Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Σε “πολιορκία” διαρκείας η κυβέρνηση




Την ώρα που οι ηγεσίες των κομμάτων της συγκυβέρνησης, με διαρκείς συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων, επιχειρούν να ανατάξουν την εσωκομματική τους αξιοπιστία και να καταδείξουν πως ελέγχουν το παιχνίδι, τα συνδικάτα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ετοιμάζονται από τη Δευτέρα για έναν κύκλο διαρκείας κινητοποιήσεων, που θα κορυφωθούν την Τρίτη και Τετάρτη με τη γενική απεργία που θα παραλύσει τη χώρα έως και την 14η Νοεμβρίου οπότε και είναι το πανευρωπαϊκό ραντεβού κατά των μέτρων λιτότητας και εξαθλίωσης των κοινωνιών της Ευρώπης.

Παραλύει το ΕΣΥ από Δευτέρα




«Μπλακ άουτ» στον χώρο της Υγείας θα φέρει η τριήμερη απεργία που κήρυξαν οι νοσοκομειακοί γιατροί από τη Δευτέρα 5 έως και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου. Οι ιδιώτες ιατροί, αλλά και οι οδοντίατροι προχωρούν σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.

Λοβέρδος: "Θα επιστρέψω στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μόνο εάν φύγει ο Βενιζέλος"


Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Α.Λοβέρδος προανήγγειλε την επιστροφή του στην ΚΟ του κόμματος μόνο όταν αντικατασταθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά, ο Α. Λοβέρδος τονίζει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Τετάρτη παρουσίασε εικόνα διάλυσης, ενώ επισημαίνει πως

O προκλητικός Θ.Πάγκαλος γίνεται θέμα στους Times


Με τον Θεόδωρο Πάγκαλο ασχολήθηκαν και οι Times, o οποίος δήλωσε στην εφημερίδα ότι "όλοι αναγνωρίζουν την ευθύνη των άλλων, αλλά όχι τη δική τους. Εν τέλει βρέθηκε ο αποδιοπομπαίος τράγος και αυτός ήταν ο πολιτικός κόσμος".

Μειώσεις συντάξεων-εφάπαξ έως και 25% και 83% αντίστοιχα !


Μειώσεις από 5% έως και 25% προβλέπει η νέα δέσμη μέτρων που ενσωματώνεται στο πολυνομοσχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες.
Αναλυτικά τα νέα μέτρα:
- Μείωση 5% (άθροισμα κύριας και επικουρικής σε μικτό ποσό) για τις συντάξεις 1.000 - 1.500 ευρώ, ώστε το εναπομένον ποσό να μην είναι λιγότερο από τα 1.000 ευρώ.

"Καλατράβα": Μας κόστισε 130 εκατ. ευρώ και κινδυνεύει με κατάρρευση!

Το στέγαστρο «Καλατράβα», που κόστισε περίπου 130 εκατ. ευρώ είναι...ελαττωματικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
Συγκεκριμένα, λόγω προβλημάτων στην κατασκευή και τη συντήρηση του έργου, δημιουργείται εν δυνάμει κίνδυνος για την κατάρρευσή του!

Συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ το πρωί της Κυριακής


Το πρωί της Κυριακής στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Η συνεδρίαση θα γίνει στα  γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.
Αρχικά η συνεδρίαση θα πραγματοποιείτο στη Αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής στη 1 το μεσημέρι.

31 προσλήψεις μηχανικών στη ΔΕΗ ΑΗΣ Μελίτη (Φλώρινα)

Η ΔΕΗ ανακοινώνει με προκήρυξη της ,προσλήψεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα ενός (31) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ Μελίτης, που εδρεύει στο νομό Φλώρινας.Η διάρκεια των συμβάσεων είναι 8 μήνες και οι ειδικότητες που αφορούν τις προσλήψεις οι κάτωθι:

6 βουλευτές της Δ. Μακεδονίας ψήφισαν ΝΑΙ στην εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο. Οι άλλοι 4 ΟΧΙ

Δύο νέες άδειες Φωτοβολταϊκών Σταθμών στη Φλώρινα


Την εγκατάσταση δύο ακόμη φωτοβολταϊκών σταθμών στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας ενέκρινε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης, με την υπογραφή των σχετικών αδειών. 

Η ΕΛΜΕ Φλώρινας για τη διήμερη απεργία

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
■ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
■ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ, ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ 6 & ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην Πλατεία της Φλώρινας την ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 11.30 το πρωί.
Διαρκής αγώνας για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα, για να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης και τρόικας (ΕΕ –ΕΚΤ -ΔΝΤ).
Μπορούμε να νικήσουμε.

τέλη κυκλοφορίας

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013 είναι έτοιμα και το αργότερο μέχρι την επόμενη Τρίτη τα ειδοποιητήρια θα φτάσουν στα χέρια των ιδιοκτητών οχημάτων. Από φέτος δεν θα υπάρχουν πλέον τα γνωστά αυτοκόλλητα που τοποθετούσαν οι οδηγοί στο παρμπρίζ.

Ολοκληρωμένο σύστημα τηλεθέρμανσης στη Φλώρινα μέχρι το 2015

Προχωρούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου της κατασκευής υποδομών τηλεθέρμανσης στη Φλώρινα, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης.

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ


 Πατήστε πάνω στις εικόνες για να μεγαλώσουν

Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας

Καλείστε όπως προσέλθετε, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) την Τρίτη  06 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Τηλεθέρμανση στη Φλώρινα


Σημαντικά οφέλη για τους κατοίκους της περιοχής. Η μείωση του κόστους θέρμανσης ανά κάτοικο υπολογίζεται μεσοσταθμικά σε 30 με 50%.

Κλείνουν κι άλλα σχολεία λόγω αδυναμίας πληρωμής πετρελαίου για θέρμανση


Εκτός από τα σχολεία της Φλώρινας, αναμένεται να κλείσουν κι άλλα τις ερχόμενες ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης. Τη δυσάρεστη αυτή βεβαιότητα διατύπωσαν δήμαρχοι της Β. Ελλάδας κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Το 2015 ολοκληρώνεται η κατασκευή του συστήματος τηλεθέρμανσης της Φλώρινας


Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η ολοκλήρωση του έργου κατασκευής υποδομών τηλεθέρμανσης στη Φλώρινα. Κατά τη συνάντησή του με το δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Βοσκόπουλο, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, ανέφερε ότι το υπουργείο δρομολόγησε τη χρηματοδότηση του έργου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α).

Προσφυγή ΚΕΔΕ κατά της κυβέρνησης για Μεσοπρόθεσμο και προϋπολογισμό


Στα δικαστήρια πρόκειται να προσφύγει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας εναντίον της κυβέρνησης, για «καταπάτηση του Συντάγματος με τον προϋπολογισμό του 2013 και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (2013-2016)».

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ


Συνάδελφοι κτηνοτρόφοι.
Η κτηνοτροφία καταρρέει! Η χώρα μας είναι ελλειμματική σε όλα τα γαλακτοκομικά και ζωοκομικά προϊόντα και θα χειροτερεύσει το έλλειμμα με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ 2014 - 2020. Η δραστική μείωση των τιμών παραγωγού στο γάλα, στο κρέας, η αύξηση του κόστους παραγωγής, ιδιαίτερα η αύξηση στην τιμή των ζωοτροφών και αυτή που θα ακολουθήσει, θα οδηγήσει στην πλήρη χρεοκοπία και στον αφανισμό μικρούς και μεσαίους κτηνοτρόφους. Πληρώνουμε την καπιταλιστική κρίση για την οποία δεν ευθυνόμαστε.       ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΟΧΟΣ!

Συναντήθηκε η συντονιστική επιτροπή αγώνα Φλώρινας με τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη


Την  Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 συναντήθηκε η συντονιστική επιτροπή αγώνα Φλώρινας με τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, προκειμένου να καταθέσει ψήφισμα για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στην Π.Ε. Φλώρινας.

Άγρια πανίδα: προστασία και διαχείριση


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Μελίτης Φλώρινας στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία - Δράσεις δια Βίου Μάθησης για τους Ενήλικες» σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση Αρκτούρος προγραμματίζει ημερίδα επιμόρφωσης 50 ενηλίκων, την  Κυριακή  18-11-2012, στο Νυμφαίο Φλώρινας.

Καταργούνται 3.090 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ

Στην κατάργηση 3.090 οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας και των ΝΠΔΔ αυτών, προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών.

O ενεργειακός άξονας της Δυτικής Μακεδονίας ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός

Εισήγηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή στο συνέδριο του ΙΕΝΕ “ Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012”

Ευχαριστώντας κατ’ αρχήν το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) για την τιμητική πρόσκληση που μου απηύθυνε να συμμετέχω στο σημερινό Συνέδριο, θα επωφεληθώ της ευκαιρίας να παρουσιάσω εν συντομία και επιγραμματικά την ενεργειακή ταυτότητα της Δυτικής Μακεδονίας, κυρίως ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Συναίνεση φορέων για τη Σήραγγα της Κλεισούρας


Στο επίκεντρο ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου ( 2ος όροφος], κτίριο ΖΕΠ στην Κοζάνη, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Παναγιώτη Πλακεντά, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, βρέθηκε η πορεία του έργου της Σήραγγας Κλεισούρας.

Αιτήσεις για το ανοιχτό Παν/μιο




Ξεκίνησε χθες και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για φοίτηση το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Φιλώτας ΜΠΣ-Εθνικός Κοζάνης


Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου - Ακαδημία των Πολιτών στo Αμύνταιο

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. ανακοινώνει την λειτουργία του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Αμύνταιο.
Η Ακαδημία των Πολιτών, έχοντας διοργανώσει Ανοιχτά Λαϊκά Πανεπιστήμια σε πενήντα πόλεις της Ελλάδας, στην Κύπρο και το Εξωτερικό, προκηρύσσει την έναρξη των εγγραφών του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Αμύνταιο.

Οι Φλωρινιώτες της Αθήνας γιόρτασαν τα ελευθέρια της πόλης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των εν Αθήναις Φλωρινιωτων ¨Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ¨ συνεχίζοντας τις πνευματικές δραστηριότητες, στις οποίες πρυτανεύει το αμέριστο ενδιαφέρον του για την γενέτειρα μας, γιόρτασε τα Ελευθέρια της Φλώρινας από τον Τουρκικό ζυγό στο ξενοδοχείο ¨ΑΜΑΛΙΑ¨ παρουσία όλων των εκλεκτών Μελών του Συλλόγου.

Συνάντηση Γονέων και Εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Κλεινών Φλώρινας»


Η Σχολική Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας και ο Διευθυντής του  6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Κλεινών, κ. Σάκης Γυμνόπουλος, διοργάνωσαν κοινή συνάντηση Γονέων, Κηδεμόνων και Εκπαιδευτικών του Σχολείου την Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012, ώρα 18:00 – 20:30 μμ., στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Κλεινών.

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί νοθευμένο ελαιόλαδο από την αγορά

Tην άμεση ανάκληση - απόσυρση σογιέλαιου με τεχνητό χρώμα το οποίο πωλείται με την ένδειξη «έξτρα παρθένο ελαιόλαδο» απαίτησε ο ΕΦΕΤ.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών για 5 ημέρες


Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων εντός της κοιλάδας των Τεμπών, λόγω εκτέλεσης εργασιών καθαρισμού – συντήρησης των
μέτρων βραχοπροστασίας κατά τις ημερομηνίες 5,6,7,8 & 9-11-2012 και μόνο κατά τις ώρες 07:00 – 20:00.

Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις 100 χρόνια Ελεύθερο Αμύνταιο

Το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης του Αμυνταίου και της ευρύτερης περιοχής από τον Οθωμανικό ζυγό.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

«Κόκκινη κάρτα» στο κάπνισμα από το ΣτΕ: Θεμιτή η απαγόρευση σε δημόσιος χώρους

Συνταγματικά θεμιτή έκρινε το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας την απαγόρευση του καπνίσματος σε καφετέρειες, καφενεία, ταβέρνες, μπαρ κτλ. .

Αύξηση κατά 25% στον Τοπικού Πόρου

Μετά από 22 μήνες εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή του Ειδικού Τέλους Ανάπτυξης Βιομηχανικών Περιοχών, γνωστού και ως Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης.
Το γεγονός της έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης έχει από μόνο του