Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΝΑΟΥΜ


ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 13-06-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Βαρθολομαίου, Κολχικής, Αμμοχωρίου και Παλαίστρας και Παπαγιάννης επισκέφθηκε τη Δευτέρα 11 Ιουνίου ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Κατά την επίσκεψή του συνομίλησε με κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων, άκουσε τα προβλήματά τους, δεσμεύτηκε για την εξεύρεση λύσεων και επέβλεψε τα έργα τα οποία εκτελούνται.  

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 12-06-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από τον πολύ βαρύ φετινό χειμώνα που βιώσαμε όλοι μας, με τους μεγάλους παγετούς, τις θερμοκρασίες να φτάνουν μέχρι και τους -30 βαθμούς και τους συνεχείς αποχιονισμούς, ο Δήμος Φλώρινας προέβη στη δημοπράτηση έργων ασφαλτόστρωσης συνολικού προϋπολογισμού 651.591€. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν περιλαμβάνουν ενδεικτικά τις οδούς Καστρισιανάκη Χαράλαμπου, Ιωάννη Άρτη, Λεωφόρος Ελευθερίας, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά, Μεγαρόβου, οικισμό Νεοφώτιστων,  αυλές σχολείων και θα συνεχιστούν και σε δρόμους τοπικών κοινοτήτων.

Σπάρτακος Αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων κατά το θέρος

Αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων κατά                                             το θέρος.

Κυρία Διευθύντρια
Σας γνωρίζουμε ότι παραμένει σε ισχύ η με αρ. πρ. 10349/10-06-2009 εγκύκλιος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με θέμα:
«Αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων κατά το θέρος» και επισημαίνουμε την αναγκαιότητα εντατικοποίησης των προληπτικών ελέγχων σε όλους τους εργασιακούς χώρους,

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ WEST CHANNEL ΒΙΚΥ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ

Έφυγε σήμερα το πρωί αιφνιδίως από τη ζωή στα 71 της χρόνια, η ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού WEST CHANNEL, Βίκυ Παπαφιλίππου, η οποία ένιωθε ξαφνική αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου και απεβίωσε, από παθολογικά αίτια. Η Βίκυ Παπαφιλίππου, είχε τον έλεγχο του Ομίλου WEST για 22 χρόνια, ενώ διετέλεσε για αρκετά χρόνια και πρόεδρος των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών της Περιφέρειας. Μαχόμενη δικηγόρος για πολλές δεκαετίες και σύζυγος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ., Νίκου Παπαφιλίππου.

Ενημέρωση για τις πανεπιστημιακές σπουδές

Το Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και Φλώρινας και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Φλώρινας οργανώνουν ενημερωτικές συναντήσεις με στόχο την αξιόπιστη ενημέρωση των μαθητών και των μαθητριών της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων της Κοζάνης και της

Ηλίας Παναγιώταρος...Θα πέσουν σφαλιάρες μέσα στη Βουλή αν τολμήσουν να ανοίξουν συζήτηση υπερ της ονομασίας των Σκοπίων σε Μακεδονία

Σε συγκέντρωση που έκανε η Χρυσή Αυγή στον Φλοίσβο, ο υποψήφιος βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος έκανε προεκλογικές εξαγγελίες για τον τομέα του κοινωνικού κράτους.
Σε περίπτωση που τεθούν
εθνικά θέματα στο κοινοβούλιο και ανοίξει συζήτηση υπερ της ονομασίας των Σκοπίων σε

Αντί οι κυνηγετικές οργανώσεις να καθίσουν στο σκαμνί όσα μέλη τους κυνηγούν σε Εθνικά Πάρκα, σέρνουν στα δικαστήρια τους Οικολόγους !

Μήνυση κατά των Οικολόγων Πράσινων έχουν υποβάλει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης και δύο θηροφύλακες. Προχτές παραλάβαμε το κείμενο της «έγκλησης», η οποία κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Κοζάνης και αφορά το απαράδεκτο περιστατικό λαθροθηρίας αγριογούρουνων που συνέβη πριν λίγους μήνες στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών. Η μήνυση στρέφεται συγκεκριμένα κατά του Λ. Τσικριτζή και της Β. Νάκου, εκπροσώπων

Σύλληψη αλλοδαπού για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη

Συνελήφθη χθες (12-06-2012) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, στην Εθνική Οδό Έδεσσας – Φλώρινας, 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά 20χρονου, μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα
Aπό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος μετέφερε προς το εξωτερικό της χώρας τον 20χρονο αλλοδαπό -υπήκοο Αλβανίας- μη νόμιμο μετανάστη.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
·         το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο  
·         δύο (2) κινητά τηλέφωνα και
·         το  χρηματικό ποσό των  800 €.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΈΓΙΝΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΈΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στις κάλπες προσήλθαν την περασμένη Κυριακή 10 Ιουνίου τα μέλη της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Μακεδονίας για να αναδείξουν νέο Διοικητικό Συμβούλιο, αντιπροσώπους στην Π. Ο. ΑΞΙ. Α., νέα Εξελεγκτική Επιτροπή και εκπροσώπους στα συμβούλια μεταθέσεων.
Οι εκλογές διενεργήθηκαν με το σύστημα της απλής αναλογικής και όλοι οι υποψήφιοι συμμετείχαν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Φόλες στον Άγιο Παντελεήμονα

Τις τελευταίες 3 μέρες ξαναχτύπησαν στον Άγιο Παντελεήμονα ανθρωπόμορφα ζώα «ταΐζοντας» γάτες και σκυλιά με φόλες, με αποτέλεσμα τη
θανάτωσή τους. Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα καταδικάζει τις πράξεις αυτές και συλλέγει στοιχεία για να κινηθεί νομικά ενάντια στους θύτες αυτής της αποτρόπαιης πράξης. Σας είδανε κύριοι και αυτή τη φορά θα πληρώσετε.
                                                        
Με τιμή
Το Δ.Σ.

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην εκπόνηση μελέτης που θα περιγράφει την υφιστάμενη κατάσταση των επιχειρήσεων της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας προχωράει το ΕΒΕ Φλώρινας. Σκοπός της μελέτης, όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του στην ΕΡΑ Φλώρινας ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Σάββας Σαπαλίδης, είναι η καταγραφή σημαντικών στοιχείων και δεδομένων που επηρεάζουν τη σημερινή κατάσταση του εμπορικού κόσμου τονίζοντας το καθοριστικό ρόλο των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν για τις επόμενες κινήσεις της διοίκησης του Επιμελητηρίου.
Σύνταξη: Θωμαή Αδάμου

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   

Τ.Κ.:53100

Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 13-06-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε, για το σχολικό έτος 2011-2012, το πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν φροντιστηριακών μαθημάτων σε μαθητές του Δημοτικού, από το Δήμο Φλώρινας και την Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας. 
Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν περίπου 50 μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης της

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   

Τ.Κ.:53100

Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 13-06-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας θέλει να ενημερώσει τους πολίτες ότι βρισκόμαστε στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου.
Οι ημέρες που θα διανύσουμε μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού είναι οι πιο επικίνδυνες για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών και απαιτείται η προσοχή όλων μας, για να μην αντιμετωπίσουμε έκτακτες καταστάσεις.
Για το σκοπό αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανάβουν, για κανέναν λόγο, φωτιές στην ύπαιθρο και ειδικά σε δασικές εκτάσεις ή κοντά σε αυτές. Εάν παρατηρήσουν φωτιά, να

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Νάσος Αθανασίου στη Φλώρινα

Ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος Νάσος Αθανασίου παρευρέθηκε στις 12-6-2012 στη Φλώρινα, όπου και έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί του ήταν και η υποψήφια Βουλευτής Πέρκα Θεοπίστη.

Παράταση υποβολής αιτήσεων δράσεων για παραγωγούς καπνού

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
2.3 «ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΠΝΟΥ»
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς καπνού που θέλουν να συμμετέχουν στη δράση 2.3 «Σύστημα Ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή καπνού» του Μέτρου

Κλειστά τα σχολεία στις 15 και 18 Ιουνίου

Κλειστά θα είναι τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την Παρασκευή, 15 Ιουνίου και τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου, λόγω της διενέργειας των Εθνικών Εκλογών, στις 17 Ιουνίου.
Το υπουργείο Παιδείας έστειλε σχετική εγκύκλιο στα σχολεία, στην οποία σημειώνεται ότι

O Φλωρινιώτης Αλ.Νικολαΐδης σημαιοφόρος στο Λονδίνο

H Oλομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ύστερα από πρόταση του Προέδρου της κ. Σπύρου Καπράλου, αποφάσισε ομόφωνα ότι Σημαιοφόρος της Ελληνικής Αποστολής κατά την είσοδο στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, στην 

Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 27 Ιουλίου, θα είναι ο Ολυμπιονίκης του

Φυγάδευσαν τον Σαμαρά στο Αιγάλεω.

Γλύτωσε απο την οργή του κόσμου! Σε φυγάδευση αναγκάστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο Αιγάλεω καθώς την ίδια ώρα συγκεντρωμένος κόσμος έκανε λαϊκή συνέλευση.
Μόλις τον αντιλήφθηκαν...κατήγγειλαν την παρουσία του ως ανεπιθύμητη και του ζητούσαν επιμόνως να φύγει.
Επενέβησαν δεκάδες αστυνομικοί και ασφαλίτες ώστε να αποφθεχθούν τα χειρότερα και ο Αντώνης Σαμαράς μετά από μόλις 2 λεπτά αναγκάστηκε να αποχωρήσει για να γλυτώσει από την οργή του κόσμου.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Βρωμιές και ψέματα για να αποδυναμώσουν το ΚΚΕ, από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Η βδομάδα που πέρασε, πρόσθεσε νέα επεισόδια στην άθλια και υπόγεια προσπάθεια των αστικών επιτελείων να αποδυναμώσουν εκλογικά το ΚΚΕ, έχοντας τη συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ, που σε πολλές περιπτώσεις διεκδικεί και παίζει ρόλο πρωταγωνιστή. Στο «παιχνίδι» μπαίνου και τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κύρια από το συνδικαλιστικό κίνημα, που βρήκαν στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε και

Πρόσκληση του ΛΑ.Ο.Σ. Φλώρινας

Σας προσκαλούμε στην εθνική εκδήλωση στο ΔΙΟΝ Λιτόχωρου Πιερίας, που θα γίνει στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 και ώρα 7:30μμ,
όλοι οι Έλληνες Μακεδόνες πατριώτες θα είμαστε εκεί.
Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε.
ΡΑΣΑΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΛΑ.Ο.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η σημαία του Α.Ο. Φλώρινας στον Όλυμπο

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις  9-10/6 η 9μελής ορειβατική αποστολή του ΑΟΦ στον ΟΛΥΜΠΟ 2917 μ. με διανυκτέρευση στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ. Οι συνθήκες στο βουνό ήταν πρωτόγνωρες και σπάνιες αφού η θερμοκρασία ήταν αρκετά υψηλή ακόμα και την νύχτα όπου ο ύπνος ήταν εφικτός ακόμα και έξω από το καταφύγιο.

Η φετινή μεγάλη χιόνωση είχε ως αποτέλεσμα πολλά σημεία της διαδρομής (οροπέδιο, ζωνάρια, καζάνια, λούκι) να έχουν αρκετές ποσότητες  χιονιού με αρκετό βαθμό δυσκολίας στην προσπέλαση

Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων, κατά το διήμερο διεξαγωγής των Βουλευτικών εκλογών, για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:
-Το Σάββατο (16.06.2012) κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00 και
-Την Κυριακή (17.06.2012) κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00.
Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις έκδοσης ή αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, θα εκδίδεται άμεσα αυτό, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν

Ορυχεία «καταπίνουν» τα χωριά της Φλώρινας

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΑΝΗ
Τρία ιστορικά χωριά της Φλώρινας έχουν μετατραπεί εδώ και καιρό σε χωριά-φαντάσματα! Υπάρχουν και δεν υπάρχουν. Τα τρία χωριά είναι οι Αγιοι Ανάργυροι και το Κλειδί στο λεκανοπέδιο του Αμυνταίου και η Αχλάδα στο λεκανοπέδιο της Φλώρινας. Τα χωριά αυτά τα ζώνουν ορυχεία, τα οποία έχουν ανοίξει τομές 100 μέτρων στα σπλάχνα της γης. Τα ορυχεία παράγουν λιγνίτη, τον μαύρο χρυσό, με τον οποίο τροφοδοτούνται όλες οι μεγάλες -τωρινές και παλαιότερες- ατμοηλεκτρικές μονάδες της περιοχής.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Προσφυγή κατά απόφασης ΔΕΗ για μειώσεις μισθών

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει, έπειτα από απόφαση που έλαβε στη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου χθες το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, κατά της απόφασης που έλαβε το Δ.Σ. της ΔΕΗ κατά τη συνεδρίασή του στις 29 Μαΐου 2012 και αφορά τη ρύθμιση στις μειώσεις που έχουν επιβληθεί στους μισθούς των εργαζομένων από το Νοέμβριο του 2011.

Επιστολή του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων στον Almunia

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας κοινοποιήσουμε τις απόψεις του Δικτύου μας στην επικείμενη πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης  (αρ. αναφοράς  IP/11/34)  να αναθεωρήσει τις απόψεις της  για το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα προτείνοντας την
πώληση τεσσάρων μονάδων παραγωγής ενέργειας που εδρεύουν στους δήμους του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων.
Το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων αποτελείται από τους πέντε Δήμους της Ελλάδας στις περιοχές των οποίων παράγεται το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη. Ο φορέας μας ,