιώτη για ίδρυση κτηνοτροφικής μονάδας στην Τ. Κ. Λαιμού. (Εισηγητής Πρόεδρος του Δ. Σ.).
5. Κάλυψη αναγκών προσωπικού στον Δήμο Πρεσπών.(Εισηγητής Πρόεδρος του Δ.Σ.).

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας



Σας καλούμε σε Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 14:30 στα γραφεία της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην οδό Φον Καραγιάννη 1-3 (3ος Όροφος ΑΝΚΟ Α.Ε.) στην Κοζάνη, με θέματα:

Ξεκινησε απο το Σάββατο 15-12-2012 η διανομή τροφίμων από το Σύλλογο Πολυτέκνων Φλώρινας


Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισες!
Σας ανακοινώνουμε ότι αρχίζει η διανομή των προϊόντων παρέμβασης (πορτοκαλιών, τυριού και μακαρονιών) σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:
Α’ ΖΩΝΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Σάββατο: 15/12/2012
Τετάρτη: 19/12/2012
Τόπος διανομής: Στα ψυγεία της Ένωσης Φλώρινας.
Ώρες: 9 το πρωί έως 13:30 το μεσημέρι.
Β’ ΖΩΝΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
Αναμονή νεότερης ανακοίνωσης, εντός της εβδομάδος!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα προσέρχονται για την παραλαβή των προϊόντων παρέμβασης υποχρεωτικά με θεωρημένο βιβλιάριο και μόνο όσοι έχουν καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και είναι δικαιούχοι, δηλαδή σύμφωνα με το πλαφόν που έχει επιβληθεί.
Για περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο πολυτέκνων και στο τηλέφωνο (2385024624).

Επαναφορά της βάσης του «10» για πανεπιστήμια και ΤΕΙ



Την επαναφορά της βάσης του «10», για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ψηφίσματα του Επιμελητηρίου Φλώρινας για τη ΔΕΗ, τον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ Αμυνταίου



Για τη ΔΕΗ
Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Φλώρινας εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αντίθεσή του για τις ενέργειες της ΔΕΗ σχετικά με τη διακοπή ηλεκτροδότησης καταστημάτων, ανέργων, ευπαθών ομάδων καθώς και ανέργων συναδέλφων μας που κόπηκε το ρεύμα στις κατοικίες τους.

Επιμορφωτικά σεμινάρια Δια Βίου Εκπαίδευσης από το τμήμα Νηπιαγωγών



Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, επιμορφωτικά σεμινάρια Δια Βίου Εκπαίδευσης - τρίμηνης διάρκειας (70 ωρών) για απόφοιτους ανώτατης εκπαίδευσης, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής με θέμα: Ειδική Αγωγή και Νέες Τεχνολογίες.

Επιστολή του ΕΒΕ στη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών


ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας κ. Χατζηπαντελή
Κύριε Πρόεδρε,

Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία (Asterix et Obelix: Au Service de Sa Majeste)



Oι θρυλικοί Αστερίξ κι Οβελίξ ταξιδεύουν αυτή τη φορά στη Βρετανία μεταφέροντας ένα βαρέλι με το διάσημο μαγικό φίλτρο, για να βοηθήσουν τη Βασίλισσα στον αγώνα κατά των Ρωμαίων.
Έξαλλος, ο Καίσαρας επιστρατεύει τους Νορμανδούς, αλλά πολύ σύντομα Γαλάτες, Βρετανοί, Νορμανδοί και Ρωμαίοι μπλέκονται σ' ένα τρελό κυνηγητό για ν' αποκτήσουν το φίλτρο που θα τους χαρίσει τη νίκη.
ΚΥΡΙΑΚΗ 16/12: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 17/12: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 18/12: 21.00
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!
Κωμωδία | 109'
Σκηνοθεσία: Λοράν Τιράρ
Πρωταγωνιστούν: Ζεράρ Ντεπαρντιέ,Εντουάρ Μπαέρ,Γκιγιόμ Γκαλιέν,Κατρίν Ντενέβ,Βενσάν Λακόστ
 
ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΜΕ ΤΕΛΕΙΟ ΗΧΟ Dolby Digital Surround
ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

Ανοιχτή εκδήλωση της Αντιρατσιστικής-Αντιφασιστικής Κίνησης Φλώρινας



Η Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Κίνηση Φλώρινας διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση την Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2012 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Ε.Β.Ε Φλώρινας, με προβολή των ντοκιμαντέρ:

THE GUARDIAN του Άρη Χατζηστεφάνου και 
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ του Κώστα Βαξεβάνη, από την εκπομπή ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ

Φιλικός αγώνας φιλανθρωπικού σκοπού Παλαιμάχων ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ -Παλαιμάχων του ΠΑΟΚ στον Άγιο Παντελεήμονα



Ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Κέλλας σε συνεργασία με την ομάδα Παλαιμάχων ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ βάζουν ΓΚΟΛ στην αγάπη αφού την Δευτέρα 17-12-12 και ώρα 12 μ.μ. φιλοξενούν σε αγώνα φιλανθρωπικού σκοπού  την ομάδα Παλαιμάχων του ΠΑΟΚ. Τα έσοδα από αυτή την προσπάθεια θα διατεθούν για Φιλανθρωπικό σκοπό. Ο αγώνας ήταν να γίνει στο ΔΑΚ Φλώρινας λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Αγίου Παντελεήμονα

Σύλληψη στο Αμύνταιο, γιατί κλεμμένα καλώδια



Σήμερα (15-12-2012) το μεσημέρι, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, συνέλαβαν στο Αμύνταιο δύο (2) αλλοδαπούς (μία 22χρονη και έναν 21χρονο) υπηκόους Βουλγαρίας, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Συγκεκριμένα,
μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 21χρονος και στο οποίο επέβαινε η 22χρονη, βρέθηκαν καλώδια χαλκού, που είχαν κλαπεί από Υποσταθμό της Δ.Ε.Η. Α.Ε. και τα μετέφεραν από κοινού, με σκοπό την πώληση.
Τα κλοπιμαία αξίας περίπου τριών χιλιάδων ευρώ (3.000€) κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες  θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Αναβολή στην μετεγκατάσταση των Αναργύρων



Σε έντονο κλίμα συζητήθηκε το θέμα της μετεγκατάστασης των Αναργύρων στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί
τη Δημοτική Αρχή για αδιαφορία.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου απάντησε στην αντιπολίτευση ρωτώντας τους κατοίκους του χωριού και ενώ από την αρχή διαφαινόταν πως είναι δεδομένη η μετεγκατάσταση στον Δήμο Εορδαίας, επιστολή του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου των Αναργύρων  ταρακούνησε τα δεδομένα

Κλιμακώνεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των μέτρων ασφάλειας σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων



Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας εντατικοποιούν τις δράσεις τους με την κλιμάκωση των προγραμμάτων ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα, ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυξημένες απαιτήσεις της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Εξεταστές από τον SHOGUN σε εξετάσεις στην Καστοριά


Ο Α.Π.Σ ΦΛΩΡΙΝΑΣ SHOGUN  την Κυριακή 16/12/12 θα παραστεί στις προαγωγικές εξετάσεις «έγχρωμων ζωνών» του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ  KAΣΤΟΡΙΑΣ με τους εξεταστές:

ΠΡΟΕΔΡΟ και ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Κα ΡΑΣΙΤ ΜΥΡΙΑΜ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  Κος ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Κος ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ
Η αγαστή συνεργασία μεταξύ των συλλόγων ανά την Ελλάδα συνεχίζεται με ιδιαίτερα εντατικούς ρυθμούς
                                                      ΜΕ ΤΙΜΗ
                                        ΤΟ Δ.Σ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ευχές Χριστουγέννων από τον ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ “SHOGUN”



Ο Α.Π.Σ ΦΛΩΡΙΝΑΣ SHOGUN εν όψη των ΑΓΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ θέλει να εκφράσει τις ευχές του σε όλους τους αθλητές , τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου.
Το ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ των
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ να  φέρει  ΑΓΑΠΗ ,ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ  και ο νέος χρόνος να φέρει ΕΙΡΗΝΗ και ΕΥΗΜΕΡΙΑ για τις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι έλληνες.
                                                       ΜΕ ΤΙΜΗ
                                        ΤΟ Δ.Σ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΣΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕΤ’ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΤΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ


Για μια ακόμα φορά κλυδωνίζεται το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας εξαιτίας ΦΥΣΙΚΑ της έλλειψης φυσικού αερίου.

Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας καλεί σε συνεδρίαση την  Τετάρτη   19/12/2012  και ώρα 12:00 π.μ στην αίθουσα «Αλέξανδρος» στο  κτίριο  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας περιοχή Ζ.Ε.Π , με θέματα
1)  Έγκριση πρακτικού  προηγούμενης συνεδρίασης

49η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Σε συνεδρίαση την   Τρίτη 18 / 12 / 2012 και ώρα 10:00 π.μ στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα:

Έκτακτη Συνεδρίαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αμυνταίου



Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου 2012, ημέρα  Δευτέρα  και ώρα 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), με θέματα:
         

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΘΑ ΣΥΡΡΕΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ!


Ενα εντυπωσιακο κυμα αλληλεγγυης εχει εμφανιστει με την ευκαιρια της δικης στο Κιατο των συναγωνιστων του Κινηματος Δεν Πληρωνω και πολιτων.
Συλλογικοτητες αλλα και απλοι πολιτες εχουν βγαλει ψηφισματα αλληλεγγυης στο Κινημα Δεν Πληρωνω με τα οποια καλουν τον κοσμο να παρευρεθει στο δικαστηριο του Κιατου την Δευτερα 17/12/12, 9 πμ.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ



                              
                                 ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. ΠΡΩΤ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ 240/95
ΙΩΑΝΝΗ ΤΡΥΠΗ 1
ΤΗΛ. & FAX: 23850 – 29190. ΤΗΛ.: 23850 – 44238
ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6944607619

ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ:  6983837605

Τ.Κ.: 53100 ΦΛΩΡΙΝΑ


                 Φλώρινα, 16 Δεκεμβρίου 2012

Π Ρ Ο Σ
1)    ΜΕΛΗ Ε.Α.Υ. ΕΛ.ΑΣ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
2) ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΘΕΜΑ:   «Στήριξη της δράσης ΄΄Χριστούγεννα για όλους: Χαρίζω - Δωρίζω -
                Γιορτάζω΄΄ της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας».-
         

παιδικές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις διοργανώνει την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   

Τ.Κ.:53100

Τηλ: 2385351010

Fax: 2385044628

Email: press@cityoflorina.gr


                                                                                                         
Φλώρινα, 15-12-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Φλώρινας στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων, διοργανώνει την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 παιδικές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με έμφαση στο θέαμα, στα παιχνίδια και την ψυχαγωγία,  για τους μικρούς δημότες του, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας στο ξύλινο χωριό.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 11:00πμ και 17:00 και Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 ώρα 11:00πμ.
Υποδοχή των παιδιών από μασκότ, που θα περιφέρεται ανάμεσα στα παιδιά, θα φωτογραφίζεται, θα παίζει μαζί τους και θα τα κατευθύνει στο ποπ κορν και στο μαλλί τις γριάς που θα προσφέρεται σε όλα τα παιδιά σε απεριόριστες ποσότητες.
Ακολουθεί το κύριο πρόγραμμα με εμψυχωτές μικροφώνου, οι οποίοι θα ψυχαγωγούν και θα απογειώνουν τη γιορτή με μουσικό – κινητικό - θεατρικό και ομαδικό παιχνίδι επικοινωνίας, σκετς παντομίμας, διαγωνισμούς, happenings και πολλές εκπλήξεις.
Στη συνέχεια μάγος- ταχυδακτυλουργός θα παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με αντικείμενα και ζωάκια.
Στο τέλος της γιορτής κάτω από τους ήχους Χριστουγεννιάτικης μουσικής, θα εμφανιστεί μέσα σε χρωματιστή βροχή ο Άγιος Βασίλης για να τραγουδήσει τα κάλαντα με τα παιδιά και για να μοιράσει τα δώρα τους.
Η είσοδος για όλα τα παιδιά είναι ελεύθερη.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 15-12-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο επισκέφθηκε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, μαζί με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΝ Α.Τ.Τ.Ε.Β.Ε. κ. Κωνσταντίνο Ρόμπη.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ευχηθούν περαστικά στον κ. Θεόκλητο για την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, αλλά και να συζητήσουν μαζί του για το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Φλώρινας.
Ο κ. Ρόμπης ανέφερε στο Σεβασμιότατο, ότι η εταιρεία του προτίθεται να καταθέσει το ποσό των 3.000,00€ στο λογαριασμό του φιλόπτωχου ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως, προκειμένου να βοηθήσει το έργο της τη δύσκολη αυτή οικονομικά περίοδο την οποία διανύουμε.
Ο Μητροπολίτης Φλώρινας ευχαρίστησε τον κ. Ρόμπη για την ευγενική προσφορά του, η οποία είναι μια σημαντική βοήθεια  για το έργο της εκκλησίας και τον κ.  Δήμαρχο για το ενδιαφέρον του και για την έως τώρα αγαστή συνεργασία της Μητροπόλεως με το Δήμο Φλώρινας.