Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Χριστούγεννα για όλους από τον Αθλητικό Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας (Α.Σ.Ε.Α.Φ.),  συγχαίρει  τη   Δημοτική  Κοινότητα  Φλώρινας  και δηλώνει απερίφραστα την συμπαράσταση και στήριξη του, στην σημαντικότατη και αξιέπαινη πρωτοβουλία –δράση: «Χριστούγεννα για όλους: Χαρίζω, δωρίζω, γιορτάζω» συμμετέχοντας στην προσπάθεια για συγκέντρωση τροφίμων, ειδών ένδυσης και άλλων αγαθών για τους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.  Καλεί τα μέλη του να συνδράμουν με κάθε τρόπο σε  αυτήν  την προσπάθεια, κάνοντας με αυτή τους τη χειρονομία  πράξη τις λέξεις ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ και ΑΓΑΠΗ για τον συνάνθρωπο.
Η συγκέντρωση αγαθών θα γίνεται στα γραφεία του συλλόγου (πάνω από το κατάστημα της VODAFONE 1ος όροφος), τις ημέρες λειτουργίας των γραφείων, από τις 25 Νοεμβρίου έως και τις 10 Δεκεμβρίου 2012.
Το Δ.Σ. του ΑΣΕΑΦ

"Χριστούγεννα για όλους" από τους αστυνομικούς της Φλώρινας

                                 ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. ΠΡΩΤ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ 240/95
ΙΩΑΝΝΗ ΤΡΥΠΗ 1
ΤΗΛ. & FAX: 23850 – 29190. ΤΗΛ.: 23850 – 44238
ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 6944607619

ΤΗΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ:  6983837605

Τ.Κ.: 53100 ΦΛΩΡΙΝΑ


                 Φλώρινα, 25 Νοεμβρίου 2012

Π Ρ Ο Σ
1)    ΜΕΛΗ Ε.Α.Υ. ΕΛ.ΑΣ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
2) ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΘΕΜΑ:   «Στήριξη της δράσης ΄΄Χριστούγεννα για όλους: Χαρίζω - Δωρίζω -
                Γιορτάζω΄΄ της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας».-
         
          Η Ένωσή μας στηρίζει την δράση της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας, και θα συμμετάσχει ενεργά στην πρωτοβουλία αυτή, συγκεντρώνοντας διάφορα είδη για να διατεθούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Στο νοσοκομείο ο μητροπολίτης Θεόκλητος

Στην κλινική «Άγιος Λουκάς», στη Θεσσαλονίκη, νοσηλεύεται -από το βράδυ της Παρασκευής- ο μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Θεόκλητος.
Όπως ανέφερε ο θεράπων ιατρός, Λεωνίδας Γεροντίδης, ο 80χρονος μητροπολίτης υπέστη χθες το βράδυ λιποθυμικό επεισόδιο. Διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Φλώρινας και στη συνέχεια στην κλινική «Άγιος Λουκάς», στη Θεσσαλονίκη.
«Αυτή τη στιγμή ο μητροπολίτης Φλωρίνης είναι πολύ καλά στην υγεία του», δήλωσε ο κ. Γεροντίδης και πρόσθεσε ότι «γίνονται ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν το λιποθυμικό επεισόδιο στον κ. Θεόκλητο».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Εκδρομή σε Μετέωρα – λίμνη Πλαστήρα


Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Φλώρινας

Στη συνάντηση των μελών της Ομάδας εργασίας για την υπό Σύσταση Ένωση Γονέων Π.Ε. Φλώρινας που πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2012, αποφασίστηκε να οριστεί Άτυπο Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο (Άτυπη Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή).
Για την Άτυπη Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή ορίστηκαν:

Ημερίδα για την ανακύκλωση στην Αχλάδα

Ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος "Ακρίτας" Αχλάδας διοργανώνει ημερίδα με θέμα την ανακύκλωση, σήμερα Σάββατο στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού.

Τις 33.388 έφτασαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης

Σε ικανοποιητικό βαθμό προχωρά, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων  η πρώτη εβδομάδα της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης μέσω της ιστοσελίδας www.gsis.gr.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γραμματείας, μέχρι την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 15:00 το μεσημέρι, είχαν υποβληθεί 33.388 αιτήσεις, εκ των οποίων 27.460 είχαν εγκριθεί.

Αιμοδοσία από την Εκκλησία Αμυνταίου

Σας ανακοινώνουμε ότι την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 από 9:00 π.μ. έως 1:30 μ.μ θα παρευρίσκεται  στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου Συνεργείο Αιμοληψίας του...
Κρατικού Νοσοκομείου Φλωρίνης για όσους επιθυμούν να δώσουν αίμα. Ως γνωστόν εδώ και χρόνια η Εκκλησία Αμυνταίου διατηρεί Τράπεζα Αίματος, που ενισχύεται από εθελοντές αιμο-δότες της πόλεως και των περιχώρων και εξυπηρετεί τις προκύπτουσες ανάγκες της περιοχής.

Για άλλη μια φορά με άπειρο διαιτητή ο αγώνας της Ακαδημίας της Θύελλας Φιλώτα

Τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Κοζάνης ( πρώτου γύρου) για το 2012 και τα τζούνιορ της Θύελλα Φιλώτα αγωνίστηκαν με τους Βυζαντινούς Αετούς.
Ένας αγώνας ισάξιων αντιπάλων αλλά χωρίς διαιτησία....
καθώς ο διαιτητής   προφανώς λόγω απειρίας δεν κατάφερε να παρακολουθεί τις φάσεις του παιχνιδιού με αποτέλεσμα να αδικήσει αρκετές φορές και τις δύο ομάδες αλλά κυρίως να προστατεύσει τους μικρούς αθλητές από έντονα χτυπήματα.

«Προσεγγίζοντας την διαφορετικότητα»,

Η Περιφερειακή Ενότητα της Φλώρινας  
σας προσκαλεί στην Ημερίδα που διοργανώνει
 με τίτλο: «Προσεγγίζοντας την διαφορετικότητα»,
που θα πραγματοποιηθεί

Ο ΣΟΧ Φλώρινας γιορτάζει

Ο ΣΟΧ έχει επετειακή γιορτή. Από το 1933 έως το 2013 συμπληρώνει 80 χρόνια αφιλοκερδούς προσφοράς στον αθλητισμό και τα κοινωνικά δρώμενα της πόλης και του Νομού. Είναι ο Σύλλογος που μέσα στον κρύο χειμώνα της περιοχής, δίνει ζωή στην πόλη, τονώνει την ζήτηση στην τοπική αγορά, με την διοργάνωση αγώνων.

Αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και ώρα 7:00π.μ. στις 23/11/2012, με θέμα την εξέλιξη των κινητοποιήσεων ενάντια στην έναρξη της διαδικασίας των 150.000 απολύσεων σε όλο το δημόσιο Τομέα, αποφασίστηκαν τα εξής:

ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ‏



Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, οδηγεί στην εντατικοποίηση της εργασίας με αποτέλεσμα τα συχνά και σοβαρά ατυχήματα.
Στον ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ-ΦΙΛΩΤΑ εξ΄ αιτίας αυτών ακριβώς των λόγων συνάδελφός μας σε σοβαρό εργατικό ατύχημα έχασε τα δάχτυλά του…Συνέβη λίγες μέρες μετά το έμφραγμα συναδέλφου στη ίδια θέση εργασίας.
Η κατάσταση είναι δραματική. Η συνεχής τρομοκρατία με τα ασφαλιστικά δικαιώματα σπρώχνει τους συναδέλφους στη σύνταξη εντείνοντας το ήδη μεγάλο πρόβλημα.

Στην Κ/Ξ ΤΕΝΑ ΑΤΕΒΕ - ΑΚΜΗ ΑΤΕ το φράγμα Τριανταφυλλιάς

Ολοκληρώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η δημοπράτηση του έργου ολοκλήρωσης της κατασκευής του φράγματος Τριανταφυλλιάς στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, προϋπολογισμού 29.000.000 ευρώ.

Μονάδα βιομάζας θα δημιουργήσει η ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Δ. Μακεδονίας

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι διαδικασίες αδειοδότησης του έργου θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2013 οπότε τοποθετείται η έναρξη των εργασιών κατασκευής.
Η τελευταία εκτιμάται ότι θα τελειώσει στις αρχές του 2015 και μετά από μια περίοδο δοκιμών, η έναρξη της παραγωγής ενέργειας τοποθετείται στα μέσα του έτους.

Επιδοτούμενα σεμινάρια για 6.000 απολυμένους – ανέργους και για τη Δυτική Μακεδονία



«2η Ευκαιρία» είναι ο τίτλος ενός προγράμματος συμβουλευτικής και επανακατάρτισης, διάρκειας 280 ωρών επιδοτούμενων με 5€ μικτά ανά ώρα κατάρτισης, που απευθύνεται σε 6.000 απολυμένους

– ανέργους που προέρχονται από τους κλάδους Λιανικού Εμπορίου, Εμπορίας, Διακίνησης και Συντήρησης Αυτοκινήτων, Κατασκευών – Δομικών Υλικών και που θα υλοποιήσει το προσεχές διάστημα η ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων).

Συμβουλές για την αντιμετώπιση της λύσσας

Το τμήμα Κτηνιατρικής Φλώρινας μετά την εργαστηριακή επιβεβαίωση της παρουσίας λύσσας σε αλεπού στη Σιάτιστα Κοζάνης και σε σκύλο στην περιοχή Ιεροπηγής Καστοριάς, συστήνει άμεσα τον εμβολιασμό όλων των ποιμενικών, κυνηγετικών, κατοικίδιων και αδέσποτων σκύλων και γάτων.

ΚΛΕΙΝΕΙ (ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ) ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΤΟΥ ΛΚΔΜ/ΔΕΗ

Το ορυχείο Αμυνταίου κινδυνεύει να κλείσει εξαιτίας των καθυστερήσεων εξόρυξης λόγω της δράσης των Αρχαιολόγων.

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων στηρίζει τη δράση «Χριστούγεννα για όλους»

Αγαπητοί συνάδελφοι πολύτεκνοι και φίλοι πολυτέκνων, γνωρίζετε όλοι την κακή οικονομική κατάσταση πολλών συναδέλφων μας που είναι βέβαιο ότι δεν μπορούν και δεν θα γιορτάσουν Χριστούγεννα όπως οι περισσότεροι από εμάς. Αδυνατούν να έχουν ακόμη και τα προς το ζην, τροφή και ένδυση. Για τον λόγο αυτό κάνουμε έκκληση προς εσάς,

Συμμετοχή στην προσπάθεια "Χριστούγεννα για όλους"

Αγαπητοί Πατριώτες
Ό Σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης συστρατεύεται με τους άλλους άξιους φορείς της Φλώρινας στην προσπάθεια "Χριστούγεννα για όλους". Ένα μεγάλο μπράβο για την
αξιέπαινη προσπάθεια. Κι ας καταλάβουν οι άσπονδοι φίλοι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν θα μας κάμψουν, γιατί εμείς έχουμε δύο λέξεις άγνωστες σ' αυτούς: ΑΝΘΡΩΠΙΑ και ΦΙΛΟΤΙΜΟ.
Μαζί σας λοιπόν και εμείς

Το Λύκειο Ελληνίδων στηρίζει τη δράση της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας

Το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας συμπαρίσταται σύσσωμο στην ανθρωπιστική πρωτοβουλία και δράση της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας για την συγκέντρωση ειδών ένδυσης και τροφίμων προκειμένου να διατεθούν για ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας.
Παρακαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους να βοηθήσουν «το κατά δύναμη» για να γιορτάσομε όλοι χαρούμενοι Χριστούγεννα.
Και επίσης θέτει τον σύλλογο στην διάθεση της Δημοτικής Κοινότητας για κάθε μελλοντική φιλανθρωπική πρωτοβουλία.
Τηλ. επικοινωνίας, 23850 29248
Fax 23850 44051

Η Πρόεδρος

Ελένη Κωνσταντινίδου

Δημιουργήθηκε η «Κίνηση Φίλων Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας»

Στη διεύθυνση http://www.facebook.com/uowmfriends που δημιουργήσαμε μπορούμε να αναδείξουμε την αξία του Πανεπιστημίου μας.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Η Πνευματική Καρδιά της Δυτικής Μακεδονίας.

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΥΠΑΤΙΑ»

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ημαθίας της E.Μ.E. συγχαίρει θερμά τους μαθητές της Α’  Γυμνασίου, που διακρίθηκαν στον Ημαθιώτικο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Υπατία» και προχωρούν στην επόμενη φάση του, που είναι ο «Καραθεοδωρή» και θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 στη Βέροια.

Μουσική βραδιά με θεσσαλικά εδέσματα

Ο Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων του Ν. Φλώρινας, στη προσπάθεια του να διατηρήσει τα ήθη και τα έθιμα της Θεσσαλίας αλλά και συγχρόνως να προωθήσει και να αναπτύξει τις σχέσεις μεταξύ των μελών του και των φίλων του, σας προσκαλεί σε μια υπέροχη βραδιά που θα πραγματοποιηθεί στη 1/12/2012 και ώρα 9:00μ.μ, στο loby του ξενοδοχείου

Εφοδιασμός και ανανέωση αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων


Οι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων που δεν έχουν εφοδιαστεί με την απαραίτητη  Άδεια Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου, καθώς και αυτοί που δεν έχουν προβεί στην έγκαιρη ανανέωση αυτής, καλούνται να μεταβούν άμεσα στα Αστυνομικά Τμήματα ή Τμήματα

Απόφαση για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων


Τo Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου, με ομόφωνη απόφασή του έλαβε θέση για το θέμα που έχει προκύψει με τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, εκφράζοντας την καθολική του αντίθεση στο μέτρο της ετήσιας διαθεσιμότητας, που αποτελεί ουσιαστικά τον προθάλαμο της απόλυσης χιλιάδων υπαλλήλων των Δήμων και του Δημοσίου, αλλά και της διαθεσιμότητας μονίμων ή αορίστου χρόνου δημοτικών υπαλλήλων, που αποτελεί ουσιαστικά συγκαλυμμένη απόλυση, όπως αναφέρεται στην απόφαση.