Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Δημιουργία τμήματος εκμάθησης DECOUPAGE από το Σύλλογος Γυναικών Αμυνταίου



Ο Σύλλογος Γυναικών Αμυνταίου ανακοινώνει τη δημιουργία τμήματος εκμάθησης DECOUPAGE (τεχνική χαρτοπετσέτας , παλαίωση αντικειμένων , κρακελέ, φωτοσκίαση ,χρύσωμα , sospesso , μαρμαρογραφία , κ.α. ).
Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως τις 30 Απριλίου . Έναρξη μαθημάτων 8 Μαΐου . Επίσης παρακαλούμε τα μέλη μας να μας προσκομίσουν τις συνταγές μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής προκειμένου να γίνει η συλλογή υλικού για το βιβλίο που θα εκδώσει ο Σύλλογος Γυναικών Αμυνταίου . Οι ενδιαφερόμενες παρακαλούνται να έρθουν σε επαφή με την κυρία   Άλτα-Ψωμά Βίκη για πληροφορίες – εγγραφές σχετικά με τα θέματα που σας ανακοινώθηκαν .
Με τιμή
Η πρόεδρος                                             
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ                  
Η γραμματέας ΑΡΧΟΝΤΑ ΕΛΕΝΗ

Ο Άγιος Ζαμπλακάς- το γάλα του θανάτου

Στοχοποίηση του Έλληνα εκπαιδευτικού



Συναδέλφισσα – συνάδελφε
Τις τελευταίες μέρες το Υπουργείο Παιδείας  με εγκυκλίους του προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να  σ αυτόν τον τόπο ευθύνη φέρουμε εμείς οι Εκπαιδευτικοί.
Να στοχοποιήσει τον Έλληνα Εκπαιδευτικό, λες και ότι για όλα τα δεινά.

Σύλληψη αλλοδαπού στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, για κατοχή, εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών



Κατασχέθηκαν περίπου 110 κιλά κάνναβης
Σήμερα (18-04-2013) το πρωί, στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής σε συνεργασία με υπαλλήλους του Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, συνέλαβαν 42χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας για κατοχή, εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

1o πολυθεματικό συνέδριο ψυχιατρικής και 2η διεπιστημική συνάντηση

Τριήμερο Περιβαλλοντικής Δράσης στο Μανιάκι

Την Παρασκευή και το Σάββατο 19 και 20 Απριλίου, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Αγνάντι της Βεγορίτιδας σε συνεργασία με την Κοινότητα Μανιακίου, τον Δήμου Αμυνταίου, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Μανιακίου και όλους τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς διοργανώνουν Πασχαλινό Καθαρισμό του χωριού.

«Νέα Γενιά σε Δράση & Eurodesk»

 

Η Εθνική Υπηρεσία των Προγραμμάτων της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση και Eurodesk» του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης πραγματοποίησε στη Φλώρινα ενημερωτική εκδήλωση για τα Προγράμματα της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση & Eurodesk» με τη συμβολή του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου.

Τ.Ο. Κοζάνης: Ενημερωτική συνάντηση στη Γαλατινή Κοζάνης.



Η Τ.Ο. Κοζάνης του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, στα πλαίσια των εβδομαδιαίων ενημερωτικών δράσεων σε όλο το νομό Κοζάνης, διοργανώνει την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 στις 21:00 ενημερωτική συνάντηση στη Γαλατινή Κοζάνης.

Ερώτηση για την εγκληματικότητα στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

 
ΠΡΟΣ:
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
3) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ: «Σε απόγνωση οι ακρίτες της ελληνοαλβανικής μεθορίου στον νομό Καστοριάς, λόγω της δράσης Αλβανών εγκληματιών - Επιδρομή Αλβανών στην κοινότητα Κομνηνάδων του Δήμου Νεστορίου»

Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες μόνιμοι κάτοικοι ακριτικών χωριών του νομού Καστοριάς, καθώς έχουν μείνει ανυπεράσπιστοι μπροστά στις εντεινόμενες επιθέσεις των αποθρασυνόμενων Αλβανών

Φιλανθρωπική συναυλία με την Αρετή Κετιμέ και την ομάδα της θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 και ώρα 7:30 μ.μ. , στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac.



Φιλανθρωπική συναυλία με την Αρετή Κετιμέ και την ομάδα της θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 και ώρα 7:30 μ.μ. , στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac.
Την συναυλία διοργανώνει το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου και η Πνευματική Κίνηση ¨Η Αρχαία Δωδώνη¨.
Τα έσοδα θα διατεθούν στην Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα» και για φιλανθρωπικούς σκοπούς. 
Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στα καταστήματα: Public και  Πρόκος /Ελευθερουδάκης

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ  ( Συνεδριακός χώρος Du Lac )
Πληροφορίες:
τηλ. 698 6180630 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερίδα για τη Διδασκαλία και Μάθηση Φυσικών Επιστημών και Περιβάλλοντος στην Προσχολική και Δημοτική Εκπαίδευση




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας, από τις 8.30 πμ. ως 14.00 μμ., πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία Ημερίδα για τη Διδασκαλία και Μάθηση Φυσικών Επιστημών και Περιβάλλοντος στην Προσχολική και Δημοτική Εκπαίδευση, με θέμα:
"Η Διερεύνηση και οι Δραστηριότητες εκτός Σχολείου
στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών"
την οποία παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί της 14ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Φλώρινας και της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Σχολικών Συμβούλων Φλώρινας.

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ





ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ
531 00 ΦΛΩΡΙΝΑ

Τηλέφ.: 23850/28.860, Τηλεομοιότ.: 23850/28.863


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Ἀνακοινώνεται στοὺς εὐσεβεῖς Χριστιανοὺς τῆς Μητροπόλεώς μας ὅτι κατὰ τὸν Ἑσπερινὸ τῆς E’ Κυριακῆς τῶν Νηστειῶν (ὁσίας Μαρίας τῆς Αἰγυπτίας), ὁ ὁποῖος θὰ τελεσθεῖ, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκλήτου, τὴν Κυριακὴ 21η Ἀπριλίου 2013 καὶ ὥρα 7 τὸ ἀπόγευμα στὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίου Νικολάου Φλωρίνης, τὸν Θεῖο λόγο θὰ κηρύξει ὁ Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης Ἀγαθόνικος, Ἱερομόναχος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Διονυσίου τοῦ ἐν Ὁλύμπῳ, μὲ θέμα:
«Περὶ προσευχῆς».
         
Παρακαλεῖσθε νὰ συμμετάσχετε.

Ἀπὸ τὴν Ἱερὰ Μητρόπολη

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ Β΄ΑΝΔΡΩΝ ΕΚΑΣΔΥΜ: ΑΜΥΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΑΣ - ΑΡΗΣ ΑΤΡΑΠΟΥ

 


Τo Σάββατο 20 / 04 / 2013 και ώρα 8:00 το απόγευμα στα πλαίσια της 8ης Αγωνιστικής της τελικής φάσης του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β΄ Ανδρων της ΕΚΑΣΔΥΜ ο ΑΜΥΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΑΣ αγωνίζεται με αντίπαλο την ομάδα Άρη Ατραπού  με στόχο την άνοδο στην Α΄ Κατηγορία Ανδρών της ΕΚΑΣΔΥΜ. Είσοδος ελεύθερη.

τελευταία τῆς Ἁγίας καὶ Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία





ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ
531 00 ΦΛΩΡΙΝΑ

Τηλέφ.: 23850/28.860, Τηλεομοιότ.: 23850/28.863
 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Ἀνακοινώνεται στοὺς εὐσεβεῖς Χριστιανοὺς τῆς Μητροπόλεώς μας ὅτι στὴν Ἱερὰ Μονὴ Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαδορράχης θὰ τελεσθεῖ ἡ τελευταία τῆς Ἁγίας καὶ Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία τὴν Παρασκευὴ 26η Ἀπριλίου 2013 καὶ ὥρα 5:30 τὸ ἀπόγευμα, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκλήτου.
Παρακαλεῖσθε νὰ συμμετάσχετε.

Ἀπὸ τὴν Ἱερὰ Μητρόπολη

Ποιές αποδείξεις μετράνε το 2013



Ποιες είναι οι αποδείξεις που μετράνε στην φορολογική δήλωση του 2013 και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να έχετε μείωση φόρου στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του 2013 ;
Ποσο εκπτίπτουν οι αποδείξεις το 2013 στα εισοδήματα των φορολογούμενων .Εδω θα βρείτε ολες τις απαντήσεις για τις αποδείξεις που μετράνε το 2013 και δίνουν έκπτωση φόρου .
Αποδείξεις που μετράνε το 2013 και τα δικαιολογητικά  που χρειάζεστε
Με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων συνυποβάλλονται κατά περίπτωση οι εξής αποδείξεις που μετράνε και τα δικαιολογητικά από τα οποία αποδεικνύεται η πραγματοποίηση από το φορολογούμενο των δαπανών, τις οποίες αυτός επικαλείται για μείωση του φόρου που προκύπτει στο εισόδημα του, για:

Γενική συνέλευση και Αρχαιρεσίες του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμυνταίου



Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμυνταίου, καλεί τα μέλη του σε γενική συνέλευση με αρχαιρεσίες την
Κυριακή 21 Απριλίου 2013, στα γραφεία του συλλόγου, από ώρα 10:30πμ.
Αιτήσεις υποψηφιοτήτων από σήμερα 15 Μαρτίου 2013 ως 29 Μαρτίου 2013.
Ο Πρόεδρος
Παυλίδης  Παύλος

Τα μνημεία της Βιομηχανικής Κληρονομιάς του τόπου μας , αντικείμενο πιλοτικής δράσης προβολής μέσω διαδικτύου, για το Πρόγραμμα Interreg VC που αφορά στον πολιτισμό - Histcape









ο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζει να υποστηρίζει πολυδιάστατα μέσω των διακρατικών
έργων που διαχειρίζεται, πτυχές της αναπτυξιακής προσπάθειας της περιφέρειας στο διεθνές επίπεδο, σε συνεργασία με ευρωπαίους εταίρους.
Το πρόγραμμα HISTCAPE διαθέτει μια ιδιαίτερη στρατηγική για τον ευαίσθητο τομέα της

Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας



Ο  Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας στα πλαίσια της προσπάθειας του, για τη καταπολέμηση και καταστολή των φαινομένων λαθραλιείας και καταστροφής των υδάτινων οικοσυστημάτων της περιοχής (λίμνες, ποτάμια, ταμιευτήρες-φράγματα), που
δυστυχώς βρίσκονται σε έξαρση. Θεωρεί απαραίτητη την παρέμβαση των φορέων και υπηρεσιών  για την διάσωση της υδρόβιας ζωής του τόπου μας. Έτσι, στις  15/4 Αντιπρόσωποι του Δ.Σ του Α.Σ.Ε.Α.Φ επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας  κ.Ηλιάδη για να τον

14η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας υπόψη:
α) Τις διατάξεις του άρθρου 175,176 (όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 5 του Ν. 4071/2012) και 177 του Νόμου 3852/10
β) Την αριθμ.2/13 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.
γ) Την ανάγκη συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής)
ΚΑΛΕΙ

Τους Περιφερειακούς Συμβούλου, μέλη της Οικονομικής Επιτροπής
1.     Πάτρα Βασίλειο
2.     Χάτσιο Ιωάννη
3.     Γιαννάκη Βασίλειο

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ



(Στα πλαίσια εργαστηριακών μαθημάτων πραγματοποιήθηκαν παρασκευές προϊόντων από υλικά του πρωτογενή τομέα -κομπόστες, μαρμελάδες, τουρσιά κ.ά. καθώς και
ανθοκομικές καλλιέργειες -ζουμπούλια, γεράνια, μπιγκόνιες, αρμπαρόριζα κ.ά.   όπου έγιναν με φροντίδες των μαθητών του τομέα Γεωπονίας και την επίβλεψη των καθηγητών ειδικότητας.
Η προβολή της έκθεσης πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου.)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΡΑΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ




Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Στις 24 και  25 Απριλίου,  θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές ανάδειξης εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ.
Σ΄ αυτήν την πραγματικά δύσκολη συγκυρία για την χώρα και την επιχείρηση, ως εργαζόμενος και συνδικαλιστικό στέλεχος έχοντας αποκομίσει αρκετή εμπειρία και γνώση, για την δομή και λειτουργία της Επιχείρησης και του σημαντικού  ρόλου αυτής και των ανθρώπων της στην εξασφάλιση φθηνής Ηλεκτρικής Ενέργειας, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα μαζί με άλλους συναγωνιστές, στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ.

Προκήρυξη για την πρόσληψη 4 αρχαιολόγων και 4 εργατών, για 7 μήνες, στον κάθετο άξονα 50 Εγνατίας Οδού: Κοζάνη –Φλώρινα- Νίκη, Τµήµα : Φλώρινα-Νίκη»



Πρόσληψη επιστηµονικού προσωπικού και τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου για την εκτέλεση των αρχαιολογικών έργων του υποέργου 4 στο τµήµα Φλώρινα-Νίκη» του έργου της ΕΓΝΑΤΙΑ Ο∆ΟΣ Α.Ε «Κάθετος άξονας 50 Εγνατίας Οδού: Κοζάνη –Φλώρινα- Νίκη, Τµήµα : Φλώρινα-Νίκη».
Όσοι επιθυµούν να προσληφθούν, καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν µε τα συνηµµένα δικαιολογητικά, νοµίµως επικυρωµένα, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο

Συνέδριο και Εκλογές στο Ε.Κ.Φ


Η Διοίκηση  του  Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου  Νομού Φλώρινας αποφάσισε την πραγματοποίηση εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του Κέντρου για  τις 25 και 27 Απριλίου 2013 στα γραφεία του κέντρου.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΝ 25/04/2013:
  1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
  2. ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Αστυνομικά Νέα



Σύλληψη αλλοδαπού για μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών
Συνελήφθη τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης στην Φλώρινα, από αστυνομικούς της  Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, σε συνεργασία με  αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά τριών ομοεθνών του (28, 26 και 23 χρονών), μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, τους τρεις ομοεθνείς του, μη νόμιμους μετανάστες, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
  • το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και
  • πέντε  (5) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Ενημέρωση για συνταξιοδοτικά θέματα από το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Φλώρινας

"Καθημερινές στιγμές των κατοίκων του τότε…!!!" από τον "Ακρίτα" Αχλάδας


Ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος «Ακρίτας» Αχλάδας διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Καθημερινές στιγμές των κατοίκων του τότε…!!!» στο Πολιτιστικό Κέντρο Αχλάδας. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό το Σάββατο 20/4 από
τις 5 μ.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ. και την Κυριακή 21/4 από τις 10:30 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ.

Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου


Τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Απριλίου από τις 9:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αμυνταίου.
Στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα υπάρχουν
υπάλληλοι του Δήμου Αμυνταίου για την άμεση εξυπηρέτηση των δικαιούχων, οι οποίοι παρακαλούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.

Υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα;


Η κατάσταση στην δύσμοιρη πατρίδα μας οδηγείται από το κακό στο χειρότερο  και ο λαός ειδικά οι νέα γενιά έχει πάψει,  να ελπίζει και να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον. Η Ελλάδα μετά από την υπογραφή και εφαρμογή τριών μνημονίων με τους δανειστές της έχει βυθιστεί σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης, ανεργίας και αποτυχίας επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, όπως από τα πρώτα άρθρα μου για το θέμα είχα επισημάνει έγκαιρα και για αυτήν την αποτυχία δεν φταίει κυρίως η δήθεν κακή εφαρμογή της οικονομικής συνταγής, όπως βολικά παπαγαλίζουν διάφοροι εγχώριοι υποστηρικτές της τρόικα.