Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Citygroup: "Xωρίς κούρεμα η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ

Η City Group μας "κόβει" το όνειρο της παραραμονής στο ευρώ, λέγοντας ότι χωρίς νέο "κούρεμα" ξεχάστε το.

H Eλλάδα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ και να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα, αν δεν υπάρξει πλήρης αναδιάρθρωση του χρέους της, ύψους 300 δισ. ευρώ, εκτιμά ο...Willem Buiter, κορυφαίος οικονομολόγος της Citigroup, σε άρθρο-παρέμβασή του, με τίτλο «μόνο μια μεγάλη αναδιάρθρωση χρέους μπορεί να σώσει το ευρώ», στους Financial Times.

Αλλαγή του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ζητά η Τρόικα


Έως το τέλος του Φεβρουαρίου του 2013 θα πρέπει να αναθεωρηθεί το πλαίσιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ώστε να αποβεί "επ' ωφελεία των δανειοληπτών" που το έχουν πραγματική ανάγκη, αναφέρεται στο προσχέδιο της τρόικας για τον χρηματοοικονομικό κλάδο, το οποίο συζητήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Γίάννη Στουρνάρα.

Tρόικα: "Διώξτε δημοσίους υπαλλήλους"


Σε δυσεπίλυτο γρίφο εξελίσσεται η διαπραγμάτευση μεταξύ της τρόικας και της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά την απαίτηση των εκπροσώπων των δανειστών να ζητήσουν «ένα σαφές πολιτικό μήνυμα», που πρέπει να αποδεικνύει τη βούληση της κυβέρνησης για την άμεση απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων.

μεταλλική πεζογέφυρα στην περιοχή του Πεταλωτηρίου στην Φλώρινα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 15-10-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην τοποθέτηση της μεταλλικής πεζογέφυρας στην περιοχή του Πεταλωτηρίου στην πόλη της Φλώρινας προχώρησε την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012, ο Δήμος Φλώρινας.
Η γέφυρα, η οποία κατασκευάστηκε στο πρότυπο των υπολοίπων γεφυρών κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα, περιλαμβάνει την τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου, θα φέρει μεταλλικά κιγκλιδώματα, ενώ για το φωτισμό της θα τοποθετηθούν 2 φωτιστικά σώματα στις δύο άκρες της γέφυρας.

Το μήκος της είναι 14,00m και θα συνδέει τις οδούς Ι. Άρτη και Αφροδίτης.
Το συνολικό κόστος του έργου είναι 27.930,00€.
Ο  Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, επιβλέποντας τις εργασίες τοποθέτησης της είπε:
« Η κατασκευή της γέφυρας πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα των κατοίκων της περιοχής, για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων τους και για την εύκολη πρόσβαση τους στη γύρω περιοχή.
Η πρόθεσή μας ως Δήμος είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων του Δήμου και με την υλοποίηση του έργου αυτού, ικανοποιούμε ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα της περιοχής».

Ξεκινούν οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί!

Όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου μπορούν να προστατευθούν άμεσα από τη γρίπη που μας απειλεί κυρίως τους χειμερινούς μήνες.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΠΥΥ, τα αντιγριπικά εμβόλια είναι πλέον διαθέσιμα από τα ιδιωτικά φαρμακεία...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

  Το Επιμελητήριο Φλώρινας και οι Συνδικαλιστικοί Φορείς του νομού (Ομοσπονδία, Εμπορικός Σύλλογος, Εργατικό Κέντρο και Σωματεία) προσκαλούν την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου(2ος όροφος, Μεγαρόβου 19), εκπροσώπους των θεσμικών φορέων του νομού μας σε συνάντηση προκειμένου να συναποφασίσουμε για τους τρόπους διεκδίκησης της μη εξομοίωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στην Φλώρινα.

ΦΛΩΡΙΝΑ, 15/10/2012
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας για το θάνατο του σ. Λάζαρου Σπυρόπουλου

Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του σ. Λάζαρου Σπυρόπουλου, στελέχους του Κόμματος, σήμερα το πρωί (15/10/2012).

Φωτιά σε στάβλο στον Σωτήρα

Την Παρασκευή  12 Οκτωβρίου από άγνωστη αιτία φωτιά ξέσπασε σε στάβλο στον Σωτήρα Αμυνταίου. Άμεση ήταν η παρέμβαση του Δήμου αλλά και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο Αντιδήμαρχος κ. Δεληγιαννίδης  με υπαλλήλους του Δήμου διευκόλυναν με την χρήση τζισιμπί το έργο της Πυροσβεστικής.
Ευτυχώς η άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων βόηθησε ώστε τα ζώα να μεταφερθούν ασφαλή και ο κτηνοτρόφος υπέστη μόνο υλικές ζημιές.

ο Σύλλογος ΑμεΑ Αμυνταίου συμμετάσχει στη διαμαρτυρία στο ΚΕΠΑ Κοζάνης

Ο Σύλλογος ΑμεΑ του Δήμου Αμυνταίου συμμετέχει στην κινητοποίηση – διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΠΑ Κοζάνης και παρακαλεί τα μέλη του και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη σε θέματα που αφορούν την αναπηρία να δηλώσουν συμμετοχή στο γραφείο του συλλόγου έως την Παρασκευή 19/10/2012.
Η Πρόεδρος                                                          Η Γεν. Γραμματέας
Ηλία Θεοδώρα                                                        Ευθυμίου Φωτεινή

ΤΟ CAMP ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΓΩΝΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ

Για πρώτη φορά στο Νομό Φλώρινας τα Τμήματα Υποδομής και Ανάπτυξης του ΠΑΟΚ Academy θα πραγματοποιήσουν το καθιερωμένο Camp Επιλογής νεαρών ποδοσφαιριστών, με υπεύθυνο τον διευθυντή scauter και παλαίμαχο αρχηγό του....

«Το σήκωσε!!!»

Κυπελλούχος Ελλάδος για το 2012 ανακηρύχτηκε η Ιωάννα Χρήστου. Επικεφαλής της πολυπληθέστερης αποστολής, αυτής του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας σε μια διοργάνωση που προσέλκυσε περισσότερους από 300 ξιφομάχους από όλη την Ελλάδα, η Ιωάννα δεν άφησε περιθώριο να την αμφισβητήσει καμιά αντίπαλος.

1 Γιορτή Σπόρων στους Ανάργυρους

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στους χώρους του κέντρου Περιβάλλοντος Αναργύρων η πρώτη Γιορτή Σπόρων που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος, με την Τοπική Κοινότητα του χωριού σε συνεργασία με την μη κυβερνητική οργάνωση  Πελίτι, στόχος της εκδήλωσης η επιστροφή στις

Ο εορτασμός του Μακεδονικού Αγώνα στη Φλώρινα



 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 15 Οκτωβρίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο εορτασμός του Μακεδονικού Αγώνα στη Φλώρινα

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου ο επίσημος εορτασμός του Μακεδονικού Αγώνα στην πόλη της Φλώρινας, με σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο

Συνεδριάζει σήμερα, στις 7 το απόγευμα στην Κοζάνη, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Θέμα 1ο: Ερωτήσεις

Α) Ερώτηση του Π.Σ., κ. Γεωργίου Αδαμίδη, για τους Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς

Συνάντηση για την αειφόρο ενέργεια του δήμου Αμυνταίου

Ο Δήμος Αμυνταίου σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην 2η δημόσια διαβούλευση του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια (ΣΔΑΕ) του Δήμου Αμυνταίου, η οποία πραγματοποιείται με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και πληροφοριών, σήμερα Δευτέρα 15 Οκτώβρη στις 18:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, Γρ. Νικολαΐδη 2, Αμύνταιο.

Ανοιχτή συγκέντρωση στη Φλώρινα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Σήμερα Δευτέρα στις 6:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ολοκληρώνει το νέο πακέτο ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου, με νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, που θα οδηγήσουν στην ακόμη μεγαλύτερη μείωση του λαϊκού οικογενειακού εισοδήματος,

Άλλη μια νίκη για την Θύελλα Φιλώτα

Η Θύελλα Φιλώτα αγωνίστηκε την Κυριακή με την ομάδα του Σκλήθρου χαρίζοντας στους φίλαθλους της ομάδας
αρκετά γκολ και ανεβαίνοντας με αυτήν την νίκη άλλο ένα σκαλί προς τον στόχο της ομάδας, την Α Εθνική.
Σκλήθρο-Θύελλα Φιλώτα: 0-5

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο σκάκι του Αριστοτέλη

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο σκάκι του Αριστοτέλη. Τα μαθήματα γίνονται:
για το τμήμα αρχαρίων κάθε Τετάρτη 06,00-07,00 μ.μ. και κάθε Σάββατο 05,00-06,00 μ.μ.,
για το τμήμα προχωρημένων κάθε Τετάρτη 07,00-08,30 μ.μ. και κάθε Παρασκευή 07,00-08,30 μ.μ.
Πληροφορίες και εγγραφές στον υπεύθυνο του τμήματος, Μίχτη Θεόδωρο 6983705930 και στην γραμματεία του συλλόγου 2385022754.

ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑ!

H γυναικεία ομάδα του Αμύντα αποκλείστηκε από την συνέχεια του κυπέλλου, καθώς δεν μπόρεσε να υπερκεράσει το εμπόδιο του Α.Ο.Α Καστοριάς, γνωρίζοντας  εκτός έδρας ήττα με σκορ 34-28....

Γνωρίζοντας το οικοσύστημα των Πρεσπών


Με τις καλύτερες εντυπώσεις και αποτελέσματα έκλεισε τις εργασίες του το τριήμερο σεμινάριο με θέμα: «Γνωρίζοντας το οικοσύστημα των Πρεσπών» που διοργάνωσε από τη Παρασκευή μέχρι

Με γκολ στο 79’ και 85’ ο Άγιος «λύγισε» την Καλλινίκη στο σημερινό ντέρμπι - Με «ξέσπασμα» στο τελευταίο 20λεπτο (είχε 3 δοκάρια) ο Απόλλωνας νίκησε στο χθεσινό ντέρμπι τον Μέγα – «Διαστημικός» Ηρακλής στην Αχλάδα (1-7)…


Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ 0-1
ΑΡΗΣ ΛΟΦΩΝ - ΜΕΛΙΤΕΑΣ ΜΕΛΙΤΗΣ 1-2

ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ - ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ 1-2

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012
ΔΙΚ. ΑΕΤΟΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΒΕΥΗΣ 2-0

Μετά από 15 χρόνια ο ΕΡΜΗΣ στην έδρα του!

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, μετά από 15 ολόκληρα χρόνια που ο ΕΡΜΗΣ Αμυνταίου δεν είχε γήπεδο…. αγωνίστηκε στην έδρα του!

Σάρωσε η Ακαδημία της Θύελλας Φιλώτα!!

Τα τμήματα της Ακαδημίας την Θύελλας Φιλώτα, το Σαββατοκύριακο στην κυριολεξία  σάρωσαν , φέρνοντας νικηφόρα αποτελέσματα και στα τέσσερα τμήματα της......

Από 1,35 - 1,40 από σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα η διάταξη για εξίσωση του φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του κίνησης, γεγονός που εκτοξεύει την τιμή του από 1,35 έως 1,40 ευρώ το λίτρο, δηλαδή περίπου 40% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι.

Μαύρες σημαίες στα καταστήματα για το πετρέλαιο

Μαύρες σημαίες κρέμασαν έξω από τα καταστήματα τους οι καταστηματάρχες της Φλώρινας θέλωντας έτσι να δηλώσουν την αντίθεση τους για την εξωμοίωση του πετρελαίου θέρμανσης με αυτού της κίνησης δείχνωντας παράλληλα με αυτό τον τρόπο ότι θα είναι και η θανατική τους

«Εκδήλωση υποδοχής φοιτητών του Πανεπιστημίου και του Τ.Ε.Ι. της Φλώρινας»




Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας
E-mail: oenef@yahoo.gr


                                                                                                           Φλώρινα, 15 Οκτωβρίου 2012

Πρόσκληση Συλλόγων, Σωματείων και Φορέων της Φλώρινας για συμμετοχή στην
 «Εκδήλωση υποδοχής φοιτητών του Πανεπιστημίου και του Τ.Ε.Ι. της Φλώρινας»

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (Ο.Ε.ΝΕ.Φ.) στο πλαίσιο των προσπαθειών για σύνδεση της τοπικής κοινωνίας με την πανεπιστημιακή κοινότητα και την ουσιαστική δραστηριοποίηση της

Φλώρινα: Βοσκόπουλος Γιάννης - Διώχνει τον «καρκίνο» από την ύδρευση -



Πενήντα χρόνια και πλέον οι κάτοικοι της κοινότητας Κάτω Καλλινίκης Φλώρινας προμηθεύονται και πίνουν νερό από αμιαντοσωλήνα!
Με τις γνωστές καρκινογόνες συνέπειες.

Γεννητούρια στο Κέντρο Αναπαραγωγής Ελληνικού Ποιμενικού στη Φλώρινα



Γεμάτο κουτάβια είναι εδώ και λίγο καιρό το Κέντρο Αναπαραγωγής και Εκπαίδευσης Ελληνικού Ποιμενικού του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στην Αγραπιδιά Φλώρινας!
Δύο γέννες μέσα στο καλοκαίρι μας έδωσαν 8 μικρούς πανέμορφους καθαρόαιμους ελληνικούς ποιμενικούς. 

Επισημάνσεις για το ντοκιμαντέρ "1912-2012 Δυτική Μακεδονία"

Παρακολούθησα στο WEST το επετειακό ντοκιμαντέρ «1912-2012 Δυτική Μακεδονία». Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι άξιες συγχαρητηρίων πάντα, γιατί αναδεικνύουν την τοπική ιστορία μας και την κάνουν κτήμα των νέων γενεών. Ειδικότερα θερμά συγχαρητήρια και στον τοπικό σταθμό για το ενδιαφέρον του για την τοπική ιστορία. Όμως παρατήρησα λίγα λανθασμένα σημεία στην αφήγηση των γεγονότων και θέλοντας, να συμβάλω τα επισημαίνω, για αποφυγή ιστορικών παρεξηγήσεων. Είδα λοιπόν, ότι πρώτα απ όλα η αναφορά στα γεγονότα του ατυχήματος της Ε μεραρχίας στο Αμύνταιο δεν ήταν σωστή.

Γιορτή Πίτας-Μελιού και Τοπικών Προϊόντων στο Λέχοβο


Το σχέδιο Αθηνά βάζει λουκέτο σε 100 ΑΕΙ - ΤΕΙ. Τα κριτήρια


Μπαράζ λουκέτων ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας σε Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα, στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά» για την αναμόρφωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η οριστική μορφή του σχεδίου αναμένεται να παρουσιαστεί τον προσεχή Δεκέμβριο. Η διαδικασία διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς έχει ανατεθεί στην Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) με επικεφαλής τον Ευάγγελο Κουφουδάκη.

Πώς θα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας

Χωρίς την ταλαιπωρία της προμήθειας του σήματος, αλλά μέσω του Διαδικτύου και τραπεζών, θα πληρώσουν φέτος τα τέλη κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Τα σχετικά ειδοποιητήρια θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά.

Με «ξέσπασμα» στο τελευταίο 20λεπτο (είχε 3 δοκάρια) ο Απόλλωνας νίκησε στο ντέρμπι τον Μέγα με 0-1 – Νίκες για ΠΑΣ και Μελιτέα με το ίδιο σκορ σε Αμμοχώρι και Λόφους αντίστοιχα…


Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ 0-1

ΑΡΗΣ ΛΟΦΩΝ - ΜΕΛΙΤΕΑΣ ΜΕΛΙΤΗΣ 1-2

ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ - ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ 1-2



Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 (16:00)

ΔΙΚ. ΑΕΤΟΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΒΕΥΗΣ

ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ - ΕΛΛΑΣ Α.ΚΑΛΛΙΝΙΚΗΣ

ΑΚΡΙΤΑΣ ΑΧΛΑΔΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ


Συντάκτης: Ηλίας Ιωαννίδης
florinasport.gr

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Π.Μ.Α.Σ. ΑΜΥΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος "ΑΜΥΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΑΣ" και το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Συλλόγου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον τόσο απρόσμενο χαμό του Δημητρίου Οικονομίδη, καλαθοσφαιριστή του ΑΜΥΝΤΑ ΣΚΟΠΙΑΣ, μέλους του τμήματος καλαθοσφαίρισης του συλλόγου.
Σύσσωμο το αθλητικό τμήμα του συλλόγου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς του και τους εύχεται καλό κουράγιο.

Ξεκινά προπονήσεις η Ακαδημία του Ερμή Αμυνταίου



Χτες Σάββατο 13 Οκτωβρίου,στο πνευματικό κέντρο Αμυνταίου ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Σ. ΑΜΥΝΤΑ




Το φωτογραφικό τμήμα του Ε.Σ. ΑΜΥΝΤΑ σε συνεργασία με την δημοτική κοινωφελή επιχείρηση δήμου Αμυνταίου Δ.Η.Κ.Ε.Α. παρουσιάζει την πρώτη ομαδική έκθεση των μελών του τμήματος με θέμα «Τοπιογραφία».

KAI ΤΩΡΑ ΤΕΛΙΚΟΣ...‏

Την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου της Δυτικής Μακεδονίας πανηγύρισαν οι παίκτες του Αμύντα Αμυνταίου, που επικράτησαν στο γήπεδο τους 27-23 του Α.Ο.Α Καστοριάς, ικανοποιώντας τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου.

Το τρένο ξανασφύριξε!!!

Αυτή την φορά η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής για τις πόλεις του Αμυνταίου και Φλώρινας είναι γεγονός!!
Μετά από είκοσι περίπου μήνες το τρένο ξεκίνησε κανονικά τα δρομολόγια Φλώρινας –Αμυνταίου-Θεσσαλονίκης, το πρώτο δρομολόγιο ξεκίνησε σήμερα το πρωί από Θεσσαλονίκη και θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν οι κάτοικοι στον σταθμό της Φλώρινας, αντίθετα στην πόλη του Αμυνταίου οι πολίτες  εμφανίστηκαν αδιάφοροι  παρά τις διαμαρτυρίες τους προς  τοπικούς φορείς ότι δεν ενδιαφέρονται για την επιστροφή του τρένου, οι  οποίοι τοπικοί φορείς ήταν παρόντες……
Ένας από τους πρώτους επιβάτες του τρένου ήταν και ο Αντιπρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Νικόλαος Αθανασόπουλος , καθώς επίσης και ο πρόεδρος των φίλων του Τρένου της Θεσσαλονίκης.

Καταγγελια-φιλαθλων ΑΡΗ ΛΟΦΩΝ

 Σημερα Σαββατο 13-10-2012 διεξαγη ποδοσφαιρικος αγωνας μεταξυ των ομαδων ΑΡΗ ΛΟΦΩΝ- ΜΕΛΙΤΕΑ ΜΕΛΙΤΗΣ.Ως ΦΙΛΑΘΛΟΙ καταγγελουμε την απρεπη συμπεριφορα (ασεμνες χειρονομιες) του εποπτη κ.Ψαλιδα προς παικτη του ΑΡΗ.η συμπεριφορα αυτη προσβαλει οχι μονο το αθλημα,τους ποδοσφαιριστες.... αλλα και τι φιλαθλο κοινο στο οποιο συμπεριλαμβανονται αντρες,γυναικες και κυριως ανηλικα παιδια!!!ζητουμε να τιμωρηθει παραδειγματικα απο τους αρμοδιους φορεις! ευχαριστουμε πολυ

«Έφυγε» ο πατέρας της καρδιοχειρουργικής στην Ελλάδα Παναγιώτης Σπύρου

Γεννημένος το 1936 στο χωριό Ανταρτικό της Φλώρινας

Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου. Σε ηλικία 76 ετών και μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ο Παναγιώτης Σπύρου, έσβησε στην ιδιωτική κλινική στην οποία νοσηλευόταν σε εγκεφαλική ανεπάρκεια.