Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ανάκληση τόνου σε κονσέρβα

Ο Ε.Φ.Ε.Τ, κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης – Προσδιορισμός ισταμίνης σε αλιευτικά προϊόντα», μετά τη διενέργεια δειγματοληψίας 

Οι «Σάρισες» στην Ελευσίνα


Με δύο αθλητές εκπροσωπήθηκαν οι ΣΑΡΙΣΕΣ στο 1ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα της φετινής χρονιάς, που διεξήχθη στην Ελευσίνα το Σαββατοκύριακο 7/8 Σεπτεμβρίου 2013. Οι Αραβιάδηςκαι Ελσάμι αγωνίστηκαν στην κατηγορία των παμπαίδων

Στο Ηρώδειο η παράσταση «Μελίνα: όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα...»

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Βασίλειος Τσέπας παρακολούθησε την παράσταση «Μελίνα: όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα...» που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Πρέσπες 2013». Η πρεμιέρα της παράστασης έγινε στις 24 Αυγούστου στον Άγιο Αχίλλειο και ήταν μια ακόμα βραδιά που θα μείνει στις μνήμες όσων την παρακολούθησαν. 

Εκλογές στο νομαρχιακό σύλλογο ατόμων με αναπηρία

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ατόμων με αναπηρία Νομού Φλώρινας με έδρα την Φλώρινα, καλεί τα μέλη του να δηλώσουνυποψηφιότητες στα γραφεία του Συλλόγου και τις ώρες από 10:00'-13:00', για το Διοικητικό

Υποβολή αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης για το Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Ετήσιο 2010»

Ο ΕΛ.Γ.Α  καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις, με συνημμένα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, από Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 έως και Πέμπτη  10 Οκτωβρίου 2013, για το σύνολο των γεωργικών  τους εκμεταλλεύσεων,   εκτός των τομέων της αλιείας και της ιχθυοκαλλιέργειας, που ζημιώθηκαν από θεομηνίες (πλημμύρες,

Συμβουλές για τις σχολικές μας αγορές από το ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας

Η πολύχρωμη αγορά των τετραδίων, των μολυβιών, των βιβλίων και των άλλων μικροπραγμάτων συναρπάζει τη φαντασία των παιδιών.
Αρκετές εταιρίες παραγωγής σχολικών ειδών εκμεταλλεύονται αυτή τη φαντασία για να δημιουργήσουν στα παιδιά μας λανθασμένα καταναλωτικά πρότυπα και, τελικά να τα οδηγήσουν στον υπερκαταναλωτισμό. 

Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας θα διανείμουν σήμερα τροχονόμοι, σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, αύριο (11.09.2013), θα διανεμηθούν από ένστολο προσωπικό της Τροχαίας, σε Δημοτικά Σχολεία σε όλη τη χώρα, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς.  

Η ομάδα του ΑΡΗ στα γραφεία της Φλώρινας

Ο σύνδεσμος φιλάθλων ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, SUPER 3 ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ανακοινώνει, ότι την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, θα υποδεχτεί τον ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ του Ελληνικού μπάσκετ στο χώρο του συνδέσμου (Κων. Καραμανλή 51).

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για τη νέα σχολική χρονιά

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει με πολλά όνειρα και προσδοκίες. Ένα συναρπαστικό, μα και δύσκολο, «ταξίδι» για τα παιδιά μας στον κόσμο της γνώσης.

Αγαπητοί μαθητές,

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για τη νέα σχολική χρονιά

Για τη νέα σχολική χρονιά, εύχομαι, στα παιδιά μας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς υγεία, κουράγιο, υπομονή, και επιτυχία στην πραγμάτωση των στόχων.
Η  σχολική χρονιά φέτος ξεκινά με προβλήματα σ’ ότι αφορά στο νέο εκπαιδευτικό και οικονομικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε, λόγω της οικονομικής κρίσης και των μέτρων που ελήφθησαν και λαμβάνονται.

Ἐπὶ τῇ ἐνάρξει τοῦ νέου σχολικοῦ ἔτους 2013-2014


Πρὸς
τοὺς μαθητὰς καὶ μαθητρίας
τῶν Δημοσίων Ἐκπαιδευτηρίων
τῆς Μητροπολιτικῆς μας Περιφερείας

Ἀγαπητά μου παιδιά,

Βρισκόμαστε στὴν ἀρχή μιᾶς νέας σχολικῆς χρονιᾶς καί, ὅπως κάθε χρόνο τέτοια ἡμέρα, συγκεντρωθήκαμε γιὰ νὰ τελέσουμε τὸν καθιερωμένο ἁγιασμό καὶ νὰ παρακαλέσουμε τὸν Θεὸ νὰ στείλει τὴν εὐλογία καὶ τὴν Χάρη Του σὲ ἐσᾶς καὶ τοὺς

Γράμμα της ΟΛΜΕ προς τους μαθητές

Μαρία, Γιάννη, Πέτρο, Ελένη, Ανίσα, Βλαντισλάβ…
Αγαπητή μας μαθήτρια, αγαπητέ μας μαθητή
Πάει καιρός από τότε που οι πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη ήταν για όλους μας μια γλυκιά επιστροφή στο σχολείο, γεμάτη από τις ανταλλαγές των καλοκαιρινών εμπειριών, από το σχεδιασμό και τις αποφάσεις για την

Απεργούν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας χαιρετίζει την απόφαση της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ για αναστολή λειτουργίας των Ιδρυμάτων την Τρίτη 10-09-2013 και στα πλαίσια της λειτουργικής αξιοποίησης της απόφασης αυτής διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων στο ΤΕΙ και στην πόλη της Κοζάνης, με συνέντευξη

Εγγραφές σε νέα τμήματα της Μικτής Χορωδίας του "Αριστοτέλη"

Από τη Τμήμα της Μικτής Χορωδίας του ΦΣΦ "Ο Αριστοτέλης", ανακοινώνεται ότι κατά τη χρονιά 2013-14, θα λειτουργήσουν δυο νέα τμήματα ανδρικής και μικτής χορωδίας, με σκοπό την ενίσχυση και ανανέωση των υπαρχόντων χορωδιών, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη  19.00.
Εγγραφές και πληροφορίες ενδιαφερομένων:

Αιτήσεις Γονέων – Κηδεμόνων για την Ενισχυτική Διδασκαλία 2013 – 2014



Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι οι Γονείς ή οι Κηδεμόνες μαθητών Γυμνασίου, που επιθυμούν να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και δεν υπέβαλαν αίτηση τον Ιούνιο, μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, μέσω των οικείων Γυμνασίων.

Αιτήσεις Γονέων – Κηδεμόνων για την Ενισχυτική Διδασκαλία 2013 – 2014



Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι οι Γονείς ή οι Κηδεμόνες μαθητών Γυμνασίου, που επιθυμούν να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και δεν υπέβαλαν αίτηση τον Ιούνιο, μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, μέσω των οικείων Γυμνασίων.

Σημειώνεται ότι η Ενισχυτική Διδασκαλία, δομή της Αντισταθμιστικής Αγωγής/ Εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ έως και το 2015.

Για τα σχετικά έγγραφα πατήστε εδώ.
                                        
Μαρούσι, 10/9/2013
Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας

ΑΙΑΝΤΑΣ: Συνεχίζει προετοιμασία το ανδρικό

Σε αντίθεση με τα άλλα τμήματα της ομάδας μας το ανδρικό συνεχίζει κανονικά τη προετοιμασία του. Αυτο συμβαίνει γιατί το πρωτάθλημα ανδρών ξεκινά …
.Για περισσότερα διαβάστεΕΔΩ

Μαθήματα Αγιογραφίας από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας


Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας ξεκινάει μαθήματα Αγιογραφίας,  κάθε Κυριακή 5 – 8 μ.μ. στο κτήριο της Λέσχης (πρώην ξενοδοχείο «Διεθνές»).
Υπεύθυνη για τα μαθήματα είναι η  
Συμεωνίδου Τατιάνα,  τηλ. επικοινωνίας: 6937114419.

Ομάδα πλεξίματος της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας


Ξεκινάν  τα μαθήματα πλεξίματος(βελόνες, βελονάκι),  για αρχάριες και προχωρημένες.

12 Σεπτεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Στοματικής Υγείας – Στοματική Υγεία και Καπνός


1. Η χρήση του Καπνού με οποιονδήποτε τρόπο είναι η ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ για την Υγεία που θα μπορούσε να αποφευχθεί και αποτελεί τον κύριο λόγο θανάτων που θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί.

Νέα τμήματα στο σύλλογο «Venetia»


Στο χώρο του Συλλόγου, Σταμπουλή 7, θα λειτουργήσουν και φέτος διάφορα τμήματα όπως: τμήμα χειροτεχνίας felt, αργαλειού, κοσμήματος, τμήμα πλεκτικής αλλά και τμήματα ιταλικών και τουρκικών.
Οι εγγραφές θα γίνουν την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου΄13.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε στο: 6982997030

Παράρτημα του Ο.ΞΙ.Φ. στη Θεσσαλονίκη


Το Δ.Σ. του Ο.ΞΙ.Φ. έχει την τιμή να ανακοινώσει την ίδρυση παραρτήματος του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας στην Θεσσαλονίκη με την ονομασία «Thessaloniki Fencer’s Club-TFC». 

«Λυγκηστίς 2013»


Η Πρέσπα και το «ΠΑΤΟΥΛΙΔΕΙΟ», το οποίο ειδικά για τον σκοπό αυτό είχε μετατραπεί σε υπερσύγχρονο κέντρο ξιφασκίας, για ακόμα μια χρονιά είχαν την τιμή να φιλοξενήσουν το Διεθνές Κύπελλο Ξιφασκίας -20 «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ 2013». 

Συνεχίζονται οι ευρωπαϊκές εμπειρίες για την ακαδημία του ΠΑΣ Φλώρινα...


συμμετέχοντας στο 2ο Διεθνές τουρνουά που διοργάνωσε η Ακαδημία LG Bitola στη γειτονική πόλη. Ο ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ συμμετείχε με ποδοσφαιριστές γεννημένους το 2000-01 και είχε πολύ καλή παρουσία

Ολοκληρώθηκε το 7ο Summer Camp του Ο.ΞΙ.Φ.


150 αθλητές και αθλήτριες, προπονητές και συνοδοί, από Ελλάδα – Κύπρο – Γεωργία – Βουλγαρία - Ιρλανδία είχαν την τύχη να νοιώσουν την μαγεία των Πρεσπών για 10 ημέρες (30 Αυγούστου – 8 Σεπτεμβρίου). Είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν σκληρά (3 φορές την μέρα), να

Ξεκινούν τα νέα τμήματα του Ο.ΞΙ.Φ.


Όπως είναι καθιερωμένο, έτσι και φέτος, ξεκινούν οι εγγραφές και προπονήσεις των Νέων Τμημάτων του Ομίλου ταυτόχρονα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Συγχαρητήριο του 2ου ΓΕ.Λ. Φλώρινας


Η διευθύντρια και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας συγχαίρουν τους μαθητές για την επιτυχία τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και τους εύχονται καλές σπουδές, καλή σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία στη ζωή τους. 

Φιλανθρωπικός αγώνας παλαιμάχων στο Αμύνταιο (video)


Οι παλιές δόξες του ΑΡΗ, του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Καλαμαριάς, του ΠΑΟΚ και του ΗΡΑΚΛΗ συνάντησαν τους παλαίμαχους του ΕΡΜΗ Αμυνταίου... 
Ο φιλανθρωπικός αγώνας που δόθηκε την Δευτέρα 9 /9/13 στο ΔΑΚ Αμυνταίου, είχε ως σκοπό τα έσοδα από τον αγώνα να διατεθούν για βοήθεια συμπολίτη μας. 

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αποφοίτων Φλώρινας 1966


Σάββατο 7/9/2013, ώρα 7μ.μ.

Το κάλεσμα έγινε και με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης της Φλώρινας και τους ευχαριστούμε πολύ. 

Διαβούλευση για τον TAP


Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία διαβούλευσης για τον Διαδριατικό Αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου (TAP), παράλληλα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων του Αγωγού. 

Σαράντα χρόνια μετά…


Σαν να μην πέρασε μια μέρα!
Ελάτε οι απόφοιτοι 1973 του Γυμνασίου Αρρένων για να σβήσουμε τις αποστάσεις, να ζωντανέψουμε το τότε και να γλεντήσουμε το τώρα. 

Ημερομηνία: 21 Σεπτεμβρίου 2013
Ωρα: 4:00 μμ
Τόπος: Γυμνάσιο Αρρένων


Η Οργανωτική Επιτροπή

Βασιλόπουλος Ευστράτιος - 6932311268
Κιατύπης Ευάγγελος - 6972349333
Μαραντίδης Παναγιώτης – 6973763646
Χατζηαθανασίου Στέργιος - 6983069581

Προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Φλώρινας


O Δήμος Φλώρινας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Φλώρινας Στο πλαίσιο των Κ.Δ.Β.Μ. θα προσφερθούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων. 

Εγγραφές στα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του δήμου Αμυνταίου


Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Αμυνταίου και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Αμυνταίου. Στο πλαίσιο των Κ.Δ.Β.Μ. θα προσφερθούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων. 

Αγιασμός στα 1ο και 2ο δημοτικά σχολεία


Ο αγιασμός των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων καθώς και των 1ου, 2ου και 9ου Νηπιαγωγείων Φλώρινας θα γίνει την Τετάρτη στις 9:30 π.μ.

Αγιασμός στο 1ο ΓΕΛ Φλώρινας


Ανακοινώνεται ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει στο 1ο ΓΕΛ Φλώρινας τηνΤετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις 9.15 π.μ.

Η Διευθύντρια
Αραστάρη Νικολέττα

Αγιασμός στο 3ο ΓΕΛ Φλώρινας


Το 3ο Λύκειο Φλώρινας ενημερώνει τους μαθητές ότι ο αγιασμός θα γίνει στις 9:30 π.μ. Τα αστικά λεωφορεία θα ξεκινήσουν από την αφετηρία στις 9:00 π.μ.

Ο Διευθυντής

Αγιασμός στο 2ο γυμνάσιο Φλώρινας


Ο Αγιασμός στο 2ο Γυμνάσιο Φλώρινας θα γίνει στις 09.30 π.μ. 11/9/2013 ημέρα Τετάρτη. 
Οι μαθητές όλων των τάξεων θα πρέπει να έχουν μια τσάντα/σακούλα για να παραλάβουν βιβλία.
Οι μαθητές της Α' τάξης θα πρέπει να έχουν στυλό για να συμμετάσχουν στην γραπτή διαδικασία κατάταξης επιπέδου στα αγγλικά.

Αγιασμός στο γυμνάσιο Κλεινών


Την Τετάρτη 11/9/2013 στις 9 π.μ. θα γίνει αγιασμός και διανομή βιβλίων στο Γυμνάσιο Κλεινών.

Από το γραφείο 

567 συλλήψεις τον Αύγουστο στη Δυτική Μακεδονία


Η δραστηριότητα των Αστυνομικών Διευθύνσεων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, κατά το μήνα Αύγουστο του έτους 2013, είναι η εξής:

Ξεκίνησε η ανάρτηση κτηματογράφησης στο δήμο Φλώρινας (video)


Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013 ξεκίνησε η Ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στη Δημοτική Ενότητα Φλώρινας του Δήμου Φλώρινας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Τα στοιχεία θα παραμείνουν αναρτημένα για δύο μήνες (έως τις 29 Οκτωβρίου 2013) στο

Πως θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης


Στόχος του υπουργείου οικονομικών είναι να λάβουν φέτος το επίδομα θέρμανσης πολλοί περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι.
Αν και ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη ΔΕΘ και σε πιθανότητα μείωσης του φόρου του πετρελαίου όλα δείχνουν ότι ακόμη και εάν υπάρξει πλεόνασμα φέτος, δεν προλαβαίνει η κυβέρνηση την όπια μείωση για φέτος. 

Εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες στη Φλώρινα


Είχαν αφαιρεθεί χρυσαφικά και διάφορα αντικείμενα, συνολικής αξίας 23.000 ευρώ περίπου

Η Ρεπούση χτύπησε ξανά....Με επιχειρήματα από το βήμα της Βουλής χαρακτήρισε «νεκρή γλώσσα» τα Αρχαία Ελληνικά....


Τελικά στην ΝASA οι άνθρωποι είναι εκτός πραγματικότητας σύμφωνα με τη θεωρία της κας. Ρεπούση. Αυτοί μέχρι σήμερα δίνουν στους Γαλαξίες που ανακαλύπτουν αρχαία ελληνικά ονόματα, αλλά σύμφωνα με τη βουλευτίνα της ΔΗ.ΜΑΡ πρόκειται για μια νεκρή γλώσσα.