Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

σχετικά με το ζήτημα της άρσης της προσωρινής απαγόρευσης πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.


Στυλιανού Δ. Μαυρίδη
Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω,
Διδάκτορα Νομικής ΑΠΘ.
Πολιτευτή ΠΕ Φλώρινας

Υποβάλλαμε προς τον ΔΣΘ τις ακόλουθες προτάσεις σχετικά με το φλέγον ζήτημα της άρσης της προσωρινής -μέχρι 31.12.2013- απαγόρευσης πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας,.
«Πληροφορούμαστε μέσω του Τύπου ότι οι εξωτερικοί δανειστές μας πιέζουν την κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της άρσης της προσωρινής -μέχρι 31.12.2013- απαγόρευσης πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, μέτρο που πρωτοεφαρμόστηκε το 2008 δια του άρθρου 5 του Ν. 3714/2008 (ΦΕΚ Α’ 231/7.11.2008) κι έκτοτε, με ελάχιστες τροποποιήσεις. ανανεωνόταν συνεχώς κάθε χρόνο,

Η αβάσταχτη δυστυχία του να είσαι άντρας!


ΕΡΓΑΣΙΑ
Αν δουλεύεις πολλές ώρες, την...
παραμελείς.
Αν δουλεύεις λίγες ώρες, είσαι αχαΐρευτος!

ΧΡΗΜΑΤΑ

Πώς να κόψετε την όρεξη... τρώγοντας


Πολλές φορές ψάχνουμε τρόπους να κόψουμε την πείνα μας και τροφές, κατά προτίμηση υγιεινές, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να σταματήσουμε να τρώμε.

Γ. Μανιάτης: Επιβάρυνση €0,50 σε όλους, ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε αδύναμους

Γ. Μανιάτης: Επιβάρυνση €0,50 σε όλους, ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε αδύναμους
Με μια μικρή επιβάρυνση (μισό ευρώ το χρόνο) που θα επιβληθεί σε όλους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα καλυφθεί το κόστος επανασύνδεσης με τη ΔΕΗ για τους πολίτες που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης.

Περίπου 4.000 δημοτικοί υπάλληλοι στην εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα


Περίπου 4.000 δημοτικοί υπάλληλοι στην εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα
Περίπου 4.000 δημοτικοί υπάλληλοι θα μετακινηθούν από δήμο σε δήμο του ίδιου νομού στο πλαίσιο της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε το βράδυ της Τρίτης ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος. 

Ξεκίνησε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 η πρώτη φάση της κατανομής στους δικαιούχους του προγράμματος «Δωρεάν Διανομή Τροφίμων» του Δήμου Φλώρινας.


               Φλώρινα, 12-12-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ξεκίνησε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 η πρώτη φάση της κατανομής στους δικαιούχους του προγράμματος «Δωρεάν Διανομή Τροφίμων» του Δήμου Φλώρινας.


Η διανομή πραγματοποιείται στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Φλώρινας, στην οδό 7ης Νοεμβρίου, από τις 09:00 μέχρι τις 14:00.
Τις διαδικασίες διανομής επέβλεψαν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος και οι Αντιδήμαρχοι Άκης Καραγκιοζίδης, Παναγιώτης Μαβίδης, Μπαρδάκας Χρήστος, Καρακόλης Μιχαήλ και Ευαγγέλου Νικόλαος.

Συνεδρίασε την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας




Υπό την Προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Αντώνη Σίπκα και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με τριάντα θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

ΑΜΥΝΤΑΙΟ: «ΤΡΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΚΟΣ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Πηγή: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Σε άδεια σχεδόν αίθουσα, δεν ξεπερνούσαν τους 35, στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου Αμυνταίου, ο ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής, δημιούργησε την δημοτική ενωτική κίνηση, την Κυριακή 8.12.13.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΩΝ?ΝΟ ΚΑΒΑΦΗ



Γεωστρατηγική αναβάθμιση για τη Δυτική Μακεδονία ο Αγωγός Φυσικού Αερίου - TAP



Γιώργος Δακής
Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.
Εγκρίθηκε η μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου - TAP και οι Συνοδευτικές του Εγκαταστάσεις στη ΔυτικήΜακεδονία, από το Περιφερειακό Συμβούλιο με θετική εισήγηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Δακή.

Πώς θα επαναφέρετε αρχεία που έχετε διαγράψει οριστικά από τον υπολογιστή σας [εικόνες]



Αν σας πιάνει πανικός κάθε φορά που θυμάστε ότι χρειαζόσασταν το αρχείο που διαγράψατε, ήρθε η ώρα να ηρεμήσετε.

Προσφορά Αγάπης από τα παιδιά του Γυμνασίου Φιλώτα! (video)

Το Γυμνάσιο Φιλώτα ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της εθελοντικής οργάνωσης «Το χαμόγελο του παιδιού» συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης…

Ψήφισμα συμπαράστασης της ΕΛΜΕ Φλώρινας


Η ΕΛΜΕ Φλώρινας εκφράζει τη βαθειά θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζόμενου Αστυνομικού ΗΛΙΑ ΚΩΣΤΕΝΗ, ο οποίος έπεσε εκτελώντας το καθήκον του. 
Η ΕΛΜΕ αντί στεφάνου προσφέρει στην οικογένεια του εκλιπόντος το συμβολικό ποσό των 100 ευρώ.

Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Παρουσίαση του βιβλίου «Βιώματα, πενία τέχνας κατεργάζεται»


Με το ισχύον εκλογικό σύστημα οι αυτοδιοικητικές εκλογές


Με το ισχύον εκλογικό σύστημα θα γίνουν οι αυτοδιοικητικέςεκλογές, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega».
Όπως σημείωσε ο κ. Μιχελάκης, παρά

Πέλεκυς Δικαιοσύνης στη Δροσοπηγή


Χθες το απόγευμα στο πλημμελειοδικείο Φλώρινας εκδικάσθηκε η υπόθεση του αναγκαστικού δασικού συνεταιρισμού Δροσοπηγής για πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση.
Το προηγούμενο Δ.Σ τιμωρήθηκε
με ποινή φυλάκισης 22 μηνών με  τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο.

Χριστουγεννιάτικο bazaar από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας



Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (κέντρο προστασίας του παιδιού) σας προσκαλεί στο χριστουγεννιάτικο bazaar , την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 18:00 στην Λέσχη αξιωματικών Φλώρινας.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσική, καφέ και πολλά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους.

Το διοικητικό συμβούλιο

Επιστολή Θεόκλητου προς Σαμαρά: «Θωρακίστε τα σύνορα»


Ἐξοχώτατε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Μὲ βαθύτατον πόνον ψυχῆς συντάσσομεν καὶ Σᾶς ἀπευθύνομεν τὴν παροῦσαν ἐπιστολήν κατόπιν τοῦ λίαν προσφάτου τραγικοῦ συμβάντος εἰς τὴν Μητροπολιτικὴν ἡμῶν περιφέρειαν. 

«Χωροχρόνος» στη Μελίτη


Το 1ο εργαστήριο Ζωγραφικής του ΤΕΕΤ Φλώρινας και το Δημοτικό Σχολείο Μελίτης, διοργανώνουν την ομαδική έκθεση με τίτλο «Χωροχρόνος».

Η Ελένη Ηλιοπούλου 2η πανελλαδικά στο 6ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων


Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες της τελικής φάσης του 6ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στην Καβάλα το τριήμερο 06-08/12/2013. Στους αγώνες συμμετείχαν οι 16 καλύτερες νεανικές ομάδες από όλη τη χώρα, που προέκυψαν από τα αντίστοιχα περιφερειακά προκριματικά πρωταθλήματα. 

Πρόσκληση για δωρεάν περιποίηση μαλλιών ανδρών - γυναικών


Η Β’ τάξη κομμωτικής τέχνης της ΕΠΑ.Σ Ο.Α.Ε.Δ. Φλώρινας ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων προσφέρει δωρεάν κουρέματα, χτενίσματα και βαψίματα μαλλιών σε άνδρες και γυναίκες στα εργαστήρια της σχολής. 

Πέμπτη 12-12-2013, Ώρα 14:30 – 17:30
Δευτέρα 16-12-2013, Ώρα 9:00 - 12:30
Πέμπτη 19-12-2013, Ώρα 14:30 – 17:30

Φιλανθρωπική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση


Σας προσκαλούμε στην Φιλανθρωπική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώνουμε για να ενισχύσουμε την Παιδόπολη της Αγίας Όλγας της Φλώρινας. 

Το νέο Δ.Σ. της ΠΕΚΑΠ με εκπροσώπηση και από τη Φλώρινα


Χθες, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, η Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. και της Ε.Ε. της Π.Ε.ΚΑ.Π., αποτελούμενη από τους Βεσυροπούλου Άννα, Κοκκόρη Αθηνά και

Ενημέρωση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για εορταστικά δρομολόγια


Η εταιρία μας σας ενημερώνει για την εξέλιξη των δρομολογίων την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν ως εξής: 

Διαμαρτυρία του B. Στάιου για τις ώρες συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας


Με αυτήν την επιστολή θέλω να εκφράσω την αγανάκτηση μου για τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος την δυνατότητα συμμετοχής η μη των δημοτικών συμβούλων στις συνεδριάσεις. 

Δουλειά με 925 ευρώ/μήνα για 75.000 νέους


Η πρώτη ευκαιρία που δίνει ο ΟΑΕΔ σε νέους ηλικίας ως 29 ετών επεκτείνεται από το νέο χρόνο και αναμένεται να ωφελήσει περίπου 75.000 άτομα.
Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και να απασχοληθούν σε εταιρίες για την απόκτηση εμπειρίας για τέσσερις μήνες με συνολικές αποδοχές 3.700 ευρώ.

Ο Αγωγός ΤΑΠ στη Δυτική Μακεδονία, οι θέσεις των Περιφερειακών Παρατάξεων (video)



Στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στην Πτολεμαΐδα συζητήθηκε το θέμα της γνωμοδότησης για την Μελέτη Περιβαλλοντολογικής Έγκρισης του αγωγού ΤΑΠ δείτε τι είπαν οι αρχηγοί των Περιφερειακών παρατάξεων. ...
..

5 βίντεο:




Συνελήφθησαν τρία άτομα στη Φλώρινα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή

Κατασχέθηκε κάνναβη συνολικού βάρους 663 γραμμαρίων

Χθες (11-12-2013) τις πρωινές ώρες στη Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς, δύο άνδρες (45 και 33 χρονών) και μία 43χρονη γυναίκα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.

Συνεχίζεται η διανομή τροφίμων στο Αμύνταιο

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου ανακοινώνει ότι συνεχίζεται η διάθεση των τροφίμων στουςδικαιούχους του προγράμματος «Δωρεάν Διανομή Τροφίμων σε Απόρους της ΕΕ έτους 2013».

Συνεχίζονται οι διακρίσεις για το Πανεπιστήμιο (video)


Μία τεράστια διάκριση γνώρισε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, αποσπώντας δύο βραβεία στο πλαίσιο επετειακής εκδήλωσης για τα Εντατικά Προγράμματα ERASMUS (Erasmus Intensive Programmes, ΙΡs) που ανέπτυξαν τα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας στο διάστημα των τελευταίων εφτά χρόνων (2007-2013).

πρόγραμμα «Δωρεάν Διανομής Τροφίμων του Δήμου Φλώρινας»


               Φλώρινα, 11-12-2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 θα ξεκινήσει η πρώτη φάση της κατανομής στους δικαιούχους του προγράμματος «Δωρεάν Διανομής Τροφίμων του Δήμου Φλώρινας».
Η διανομή θα πραγματοποιείται στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Φλώρινας, στην οδό 7ης Νοεμβρίου και από τις 09:00 μέχρι τις 14:00.
Απαραίτητο στοιχείο για την παραλαβή των τροφίμων είναι η Ταυτότητα του κάθε δικαιούχου.
Σε περίπτωση που κάποιος είναι δικαιούχος, αλλά αδυνατεί να προσέλθει ο ίδιος, θα πρέπει να υπάρχει νόμιμη εξουσιοδότηση του εκπροσώπου.

Συγκεκριμένα ο τρόπος της διανομής θα γίνει ως εξής:
-         Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 διανομή τροφίμων για μέλη οικογενειών με 2 άτομα.
-         Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 διανομή τροφίμων για μέλη οικογενειών με 3, 5, 6 και 8 άτομα.
-         Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 διανομή τροφίμων για έναν (1) δικαιούχο.
-         Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 διανομή τροφίμων για μέλη οικογενειών με 4 άτομα.

Η λίστα με τα ονόματα των δικαιούχων υπάρχει στο Δημαρχείο και όποιος ενδιαφέρεται να ζητήσει σχετικές πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα: 2385351010, 2385351031.


Στο 30% η ανεργία το Σεπτέμβριο σε Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο


Νέα άνοδο εμφάνισε η ανεργία τον Σεπτέμβριο, με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ να την φέρνουν στο 27,4%, έναντι του 27,3% τον Αύγουστο του 2013 και από 26% τον Σεπτέμβριο του

Αντίθετοι οι τρείς Δήμαρχοι με την έλευση του Αγωγού ΤΑΠ αν δεν υπάρξουν αναμονές και οφέλη για την τοπική κοινωνία.(video)

Στην συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την έγκριση γνωμοδότησης για την Μελέτη Περιβαλλοντολογικής Έγκρισης του αγωγού ΤΑΠ και μετά την ενημέρωση από τους εκπροσώπους της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο , οι τρείς Δήμαρχοι ( Αμυνταίου- Εορδαίας – Καστοριάς ) δήλωσαν πως δεν συμφωνούν αν δεν υπάρξουν ανταποδοτικά οφέλη για τις πληττόμενες περιοχές….

Λ. Γρηγοράκος: «4.000 Δημοτικοί Υπάλληλοι στη "διαδημοτική κινητικότητα"»

«Περίπου 4.000 δημοτικοί υπάλληλοι θα μετακινηθούν από δήμο σε δήμο, στο πλαίσιο της εθελοντικής διαδημοτικής / ενδοδημοτικής κινητικότητας» επεσήμανε, σήμερα, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Τρίπολη, μετέχοντας σε ημερίδα για την «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Κατευόδιο στον Ηλία Κωστένη


Ή σουν πάντα ο πιο μάχιμος .
Λ ειτουργούσες με φιλότιμο και επαγγελματισμό.
Ι χνηλάτης και γνώστης όλων των περασμάτων.
Α ριστος κυνηγός και ψυχή της παρέας.

Ενημερωτική συνάντηση για την τηλεθέρμανση στη Βεγόρα


Τους κατοίκους της Τ.Κ. Βεγόρας ενημέρωσαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης και οι μελετητές του έργου σχετικά με τα συστήματα τηλεθέρμανσης με βιομάζα. 

Ο πολίτης χρειάζεται αιρετούς με αρχές και ανάστημα!


Ζούμε σε περίοδο αναστροφής της «πολιτικής τάξης» θεσμοί που διαφυλάχτηκαν δεκάδες χρόνια άρχισαν να «ξηλώνονται» επικίνδυνα παρασύροντας τις πολιτικές αξίες του τόπου. 

«Περιβάλλον και εκπαίδευση στο νομό Φλώρινας» (video)


Ημερίδα με θέμα «Περιβάλλον και εκπαίδευση στο νομό Φλώρινας» διοργάνωσε χθες το ΚΠΕ Μελίτης, στο αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας. 



Το πρόγραμμα περιελάμβανε τις παρακάτω εισηγήσεις:

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων για την περίοδο των εορτών


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ 
Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων για την περίοδο
από  15-12-2013  έως  8-1-2014

Κυριακή 15-12-2013 11,00 - 17,00
Δευτέρα 16-12-2013 08,30 - 15,00             17,00-21,00
Τρίτη 17-12-2013 08,30-14,00              17,00 – 21,00

Δον Ζουάν (Don Jon)

Ο Τζον Μαρτέλο είναι ένα δυναμικός, όμορφος και παλαιών αρχών τύπος. Οι φίλοι του τον αποκαλούν Δον Ζουάν χάρη στην ικανότητά του να «τραβάει» μια διαφορετική γυναίκα κάθε Σαββατοκύριακο, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την ευδαιμονία που βρίσκει μπροστά στον υπολογιστή του βλέποντας πορνό.