Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

«Κρούουν τον κώδωνα» οι πρόεδροι των ΤΕΙ


Μετά τους Πρυτάνεις και οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων διαμαρτύρονται για τις απολύσεις διοικητικού προσωπικού και τις απειλούμενες δραστικές περικοπές των προϋπολογισμών και του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού που, όπως λένε, αποδυναμώνουν δραστικά τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θερίζει το AIDS στην Ελλάδα

 
Θερίζει το AIDS στην Ελλάδα: Από τα στοιχεία που διαθέτουν οι μονάδες λοιμώξεων των νοσοκομείων προκύπτει ότι για το 2012 ο αριθμός νέων HIV λοιμώξεων θα υπερβεί τις 1.250. Δηλαδή θα υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων μεγαλύτερη του 50% σε σχέση με το 2011.

ΙΚΑ: Προσωρινή σύνταξη και για όσους έχουν αναγνωρίσει πλασματικά χρόνια


Η Διοίκηση του ΙΚΑ διευκρινίζει με έγγραφό της ότι η προσωρινή σύνταξη μπορεί να χορηγείται και στις περιπτώσεις υποψηφίων συνταξιούχων του ΙΚΑ για τους οποίους έχουν εκδοθεί αποφάσεις αναγνώρισης πλασματικών χρόνων και η εξόφληση της οφειλής δεν γίνεται εφάπαξ αλλά παρακρατείται από τη μηνιαία σύνταξη.

ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΤΡΩΝ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΤΡΩΝ
Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
“ΣΑΡΙΣΕΣ” ΦΛΩΡΙΝΑΣ -“ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ” ΜΑΝΙΑΚΙΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
2ο Γυμνάσιο Φλώρινας
Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 15.00μ.μ.

Ανοιχτή Λαϊκή Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ


Συνεδριάζει την Παρασκευή η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας


Ενόψει του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2012, σας προσκαλούμε στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας (ΠΕΔ) που θα γίνει την Παρασκευή  23 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11:00πμ, στην αίθουσα του Κοβεντάρειου Ιδρύματος, Οδός Χ. Μούκα (κέντρο-πεζόδρομος) στην Κοζάνη, με θέμα  «Μεσοπρόθεσμο και  εξελίξεις στην αυτοδιοίκηση».

Στην Γενική Συνέλευση θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης και τα μέλη του προεδρείου του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας
ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Δήμαρχος Εορδαίας

Δύο σημαντικά έργα ΕΣΠΑ στον Δήμο Αμυνταίου

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για δύο σημαντικά έργα στο Δήμο Αμυνταίου, που αφορούν την κατασκευή δυο παιδικών σταθμών στην πόλη του Αμυνταίου.....

ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ Ο ΑΜΥΝΤΑΣ

Επιτυχής η πρεμιέρα, για την ανδρική ομάδα του Αμύντα που επικράτησε πολύ δύσκολα στην Άρτα του νεοφώτιστου Αράχθου Κωστακίων 33-35, χωρίς ωστόσο  να ικανοποιήσει με την απόδοση της.
Σ μια αναμέτρηση πλούσια σε γκολ αλλά φτωχή ποιοτικά, οι παίκτες των ομάδων αναλώθηκαν σε ένα ελεύθερο παιχνίδι, που ευνόησε την αποτελεσματικότητα τους στο σκοράρισμα.

ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΟΡΥΦΗ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑ

Οι παίκτριες του Αμύντα Αμυνταίου διεύρυναν το νικηφόρο τους σερί στο πρωτάθλημα της Α2 (3/3), καθώς επικράτησαν εκτός έδρας του ΑΟΑ Καστοριάς με 25-29, παίρνοντας
παράλληλα ρεβάνς από την ήττα του κυπέλλου.

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012 - 2013 ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (ΒΟΛΕΪ) ΘΥΕΛΛΑΣ ΦΙΛΩΤΑ

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, τελέσθηκε Αγιασμός των τμημάτων Πετοσφαίρισης (Βόλεϊ) του σωματείου «Ε.ΜΑ.Σ ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ» στην αίθουσα συνεδριάσεων της κοινότητας (πρώην δημαρχείο) στο Φιλώτα. Μετά την τελετή χορηγήθηκαν είδη αθλητικής ένδυσης (στολές, φόρμες κλπ.) σε όλες τις αθλήτριες.

Διασυλλογικό τουρνουά καράτε “FUNAKOSHI MAKEDONIA TURNAMENT 2012”

Το Σάββατο, 24/11/2012 στο κλειστό γυμναστήριο Πτολεμαΐδας, θα γίνει το διασυλλογικό τουρνουά καράτε “FUNAKOSHI MAKEDONIA TURNAMENT 2012”  με διοργανωτή τον τοπικό σύλλογο “ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ” Εορδαίας. Ο Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” Φλώρινας θα είναι παρόν με πλειάδα αθλητών.
Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για προπόνηση των αθλητών που θα λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εγχρώμων ζωνών που θα γίνει στην Αθήνα στις 1&2/12/2012 και στις 8/12/2012. Να ευχηθώ λοιπόν καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες αθλητές καθώε και στο καταξιωμένο διαιτητή Κορομπίλη Νίκο.

Παρουσίαση του βιβλίου «ΠΟΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ» του Φ. Φραγκούλη

Ήταν μια χειμωνιάτικη μέρα του Νοεμβρίου του 1991, όταν, νεαρός αντισυνταγματάρχης, έφτασα στην Άγκυρα με την ιδιότητα του Στρατιωτικού Ακολούθου της Ελληνικής Πρεσβείας. Ο πατέρας μου, Στέργιος, γεννημένος το 1914 στη Χαριούπολη της Ανατολικής Θράκης, από πατέρα Σφακιανό και μάνα Ανατολικοθρακιώτισσα, μου περιέγραφε στα παραμύθια του έναν τόπο λατρευτό και ευλογημένο• αλλά, έξω από τον κόσμο του παιδικού ονείρου, αιωρούνταν ερωτηματικά εάν θα πρέπει να συνεχίσω κι εγώ να τον αγαπώ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του
πρώην Δήμου Περάσματος) την 21 του μηνός Νοεμβρίου έτους 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με :
  1. Διαβούλευση επί του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Φλώρινας για το έτος 2013.
Εισηγήτρια: κα Σεχίδου Βασιλική, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
  1. Νέο ωράριο λειτουργίας υπηρεσίας καθαριότητας Δήμου Φλώρινας.
Εισηγητής κος Κακιούσης Νικόλαος, Προϊστάμενος Τμήματος Υπηρεσιών Καθαριότητας Δήμου Φλώρινας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Skyfall

Η επόμενη ταινία που θα προβληθεί:



Skyfall

Εκτάκτως

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/11: 21.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 25/11: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 26/11: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 27/11: 21.00

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

Κατασκοπευτική | 143'
Σκηνοθεσία: Σαμ Μέντες
Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Κρεγκ, Ξαβιέ Μπαρδέμ, Ρέιφ Φάινς, Τζούντι Ντεντς, Ναόμι Χάρρις

Η τελευταία αποστολή του Bond στην Τουρκία δεν έχει καθόλου καλή κατάληξη και μερικοί από τους πιο σημαντικούς μυστικούς πράκτορες του κόσμου εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Τα γραφεία της MI6 δέχονται βομβιστική επίθεση και η M , υπό καθεστώς πίεσης και αμφισβήτησης από τον νέο πρόεδρο της Επιτροπής Μυστικών Υπηρεσιών και Ασφάλειας, Mallory, αναγκάζεται να λάβει δραστικά μέτρα. Η MI6 απειλείται από μέσα και απ' έξω και η M δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν άλλο, εκτός από τον Bond. O 007 βυθίζεται στο σκοτεινό παρελθόν, με μόνη βοηθό την πράκτορα Eve, για να ακολουθήσει τα ίχνη του μυστηριώδους Silva, τα κίνητρα του οποίου πρέπει να ανακαλύψει.


ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΜΕ ΤΕΛΕΙΟ ΗΧΟ Dolby Digital Surround


ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

Πρόσκληση για Συνεδρίαση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ του Δήμου Αμυνταίου




Παρακαλείσθε να παραβρεθείτε στην ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση της Επιτροπής
Διαβούλευσης του Δήμου Αμυνταίου στις
22/11/2012 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ
και ώρα 6:30:00 μμ σύμφωνα με το άρθρο 76 του Ν. 3852/2012, για να
συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
1. Γνωμοδότηση επί του σχεδίου του προϋπολογισμού του Δήμου Αμυνταίου οικ.
έτους 2013.
Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ_Ν ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ

Ανεβαίνει το κόστος των ρύπων, «τρέμει» η ΔΕΗ

Ο φόβος των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής (διάβαζε ΔΕΗ), αλλά και των μεγάλων ενεργοβόρων βιομηχανιών, για τεχνητή αύξηση των δικαιωμάτων ρύπων στην Ευρώπη, φαίνεται ότι θα βγεί αληθινός. Με τα μέτρα που παρουσίασε την Πέμπτη η Κομισιόν, σε λίγο καιρό τα σημερινά πολύ χαμηλά επίπεδα τιμών στα οποία διαπραγματεύονται τα δικαιώματα εκπομπών CO2 θα είναι παρελθόν, με αποτέλεσμα να υπάρξει πολύ μεγάλη επιβάρυνση στο κόστος της ηλεκτροπαραγωγής και σε δεύτερο επίπεδο στις μεγάλες βιομηχανίες.

Προληπτικές ενέργειες για την αντιμετώπιση της λύσσας

Τις τελευταίες ημέρες έχουν παρατηρηθεί κρούσματα λύσσας στη Δυτική Μακεδονία, γεγονός που είναι ανησυχητικό για τη δημόσια υγεία.
Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες ζώων, κυρίως σκύλων, να προχωρήσουν στον απαραίτητο προληπτικό εμβολιασμό τους, ούτως ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες επέκτασης των κρουσμάτων της μεταδοτικής αυτής νόσου.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αμυνταίου

Τσίρι Βάρβαρα στο Αμύνταιο


Το βράδυ της Δευτέρας, 3 Δεκεμβρίου, ανάβουμε φωτιές σ’ όλες τις γειτονιές του Αμυνταίου.
Στην κεντρική φωτιά ο Δήμος Αμυνταίου διοργανώνει εκδηλώσεις με ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής και χορευτικά συγκροτήματα, ενώ με τη συνδρομή των πολιτιστικών συλλόγων θα υπάρχουν τοπικά εδέσματα και φυσικά κρασί Αμυνταίου.

Παραμονή της Αγίας Βαρβάρας, το βράδυ της Δευτέρας, 3 Δεκεμβρίου, στο Αμύνταιο αναβιώνουμε ένα πανάρχαιο έθιμο… ΤΣΙΡΙ ΒΑΡΒΑΡΑ.
Ανάβουμε φωτιές στις γειτονιές… όλο το Αμύνταιο μια γιορτή!
Αμύνταιο, 20 Νοεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου

Μια Φλωρινιώτισα οινολόγος κατακτάει το Βερολίνο!

Η αγορά της Γερμανίας αποτελεί την σημαντικότερη ευρωπαϊκή αγορά κρασιού. Χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία αλλά και οι ονομαζόμενες χώρες του ‘νέου κόσμου’ όπως η Αυστραλία, η Χιλή, η Η.Π.Α. τοποθετούν την Γερμανία σε υψηλό στρατηγικό στόχο πωλήσεων.

Ψήφισμα του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τις απολύσεις των ΙΔΑΧ


Έπειτα από έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και ώρα 7:00πμ. στις 20/11/2012, με θέμα τις απολύσεις των συναδέλφων ΙΔΑΧ Δ.Ε αποφασίστηκαν τα εξής:

Ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και το μεσοπρόθεσμο


Σύλληψη δύο ατόμων στο Φανό Φλώρινας για παράνομη εργασία

Χθες (19-11-2012) το πρωί, αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, συνέλαβαν στο Φανό – Φλώρινας έναν 23χρονο ημεδαπό και έναν 20χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράνομη εργασία.

“Συντροφικότητα και νεύρωση” από την Ακαδημία Πολιτών στο Αμύνταιο

Η Ακαδημία των Πολιτών για το Αμύνταιο είναι πλέον γεγονός , χτες Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη
διάλεξη με εισηγητή τον πρόεδρο της Ακαδημίας και επίκουρο καθηγητή κοινωνιολογίας κ. Ευστράτιος Παπάνης, με θέμα “Συντροφικότητα και νεύρωση”, που με την αμεσότητα του ενθουσίασε το πολυάριθμό κοινό.
Τα μαθήματα του πρώτου έτους έχουν ως γνωστικά αντικείμενα την 
Ψυχολογία (Α’ Εξάμηνο) και την Συμβουλευτική (Β’ Εξάμηνο) και θα διεξάγονται στο Πνευματικό Κέντρο κάθε Τετάρτη 18:00 – 21:00
Καθηγητές από όλα τα ελληνικά ΑΕΙ θα αναπτύξουν ψυχολογικά και κοινωνικά θέματα, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσουν ομάδες αυτογνωσίας, συμβουλευτικής, ψυχοδράματος, ειδικής αγωγής, μάθησης μέσω περιπέτειας και οικογενειακής θεραπείας.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ




O Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και συντοπίτης μας , κ. Ιωάννης Μπουτάρης απέστειλε χαιρετισμό προς στο τμήμα handball του Αμύντα Αμύνταιου, με τον όποιο συγχαίρει την ανδρική ομάδα για την πρόσφατη κατάκτηση του κυπέλλου Δυτικής Μακεδονίας και προτρέπει όλους  όσους περιβάλλουν και συγκροτούν  τον ιστορικότερο σύλλογο της Ελλάδος, να συνεχίσουν απτόητοι προς την ίδια κατεύθυνση…

Χαιρετισμός Δημάρχου Θεσσαλονίκης
Ομάδα Handball Αμυνταίου
Νοέμβριος 2012

Με μεγάλη χαρά χαιρετίζω την ομάδα handball του Αμυνταίου και απευθύνω τα θερμότερα συγχαρητήριά μου για την κατάκτηση του κυπέλλου Δυτικής Μακεδονίας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στη μουσική εκδήλωση με τους Α. Σελεμίδη και Δ. Τουλίκα




ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

100 ΧΡΟΝΙΑ (1912-2012)


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στη μουσική εκδήλωση
με τους Α. Σελεμίδη και Δ. Τουλίκα,
στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας,
το Σάββατο 24/11/12, ώρα 8 μ.μ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης
Ηλιάδης Δημήτριος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην έκθεση του Γ. Κεβρεκίδη




ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
100 ΧΡΟΝΙΑ (1912-2012)


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας  προσκαλούμε στην έκθεση του Γ. Κεβρεκίδη
με θέμα «Μνήμες ενός πρόσφυγα»
και στο ρεσιτάλ πιάνου του Γ. Κωνσταντίνου
στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας,
την Τετάρτη  5/12/12, ώρα 8 μ.μ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης
Ηλιάδης Δημήτριος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΕΣΙΤΑΛ για συναυλία 24-12-2012




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΕΣΙΤΑΛ  για συναυλία 24-12-2012


1. -Johann Sebastian Bach(1685-1750): Τοκάτα και φούγκα σε μι ελάσσονα ΒWV 914
     
2. - Ludwig van Beethoven (1770-1827): 32 Παραλλαγές σε ντο ελάσσονα, WoO 80 

3.-Aleksandr Scriabin (1872-1915): από τα 24 πρελούδια op.11: No.4, No.5, No.21, No.14.

4.-Frederic Chopin(1810- 1849): Μπαλάντα σε σολ ελάσσονα op23 no.1
                                                 
 Σολίστ Αντώνης Σελεμίδης