Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Του Ωδείου Φλώρινας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Άνοιξη Μουσικής” (συναυλίες – σεμινάρια), διοργανώνει σεμινάριο με θέμα “Το Λαϊκό Πιάνο”, από τον διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Leeds Νίκο Ορδουλίδη.
Θα αναπτυχθούν ως θεματολογία με τη μορφή της ομιλίας και ζωντανών παραδειγμάτων: Ο λαϊκός αυτοσχεδιασμός (ταξίμι), η σολιστική εκτέλεση τραγουδιών, η τεχνική συνοδείας, η απόδοση των λαϊκών δρόμων.
Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε μαθητές, καθηγητές και κάθε ενδιαφερόμενο και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 και ώρα 5:30 μ.μ., στη μικρή αίθουσα συναυλιών του Ωδείου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη γραμματεία του Ωδείου στο τηλ.2385046542 και στις δύο ιστοσελίδες:  www.eastern-piano.com και www.ordoulidis.gr

Κάλεσμα από το σωματείο ιδιοκτήτων φορτηγών και μηχανημάτων νομού Φλώρινας «ΓΑΙΑ»Το σωματείο ιδιοκτήτων φορτηγών και μηχανημάτων νομού Φλώρινας ¨ΓΑΙΑ¨ σας προσκαλεί σε συνάντηση  την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 το απόγευμα στην αίθουσα του επιμελητηρίου Φλώρινας στον 2ο όροφο με θέματα:
1. Το άνοιγμα των ορυχείων Φλώρινας τα όποια θα συμβάλουν στην μείωση της ανεργίας στην ανάπτυξη του τόπου μας και στην μείωση εξαγώγιμου συναλλάγματος ξένες  χώρες για την αγορά λιγνίτη.
2. Την αντίθεση –διαμαρτυρία για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ στην Φλώρινα και των ορυχείων.
Η παρουσία των Φλωρινιωτών λόγο της σοβαρότητας κρίνετε απαραίτητη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ¨ΓΑΙΑ¨
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ

ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ - ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ – ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣΟ Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμων Φλώρινας & Αμυνταίου σας προσκαλεί στην εσπερίδα  με θέμα:
ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ -
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ – ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
Ομιλητής ο  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ   
     
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ-ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Η εσπερίδα  θα πραγματοποιηθεί την
Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 και ώρα 17.30 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.
Μετά την εισήγηση του κ. Παπαδημητρίου θα ακολουθήσει συζήτηση.
Για το Σύλλογο
O Πρόεδρος                                   Η Γενική Γραμματέας
Μάκης Θεοδωρίδης                         Μένη Δαουτοπούλου

Σήμερα η Λαϊκή Συνέλευση για την Τηλεθέρμανση στο ΑμύνταιοΗ Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης  Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου ενημερώνει τους δημότες του Δήμου Αμυνταίου ότι την Τετάρτη 27/02/2013 και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου Λαϊκή Συνέλευση με θέματα που αφορούν την Τηλεθέρμανση.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Καταστροφές από την έντονη βροχόπτωση στον Δήμο ΑμυνταίουΜεγάλα προβλήματα δημιουργήθηκαν στο οδικό δίκτυο της περιοχής του Δήμου Αμυνταίου και στον κάμπο τη Δημοτικής Ενότητας Αετού από την ιδιαίτερα έντονη βροχόπτωση, που κλιμακώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της χθεσινής ημέρας.
Μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε από κατολισθήσεις στο δρόμο του Νυμφαίου, που έγιναν στις 3:00 π.μ. περίπου. Αμέσως μετά την ειδοποίηση των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του Δήμου Αμυνταίου και σε μισή ώρα βρέθηκαν στο σημείο τα μηχανήματα έργου του Δήμου Αμυνταίου και έλυσαν άμεσα το πρόβλημα.

Η κατανομή του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης – 50% στην Π.Ε.Φλώρινας ,46 % στους Δήμους Φλωρίνης και Αμυνταίου και 4%στον Δήμο ΠρεσπώνΔημοσιεύτηκε χθες η Υπουργική απόφαση η κατανομή, διάθεση και καταβολή του Τέλους Ανάπτυξης Βιομηχανικών περιοχών παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος από Λιγνιτικούς Σταθμούς.
Για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας:

Ενημερωτικό Εργαστήρι για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στο ΒαρικόΈντονο το ενδιαφέρον των γυναικών του Βαρικού στην ενημέρωση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της Τοπικής Κοινότητας για τις δυνατότητες ανάπτυξης γυναικείας
επιχειρηματικότητας. Η ενημερωτική εκδήλωση, με τίτλο «Ενημερωτικό Εργαστήρι», πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Αμυνταίου και του Κέντρου Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών «Εργάνη», ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «WINWIN: Γυναίκες σε Δίκτυο, για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα».

«Ο εικαστικός ποιητής Κωστάκης Λούστας»

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2013 και ώρα 20.00, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με τίτλο: «Ο εικαστικός ποιητής Κωστάκης Λούστας», στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 4ου ορόφου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.

Ανάκληση της δωρεάς αυτοκινήτου στη Μητρόπολη, κατόπιν εντολής του υπουργείου Εσωτερικών

Με απόφαση του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Ν.Α. Φλώρινας, στις 23/12/2010, αποφασίστηκε η δωρεάν παραχώρηση ενός αυτοκινήτου μάρκας Mercedes, στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας. Στις 30/12/2010, παραδόθηκε από τον τότε Νομάρχη, σημερινό δήμαρχο Φλώρινας Iώαννη Βοσκόπουλο, στο Μητροπολίτη Θεόκλητο, το εν λόγω αυτοκίνητο.

Ενημερωτικό Εργαστήρι για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στην Κέλλη


Στην Τοπική Κοινότητα Κέλλης πραγματοποιήθηκε μία ακόμη σημαντική εκδήλωση ενημέρωσης γυναικών, με τίτλο «Ενημερωτικό Εργαστήρι». Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Αμυνταίου και του Κέντρου Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών «Εργάνη», ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «WINWIN: Γυναίκες σε Δίκτυο, για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα».

Βελτίωσε τις επιδόσεις της η Κ.Κεσίδου στην Ολυμπιάδα νέων στο Μπραζώφ της Ρουμανίας


Η αθλήτρια του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας Κεσίδου Κατερίνα εκπροσώπησε άξια την χώρα μας στην Ολυμπιάδα Νέων (European Youth Olympic Winter Festival BRASOV 2013) που πραγματοποιήθηκε στο Μπραζώφ της Ρουμανίας στις 17-22 Φεβρουαρίου. 
Η Κατερίνα Κεσίδου αγωνίστηκε με πάθος και δύναμη και αντιμετώπισε στα ίσα τα μεγαθήρια του σκι αντοχής όπως οι Γερμανοί, οι Ρώσοι και οι Σλοβένοι, κατάφερε να βελτιώσει τις επιδόσεις της και να πετύχει αρκετά καλούς χρόνους.
Συγκεκριμένα συμμετείχε στα παρακάτω αγωνίσματα :

Λαϊκές συνελεύσεις στο Δήμο Αμυνταίου


Συνεχίζονται οι λαϊκές συνελεύσεις που γίνονται στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αμυνταίου. Ο προγραμματισμός για τις επόμενες λαϊκές συνελεύσεις αφορά:
Τοπική Κοινότητα Βεγόρων, στις 28 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19:00
Τοπική Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονα, την 1η Μαρτίου 2013 και ώρα 19:00
Τοπική Κοινότητα Φιλώτα, στις 2 Μαρτίου 2013 και ώρα 17:30
Στις λαϊκές συνελεύσεις οι κάτοικοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τρέχοντα ζητήματα του Δήμου και της Τοπικής τους Κοινότητας και να θέσουν ερωτήματα στο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του.

Πραγματοποιήθηκε η 1ή εκδήλωση συνεργασίας του Πελίτη με το Αγνάντι της Βεγορίτιδας με θέμα «Δημιουργία ανοιχτού σπορείου παραδοσιακών ποικιλιών»


Με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 στο χωριό Μανιάκι πραγματοποιήθηκε η 1η Συνεργασία της ''Τοπικής ομάδας Πελίτη Κοζάνης'' με την Κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Οικοχωριό το Αγνάντι της λίμνης Βεγορίτιδας». Η παρουσία των  συμπολιτών μας τόσο του χωριού όσο και των γύρω περιοχών αλλά και των τοπικών αρχών και των ΜΜΕ ήτανε ενθαρρυντική. Εκ μέρους του Πελίτη παρευρέθησαν ο Νίκος και ο Γρηγόρης και εκ μέρους του Αγναντιού το Δ.Σ. και τα μέλη του. 

Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρμενοχωρίου


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμενοχωρίου διοργανώνει Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013 και ώρα 10 το πρωί στην αίθουσα του ΚΕΦΟ Αρμενοχωρίου, προκειμένου να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος που διατηρεί ο σύλλογος.
Η προσφορά αίματος είναι δείγμα ανθρώπινης αλληλεγγύης και κοινωννικής ευθύνης, καθώς όλοι μπορεί κάποια στιγμή στη ζωή μας να το χρειαστούμε.
Η ανταπόκρισή σας είναι ιδιαιτέρως σημαντική και αναγκαία, γιατί η αιμοδοσία σώζει ζωές!!!

Ακυρώνεται το σημερινό μάθημα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Αμύνταιο


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου – ΔΗ.Κ.Ε.Α. ανακοινώνει ότι το μάθημα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Αμύνταιο για σήμερα Τετάρτη, 27/02/2013 ακυρώνεται.
Η επόμενη εισήγηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6/03/2013 κανονικά από 18:00 έως 21:00
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο της ΔΗ.Κ.Ε.Α. 2386020044 καθώς και στο τηλέφωνο της συντονίστριας στο 2386022965.
Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΗ.Κ.Ε.Α
Γεώργιος Ψαλλίδας

Αρχιερατικό Μνημόσυνο και Επιμνημόσυνη Δέηση


Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, ο ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», θα τελέσει Αρχιερατικό Μνημόσυνο στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης (9.00 π.μ.), υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ιδρυτών, θυσιασθέντων, δωρητών, ευεργετών και μελών του Συλλόγου.
Στη συνέχεια (11.15 πμ), θα τελεσθεί 
Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των «7 Ηρώων», στο προαύλιο του Συλλόγου. 

Η «ΠΛΑΤΕΙΑ 7 ΗΡΩΩΝ 1944»

Σεισμική δόνηση τα ξημερώματα


Σεισμική  δόνηση έγινε σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή της Φλώρινας. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 3:52 και ήταν μεγέθους 2,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, με επίκεντρο 4 χλμ. νοτιοανατολικά της Φλώρινας και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Δείτε το επίκεντρο του σεισμού:

Διατύπωση γνώμης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το σχέδιο Αθηνά


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Λάβαμε την επιστολή σας με ημερομηνία 6.2.2013 σχετικά με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις και σας ευχαριστούμε για αυτό. Σε αυτήν αναφέρεστε σχετικά με την κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την τύχη των υπαρχόντων τμημάτων του (στο τμήμα Α) και στα κριτήρια (στο τμήμα Β). Επιτρέψτε μου να σας εκθέσω τα εξής σχετικά:

Α. Σχετικά με τα υφιστάμενα τμήματα

Τι Κοζάνη, τι Φλώρινα


Το να ανοίγεις μια «έκθεση» τοπικών προϊόντων  σε ένα στενάκι της Φλώρινας έχει μικρή σημασία για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, δεν  προωθεί ουσιαστικά τις παραγωγικές επιχειρήσεις της περιοχής και ούτε φυσικά μπορεί να χαρακτηρισθεί ως αναπτυξιακή προσπάθεια. Τα αποτελέσματα της αμφίβολα και σίγουρα δεν ανοίγει δρόμους για την εξαγωγική προσπάθεια  και εξωστρέφεια των επιχειρήσεων που είναι και το ζητούμενο. Ας δεχτούμε ότι είναι μια φιλότιμη προσπάθεια αλλά αυτή  από μόνη της αρκεί;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΓΩΝΕΣ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ-ΑΟΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΑΓΩΝΕΣ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 2001
Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου πραγματοποιήθηκαν στις 23/2/2013  οι αγώνες Αλπικού Σκί  προαγωνιστικής ηλικίας γενν.2001, για 68 φερέλπιδες  μικρούς  χιονοδρόμους. Απόλυτη η κυριαρχία του ΕΟΣ ΒΟΛΟΥ, που στα αγόρια κατέλαβε τις 3 πρώτες θέσεις με εξαιρετικά καλούς χρόνους και στα κορίτσια την πρώτη θέση. Στους αγώνες έλαβε μέρος και ο  ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ  ΦΛΩΡΙΝΑΣ με 3 αθλητές του , που αγωνίστηκαν για δεύτερη φορά  στην αγωνιστική τους καριέρα. Στην κατηγορία των αγοριών,  ο ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ   κατετάγει  19ος , και ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  κατετάγει  26ος  , επί συνόλου  39 τερματιζόντων αθλητών . Στα κορίτσια, η ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ κατετάγει  19η επί συνόλου 23 τερματιζόντων αθλητριών. Οι  παραπάνω αθλητές του ΑΟΦ έδωσαν όλο τον καλό εαυτό τους, παρά το αναμενόμενο άγχος του αγώνα που τους διακατείχε - που μάλιστα ήταν πολύ μεγάλο-και τερμάτισαν με αξιοπρέπεια, κάνοντας υπερήφανο τον ΑΟΦ και τους  προπονητές  τους, ΔΙΑΦΩΝΙΔΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟ και ΜΟΓΛΕΝΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟ.
Το Δ.Σ του ΑΟΦ λοιπόν, συγχαίρει τους παραπάνω αθλητές του, καθώς και τους προπονητές τους και  υπενθυμίζει στους μικρούς χιονοδρόμους, ότι η καριέρα τους στο σκί τώρα μόλις αρχίζει και ότι μπορούν να φτάσουν στην κορυφή μόνο μέσα από σκληρή  δουλειά και συστηματική προπόνηση.
Για τα αποτελέσματα στο επίσημο site της Ελλ.Ομοσπονδ.Χιονοδρομίας : http://www.eox.gr/attachments/1005_%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%91%CE%93%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97%20(2001)%20%CE%92%CE%99%CE%93%CE%9B%CE%91.pdf.
ΤΟ Δ.Σ