Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Δεν έπεισαν για τις προθέσεις τους Ο ΓΙΟΑΧΙΜ ΦΟΥΧΤΕΛ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Μεγάλη αντιπροσωπεία Γερμανών αξιωματούχων και επιχειρηματιών, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εργασίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Γιόαχιμ Φούχτελ, επισκέφθηκε το Δήμο Αμυνταίου. Η επίσκεψη της πολυμελούς αντιπροσωπείας έγινε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη Γερμανία και τις Βρυξέλες,
όπου συζήτησε με τον κ. Φούχτελ και άλλους Γερμανούς αξιωματούχους τη δυνατότητα συνεργασιών με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής του Δήμου Αμυνταίου με κύριο στόχο την εξαγωγή των προϊόντων μας στη γερμανική αγορά.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης της γερμανικής αντιπροσωπείας ήταν το εργοστάσιο εμφιάλωσης του Ξινού Νερού, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για εξαγωγές του φυσικού μεταλλικού νερού «Ξινό Νερό» στη Γερμανία. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας, ήδη έχει βρεθεί ενδιαφερόμενη εταιρία που πραγματοποιεί εμπορία διαφόρων ποτών και επιθυμεί να αντιπροσωπεύσει ένα ποιοτικό μεταλλικό νερό στην γερμανική αγορά. Θα γίνει προσπάθεια για συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρία και στο πλαίσιο της αμοιβαίας ωφέλειας θα επιδιωχθεί η πραγματοποίηση εξαγωγών του φυσικού μεταλλικού νερού του Ξινού Νερού.
Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του κλιμακίου των Γερμανών επιχειρηματιών και αξιωματούχων ήταν το οινοποιείο της ΕΑΣ Αμυνταίου, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους παραγωγής και δοκίμασαν τα ξακουστά κρασιά και ειδικότερα τον αφρώδη οίνο της ΕΑΣ Αμυνταίου. Είναι γνωστό ότι η Γερμανία είναι ο πιο δημοφιλής εξαγωγικός προορισμός των Ελληνικών κρασιών και μέσα από συγκεκριμένες συνεργασίες μπορεί το οινοποιείο της ΕΑΣ Αμυνταίου και τα υπόλοιπα οινοποιεία της περιοχής να εξάγουν τα προϊόντα τους ή να εντείνουν αυτή τη δραστηριότητα όσα οινοποιεία πραγματοποιούν ήδη εξαγωγές. Επίσης, επισημάνθηκε ότι τα οινοποιεία της περιοχής Αμυνταίου μπορούν να ανταλλάξουν τεχνογνωσία με τα οινοποιεία της περιοχής του Δήμου Τσάετς για θέματα εναλλακτικού τουρισμού, καθώς και στις δύο περιοχές τα οινοποιεία είναι επισκέψιμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αμυνταίου προτίθεται να αδελφοποιηθεί με τον Δήμο Τσάετς της Γερμανίας, με τον οποίο διαθέτει κοινά γνωρίσματα όπως τα οινοποιεία, αλλά και την ύπαρξη ορυχείων λιγνίτη ανοιχτού τύπου. Βεβαίως, στα ενεργά ορυχεία του Τσάετς πληρούνται όλες οι προδιαγραφές για τα αιωρούμενα σωματίδια και την περιβαλλοντική προστασία, ενώ τα ανενεργά είναι πλήρως αποκατεστημένα  και υλοποιούνται σ’ αυτά σημαντικές δράσεις εναλλακτικού τουρισμού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Αμυνταίου που επισκέφθηκε την περιοχή του Τσάετς «Τα ορυχεία της Γερμανίας είναι ο παράδεισος και τα δικά μας η κόλαση. Πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις και να βελτιώσουμε την κατάσταση. Η Πολιτεία και η ΔΕΗ δεν μπορούν να κωφεύουν άλλο στις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας και πρέπει να αναλάβουν άμεση δράση για τη βελτίωση της κατάστασης στα ορυχεία λιγνίτη και την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας τους». Ο χώρος της παραγωγής ενέργειας είναι ένας τομέας στον οποίο οι Γερμανοί έχουν μεγάλη τεχνογνωσία και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μεταφερθεί η συγκεκριμένη τεχνογνωσία στην προσπάθεια της περιοχής να επιβληθούν κανόνες λειτουργίας και περιβαλλοντικής προστασίας στα ορυχεία και τα εργοστάσια.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τους Γερμανούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμυνταίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Γιώσκος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου κ. Βασίλης Μπούτσης και εκπρόσωποι των παραγωγών του πρωτογενή τομέα. Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των παραγωγών του πρωτογενή τομέα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τους τομείς ενασχόλησής τους και τα παραγόμενα προϊόντα της περιοχής, για πολλά από τα οποία οι Γερμανοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για απορρόφηση τους στη γερμανική αγορά. Από όλους τους εκπροσώπους των αγροτικών προϊόντων τονίστηκε η ποιότητα των προϊόντων της περιοχής, χάρη στο μικροκλίμα, τη μορφολογία του εδάφους αλλά και τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας.
Η συζήτηση για τις δυνατότητες προώθησης των τοπικών προϊόντων της περιοχής του Δήμου Αμυνταίου στη γερμανική αγορά συνεχίστηκε στο γεύμα που παρέθεσε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης στους Γερμανούς φιλοξενούμενους και στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της περιοχής του Δήμου Αμυνταίου.
ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΑΝ
Δυστυχώς για άλλη μια φορά η εντύπωση που έμεινε στους πολίτες είναι ότι από τον Δήμαρχο Αμυνταίου έγινε μία φιέστα για εντυπωσιασμό. Μια μορφή εκδρομής που μέσα σ’ αυτήν  ο κ. Φούχτελ με την πολυμελή συνοδεία του- περίπου 30 τον αριθμό- περιέρχονται την Ελλάδα ως πολυμελής θίασος και εξετάζουν που και πως μπορεί η Γερμανία να αρπάξει φιλέτα και να επενδύσει όπου βρει φτηνά και αποδοτικά. Άλλωστε είναι γνωστό το ενδιαφέρον τόσο του γερμανικού προξενείου της Θεσ/νίκης όσο και του ίδιου του κ. Φούχτελ, δηλαδή του Γερμανικού κεφαλαίου, για τη Δυτική Μακεδονία. Μόλις πριν ένα χρόνο ο κ. Φούχτελ συμμετείχε στο συνέδριο για τη μεταλιγνιτική περίοδο που έγινε στην Πτολαιμαϊδα.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου δεν έπεισε για τις γερμανικές προθέσεις,  γιατί σε ερώτηση μας  ποια είναι τα πεδία συνεργασίας τα οποία συζήτησε με τον κ. Φούχτελ, όπως μας δήλωσε ο Υφυπουργός Εργασίας της κ. Μέρκελ, και μας απάντησε «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Μας είπε ότι ο κ. Φούχτελ ενδιαφέρεται να βγει η χώρα μας από την κρίση και γι’ αυτό προτείνει και θέλει νέες και νέοι επιστήμονες από την περιοχή και τη χώρα μας να πάνε στη Γερμανία να εκπαιδευτούν. Κι αυτό επεσήμανε ότι θα είναι προς όφελος του Δήμου Αμυνταίου και της περιοχής μας. Θιασώτης μεταναστευτικού ρεύματος προς τη Γερμανία ο κ. Δήμαρχος. Ούτε Γερμανός Δήμαρχος νάτανε.
Κι αν όπως ισχυρίστηκαν στις δηλώσεις τους ο κ. Ιωσηφίδης και ο κ. Φούχτελ ο στόχος τους είναι «να μας μεταφέρουν επιτυχημένες πρακτικές τεχνογνωσίας σε όλα τα επίπεδα», τι χρειάζονταν η τριακονταμελής αντιπροσωπεία ως περιοδεύων θίασος χθες στο Αμύνταιο και σήμερα στην Κοζάνη; Θα μπορούσε να υλοποιηθεί η πρόταση αυτή και μέσα από αλληλογραφία, μιας και η ΕΕ διαθέτει ανάλογα κονδύλια για την εκπαίδευση των νέων.
Αλήθεια, ύστερα από τις αλλεπάλληλες  επισκέψεις του γερμανού προξένου αλλά και του κ. Φούχτελ στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, ποιος μπορεί να πιστέψει τον κ. Δήμαρχο ότι μοναδικός σκοπός των γερμανών είναι η εκπαίδευση σε αποτελεσματικές πρακτικές;
Ρωτήσαμε τον κ. Ιωσηφίδη συγκεκριμένα αν στο ενδιαφέρον των γερμανών είναι η ενέργεια και οι μονάδες της ΔΕΗ. Και μας απάντησε ορθά κοφτά, ως άλλος Πέτρος, ότι τους Γερμανούς δεν τους ενδιαφέρει η ενέργεια. «Είναι, είπε, μύθος ότι οι Γερμανοί θέλουν να αγοράσουν ενέργεια».
Ο καιρός θα δείξει τελικά αν οι φόβοι μας για τις προθέσεις του κ. Φούχτελ θα επαληθευτούν με γεγονότα.
Όσο για τα παραγόμενα αγροτικά προϊόντα μας, εκτιμώ ότι οι επαφές της γερμανικής αντιπροσωπείας με την τοπική επιχειρηματική κοινότητα και τους φορείς της όπως το Επιμελητήριο, ήταν από πολύ χαλαρή έως ανύπαρκτη. Γι’ αυτό και δεν μπορούμε να μιλάμε για εμπορικές πράξεις αλλά μόνο για ψήγματα προθέσεων συνεργασίας.
Εδώ πρέπει να τονίσω αυτό που είπε ο κ. Φούχτελ, ότι θα προσπαθήσει μέσα από τη συμμετοχή επιχειρηματιών της περιοχής μας σε τοπικές εκθέσεις του Δήμου Τσάετς, με τον οποίον θα αδελφοποιηθεί ο Δήμος Αμυνταίου, να προωθηθούν στις γερμανικές αγορές. Ο δρόμος δηλαδή είναι θολός και μακρύς.
Αξίζει να επισημάνουμε και την διακριτική παρουσία της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμυνταίου η οποία μέσα από την διακριτική σιωπή της έδειξε την αντίθεση της για την οργάνωση, το πρόγραμμα αλλά και την επίσκεψη του κ. Φούχτελ στο Αμύνταιο.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΜΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ, Δήμαρχος Αμυνταίου
Η σημερινή παρουσία του κ. Φούχτελ στην πόλη μας καταμαρτυρεί ότι είναι συνεπής με την υπόσχεση του. Ανταποκρίθηκε άμεσα αλλά αυτό που με εντυπωσίασε πραγματικά ήταν μία από τις μεγαλύτερες που ήρθαν στη χώρα μας και πιστεύω ότι θα υπάρξει και αποτέλεσμα στο πρακτικό μέρος.
Η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί προκειμένου να πετύχουμε να εξάγουμε προϊόντα, τα οποία είναι ποιοτικά πολύ καλά λόγω του μικροκλίματος. Κι αυτό θα είναι το όφελος για τον Δήμο μας και τους συνδημότες μας.
ΕΡΩΤΗΣΗ: κ. δήμαρχε ακούσαμε τον κ. Φούχτελ να λέει ότι συζητήσατε τα πεδία στα οποία μπορείτε να συνεργαστείτε. Ποια είναι αυτά που τους ενδιαφέρουν για την περιοχή μας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο κ. Φούχτελ ως υφυπουργός εργασίας έχει πολλές ιδέες για την Ελλάδα σε επίπεδο εκπαίδευσης. Υπάρχει ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα  σύμφωνα με το οποίο μπορεί η Γερμανία με ευρωπαϊκά χρήματα να εκπαιδεύσει νέους επιστήμονες στη Γερμανία.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Και να μείνουν εκεί;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό είναι θέμα αποφάσεων των ανθρώπων που θα πάρουν την τεχνογνωσία. Εξάλλου το όφελος που επιζητούμε εμείς από τους φίλους Γερμανούς σε επίπεδο βοήθειας δεν είναι ελεημοσύνη, είναι να μας μεταφέρουν επιτυχημένες πρακτικές τεχνογνωσίας σε όλα τα επίπεδα. Ιδιαίτερα στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου πραγματικά αρχίζει να φαίνεται το αποτέλεσμα αλλά και σε άλλα επίπεδα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τους γερμανούς επιχειρηματίες τους ενδιαφέρει μόνο να εκπαιδεύσουν τους νέους μας ή ενδιαφέρονται και για τα προϊόντα που παράγουμε, για τις μονάδες που υπάρχουν, για την ενέργεια;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τους Γερμανούς τους ενδιαφέρει  κατ αρχήν μια ειλικρινής συνεργασία, κι όπως είπε κι ο Υφυπουργός να βοηθήσουν τη χώρα μας να βγει από την κρίση. Αυτό είναι μια πραγματικότητα.
Είναι μύθος ότι οι Γερμανοί θέλουν να αγοράσουν ενέργεια. Θα σας πω ένα χαρακτηριστικό για να δείτε πως λειτουργούν οι Γερμανοί. Οι μεγαλύτερες εταιρίες ενέργεια στη Γερμανία δεν είναι Γερμανικές.
Άρα δεν ανταποκρίνεται στην  πραγματικότητα ότι οι Γερμανοί έρχονται να πάρουν την ενέργεια. Δεν έχουν ανάγκη από ενέργεια. Το είδαμε, μου το δηλώσανε και άρα δεν έχουμε λόγους να μην το πιστεύουμε. Αυτό που είδα και επιβεβαιώνεται με την παρουσία εδώ του υφυπουργού είναι ότι θέλουν να μας βοηθήσουν με επιτυχημένες πρακτικές. Είπα και στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το επίπεδο  ορυχείων το δικό μας είναι η κόλαση και του Τσάετς της Γερμανίας ο παράδεισος.
ΦΟΥΧΤΕΛ: Υφυπουργός Εργασίας Γερμανίας
Ο κ. Δήμαρχος και στην επίσκεψη του στο Βερολίνο είχε μιλήσει πάρα πολύ για την περιοχή και τον Δήμο του κι έτσι θέλαμε να του ανταποδώσουμε την επίσκεψη και να δούμε από κοντά πως είναι η κατάσταση. Χάρηκα που είδα ότι υπάρχουν εγκαταστάσεις και πάρα πολλοί άνθρωποι εργατικοί, που παίρνουν πρωτοβουλίες προσπαθώντας να ανακάμψουν την οικονομική κρίση. Μέσα σ’ αυτό το πνεύμα προσπαθούμε κι εμείς να βοηθήσουμε μέσα σε ένα πλαίσιο τεχνογνωσίας εμπειριών και μετάδοσης βέλτιστων πρακτικών.
Αφορμή βέβαια δόθηκε από τον σημαντικό τομέα της ενέργειας και της εξόρυξης του λιγνίτη που υπάρχει εδώ στην περιοχή, κι αυτό στάθηκε ως αφορμή για την αδελφοποίηση που πρόκειται να γίνει του δήμου Αμυνταίου με τον δήμο Τσάετς της Γερμανίας και θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρξει ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας. Θεωρώ ότι η ελληνική πλευρά έχει να προσφέρει με εποικοδομητικές προτάσεις, έχει συλλέξει εμπειρίες που θα μπορούν να συμβάλλουν  σε μια διεύρυνση της συνεργασίας. Θα μπορέσει να υπάρξει και μια συνεργασία στο μεταλλικό νερό, το Ξ. νερό και θα μπορέσουν να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα σε τοπικές εκθέσεις στην αδελφοποιημένη περιοχή και να προωθηθούν στη συνέχεια στις Γερμανικές αγορές.
Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να προωθήσουμε όλη την παραγωγή ροδακίνων της Βεγόρας στην περιοχή του Τσάετς.
Όσον αφορά την επαγγελματική κατάρτιση των νέων, πρωτίστως μιλήσαμε με τον ΟΑΕΔ, μιλήσαμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις υφισταμένες σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, να τις εμπλουτίσουμε και να τις επεκτείνουμε βάσει του μοντέλου ανάπτυξης της Γερμανίας ώστε να υπάρχει η προοπτική οι νέοι στην Ελλάδα να εκπαιδευτούν σε δεξιότητες που είναι συνδεδεμένες με τις απαιτήσεις της αγοράς εν όψει της υψηλής ανεργίας των νέων να τους προσφέρουμε την εναλλακτική πρόταση να εκπαιδευτούν στη Γερμανία, για να έχουν μία προοπτική. Γιατί  για να έχουν μία επαγγελματική κατάρτιση σίγουρα δίνει κάποια προσόντα για να είναι κάποιος ανταγωνιστικός στην αγορά και είναι καλύτερα από το να μην κάνει κανείς καμιά προσπάθεια.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δύο χρόνια εφαρμογής σκληρής λιτότητας στην Ελλάδα και με 1,5 εκατομμύριο και πάνω ανέργους εξακολουθεί ο κ. Φούχτελ να πιστεύει ότι 3.000 εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα κάνουν τη δουλειά που μπορούν να κάνουν 1.000 Γερμανοί;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΟΑΧΙΜ ΦΟΥΧΤΕΛ: Έτσι όπως θέσατε το ερώτημα εξ αρχής δεν έχω κάνει τη δήλωση. Υπήρξε μια συνειδητή παρεξήγηση. Μάλλον κάποιοι θέλανε να παραποιήσουν τη δήλωση μου. Εγώ δεν ήθελα να εκφράσω ή να πάρω θέση όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, την εργατικότητα που έχουν οι Έλληνες εργαζόμενοι. ήθελα να εστιάσω την προσοχή ότι υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο είναι πάρα πολύ περίπλοκο και για να μπορέσει να διεκπεραιωθεί χρειάζεται ένας πολύ μεγάλος όγκος εργαζομένων . Ήθελα να τονίσω ότι για να υπάρξει πιο μεγάλη αποτελεσματικότητα όλου του δημόσιου μηχανισμού, ιδιαίτερα της τοπικής αυτοδιοίκησης κάτι που θα συμβάλει και στην προώθηση της ελεύθερης οικονομίας, όπως βέβαια προσπαθήσαμε κι εμείς στη δημόσια διοίκηση να διευκολύνουμε την ελεύθερη οικονομία, θα πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις όλου του μηχανισμού της δημόσιας διοίκησης να γίνει καλύτερη.

Κατάρτιση με επιχορήγηση ανέργων στον παραγωγικό τομέα Β’ της οικονομίας με υποχρεωτική απασχόληση

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ανακοίνωσε (28-5-2013) τους πίνακες των εν δυνάμει ωφελουμένων να συμμετέχουν στη δράση voucher στον παραγωγικό τομέα Β’ της οικονομίας, που συγχρηματοδοτείται μέσω του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 20007-2013» με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι πίνακες των εν

Σεμινάριο συμπλήρωσης μηχανογραφικού

Ο Σύλλογος Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας προσκαλεί μαθητές και γονείς στο σεμινάριο που διοργανώνει με θέμα τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 11 το πρωί στο πολιτιστικό κέντρο Φλώρινας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας για την απώλεια του Δημήτρη Σικαβίτσα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας συνήλθε εκτάκτως σήμερα, 31-5-2013, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του τ. Δικηγόρου και μέλους του Συλλόγου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γ. ΣΙΚΑΒΙΤΣΑ και αποφάσισε ομόφωνα:
1.Να εκφρασθούν τα θερμά συλλυπητήρια του Σώματος στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Να παραστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο στη νεκρώσιμη ακολουθία.
3. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.
4. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Π. Στεφανίδης
Ο Γεν. Γραμματέας
Αλέξανδρος Ν. Σιάμκουρης

Φεύγει από τη Φλώρινα η 9η Ταξιαρχία με απόφαση του ΚΥΣΕΑ

Ο Σ.Ε.Α.Ν. Φλωρίνης θεωρεί υποχρέωσή του να ενημερώσει την τοπική κοινωνία της Φλώρινας ότι στη συνεδρίαση της Πέμπτης 30 Μαΐου 2013, εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Φλώρινας στον Αετό και στο Φιλώτα


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ανάλυσης – συζήτησης των θέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κοινωνία και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επαφή μαζί της, κλιμάκιο μελών της Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Φλώρινας μαζί με το

Εθελοντική αιμοδοσία στο Αμύνταιο



Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2013 από 9:00 π.μ. έως 1:30 μ.μ θα παρευρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου Συνεργείο Αιμοληψίας του Κρατικού Νοσοκομείου Φλωρίνης για όσους επιθυμούν να δώσουν αίμα.

Εξεταστικά Κέντρα Γραπτώς Εξεταζόμενων Υποψηφίων στα Ειδικά Μαθήματα



Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανακοινώθηκαν τα Εξεταστικά Κέντρα των Ειδικών Μαθημάτων των γραπτώς εξεταζόμενων υποψηφίων για εισαγωγή στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014. Συγκεκριμένα όσοι κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας θα εξεταστούν ως ακολούθως :

Η 4η αγωνιστική του 1ου Τουρνουά Mini Handball 2013 του ΦΙΛΩΤΑ ΜΠΣ στην Λεβαία

Η 4η αγωνιστική του 1ου Τουρνουά Mini Handball 2013 του ΦΙΛΩΤΑ ΜΠΣ στην Λεβαία



Η 4η αγωνιστική του 1ου Τουρνουά Mini Handball 2013 του ΦΙΛΩΤΑ ΜΠΣ στην Λεβαία θα διεξαχθεί στο γήπεδο 5X5 Λεβαίας, το Σάββατο 1/6/2013 από 08.30π.μ. έως 13.00μ.μ.

Ακολουθεί το Πλήρες πρόγραμμα:

1η ετήσια εκλογολοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, μέλη του Σωματείου
             Σας καλούμε την προσεχή Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας στην 1η ετήσια εκλογολοαπολογιστική μας συνέλευση, στην οποία θα συζητηθούν:

Εκλογές για την ανάδειξη πρόεδρου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας



Ο εκλογικός κατάλογος για την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη πρόεδρου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας στις 18 Ιουνίου 2013:

Σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης για το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»



Σύμφωνα με προχθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (http://www.mindev.gov.gr/?p=11012) το Υπουργείο προχωρά σε μεταφορά πόρων ύψους 74,6 εκατ. € που απαιτούνται, προκειμένου να καλυφθεί η

Ο Γιόαχιμ Φούχτελ επικεφαλής κλιμακίου Γερμανών αξιωματούχων και επιχειρηματιών στο Αμύνταιο



Μεγάλη αντιπροσωπεία Γερμανών αξιωματούχων και επιχειρηματιών, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εργασίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Γιόαχιμ Φούχτελ, επισκέφθηκε το Δήμο Αμυνταίου.

19η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
ΚΑΛΕΙ
Σε συνεδρίαση την Τρίτη  4/6/2013 και ώρα 10:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα:

1.     Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης

Σχετικά με την 9η Ταξιαρχία Πεζικού Φλώρινας



Την Τρίτη 28 Μαΐου, συνεδρίασε η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με θέμα την ενημέρωση των βουλευτών - μελών της Επιτροπής από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας,

Με εκπροσώπους αγροτικών παραγωγών συναντήθηκαν ο κ.Φούχτελ και οι Γερμανοί Επιχειρηματίες



Στα πλαίσια της επίσκεψης της Γερμανικής αντιπροσωπείας στον Δήμο Αμυνταίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους αγροτικών προϊόντων για μια πρώτη γνωριμία  που έχει σαν στόχο την μελλοντική εξαγωγή των αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας στις μεγάλες αγορές οπωροκηπευτικών της Γερμανίας.

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΑΒΓΑ ΜΑΤΑΙΑ» ΣΤΗ ΜΕΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



Το 1ο Εργαστήριο Ζωγραφικής του ΤΕΕΤ σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Μελίτης διοργανώνει σειρά ομαδικών εκθέσεων όπου οι
φοιτητές/τριες παρουσιάζουν το έργο τους ενεργοποιώντας στην περιοχή της Μελίτης αλλά και ευρύτερα ένα σημαντικό πολιτιστικό πόλο: τον εκθεσιακό χώρο του Σχολείου. Η διαδικασία εγκαινιάζεται με την έκθεση “ΑΒΓΑ ΜΑΤΑΙΑ” και αφορμή την ομώνυμη ποιητική συλλογή του  Μίμη Σουλιώτη.
.

Σήμερα η καταβολή των δικαιούχων του ΕΛΓΑ


Την Παρασκευή 31 Μαΐου ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 6.408 παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους  6,1 εκατ. ευρώ.

Κίνητρα για νέους αγρότες με την νέα ΚΑΠ


«Τα κίνητρα για τους νέους αγρότες θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά, δίνοντας ένα καθαρό μήνυμα της πολιτικής βούλησης για τόνωση της
απασχόλησης, αλλά κυρίως της εισόδου στη γεωργία νέων που ευκολότερα τολμούν και προσπαθούν την παραγωγική ανασυγκρότηση που χρειάζεται η οικονομία της υπαίθρου» επεσήμανε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης κατά την διάρκεια του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, που οργάνωσε η Ιρλανδική Προεδρία στο Δουβλίνο από τις 26 έως τις 28 Μαΐου.

Τα αποτελέσματα των Αρχαιρεσιών του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμυνταίου



Πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμυνταίου και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Εγγεγραμμένοι  164      ψήφισαν 152
Άκυρα 4   λευκά 12

Εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών Δημοτικού Σχολείου



Από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας , ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών Δημοτικού Σχολείου, για όσους συμπλήρωσαν το όριο ηλικίας της υπο-χρεωτικής φοίτησης

Συναυλία και Χορευτική παράσταση από τους Pink Soul και την χορευτική ομάδα Latin του ΦΣΦΑ



Οι Pink Soul και η χορευτική ομάδα Latin του ΦΣΦΑ την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 8,30 το βράδυ στην σκηνή θεάτρου του Αριστοτέλη, στη Φλώρινα, σε μια μοναδική παράσταση. Soul, blues, latin, jazz ηχοχρώματα και χοροί.

ΔΗΜΑΡ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για εκδήλωση την Παρασκευή 7/6


Ευχαριστήρια Επιστολή



Καλυβιάνος  Λεωνίδας

Εκπ/κος Φυσικής Αγωγής
Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας

                                                                                                Φλώρινα 31-05-2013

                                    Ευχαριστήρια Επιστολή

                        Αγαπητοί Συνάδελφοι

            Με αφορμή τη διαδικασία εκλογών του συλλόγου των Εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων   αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά τους συναγωνιστές - συντρόφους του ψηφοδελτίου της ΔΥ.ΣΗ. Πανελλήνιο Ανεξάρτητο Συνδικαλιστικό  Κίνημα  ( Άννα ,Γιώργο ,Νατάσα  Αθηνά ,Νίκο ,Λάζαρο ,Κοσμά, Ελένη, Στέλιο, Θεοδώρα, Κώστα , Κυριάκο , Θωμά ) για τον δύσκολο ειλικρινή και αδέσμευτο αγώνα  που δώσαμε όλοι μαζί.
           
Ιδιαίτερα όμως, όλους τους συναδέλφους ανεξαρτήτου αποχρώσεων και αντιλήψεων  που με στήριξαν και μου χάρισαν  απλόχερα την εκλογή μου στο Διοικητικό  Συμβούλιο του συλλόγου Π.Ε. Φλώρινας .
           
Να είστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσω να  ανταποκριθώ και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου στην εμπιστοσύνη που  μου προσφέρατε.
            Θα ήταν παράλειψη μου να μην εκφράσω για το απερχόμενο Δ.Σ. του συλλόγου  τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια διότι ανταποκρίθηκε επάξια στο δύσκολο έργο που είχε αναλάβει σε  τοπίο θολό για τον κλάδο μας .

                                         Σας ευχαριστώ όλους

                        ΚΑΛΥΒΙΑΝΟΣ  ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ 9ην Μ/Π ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΝ ΠΕΖΙΚΟΥ



Παιχνιδαγωγείο Όμιλος ενεργών νέων Φλώρινας

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=d4735925ba&view=att&th=13ef785a262ff22b&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-kf15b-pGTL8uJq2gKgNUV&sadet=1370014750827&sads=wKDuGQJR-D2OYy_-67ZypckH_po

Δελτίο Τύπου για μεταφορά Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Κοζάνη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Καστοριά, 30 Μαΐου 2013

 

Καταρρέουν όλες οι δομές του Νομού Καστοριάς, τελεσίδικη απόφαση για τη μεταφορά της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Κοζάνη, ξεφτιλίστηκαν οι ανύπαρκτοι ντόπιοι βλαχοδήμαρχοι, κοτζαμπάσηδες και βουλευτές.


Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Προεδρικού Διατάγματος ν.72 στις 28.05.2013, η Αρχιτεκτονική Σχολή-φάντασμα η οποία υποτίθεται θα λειτουργούσε εδώ και χρόνια στην Καστοριά,

ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Υ.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΠΟΔΗΛ.FESTIVAL 2013




ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ FESTIVAL  ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ 2013
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Ποδηλατικό festival Δεξιοτεχνίας Φλώρινας 2013 στις 26/5/2013,στον χώρο της Κεντρικής Πλατείας Φλώρινας-Κανόνια-με διοργανωτές το Αθλητικό Όμιλο Φλώρινας και τον Δήμο Φλώρινας. Ογδόντα μικροί ποδηλάτες από 4 έως 15 χρονών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαθησιακές Δυσκολίες και την Ειδική Γλωσσική Διαταραχή με δωρεάν συμμετοχή για τους συμμετέχοντες.




Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου
Σεμιναριακή Ημερίδα για τις Μαθησιακές Δυσκολίες και την Ειδική Γλωσσική Διαταραχή, το Σάββατο 01 Ιουνίου στο Du Lac.  

To Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου διοργανώνει Σεμιναριακή Ημερίδα για τις Μαθησιακές Δυσκολίες και την Ειδική Γλωσσική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ εγγραφές των μαθητών-τριών στην ΕΠΑ.Σ Βοηθών Νοσηλευτών του Γ.Ν Έδεσσας



Έδεσσα 28/5/2013
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                             Αρ. Πρωτ. 914
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
3Η Υ.ΠΕ. (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)                                                                                              
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΕΠΑ.Σ. ΝΟΣ/ΤΡΙΩΝ – ΤΩΝ                                                           
ΦΙΛΙΠΠΟΥ 37 ΕΔΕΣΣΑ                                                                    
ΤΗΛ. 2381022340                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Έγραφες στην ΕΠΑ.Σ Βοηθών Νοσηλευτών  Γ. Ν  Έδεσσας  »
Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές των μαθητών-τριών  στην ΕΠΑ.Σ Βοηθών Νοσηλευτών του Γ.Ν Έδεσσας για το σχολικό έτος 2013-2014 θα πραγματοποιηθούν από 1/6/2013 έως και 30/6/2013 για τον μήνα Ιούνιο  και  για τον μήνα Σεπτέμβριο από 1/9/2013 έως και την  έναρξη των μαθημάτων.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από  8:00πμ μέχρι  14:00μμ
Δικαιολογητικά
1.       Απολυτήριο Λυκείου ή αποδεικτικό σπουδών Α’ τάξης  Λυκείου
2.       Πιστοποιητικό γέννησης από τον εκάστοτε Δήμο   

συνεδρίασε την Τρίτη 28 Μαΐου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                           
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   

Τ.Κ.:53100

Τηλ: 2385351010

Fax: 2385044628


Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 29-05-201
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Τραϊανού Ρασάικου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Τρίτη 28 Μαΐου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με δεκατέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη και δύο εκτός αυτής.

Τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα είναι:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Σ.Ε.Α.Φ.



Α.Σ.Ε.Α.Φ.                                                                                                                           Φλώρινα  28 Μαΐου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου, στη λιμνοδεξαμενή του Δ.Δ. Σκοπού, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 8ος διαγωνισμός ερασιτεχνικής αλιείας κυπρίνου, τον οποίο διοργάνωσε ο Α.Σ.Ε.Α.Φ.  

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ




ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ
Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
28/05/2013

            ΖΗΤΑΜΕ:
·       Την Άμεση Άρση της Επίταξης των εκπαιδευτικών δεδομένης της απουσίας των αιτίων κήρυξής της.
·       Την Έκδοση Ψηφισμάτων Συμπαράστασης και Καταδίκης της επίταξης των εκπαιδευτικών από όλους τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και από τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της πόλης μας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ :
·       Κατά των συνεχόμενων περικοπών που διαλύουν την εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο. Ήδη την περίοδο 2009-2013, οι δαπάνες για την παιδεία μειώθηκαν κατά 33% και η μείωση

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ




ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ 31-5-2013
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

-ΔΙ.ΑΣ. - Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ: 4-4
  ΤΑΛΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΔΙ.ΑΣ.) 1-0
  ΔΑΪΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ) 1-1
17΄ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΔΙ.ΑΣ.) 2-1
44΄ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ) 2-2
48΄ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (Τ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ) 2-3