Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 11ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012
ΕΛΛΑΣ Α.ΚΑΛΛΙΝΙΚΗΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΒΕΥΗΣ 6-1
ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΑΚΡΙΤΑΣ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ 6-1
Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012
ΔΙΚ.ΑΕΤΟΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΑΙΑΝΤΑΣ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ 1-0
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ-ΑΡΗΣ ΛΟΦΩΝ  4-1
ΑΚΡΙΤΑΣ ΑΧΛΑΔΑΣ-ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 0-1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ-ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ 1-3
ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ-ΜΕΛΙΤΕΑΣ ΜΕΛΙΤΗΣ  4-2

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ
http://www.florinasport.gr/

Με μαζικές παραιτήσεις απειλούν οι δήμαρχοι εν όψει του προϋπολογισμού


Το αίτημα για ομαδικές παραιτήσεις δημάρχων και το αίτημα για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όσον αφορά στη συνταγματικότητα της δημιουργίας Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, ήταν τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Πυρ και μανία ο Βενιζέλος με τις δηλώσεις Τσίπρα περί επενδυτών

 
Ευθεία επίθεση στον Αλέξη  Τσίπρα εξαπέλυσε, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε γερμανική εφημερίδα για την πολιτική της κυβέρνησης και για τις προοπτικές της οικονομίας όπως αυτές διαγράφονται.
 

Πόσα βγάζουν οι βουλευτές για να μας "σώσουν


Συνολικά παραπάνω από 7.000 ευρώ τον μήνα καθαρά και στο χέρι λαμβάνει κάθε βουλευτής την ώρα που ο ίδιος έχει διαμορφώσει τον κατώτατο μισθό για τους νέους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα στα 510 ευρώ.
Μάλιστα μετά και τα πρόσφατα μέτρα που ψήφισαν, οι βουλευτές λαμβάνουν υπερδιπλάσιο μισθό από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου (3.023 ευρώ), έναν καθηγητή πανεπιστημίου (1.459 ευρώ) και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ (1.872 ευρώ)!
Όπως δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, σύμφωνα με τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας, το μηνιαίο καθαρό πληρωτέο ποσό ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 6.200 ευρώ. Σε αυτό πρέπει να προστεθεί και η αποζημίωση που λαμβάνει κάθε βουλευτής για τη συμμετοχή του στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και μεσοσταθμικά κυμαίνεται από 800 έως 1.000 ευρώ μηνιαίως.
Ειδικότερα, οι βουλευτές λαμβάνουν μηνιαίως και στο χέρι:
- Βουλευτική αποζημίωση 5.780,60 ευρώ
- Επίδομα οργάνωσης γραφείου 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο
Εμφανίζονται διαφοροποιήσεις ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια του βουλευτή.Στους βουλευτές της πρωτεύουσας δίνονται 935,88 ευρώ και οι βουλευτές της επαρχίας λαμβάνουν 1.169,99 ευρώ.
- Ταχυδρομικά τέλη 1.136,64 ευρώ
Το ποσό δίνεται προκειμένου να στέλνονται επιστολές σε ψηφοφόρους και όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές, «το δαπανούμε όλο σε γραμματόσημα».
- Επίδομα κίνησης κατά μέσο όρο 550 ευρώ
- Οικογενειακή παροχή 50 ευρώ
- Αποζημίωση για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και θερινά τμήματα 1.150 ευρώ

Εκτός όμως από τα χρήματα που παίρνουν στο χέρι οι βουλευτές, υπάρχουν και κάποιες άλλες παροχές των οποίων επωφελούνται, οι οποίες είναι οι ακόλουθες:
- Βουλευτικά Ι.Χ. 975 ευρώ
- Επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ
- Ατέλεια τηλεφωνική για τα πολιτικά γραφεία 917 ευρώ
Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ζ’ ψηφίσματος, οι βουλευτές δικαιούνται ατέλεια τηλεφωνικής επικοινωνίας. Η ετήσια δαπάνη της Βουλής για κάθε βουλευτή ανέρχεται σε 11.000 ευρώ.
- Ατέλεια κινητού τηλεφώνου 200 ευρώ
Τυχόν υπερβάσεις τις καλύπτει ο βουλευτής.

- Αεροπορικά εισιτήρια 875 ευρώ
Συνολικά 104 αεροπορικά εισιτήρια το χρόνο δικαιούνται οι βουλευτές της περιφέρειας, προκειμένου κάθε εβδομάδα να επιστρέφουν στις εκλογικές τους περιφέρειες.

- Δύο επιστημονικοί συνεργάτες 4.500 ευρώ
Σε κάθε βουλευτή παρέχονται 4 υπάλληλοι και 2 αστυνομικοί. Από τους υπαλλήλους οι δύο είναι αποσπασμένοι και άρα πληρώνονται από τις υπηρεσίες τους. Τους άλλους δύο τους επιλέγει ο ίδιος και πληρώνονται από τη Βουλή.

Κατάργηση "Τειρεσία" και δανειακές ρυθμίσεις


Aποφασισμένη να δώσει συνολική λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων δανείων», των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και της πιστωτικής ασφυξίας στις επιχειρήσεις λόγω του «Τειρεσία» είναι η κυβέρνηση.

Το Δεκέμβριο οι προσφορές για τη διαχείριση απορριμμάτων στη Δυτική Μακεδονία

Το Δεκέμβριο θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το πρώτο έργο διαχείρισης απορριμμάτων που κατασκευάζεται με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στη Δυτική Μακεδονία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.