Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σας προσκαλούμε την Παρασκευή  01 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 20:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (Νέο Πάρκο), προκειμένου να αποφασιστεί η κοινή πορεία των ενεργειών μας, μετά την ανακοίνωση του Σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   Τ.Κ.:53100

Τηλ: 2385351010

Fax: 2385044628

Email: press@cityoflorina.gr


                                                                                                         
Φλώρινα, 31-01-2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κόλαφος το κείμενο του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με το οποίο καταργείται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και μεταφέρεται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση λειτουργεί με σκοπιμότητες και με όρους παρελθόντος, που είναι αντίθετες με τα συμφέροντα της περιοχής πολιτιστικά, οικονομικά, εθνικά.
Επικράτησε η κοντόφθαλμη πολιτική που καταστρέφει την περιοχή μας και   τους ανθρώπους της, κόντρα στους αγώνες μας και τις ομόφωνες αποφάσεις των φορέων μας για ένα πανεπιστήμιο που θα αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και εθνικής θωράκισης.
Καταγγέλλουμε όλους όσους συμμετείχαν στη διαμόρφωση της πρότασης αυτής του σάπιου πολιτικού συστήματος, που τιμωρεί για άλλη μια φορά τον τόπο μας και τον οδηγεί στην καταστροφή. Που δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν την αγωνία μας για την παραμονή των Τμημάτων στην πόλη μας, που αποτελεί αναγκαιότητα ζωής για όλους μας.
Στην εφιαλτική πρόταση να κλείσουν οι Σχολές και τα Τμήματα  στην πόλη μας, στην εφιαλτική προοπτική της τρομακτικής καταστροφής του παρόντος και του μέλλοντος των Φλωρινιωτών η απάντηση είναι μόνο μία: ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ. Η τοπική κοινωνία πρέπει να αντιδράσει δυναμικά και άμεσα.
Πολίτες και τοπικοί φορείς, ενωμένοι και αποφασισμένοι, μπορούμε να ανατρέψουμε την εφιαλτική πρόταση διαβούλευσης για το μέλλον της περιοχής και των παιδιών μας.  
Γι’ αυτό η παρουσία όλων μας στη συγκέντρωση της Παρασκευής 01.02.2013 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας στο νέο πάρκο στις 20:30 είναι απαραίτητη.
Φλώρινα, 31.01.2013
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Οι νέοι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, ορίζονται για το χρονικό διάστημα από 1-2-2013 έως 31-8-2014, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες και οι αρμοδιότητές τους ως εξής:
Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Πρωτογενούς Τομέα, ο Χρήστος Ευαγγέλου, Περιφερειακός Σύμβουλος Φλώρινας
Κοινωνικής Συνοχής, ο Φιλώτας Ταλίδης, Περιφερειακός Σύμβουλος Καστοριάς

Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Απασχόλησης, ο Γιώργος Σβώλης, Περιφερειακός Σύμβουλος Κοζάνης

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΓ.doc ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΓ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται τόσο στο επίπεδο της διαπάλης εντός του πολιτικού εποικοδομήματος, όσο και στο μέτωπο των αντιδράσεων της κοινωνίας απέναντι στις πολιτικές που απορρέουν από την υποταγή της χώρας στο καθεστώς ξένης κατοχής και επικυριαρχίας.

Παρουσίαση του σχεδίου "Αθηνά"

http://www.minedu.gov.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5989%3A31-01-13-paroysiasi-toy-sxedioy-qathinaq&catid=81%3Aanakoinoseis-typoy&Itemid=806&lang=el
 Για να κατεβάσετε την παρουσίαση του σχεδίου "Αθηνά" σε power point πατήστε εδώ.

Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΤαχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   

Τ.Κ.:53100

Τηλ: 2385351010

Fax: 2385044628

Email: press@cityoflorina.gr


                                                                                                         
Φλώρινα, 31-01-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας διοργανώνει την Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013, ημερίδα με θέμα: «Πλοήγηση στο Διαδίκτυο», με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.
Από τις 09:00πμ της Τρίτης με τη συμβολή των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, σχολικές μονάδες θα παρευρεθούν  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, όπου θα ενημερωθούν από τον Υπαστυνόμο Α’ Παπαδόπουλο Βενιαμίν, για την πλοήγηση στο διαδίκτυο, τους κινδύνους που υπάρχουν, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν.
Στις 19:00 της ίδιας μέρας θα υπάρξει ομιλία, η οποία θα απευθύνεται σε γονείς και σε παιδιά, ώστε όλη η οικογένεια να έχει ενημέρωση για το σοβαρό αυτό θέμα.
Η είσοδος για όλους είναι ελεύθερη.

Τέλος για το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών!

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών Φλώρινας, σύμφωνα με το σχέδιο «Αθηνά»!
Το τμήμα θα απορροφηθεί από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, της Σχολής Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Παραμένουν δύο τμήματα ΤΕΙ στη Φλώρινα

Με βάση το σχέδιο «Αθηνά» που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, σημαντικές αλλαγές θα επέλθουν και στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Στη Φλώρινα, θα παραμείνουν τα τμήματα Ζωικής και Φυτικής Παραγωγής της ΣΤΕΓ, τα οποία μάλιστα απορροφούν τα αντίστοιχα τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Όχι όμως και το τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων, το οποίο πηγαίνει στην Καστοριά.

Ένα ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο και κατάργηση 150 τμημάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας


- Δημιουργείται και Ομοσπονδιακό ΤΕΙ
- Στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο δεν θα υπάγονται το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολυτεχνείο
- Θα διοικείται και θα ελέγχεται από ένα Διοικητικό Συμβούλιο
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Θα ονομάζεται «ομοσπονδιακό» πανεπιστήμιο και θα λειτουργεί στην Αθήνα και σε αυτό θα υπάγονται διοικητικά όλα τα ΑΕΙ, εκτός του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.
Επίσης, δημιουργείται, ένα ομόσπονδο Τεχνολογικό Ιδρυμα Αθήνας (ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και ΑΣΠΑΙΤ ενώνονται).
Το σχέδιο «Αθηνά» ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Όπως είπε, στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο θα υπάρχει ένα διοικητικό συμβούλιο αλλά όλα τα ιδρύματα θα διατηρήσουν τις πρυτανικές αρχές και τα συμβούλιά τους.
Επίσης καταργούνται 150 τμήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Πρόκειται για τμήματα που είχαν είχαν χαμηλό βαθμό ενδιαφέροντος ή δεν είχαν μόνιμο διδακτικό προσωπικό.
"Καταθέτουμε το νομοσχέδιο, αλλά ο διάλογος συνεχίζεται. Θα το στείλουμε στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Είναι μια εθνική υπόθεση, πρέπει να γίνει συζήτηση ουσίας χωρίς περιχαράκωση από κομματικές ιδιότητες. Στόχοι μας η ενίσχυση της δωρεάν δημόσιας παιδείας, η αναβάθμιση πανεπιστημίων και τη σύνδεση με αναπτυξιακό χάρτη. Η γνώση βέβαια είναι πολύ περισσότερα, αλλά δεν μπορεί και να αποκοπεί από ανάπτυξη και κοινωνία", είπε ο υπουργός Παιδείας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα ΤΕΙ στην Αθήνα – Αυτόνομα ΕΜΠ και Πανεπιστήμιο Αθηνών – Όλες οι αλλαγές
απο  ΥAHOO

Ένα Πανεπιστήμιο στην Αθήνα και ένα ΤΕΙ


Ένα «ομοσπονδιακό» πανεπιστήμιο θα λειτουργεί στην Αθήνα στο οποίο θα υπάγονται διοικητικά όλα τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εκτός του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Με μεγάλη συμμετοχή διπλωματούχων μηχανικών και με προσδοκίες για το μέλλον, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Μακεδονίας

Με μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων Διπλωματούχων Μηχανικών, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στο Café «ΚΑΜΙΝΙ».

Επιστολή δημάρχων για το σχέδιο «Αθηνά»

Κοινή επιστολή προς τους Αναπληρωτές Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας κ.κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Μάριο Σαλμά, στον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κωνσταντίνο Καραγκούνη, καθώς και στους Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Κοζάνης, Φθιώτιδας και Φλώρινας, απέστειλαν οι Δήμαρχοι Φλώρινας κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, Λαμιέων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και Λεβαδέων κ. Νικόλαος Παπαγγελής.

Κοπή βασιλόπιτας των τμημάτων υποδομής της ομάδας του ''Μέγα Αλέξανδρου Φλώρινας''


 
Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας των τμημάτων υποδομής  της ομάδας του ‘’Μέγα Αλέξανδρου Φλώρινας’’ στο ξενοδοχείο Φαίδων. Το παρών έδωσαν σύσσωμη διοίκηση του 

Νέα ημερομηνία στη δημοπρασία για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου του Συνοριακού Σταθμού Νίκης


 
Στην προκήρυξη δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου του Συνοριακού Σταθμού Νίκης Π.Ε. Φλώρινας προχωρά η Διεύθυνση Οικονομικού – Τμήμα Συνοριακών Σταθμών της Αποκεντρωμένης

Την ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διακρίθηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς τίμησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας


Την μέρα των Τριών Ιεραρχών, που αποτελεί την Γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε μια ξεχωριστή βραδιά επιβράβευσε τον Αν. καθηγητή

Κάλεσμα της Αντιρατσιστικής-Αντιφασιστικής Κίνησης Φλώρινας σε ανοιχτή εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου της Silvia Federici: "Ο Κάλιμπαν και η Μάγισσα".


Η Εκδήλωση θα γίνει στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Φλώρινας (απέναντι από την Ε.Ρ.Α) την Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2013 στις 7μ.μ
Ο Κάλιμπαν και η μάγισσα επιχειρεί να ανασυνθέσει τις κοινωνικές συνθήκες του κυνηγιού των μαγισσών, εξετάζοντας το ως έναν 

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ Σ ΜΑΤΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ ΕΗ


Με έκπληξη διαβάσαμε δυο μέρες πριν την πραγματοποίηση της 24ωρης απεργιακής
μας κινητοποίησης το χθεσινό δελτίο τύπου του σωματείου «Σπάρτακος» που
καταγγέλλει την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και το ΤΑΥΤΕΚ0 για ολιγωρία στο θέμα λειτουργίας των
ΠΕΚΑ.

Σώμα με Σώμα (De Rouille et d`Os / Rust and Bone)

ΚΥΡΙΑΚΗ 3/2: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 4/2: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 5/2: 21.00

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

Γιορτή Κρασιού 2013

Η αμπελοκαλλιέργεια αποτελεί την κύρια απασχόληση ενός πολύ μεγάλου ποσοστού της τοπικής κοινωνίας, με οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό αντίκτυπο. Στη σημερινή εποχή επικρατεί ένας διάχυτος προβληματισμός για το μέλλον της αμπελοκαλλιέργειας της περιοχής και της σταδιακής συρρίκνωσης του αμπελώνα. 

Στις 9πμ θα ανοίξουν τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 31-01-2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Σας ενημερώνουμε ότι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  του Δήμου Φλώρινας την Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2013 θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:00πμ, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Μετά την επίθεση… συνεργασία!Έντονη φραστική επίθεση δέχτηκε χτες ο Δήμαρχος Αμυνταίου από ομάδα φιλόζωων της περιοχής για το θέμα των  εμβολιασμών των αδέσποτων σκυλιών .
Οι φιλόζωοι κατηγόρησαν τον Δήμαρχο... ότι μίλησε απαξιωτικά γι αυτούς σε πρόσφατη συνέντευξη και πως για το θέμα των εμβολιασμών δεν έχει κάνει τίποτα.

Σύλληψη ατόμου για κατοχή ναρκωτικών χαπιών στο Αμύνταιο Φλώρινας 
Χθες (30-01-2013) το μεσημέρι, αστυνομικοί των Α΄ και Β΄ Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν στο Αμύνταιο - Φλώρινας
21χρονο ομογενή, γιατί μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 44 χάπια που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση για τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 30 Ιανουαρίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση για τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο

Ένας χρόνος πέρασε από τότε που ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος έφυγε από κοντά μας και η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τιμώντας τη μνήμη του, διοργανώνει έκθεση σχεδίων και φωτογραφιών που απεικονίζουν στιγμές του σκηνοθέτη, αποτυπωμένες