Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Δωρεάν ΤΕΣΤ ΠΑΠ στο Αμμοχώρι.


Τρελοκαρνάβαλος στο Ξινό Νερό (video)

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των καρναβαλιών στο Ξινό Νερό Αμυνταίου.....

Εκλογές στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων & Συνταξιούχων ΟΤΕ

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης την 26 Φεβρουαρίου 2014 Προκηρύσονται Εκλογές Ανάδειξης Νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Ν. Φλώρινας. 

Ο Αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Θεσσαλών Φλώρινας (ΒΙΝΤΕΟ)



Παρουσίαση υποψηφίων της Δημοτικής Κοινότητας Κρυσταλλοπηγής του συνδυασμού «ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ» (BINTEO)



Καρναβάλια Ξινό Νερό 2014 (φωτορεπορτάζ)


Καθαρά Δευτέρα: Γιατί τρώμε λαγάνα, ταραμά και χαλβά;


Η λαγάνα, ο χαλβάς, ο ταραμάς, που καταναλώνονται την Καθαρά Δευτέρα, έχουν τη δική τους ιστορία. Την Καθαρά Δευτέρα ανέκαθεν τρώμε λαγάνα αλλά ξέρουμε τι συμβολίζει; Η Καθαρά Δευτέρα είναι απαρχή μιας σημαντικότατης περιόδου για την Ορθόδοξη Εκκλησία, τη Σαρακοστή, δηλαδή την προετοιμασία για το Πάσχα που συνδιάζεται με νηστεία τροφών και παθών. Έτσι η πρώτη βδομάδα της Σαρακοστής ονομάζεται Καθαρά Εβδομάδα και δίνει το χρόνο στο πιστό να εξαγνιστεί και να καθαριστεί και να προετοιμαστεί. τσι ο πιστός τη Καθαρά Δευτέρα τρέφεται με λαγάνα για να θυμάται τη βοήθεια που προσέφερε ο Θεός στους Ισραηλίτες με τα «άζυμα» και τους οδήγησε στη Έξοδο από την Αίγυπτο. Η παρασκεύη της είναι ίδια με τα άζυμα (δηλαδή χωρίς προζύμι) και με αυτό τον τρόπο αρχίζει η νηστεία των τροφών.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ε.Π.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ 2013-2014


Την Kυριακή 9 Μαρτίου 2014 θα διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου Ε.Π.Σ. Φλώρινας και ώρα 3 μ.μ στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Φλώρινας μεταξύ των ομάδων Θύελλα Φιλώτα και Ερμή Αμύνταιου .

«Η στρατευμένη τέχνη και ο ρόλος της τέχνης στην κοινωνία» Πέμπτη 6 Μάρτη στις 5μμ


Η Οργάνωση Φλώρινας της ΚΝΕ καλεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας τον συγγραφέα και εικαστικό Γιώργο Φαρσακίδη σε μια συζήτηση με θέμα την στρατευμένη τέχνη και τον ρόλο της τέχνης στην κοινωνία. 

Προκήρυξη εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2014


Ανακοινώνεται ότι από την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014 μέχρι και τη Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 θα υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2014. 

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 10 και 11 Μαΐου 2014 για τα επίπεδα:
α) Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test), στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική Ιταλική και Ισπανική.
β) Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test), στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.
γ)Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test), στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.
 
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
• Αίτηση, στην οποία αναφέρονται η γλώσσα ή οι γλώσσες και το επίπεδο ή τα επίπεδα στα οποία επιθυμεί να εξετασθεί ο υποψήφιος.
• Μία πρόσφατη φωτογραφία μικρού μεγέθους.
• Παράβολο δημοσίου (e-paravolo – εκδίδεται μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων www.gsis.gr) και συγκεκριμένα:
α. των 60 ευρώ για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Α,
β. των 80 ευρώ για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Β ,
γ. των 100 ευρώ για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Γ.
• Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. Ελλείψει αυτής, κατατίθεται φωτοαντίγρα-φο διαβατηρίου ή άλλου νόμιμου αποδεικτικού εγγράφου από το οποίο προκύπτουν τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας του υποψηφίου όπως στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία αυτού.
Ανήλικοι υποψήφιοι κάτω των δώδεκα ετών, οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου συναφούς δημοσίου εγγράφου, μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση ταυτοπροσωπίας από το Δήμο, όπου είναι εγγεγραμμένοι ή τα ΚΕΠ.
Αλλοδαποί υποψήφιοι, που φοιτούν στην Α/θμια, Β/θμια ή Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας, μπορούν να προσκομίσουν, αντί της άδειας παραμονής τους στη χώρα, βεβαίωση φοίτησης σε ένα από τα προαναφερόμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
• Ειδικό έντυπο «Aίτηση» που διατίθεται προς συμπλήρωση από τις κατά τόπους επιτροπές συγκέντρωσης δικαιολογητικών. Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται το ειδικό έντυπο «Αίτηση» και από την ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας.
Το Αναλυτικό Πρόγραμμα των Εξετάσεων θα ανακοινωθεί σύντομα από το Υπουργείο Παιδείας

Εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών Δημοτικού Σχολείου

Από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας , ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών Δημοτικού Σχολείου, για όσους συμπλήρωσαν το όριο ηλικίας της υποχρεωτικής φοίτησης και για αντικειμενικούς λόγους αδυνατούν να φοιτήσουν σε νυκτερινό σχολείο, θα γίνουν στις 4 Μαρτίου 2014, ημέραΤρίτη και ώρα 10:00 π.μ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

«Γυναίκα Εν Μέσω Κρίσης: Μια Ψυχο-Κοινωνική Προσέγγιση»


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 28 Φεβρουαρίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Γυναίκα Εν Μέσω Κρίσης: Μια Ψυχο-Κοινωνική Προσέγγιση»

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, σας προσκαλεί στην ενημερωτική Ημερίδα που διοργανώνει με τίτλο:


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ στις 04 Μαρτίου 2014 ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00΄

                                                                     
                          
             ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              
              ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            Φλώρινα, 28-02-2014

              ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                         

                                                                                                                                                Αριθ.  Πρωτ.: -101-
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                
Αρ. Πρόσκλησης: -5-

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η
ΣΕ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ




Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) (ΑΔΣ 38/2011) στις 04 Μαρτίου 2014 ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00΄ σε τακτική συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Αυξημένο ενδιαφέρον για την ημερίδα του ΚΠΕ Βεύης - Μελίτης

Το ΚΠΕ Βεύης Μελίτης θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους εκπαιδευτικούς για την άμεση ανταπόκριση και το ζωηρό τους ενδιαφέρον σχετικά με την πραγματοποίηση της ημερίδας «Ενεργός πολίτης- οικολογικές λύσεις για το σπίτι μας». 

8η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 


    Κοζάνη     27-2-2014

    Αρ. Πρωτ.  657
          
ΘΕΜΑ: 8η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη:
α) Τις διατάξεις του άρθρου 175,176 (όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 5 του Ν. 4071/2012) και 177 του Νόμου 3852/10
β) Την αριθμ.2/13 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.
γ) Την ανάγκη συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής)

ΚΑΛΕΙ