Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ομαδική εικαστική έκθεση "Αβγά Μάταια" στη Μελίτη

Το 1ο Εργαστήριο Ζωγραφικής του ΤΕΕΤ σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Μελίτης διοργανώνει σειρά ομαδικών εκθέσεων όπου οι φοιτητές/τριες παρουσιάζουν το έργο τους ενεργοποιώντας στην περιοχή της Μελίτης αλλά και ευρύτερα ένα σημαντικό πολιτιστικό πόλο: τον εκθεσιακό χώρο του Σχολείου. Η διαδικασία εγκαινιάζεται με την έκθεση “ΑΒΓΑ ΜΑΤΑΙΑ” και αφορμή την ομώνυμη ποιητική συλλογή του  Μίμη Σουλιώτη.
Οκτώ φοιτητές καλούν οκτώ καλλιτέχνες από

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα τέκνων και πως θα το πάρουν



Από το απόγευμα της Τετάρτης 05/06/2013, ή το αργότερο έως το πρωί της Πέμπτης, θα βρίσκεται στο TaxisNet το έντυπο Α21 για το επίδομα τέκνων 2013, το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν οι δικαιούχοι ,ηλεκτρονικά με τη φορολογική τους δήλωση.

Κώστας Φωτιάδης: Περιμένω τη γραπτή συγγνώμη της κ. Ρεπούση!


Η εμφανισιακά συμπαθής συνάδελφος κ. Μαρία Ρεπούση ξαναχτύπησε, αδιαφορώντας για το τραυματικό κλίμα που δημιουργεί στη μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού με τις αληθινά ανιστόρητες τοποθετήσεις της. Μου θυμίζει τον αρχαίο Αλκιβιάδη.
Στο αντίστοιχο Κολωνάκι της κλασικής Αθήνας, κάθε απόγευμα βγαίνανε βόλτα οι καθώς πρέπει κυρίες και συζητούσαν τα γυναικεία θέματα της επικαιρότητας.

10ήμερο εκδηλώσεων σε σχολικές μονάδες της Π.Ε. Φλώρινας



Μια πολύ «πλούσια» σχολική χρονιά, αποδείχτηκε η φετινή για τα σχολεία μας, νηπιαγωγεία και δημοτικά, Αμυνταίου, Πρεσπών και Φλώρινας.
Σε όλη τη σχολική χρονιά, προγραμματίστηκαν και υλοποιήθηκαν προγράμματα Αγωγής Υγείας, Περιβάλλοντος (φυσικού και ανθρωπογενούς) και Πολιτισμού, με μεγάλη επιτυχία.
Τα νηπιαγωγεία μας, υλοποίησαν συνολικά 107 προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων και τα δημοτικά σχολεία, 203 αντίστοιχα.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το έτος 2013 αποτελεί έτος ορόσημο, καθώς φέτος γιορτάζεται η 40η επέτειος από τη θέσπιση και καθιέρωση της ημέρας αυτής ως ¨Παγκόσμιας Ημέρας¨, με τους ηγέτες του κόσμου να συναντώνται για άλλη μια φορά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη, μία ακριβώς εικοσαετία μετά την ιστορική Σύνοδο Κορυφής της Γης.

Εκσυγχρονίζονται τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 17 σχέδια συμβάσεων για την προμήθεια εξοπλισμού υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής.



Την προέγκριση των σχεδίων συμβάσεων για την προμήθεια εξοπλισμού για τις ανάγκες των εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προϋπολογισμού 2.427.552,14€, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, την Τρίτη 4 Ιουνίου

110 θέσεις εργατών για δίμηνα στην ΔΕΗ



To ΛΚΔΜ ενδιαφέρεται για την πρόσληψη 110 (εκατόν δέκα) εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση
εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Ορυχείων & Μονάδων.
Υπηρεσία
               

«Το δάσος της πόλης μου»

Στις 31 Μαΐου 2013 οι εκπαιδευτικοί και μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας παρακολούθησαν το πρόγραμμα του ΚΠΕ Βεύης-Μελίτης «Το δάσος της πόλης μου», που πραγματοποιείται στην πόλη της Φλώρινας και στο περιαστικό δάσος στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα. Ξεκινώντας από την πόλη της Φλώρινας και με στάσεις κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα, έμαθαν στοιχεία για την ιστορία και αρχιτεκτονική της πόλης.

Η Ημέρα Περιβάλλοντος στο 2ο δημοτικό σχολείο Φλώρινας

 
Στις 4 Ιουνίου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου γιόρτασαν την Ημέρα Περιβάλλοντος.
Οι μαθητές παρουσίασαν τα προγράμματα με τα οποία ασχολήθηκαν όλη τη χρονιά σχετικά με το νερό, το δάσος, το γαλλικό δρόμο και τη διατροφή.

Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος

Συνεδριάζει σήμερα, στις 11 το πρωί στην Κοζάνη, η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Τροποποίηση των συνοδών έργων της μονάδας τριβής-κοσκίνισης λιγνίτη, στη θέση «ΛΑΒΑ» της Ο.Π. 50 του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, της εταιρείας Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ».
Εισηγητής: Δημήτριος Αλβανός, Βιολόγος με Β βο, Αν/τής Προϊστάμενος Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Παρουσίαση του βιβλίου της. Σ. Θεοδωρίδου «Η αμαρτία της ομορφιάς»

Άσκηση αντιμετώπισης σεισμού – πυρκαγιάς

 
Το 6ο Δημοτικό Σχολείο και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε άσκηση αντιμετώπισης σεισμού – πυρκαγιάς, σε Σχολική Μονάδα από Εκπαιδευτικούς και Μαθητές.
Η υλοποίηση θα γίνει στο σχολικό συγκρότημα του 6ου Δημοτικού Σχολείου στις 07/06/2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00.

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων
Μούλελης Ηλίας
Ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας
Λυγούρας Γεώργιος

Έκθεση ζωγραφικής του παιδικού τμήματος και του τμήματος ενηλίκων της Λ.Π.Φ.

 
Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του παιδικού τμήματος και του τμήματος ενηλίκων (Α’ Γυμνασίου έως και ενήλικες), σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, στις 7.30μ.μ, στους χώρους της Λέσχης (Διεθνές).

Διάρκεια έκθεσης: 5 – 14 Ιουνίου 2013

Ώρες λειτουργίας: 6- 8 μ.μ καθημερινά

Η Εικαστικός
Άννα Γαζέα

Το Δ.Σ της Λ.Π.Φ

Μήνυμα Δακή για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πέρα από τον επετειακό της χαρακτήρα, αποτελεί κυρίως ευκαιρία περισυλλογής, προβληματισμού και αφύπνισης.
Περισυλλογή, σχετικά με τις προσωπικές και συλλογικές μας ευθύνες απέναντι στο περιβάλλον.

Ημερίδα για το ασφαλιστικό με ομιλητή τον Γ. Ρωμανιά

 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Φλώρινας σας προσκαλεί στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:00 στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Φλώρινας, οδός Ηπείρου 26, με θέμα:
«Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας μετά το ΙΙΙ Μνημόνιο».
Κύριος ομιλητής θα είναι ο καθηγητής εργατολόγος κ. Γεώργιος Ρωμανιάς και θα απαντήσει σε προσωπικές ερωτήσεις που αφορούν τις ειδικές ασφαλιστικές σχέσεις σε όλα τα ταμεία.

Στη Φλώρινα τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και απότμημα του ιερού λειψάνου της Αγίας Ελένης

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν τῆς Ἱερᾶς ἡμῶν Μητροπόλεως ὅτι ἐπ᾽ εὐκαιρίᾳ τῶν λατρευτικῶν ἐκδηλώσεων πρὸς τιμὴν τοῦ Ἁγίου ἐνδόξου Νεομάρτυρος Ἀγαθαγγέλου πρόκειται νὰ μεταφερθοῦν εἰς τὴν πόλιν τῆς Φλωρίνης ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Ἀθανασίου Ἐράτυρας ἱερὸν τεμάχιον ἐκ τοῦ Τιμίου καὶ Ζωοποιοῦ Σταυροῦ τοῦ Κυρίου καὶ Σωτῆρος μας

Σύλληψη τριών αλλοδαπών για μεταφορά ατόμων έναντι κομίστρου στη Φλώρινα

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, στο πλαίσιο του ελέγχου της λαθρομετανάστευσης και της παραγώμενης εξ αυτής εγκληματικότητας, από τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας εκδηλώθηκαν στοχευμένες δράσεις σχετικά με τη μεταφορά ατόμων με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα έναντι κομίστρου, με αποτέλεσμα να συλληφθούν συνολικά τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας.

Καταγγελία του ΚΠΕ Βεύης - Μελίτης για το δάσος της Κλαδοράχης

 
Είναι συνηθισμένο το θέαμα των σκουπιδιών στους ελληνικούς δρόμους. Δείγμα της παιδείας μας- ή μάλλον της έλλειψής της- δείγμα έλλειψης σεβασμού στο περιβάλλον και αγάπης για τον τόπο μας, δείγμα της κρατικής ανικανότητας για εφαρμογή των νόμων, όπως και να έχει, η εικόνα των σκουπιδιών σε δημόσιους χώρους είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας, δείγμα του πολιτισμού μας.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΣΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


        

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                           

                ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            

            ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ


      ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                                               Φλώρινα, 05 Ιουνίου 2013
      Αρ. Πρόσκ.: -16-                                                                            Αρ. Πρωτ.: -363-


Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η
ΣΕ  ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


Π Ρ Ο Σ τους κ.κ. :

Σήμερα κατατίθεται η τροπολογία για την αναγραφή των τόκων των καταθέσεων

Σήμερα κατατίθεται η τροπολογία για την αναγραφή των τόκων των καταθέσεων
Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, με βάση την οποία οι τόκοι καταθέσεων θα αναγράφονται στο έντυπο Ε1 μόνο εφόσον ξεπερνούν τα 250 ευρώ. Θα ακολουθήσει απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, η οποία θα προσδιορίζει το τι θα ισχύσει με τους συνδικαιούχους των λογαριασμών.

Προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά – Τι προβλέπει


Προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, Τι προβλέπεται στα άρθρα του. Οφέλη για τους δανειολήπτες, Αναστολή ατομικών διώξεων

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (Πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις στο νόμο 3869/2010 το οποίο θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος καθώς  αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης από το Eurogroup. Από την ημερομηνία ψήφισής του, οι δανειολήπτες που μπορούν να κάνουν χρήση του νέου αυτού προγράμματος διευκόλυνσης, έχουν 6 μήνες περιθώριο να ενταχθούν.

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ





ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ 4-6-2013
8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

-Τ.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ/ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ - ΔΙ.ΑΣ.: 2-2
18΄ ΜΟΡΙΧΟΒΙΤΗΣ ΔΗΜΗΡΙΟΣ (ΔΙ.ΑΣ.) 0-1
42΄ ΘΕΜΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΔΙ.ΑΣ.) 0-2
46΄ ΡΟΥΣΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (Τ.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ/ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ) 1-2
56΄ ΤΑΝΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Τ.Τ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ/ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ) 2-2