Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Παραιτήθηκε και επίσημα από τη θέση του βουλευτή ο Άρης Σπηλιωτόπουλος


Παραιτήθηκε και επίσημα από τη θέση του βουλευτή ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος είναι υποψήφιος με τη ΝΔ για το δήμο Αθηναίων. Τη θέση του θα καταλάβει η Τάνια Ιακωβίδου
Την παραίτησή του από το αξίωμα του βουλευτή υπέβαλλε και επίσημα σήμερα, Πέμπτη, ο υποψήφιος της ΝΔ για το δήμο Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος έστειλε σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στην οποία σημειώνει: «Ακόμα και σήμερα που οι Αθηναίοι έχουν βιώσει την κρίση όσο κανείς, πιστεύω ακράδαντα ότι η Αθήνα μπορεί να γίνει μια υποδειγματική, σύγχρονη, ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, αρκεί όλοι μας να μην μένουμε στα λόγια, αλλά να κάνουμε πράξεις». Προσθέτει, επίσης, ότι «αυτή την ώρα, χρειάζεται σύνθεση και συναίνεση. Μπορούμε να πετύχουμε μεγάλους στόχους μόνο αν υπερβούμε τις στενές κομματικές διαφορές και τους στείρους διαχωρισμούς σε Δεξιά, Αριστερά, Κέντρο, που ειδικά σε ό,τι αφορά στην αυτοδιοίκηση ανήκουν στο χθες».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος είχε προαναγγείλει την παραίτησή του την Τετάρτη κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση όπου παρουσίασε το συνδυασμό του για το δήμο της Αθήνας. Πρώτος επιλαχών για τη θέση του κ. Σπηλιωτόπουλου ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος, όμως αρνήθηκε την έδρα, καθώς πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στο ΔΣ των Ελληνικών Πετρελαίων. Έτσι, την έδρα του Άρη Σπηλιωτόπουλου θα καταλάβει τελικά η Τάνια Ιακωβίδου.

Διευκρίνιση του δημάρχου Φλώρινας σχετικά με δηλώσεις του για την ΔΕΗ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                   
Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                    
               Φλώρινα, 27-03-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμπληρωματικά, στο δελτίο τύπου της 24.03.2014, που αφορούσε στη συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με εκπροσώπους της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, το προεδρείο του συνδικάτου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, τον πρόεδρο κ. Γιώργο Αδαμίδη και το γενικό γραμματέα κ. Μάστορα Αθανάσιο, και με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων της ΔΕΗ ΑΕ και προς αποφυγή οιονδήποτε παρερμηνειών, διευκρινίζεται ότι:

η αναφορά του Δημάρχου σε εργολάβους οι οποίοι δεν τηρούν τις υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους, τους ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων που εκμεταλλεύονται, ακόμα και προς τον Δήμο, επ’ ουδενί  δεν αφορά σε εταιρείες και περιόδους διαχείρισης, σήμερα (κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ/ΤΕΡΝΑ) ή κατά το παρελθόν (ΜΕΤΕ), οι οποίες τηρούσαν ή τηρούν τα αυτονόητα, με σεβασμό στους εργαζόμενους και στις πάσης φύσεως υποχρεώσεις τους. Η συγκεκριμένη αναφορά στηλιτεύει τις ανωμαλίες που προκάλεσαν, κατά καιρούς, εταιρείες με συμπεριφορά αντιστρόφως ανάλογη με τη δέουσα. 

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή

Η θερινή ώρα θα ισχύσει από τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Μαρτίου με τα ρολόγια να «προχωρούν» μία ώρα μπροστά. 

ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟ MONEY SHOW


ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟ MONEY SHOW


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
27/3/2014

ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ»


Ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση που του απηύθυνε το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Ελληνο-Κινέζικο Επιμελητήριο, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Ψωμιάδης θα είναι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση με θέμα «Η Ευρώπη του Μέλλοντος» που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο τουMoneyShowτο Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 12.00 μ.μ. στην αίθουσαBallroom 3 του ξενοδοχείου Hyatt Θεσσαλονίκης.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Χ. ΨΩΜΙΑΔΗΣ
ΦΡΑΓΚΙΝΗ 7, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Τ.Κ. 54624
Τηλ. Επικ. 2310 220144, fax: 2310 220024
email: psomiadis09@gmail.com
site: www.panagiotispsomiadis.gr
social media: facebook

ΣΑΚΟΥΛΕΒΑΣ : ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


   Κοσμογονία στο Σακουλέβα , μαγευτική  η έμπνευση  της  Δημοτικής μας Αρχής, προχωράει άμεσα το έργο .
    Πυλώνας ανάπτυξης, τουρισμού  και πολιτισμού.
Επέκταση και αναμόρφωση  του ποταμού , με μια μοναδική έμπνευση και μεράκι  που φέρνει ανάπτυξη του  πολιτισμού και των τeχνών, αλλά παράλληλα  συνεισφέρει τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και της πόλης μας.

Υπογραφή έργων Παρουσία του Περιφερειάρχη 26Μαρ14_Καστοριά                                                                                             Τετάρτη 26-03-2014  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Τέσσερα έργα ύψους 6,2 εκ. ευρώ που αφορούν την ΠΕ Καστοριάς, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής
Τέσσερα έργα, ύψους 6,2 εκ. ευρώ, που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς,  υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κκ Σεραφίμ, του Διοικητή Γενικού  Νοσοκομείου Καστοριάς Γιώργου Ορφανού, του Δημάρχου Νεστορίου Χρήστου Γκοσλιόπουλου και  υπηρεσιακών  παραγόντων.

Ειδικότερα αυτά είναι:

Ευχαριστήριο – συγχαρητήριο για την 25η Μαρτίου


Φλώρινα, 26 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχαριστήριο – συγχαρητήριο για την 25η Μαρτίου


Η Φλώρινα για άλλη μια φορά γιόρτασε με την πρέπουσα λαμπρότητα και τιμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου:
• προς όλους τους κατοίκους της Φλώρινας για τη συμμετοχή τους στις λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις.

Ημερίδα με θέμα:Πρώτες βοήθειες προς τον συνάνθρωπό μας Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκλήθρου

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΛΗΘΡΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΗΝ

εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                   
Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                     
               Φλώρινα, 24-03-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.                                                                                                                                          Το απόγευμα της Δευτέρας, 24 Μαρτίου, ήταν παρών στην εκδήλωση στο ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».
Το πρωί της Τρίτης, ανήμερα της διπλής εορτής, παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα, στην επιμνημόσυνη δέηση και στην κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Γ. Μόδη και στη συνέχεια στην καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφ. Μακεδονομάχων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡ.ΣΥ.


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΣΤΗ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23/3 στην Πτολεμαΐδα, εκδήλωση-συζήτηση της «Αριστερής Συμπόρευσης για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία», με μία πρώτη παρουσίαση των θέσεων.

KATAΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ Δ΄ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΝΗΣΤΕΙΩΝ (30-03-2014)ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ
531 00 ΦΛΩΡΙΝΑ

Τηλέφ.: 23850/28.860, Τηλεομοιότ.: 23850/28.863
Ἐν Φλωρίνῃ τῇ 26ῃ Μαρτίου 2014
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ι Σ

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐλαβῶν Χριστιανῶν ὅτι κατὰ τὸν Κατανυκτικὸ Ἑσπερινὸ τῆς Δ’ Κυριακῆς τῶν Νηστειῶν, ὁ ὁποῖος θὰ τελεσθεῖ, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοκλήτου, τὴν 30ὴ Μαρτίου 2014 καὶ ὥρα 6:30 τὸ ἀπόγευμα στὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίου Δημητρίου Φλωρίνης, τὸν Θεῖο λόγο θὰ κηρύξει ὁ Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης π. Ἐπιφάνιος Καραγεῶργος, Πρωτοσύγκελλος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Αἰτωλίας καὶ Ἀκαρνανίας, μὲ θέμα:
«Γνωριμία μὲ τὸν Θεό».
Προτρέπομεν πατρικῶς νὰ συμμετάσχετε.

          Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΒΡΑΔΙΑΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΑ 30-03-14


Το Ωδείο  Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 
Παράρτημα Αμυνταίου και
ο Σύλλογος Θρακειωτών Φιλώτα
σας προσκαλεί στη βραδιά
με μικρασιάτικα τραγούδια
που θα γίνει  την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014
στο χώρο εστίασης  “ΚΑΤΣΟΥΠΑΚΗ”
ώρα προσέλευσης 7:30 μ.μ.

        Ο Πρόεδρος του Ωδείου         Ο Πρόεδρος του Συλλόγου             
          Δημήτριος Ηλιάδης                  Σπύρος Μωϋσάκης
           Αντιπεριφερειάρχης                  
             Π.Ε. Φλώρινας                       

          

σχέδιο της ΚΥΑ με θέμα : «Κατηγορίες αδειών χρήσης και εκτέλεσης έργων αξιοποίησης των υδάτων. Διαδικασία και όροι έκδοσης ή τροποποίησης των αδειών, περιεχόμενο και διάρκεια ισχύος τους»


                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης που αναρτήθηκε στον διαδικτυακό χώρο www.opengov.gr, του σχεδίου της ΚΥΑ με θέμα : «Κατηγορίες αδειών χρήσης και εκτέλεσης έργων αξιοποίησης των υδάτων. Διαδικασία και όροι έκδοσης ή τροποποίησης των αδειών, περιεχόμενο και διάρκεια ισχύος τους», απέστειλε επιστολή στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, με συνημμένες παρατηρήσεις-σχόλια των υπηρεσιών της Περιφέρειας επί της υπό διαβούλευση ΚΥΑ.

28 θέσεις στον ΑΗΣ Μελίτης

Η ΔΕΗ ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ (8) μηνών, συνολικά είκοσι οκτώ (28) ατόμων κατηγορίας ΔΕ διαφόρων ειδικοτήτων, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ Μελίτης που εδρεύει στο Νομό Φλώρινας.
Υποβολή αιτήσεων από 26/03/2014 έως 04/04/2014.
Τηλ. επικοινωνίας: 23850-39075, 23850-39083

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές στο ορυχείο Αμυνταίου - Φιλώτα

Ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στις Αρχαιολογικές Ανασκαφές Αμυνταίου, Πέτρος Βασιλειάδης, μας κατήγγειλε, τον οικονομικό εμπαιγμό που βιώνουν οι εργαζόμενοι, από το υπουργείο αυτή τη φορά. 

Επίσκεψη Κεφαλογιάννη στη Φλώρινα

Το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 5 μ.μ. στην αίθουσα του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Φλώρινας για τις επικείμενες Ευρωεκλογές με ομιλητή τον κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, Βουλευτή Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα των Ευρωεκλογών.

Δωρεάν κατασκήνωση για τα παιδιά 35.000 ανέργων-χαμηλόμισθων -Οροι και προϋποθέσεις για μια θέση στο πρόγραμμα

Τη δυνατότητα να κάνουν δεκαπενθήμερες διακοπές σε παιδικές κατασκηνώσεις, θα έχουν το ερχόμενο καλοκαίρι 35.000 παιδιά ανέργων και χαμηλόμισθων εργαζομένων, που ο ασφαλιστικός τους φορέας δεν τους καλύπτει αυτό το έξοδο.

Παρουσίαση βιβλίου από την Μητρόπολη


Σᾶς προσκαλοῦμε στήν παρουσίαση τοῦ βιβλίου «ΘΕΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΒΙΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΩΦΡΟΝΙΟ ΤΟΥ ΕΣΣΕΞ» τοῦ Πανοσ. Ἀρχιμ. Θεωνᾶ Ἀθ. Ἀθανασιάδη, ἡ ὁποία θα πραγματοποιηθεῖ τήν Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 στήν αἴθουσα τοῦ Ἐργατικοῦ Κέντρου Φλώρινας (Ἠπείρου 28) στίς 7μ.μ.


Τό βιβλίο παρουσιάζουν οἱ: 

Αύριο Παρασκευή συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αμυνταίου

Σας προσκαλούμε να έλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα στις 28 Μαρτίου 2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 και στο Γραφείο του Δημάρχου για Τακτική  Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

Η «Χρηστίδειος Τελετή» με ομιλητή τον Παναγιώτη Γιαννάκη


Η «ΧΡΗΣΤΙΔΕΙΟΣ ΤΕΛΕΤΗ» βράβευσης της μάθησης και της προόδου στα γράμματα, από τον Αριστοτέλη O Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης», τιμώντας τη μνήμη του Μεγάλου Ευεργέτη του Συλλόγου ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ, διοργανώνει και φέτος τη «ΧΡΗΣΤΙΔΕΙΟ ΤΕΛΕΤΗ» που σκοπό έχει τη βράβευση της μάθησης και της προόδου στα γράμματα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΙΟΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Προκήρυξη εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη κατηγορίας 1 και Εισαγωγικού επιπέδου, Α’ Περιόδου 2014

ΘΕΜΑ : Προκήρυξη εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη κατηγορίας 1 και
 Εισαγωγικού επιπέδου, Α’ Περιόδου 2014


 ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ∆ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΑΣ

 Έχοντας υπόψη :
1. Το Ν.3852 / 2010 (ΦΕΚ 87 Α΄) «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης
 ∆ιοίκησης-Πρόγραµµα Καλλικράτης » .
2. Το Π.∆. 146 /2010 (ΦΕΚ 239 Α΄) «Οργανισµός Περιφέρειας ∆υτικής Μακεδονίας »
3. Tην αριθ. 38200 / 1136 / 11-8-2011 (ΦΕΚ 1969 Β΄) απόφαση του Υπουργού Υποδοµών –

Προκήρυξη εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη κατηγορίας 1 και Εισαγωγικού επιπέδου, Α’ Περιόδου 2014
ΘΕΜΑ : Προκήρυξη εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη κατηγορίας 1 και
 Εισαγωγικού επιπέδου, Α’ Περιόδου 2014


 ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ∆ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΑΣ

 Έχοντας υπόψη :
1. Το Ν.3852 / 2010 (ΦΕΚ 87 Α΄) «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης
 ∆ιοίκησης-Πρόγραµµα Καλλικράτης » .
2. Το Π.∆. 146 /2010 (ΦΕΚ 239 Α΄) «Οργανισµός Περιφέρειας ∆υτικής Μακεδονίας »
3. Tην αριθ. 38200 / 1136 / 11-8-2011 (ΦΕΚ 1969 Β΄) απόφαση του Υπουργού Υποδοµών –