Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο Ν ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ





ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ
531 00 ΦΛΩΡΙΝΑ

Τηλέφ.: 23850/28.860, Τηλεομοιότ.: 23850/28.863


Ἐν Φλωρίνῃ τῇ  19ῃ Ἰουλίου 2013
 

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο Ν

            Ἡ Ἱερά μας Μητρόπολη ἐπιθυμεῖ νὰ ἐκφράσει ὁλόθερμες εὐχαριστίες πρὸς τὸν Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο τῆς Ἱερᾶς Μεγίστης Μονῆς Βατοπαιδίου Ἁγίου Ὄρους, Ἀρχιμανδρίτη π. Ἐφραίμ, ὡς καὶ στὴν μοναστικὴ ἀδελφότητα γιὰ τὴν ἐκ νέου εὐγενικὴ καὶ φιλάνθρωπο ἐκ μέρους τους προσφορὰ ἑνὸς τόνου κοτόπουλων πρὸς τὴν Ἱερὰ Μητρόπολή μας, πρὸς κάλυψη πιεστικῶν ἀναγκῶν πολλῶν φτωχῶν συνανθρώπων μας.
            Πρωτοβουλίες καὶ προσφορὲς ὅπως αὐτὴ διατηροῦν πάντοτε ἄσβεστη τὴν κανδήλα τῆς Πίστης καὶ τῆς ἐλπίδος πρὸς τὸν Θεό, προσφέροντας ζωντανὸ καὶ ἀδιάψευστο παράδειγμα τῆς ἀληθινῆς κατὰ Χριστὸν ἀγάπης, ἰδίως στὶς παροῦσες πολὺ δύσκολες περιστάσεις γιὰ τὴν πολυβασανισμένη μας Πατρίδα.
            Εὺχόμεθα ὁ Παντοδύναμος Θεὸς νὰ χαρίζει πλούσια τὴν εὐλογία του στον ἅγιο Καθηγούμενο καὶ τὴν μοναστικὴ ἀδελφότητα τῆς Ἱερᾶς Μεγίστης Μονῆς Βατοπαιδίου καὶ νὰ εὐδοκήσει ὥστε τὸ παράδειγμά τους νὰ βρεῖ πολλοὺς μιμητάς, πρὸς δόξαν Θεοῦ καὶ ἐνίσχυσιν τοῦ ἀγωνιζομένου καὶ δοκιμαζομένου λαοῦ μας.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

ομιλία του Δημ. Γάκη στο Αντάμωμα των απανταχού Φλωρινιωτών



Η
κρίση σαν ευκαιρία για νέο ξεκίνημα.
Δημήτριος Μ. Γάκης
Ομιλία στα πλαίσια του Ανταμώματος των Απανταχού Φλωρινιωτών, ΦΣΦ ο Αριστοτέλης, Φλώρινα 16/7/2013
Αφιερώνεται στον Δάσκαλό μας Περικλή Οικονόμου που μας έμαθε να μελετούμε την Αρχαία Κληρονομιά μας για να διαβάζουμε το παρόν πίσω από την επιφάνεια και να χτίζουμε το Μέλλον.

Πολλά έχουν γραφεί για την οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια. Αναλύσεις επί αναλύσεων, ομιλίες επί ομιλιών, άρθρα επί άρθρων.

ΔΤ Τακτοποίηση ημετέρων ως συμβούλων σε Υπουργεία ως ανταπόδοση για τον χειρισμό δικτυακών τόπων συκοφάντησης και προπαγάνδας της κυβέρνησης




18 Ιουλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραχήλ Μακρή: Τακτοποίηση ημετέρων  ως συμβούλων σε Υπουργεία ως ανταπόδοση  για τον χειρισμό δικτυακών τόπων συκοφάντησης και προπαγάνδας της κυβέρνησης;

Την ώρα, που η συγκυβέρνηση οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, εκτελώντας διαταγές τοκογλύφων δανειστών και τραπεζιτών, φέρεται να βολεύει τα δικά της παιδιά.

Ραχήλ Μακρή: "Απίστευτο κυβερνητικό αλαλούμ, πλήρης ανοργανωσιά και απίστευτο μπάχαλο.."



                             

    18 Ιουλίου 2013               

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραχήλ Μακρή: “ Απίστευτο κυβερνητικό αλαλούμ, πλήρης ανοργανωσιά από μια κυβέρνηση που κατ’ εντολή τοκογλύφων  διαλύει την δημόσια διοίκηση και επιβάλλει πρόστιμα εκ. ευρώ στους Ελληνες πολίτες..”

Η Βουλευτής  Κοζάνης και Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ

Πώς να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα στο διαδίκτυο

Σάλο προκάλεσε πρόσφατα το σκάνδαλο PRISM για την παρακολούθηση πολιτών μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένων ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Γνωστά φυτά με θεραπευτικές ιδιότητες

13
Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες είδη φυτών στον κόσμο, άλλα είναι βρώσιμα, κάποια έχουν ιδιαίτερη εμφάνιση και μυρίζουν ωραία, ενώ ορισμένα έχουν εκπληκτικές χρήσεις πέρα από αυτές που θα περίμενε κανείς.
1. Κανέλα
Η κανέλα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο μαγείρεμα, προσφέροντας άρωμα και νοστιμιά. Ωστόσο έχει αποδειχθεί χρήσιμη στην αντιμετώπιση προβλημάτων στο κυκλοφορικό σύστημα, έχει υψηλή

Νομιμοποίηση αυθαιρέτων από 60 έως 102 δόσεις

Από το υπουργείο υποστηρίζουν πως τα 8,5 χρόνια διάρκειας που δίδονται στους πολίτες είναι κάτι παραπάνω από ελκυστικά ώστε όλοι οι κάτοχοι αυθαιρέτων να σπεύσουν να κλείσουν την εκκρεμότητα και το κράτος να γεμίσει τα ταμεία του.
 
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο -Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες
 
Από 60 και ως 102 δόσεις, και με δόση από 50 έως και 300 ευρώ το υπουργείο καλεί όσους έχουν στην κατοχή τους αυθαίρετο να το νομιμοποιήσουν.
 

2Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΦΙΛΩΝ  ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ
ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

11:00 π.μ
Συγκέντρωση των μελών του Συλλόγου μας για την υποδοχή των συλλόγων ελεύθερης Ιππασίας απ’ολη την Ελλάδα
Τακτοποίηση των αλόγων στον φυλασσόμενο χώρο του Πρώην Ζωολογικού κήπου της Πόλης μας

11:30 π.μ.

«Παρχάρια 2013» στο Αμμοχώρι

Διακοπή ηλεκτροδότησης αύριο Παρασκευή στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες


Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, στις 19.07.2013,ημέρα Παρασκευή και για το διάστημα από 08:00 έως 11:00 θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες:

Τριποτάμου
Παπαγιάννη
Ιτέας
Μαρίνας
Μεσοχωρίου
Μεσοκάμπου

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία ν. Φλώρινας Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση»

«Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση  δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.»

       Με την παρούσα δημοσίευση σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα  που θα υλοποιηθεί κατά την διάρκεια της φιλοξενίας των νέων  του σωματείου η ΑΓΑΠΗ Φίλοι Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες  Κύπρου  από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ν. Φλώρινας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού (συγχρηματοδοτούμενου) προγράμματος "Νέα Γενιά σε Δράση" -Ανταλλαγές Νέων, του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ
 Με την παρούσα ενημερώνουμε όλους τους φορολογούμενους ότι οι Λογιστές - Φοροτεχνικοί δεν στέλνουν  δηλώσεις στο TAXISnet από τις 16/7 μέχρι και την άλλη Δευτέρα 22/7/13

Οι λόγοι είναι οι εξής:


1.- ενώ έχει ψηφισθεί και ισχύει νόμος για 5μηνη προθεσμία (1/2-30/6) υποβολής των φορολογικών δηλώσεων το Υπουργείο
αυθαίρετα και καταστρατηγώντας τον ΙΣΧΥΟΝΤΑ νόμο όρισε σαν περίοδο υποβολής των δηλώσεων το διάστημα 1/7-30/8

Ομιλία Προέδρου Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας στο Συνέδριο των Απανταχού Φλωρινιωτών - Ιούλιος 2013



1.jpg

Ως Φλωρινιώτης-  και εκπροσωπώντας τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την πρόσκληση που μας απευθύνατε.

Είναι πολύ σημαντικό να ακούγεται και να συμμετέχει σε έναν δημόσιο ανοικτό και εποικοδομητικό διάλογο η φωνή των νέων των ανθρώπων .

Η Τάνια Τσουτσουλάκη το νέο απόκτημα του "Αμύντα"

Μετά την Κατερίνα Βαφειάδου, ο Αμύντας Αμυνταίου προχώρησε στη δεύτερη μεταγραφική του προσθήκη, αποκτώντας για 1χρόνο, την 28χρονη υψηλόσωμη πίβοτ του Φιλώτα Φλώρινας, Τάνια Τσουτσουλάκη.

Πανηγύρι στη Σκοπιά

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Μ.Α. Συλλόγου, Αμύντας Σκοπιάς Φλώρινας, σας προσκαλεί στο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία, σήμερα 19/7/2013 και ώρα 8.00μ.μ. που θα πραγματοποιηθεί στο άλσος του χωριού. 
Θα παρουσιάσουν χορούς ο "Αμύντας Σκοπιάς" και για πρώτη φορά ο πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπλατάνου "Μέγας Αλέξανδρος" και ο Π. Σ. Νεοχωρακίου.
Η τοποθεσία, τα πολύ κρύα ποτά, τα οικονομικά και πεντανόστιμα ψητά, η παραδοσιακή μουσική
με την "Τοπική Μελωδία" και η κουλτούρα της Σκοπιάς να οργανώνει ξεχωριστά πανηγύρια, είναι εγγύηση για μια μοναδική βραδιά.
Όποιος θέλει να περάσει καλά.
Ραντεβού έχει στου Προφήτη Ηλία στη Σκοπιά.

Την Δευτέρα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Μακεδονίας



Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουλίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων  του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), με θέματα:

Καθημερινό φαινόμενο τείνει να γίνει η κλοπή μετάλλων



Χθες (16-07-2013) το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, συνέλαβαν στην Πτολεμαΐδα δύο ημεδαπούς, 45 και 47 χρονών για κλοπή.

H BIOHELLENIKA A.E. ζητά συνεργάτη



H BIOHELLENIKA A.E. ζητά να προσλάβει:

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ
με έδρα τη Θεσσαλονίκη
Απαραίτητα προσόντα υποψηφίων:
1. Εμπειρία σε πωλήσεις στον ιατρικό χώρο
2. Δυναμισμό και προσήλωση στον στόχο

Αναβάλλεται η μουσική εκδήλωση του ΕΜΑΣ Θύελλα Φιλώτα



Ο ΕΜΑΣ Θύελλα Φιλώτα ανακοινώνει ότι αναβάλει την προγραμματισμένη μουσική εκδήλωση του
Συλλόγου που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 23/7/2013 σε ένδειξη συμπαράσταση για την πρόσφατη απώλεια συμπολίτισσας μας.

Διακοπή νερού σήμερα στο Αμύνταιο



Διακοπή νερού σήμερα  στο Αμύνταιο από τις 9:00 το πρωί μέχρι και τις
11:00 λόγο καθαρισμού των δεξαμενών της Δ.Ε.Υ.Α.Α.

Καρχαρίες στην Φλώρινα



Οι προβλέψεις του Σωματείου με σχετική αποστολή στις 31/8/2010 δυστυχώς επαληθεύτηκαν . Τα επί χρόνια λιμνάζοντα νερά στην περιοχή μας αναδεύτηκαν και η δυσοσμία πλέον είναι διάχυτη. Δυστυχώς στα νερά αυτά κρύβονταν καρχαρίες των οποίων τα πτερύγια είναι πλέον εμφανή.Πάγια θέση μας ήταν και είναι η αξιοποίηση των λιγνιτικών κοιτασμάτων της Φλώρινας. Πιστεύουμε ότι η ΔΕΗ, παρά τις αρνητικές συγκυρίες της εποχής θα πρέπει να είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας , μπροστάρης στην ενεργειακή ανάπτυξη του τόπου μας, της Φλώρινας.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Παντελεήμονα


Ευχαριστήριο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας



Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 4ο Συνέδριο Απανταχού Φλωρινιωτών που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα το τριήμερο 15-17 Ιουλίου 2013, από την
Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και το Συμβούλιο Απανταχού Φλωρινιωτών.

Ευχαριστήριο του ΦΣΦΑ για τη διοργάνωση Πρωταθλήματος Αθλητριών Beach Volley Juniors Regional

Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ευχαριστεί και συγχαίρει τις αθλήτριες και όλους τους συντελεστές της άρτιας οργάνωσης του Πρωταθλήματος Beach Volley Regional για τις κατηγορίες Κ19 (αθλήτριες γεννημένες μετά την 01/01/1995) και Κ16 (αθλήτριες γεννημένες μετά την 01/01/1998), που διεξήχθη στην πόλη της Φλώρινας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου 2013.
Συγκεκριμένα ευχαριστούμε:

Ο Μ. Παπαδημητρίου το νέο απόκτημα του Αριστοτέλη

 

Έναν ακόμα παίχτη απέκτησε η ομάδα μπάσκετ του Αριστοτέλη, στην προσπάθεια που κάνει για ενίσχυση του ρόστερ ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.
Πρόκειται για τον Εμμανουήλ Παπαδημητρίου, έναν παίχτη με μεγάλη εμπειρία, που αγωνίζεται στις θέσεις 2-3.
Γεννημένος το 1980, με ύψος 1,92, προσδίδει ποιότητα και βάθος στην περιφέρεια της κάθε ομάδας που αγωνίζεται.
Αγωνίστηκε στις παρακάτω ομάδες:
1) «ΑΜΙΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ» (Γ’ Εθνική, από όπου και ξεκίνησε),
2) «ΑΙΓΑΛΕΩ» (για 8 χρόνια, από την Γ’ Εθνική έως την άνοδό του στην Α1),
3) «ΔΑΦΝΗ» (Α2 κατηγορία),
4) «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» (Γ’ Εθνική),
5) «ΛΙΒΑΔΕΙΑ» (Γ’ Εθνική),
6) «ΕΡΓΟΤΕΛΗ» (Γ’ Εθνική),
7) «ΕΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥ» (Γ’ Εθνική, συμβάλλοντας στην άνοδό της στη Β’ Εθνική),
8) «ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ».

Αγροτοδασική πυρκαγιά στο Ξινό Νερό



Υπό πλήρη κατάσβεση τέθηκε σήμερα στις 10:20 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 08:20 της ιδίας ημέρας, σε χορτολιβαδική έκταση, στην Τ.Κ. Ξινού Νερού, του δήμου Αμυνταίου.
Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα οι πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής αποτελούμενες από 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα ενώ στην κατάσβεση συνέδραμε και υδροφόρο όχημα του Δήμου.
Για το ανωτέρω περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Πτολεμαΐδας

Δεν ψήφισε η αντιπολίτευση για τις τηλεθερμάνσεις στα χωριά



Στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε η πρόταση του Δημάρχου για εκπόνηση μελετών για τα έργα τηλεθέρμανσης με βιομάζα σε όλα τα χωριά του Δήμου Αμυνταίου.....

Εγκληματική αδιαφορία για την ελληνική φύση

Στην τύχη της έχει αφεθεί η ελληνική φύση από την Πολιτεία, την ίδια στιγμή που μία σειρά από νομοσχέδια και πρωτοβουλίες υποβαθμίζουν το περιβάλλον της χώρας μας. Η εγκληματική αυτή αδιαφορία οδηγεί σε υποβάθμιση μερικές από τις πλέον πολύτιμες περιοχές και απειλεί μοναδικά είδη.

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας για τις απολύσεις υπαλλήλων

 
Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας σχετικά με την κατάργηση των θέσεων των Δημοτικών Αστυνομικών και

Κατάσχεση δενδρυλλίων κάνναβης στο Φλάμπουρο

 
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας κατέσχεσαν σήμερα (18-07-2013) το πρωί, σαράντα ένα (41) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία είχαν εντοπίσει τις προηγούμενες ημέρες φυτεμένα σε δύσβατη ορεινή περιοχή, στο Φλάμπουρο Φλώρινας και είχαν ύψος από δεκαπέντε εκατοστά έως ένα μέτρο.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας.