Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Κλειστό το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας ελλείψει πετρελαίου!


Τα γραφεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας θα είναι κλειστά για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί έως ότου χορηγηθεί πετρέλαιο θέρμανσης. 

Παράσταση διαμαρτυρίας του συλλόγου γονέων - κηδεμόνων ΑμεΑ Φλώρινας


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Φλώρινας, οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Φλώρινας, με αφορμή την 3η Δεκέμβρη - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - θα προβούν σε παράσταση Διαμαρτυρίας αύριο

3 Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες: ένα παραμύθι από την Φλώρινα


3 Δεκεβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με αναπηρίες. Για την ημέρα αυτή, ο Θεοφάνης Θεοφάνους, μόνιμος κάτοικος Φλώρινας την τελευταία δεκαετία,   έγραψε το παραμύθι «Ματή, το μαγικό ψιθύρισμα», που "απελευθερώθηκε" από τις εκδόσεις Σαΐτα.

Το βιβλίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από εδώ:
Σύντομη περίληψη
Η αληθινή ιστορία ενός κοριτσιού που δε δάμασε τα κύματα, δεν κατατρόπωσε μυθικά τέρατα σε μια νύχτα, δε χρίστηκε ηρωίδα κανενός παραμυθιού! Απλά κατάφερε να ξεπεράσει τους φόβους και τους δισταγμούς της, βλέποντας τη ζωή όπως ακριβώς είναι… υπέροχη

102 νέες εγγραφές στο Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


102 νέες εγγραφές στο  
Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  

102 νέες εγγραφές μαθητών παρουσιάζει φέτος το Ωδείο με την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου εγγραφών για το τρέχον εκπαιδευτικό έτος σε Φλώρινα και Αμύνταιο. Η εντυπωσιακή αυτή αύξηση αποτελεί γεγονός ιδιαιτέρως χαροποιητικό, εάν λάβει κανείς υπ’ όψιν την περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε.

Με επιτυχόντες του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του Δήμου Φλώρινας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.



               Φλώρινα, 02-12-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τους πρώτους επιτυχόντες του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του Δήμου Φλώρινας συναντήθηκε τη Δευτέρα 02 Δεκεμβρίου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, ο κ. Δήμαρχος τους καλωσόρισε ως εργαζόμενους στο Δήμο, ενώ αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της αγαστής συνεργασίας ανάμεσά τους και στους υπαλλήλους και Προϊσταμένους του Δήμου.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Φλώρινας αιτήθηκε την πρόσληψη μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας περισσότερα από 500 άτομα, ενώ τελικά εγκρίθηκε η πρόσληψη 214 ατόμων.



Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στη Φλώρινα


Πραγματοποιήθηκαν 472 έλεγχοι και συνελήφθησαν 15 άτομα

Στο πλαίσιο εξόρμησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, για την αντιμετώπιση της λαθραίας εισόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι κυρίως αλλοδαπών ατόμων, κατά το διήμερο

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

Φλώρινα, 2 Δεκεμβρίου 2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες


Η 3η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρίες, αποτελεί την κατάλληλη αφορμή για προβληματισμό σε ότι αφορά τις συνθήκες διαβίωσης, εκπαίδευσης, κοινωνικής ένταξης και επαγγελματικής αποκατάστασης των ΑμΕΑ.

Η Π.Ε. Φλώρινας συμμετέχει και στηρίζει τη δράση «Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω»


Φλώρινα, 2 Δεκεμβρίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Π.Ε. Φλώρινας συμμετέχει και στηρίζει τη δράση «Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω»

Λαϊκή Συνέλευση στον Αετό (video)



Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στην Τ.Κ. Αετού. Ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Γκιουλέκας,

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ



Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, καλούνται τα μέλη και οι φίλοι της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε προσυνεδριακή συνέλευση στο ξενοδοχείο «Φαίδων» στη Φλώρινα και ώρα 18.00, για την παρουσίαση των θέσεων και την εκλογή αντιπροσώπων για το 2ο Συνέδριο της ΔΗ.ΜΑΡ., που θα πραγματοποιηθεί από 12 – 15 Δεκεμβρίου.

                                      
            Νομαρχιακή Επιτροπή Φλώρινας


The Dracaena cinnabari tree:Το δέντρο που ματώνει όταν το κόψεις


Από όλα τα είδη των δέντρων στον κόσμο , ίσως η πιο οπτικά αταίριαστη είναι ''Δράκαινα κιννάβαρι'' , το δέντρο δράκος της Σοκότρα το δέντρο δράκος είναι...
ένα απομεινάρι της υπο - τροπικών δασών που πέθαναν πριν από εκατομμύρια χρόνια γένος φυτών της οικογένειας των λιλιιδών

Το Αμύνταιο στο ρυθμό των Τσιριβάρβαρων

Η πόλη του Αμυνταίου προετοιμάζεται για την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου του ανάμματος φωτιών…

Ο Θεόδωρος Μυλωνάς παρουσίασε τον Στρατηγό που αγάπησε το Αμύνταιο (video)


Σήμερα ο Θεόδωρος Μυλωνάς μέσα από το βιβλίο του «Ενί λόγω Άριστων» Στρατηγός Αναστάσιος Κορρίνας, παρουσίασε  
την ζωή ενός Στρατηγού που αγάπησε το Αμύνταιο και πρόσφερε τα μέγιστα στην πατρίδα…
Δείτε το βίντεο:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Σύλλογος Ποντίων Ουγκάντας !


Εκδήλωση-συζήτηση για την αναπηρία


  Οι φορείς αναπηρίας της Φλώρινας:
Κε.Φ.Ι.Απ. Γ.Ν. Φλώρινας (πρ. ΚΕΚΥΚΑμεΑ Φλώρινας)
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Φλώρινας
Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Φλώρινας
Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Φλώρινας

«Τεστ αγάπης» προβλέπει την επιτυχία ενός γάμου


Υπάρχει ένας τρόπος -ένα είδος «τεστ αγάπης»- για να προβλέψει κανείς πώς πραγματικά θα εξελιχθεί σε βάθος χρόνου ένας γάμος, πέρα από τις δηλωμένες προθέσεις των αγαπημένων και τους όρκους αιώνιας

Κι όμως κυρίες μου...υπάρχει πιο ακριβή (και σίγουρα πιο μεγάλη) Louis Vuitton από την δικιά σας...Εικόνες από το κέντρο της Μόσχας


Εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη στο Αμύνταιο



Σας ανακοινώνουμε ότι την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 από 9:00 π.μ. έως 1:30 μ.μ θα παρευρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου Συνεργείο Αιμοληψίας του Κρατικού Νοσοκομείου Φλωρίνης για όσους επιθυμούν να δώσουν αίμα.

Κλειστή την Τρίτη η Δ.Ο.Υ. Φλώρινας


Ανακοινώνουμε ότι ηΔ.Ο.Υ. Φλώρινας στις 3/12/2013 ημέρα Τρίτη θα είναι κλειστή λόγω γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας.

Το ψήφισμα της Γ.Σ. της ΚΕΔΕ για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος ανάδειξής των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Σας αποστέλλουμε το Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, στο οποίο μεταξύ των άλλων εκφράζεται η αντίθεση των αιρετών τόσο για την  αλλαγή του εκλογικού συστήματος ανάδειξής τους όσο και για τη διάσπαση των Δήμων.

6.000 απολύσεις - Στο «στόχαστρο» 29 Δημοτικές Eπιχειρήσεις


Τουλάχιστον 6.000 Δημοτικοί Υπάλληλοι εντάσσονται στο δεύτερο «κύμα» διαθεσιμότητας, σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», που συνεχίζει:

Συνεδριάζει την Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Σας καλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 3/12/2013 και ώρα10:00στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα:

Δήλωση της Ραχήλ Μακρή για την αύξηση των διοδίων



ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΡΑΧΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΡΑXΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ “ΞΕΠΑΓΩΜΑ” ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝ/ΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της ΠΟΕ- Ο Γιάννης Αντωνιάδης Β' Αντιπρόεδρος




Συγκροτήθηκε σε σώμα, σήμερα Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013, το νέο Δ.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου.

Φλώρινα: Αξιόλογα και επίκαιρα τα blog του νομού!


Οι ηλεκτρονικές εφημερίδες (blog)  της Φλώρινας κατόρθωσαν να κερδίσουν ένα ευρύ αναγνωστικό κοινό και να εδραιώσουν την κυριαρχία τους στη τοπική κοινωνία.

«Χριστούγεννα για όλους» από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


1η Δεκεμβρίου.
Είσοδος σ’ έναν μήνα που τον χαρακτηρίζει η μεγαλύτερη γιορτή: Τα Χριστούγεννα και μαζί τους η ελπίδα για έναν καινούριο χρόνο καλύτερο

O «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» συμμετέχει στην κοινωνική δράση «Χριστούγεννα για όλους: Δωρίζω - Χαρίζω - Γιορτάζω - 2013»


Το ΔΣ του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», αποφάσισε για 3ησυνεχόμενη χρονιά, την ενεργή συμμετοχή του Συλλόγου, στην κοινωνική δράση της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας «Χριστούγεννα για όλους: Δωρίζω - Χαρίζω - Γιορτάζω - 2013».

Πανελλήνια Διάκριση της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας στους ΙΘ Αγώνες Εφέδρων Καταδρομέων »


Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας συμμετείχε στους ΙΘ αγώνες εφέδρων Καταδρομέων στη Ρεντίνα, στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2013, με επταμελή ομάδα (τέσσερις αγωνιζόμενοι και τρεις κριτές).

Ο Σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης με την «Κοινωνική Δράση Χριστούγεννα για όλους: Δωρίζω-Χαρίζω-Γιορτάζω»


Ο Σύλλογος μας συμμετέχει πρόθυμα και φέτος στη διοργάνωση, με την προσφορά τροφίμων, που ήδη παραδόθηκαν, συναισθανόμενος την

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας


ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΕΙ

Προ έξι περίπου μηνών σας είχα αποστείλει εμπιστευτική επιστολή, με την οποία ζητούσα να επιληφθείτε ορισμένων θεμάτων της αρμοδιότητάς σας που άπτονται της λειτουργίας των Συμβουλίων των ΑΕΙ γενικά. Επίσης

Σύλληψη δύο αλλοδαπών στην Κέλλη για κλοπή σε Ιερό Ναό


Τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης στην Κέλλη, αστυνομικοί του

Φωτορεπορτάζ από τον αγώνα Βόλεϊ ΑΡΙΣΤΕΑΣ –ΠΗΓΑΣΟΣ


«Χριστούγεννα για όλους» από τη Λέσχη Πολιτισμού


Μπροστά στην κοινωνική αποδόμηση και την ανθρωπιστική καταστροφή που οδηγούν τη χώρα μας η Ελληνική Τρόικα και οι τοκογλύφοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχουμε στη δράση

«Τα καφενεία της Ελλάδας»



Ενημέρωση - σύσκεψη γονέων από τον ΑΟΦ-σεμινάριο προπονητών αλπικού σκι


Μέσα στο κατάμεστο από κόσμο lobbi του Hotel Πλειάδες και σε ευχάριστο οικογενειακό κλίμα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στις 24/11, η 1η συνάντηση-ενημέρωση γονέων, από τον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ

«Χριστούγεννα για όλους» από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων


Το Δ.Σ. της Ένωσής μας, αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει και να συμμετάσχει ενεργά και φέτος στην κοινωνική δράση: «Χριστούγεννα για όλους: Δωρίζω – Χαρίζω – Γιορτάζω» που διοργανώνει η Δημοτική Κοινότητα Φλώρινας, συγκεντρώνοντας διάφορα είδη για να διατεθούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. 

ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ - ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ 1-2

Σπουδαία νίκη πέτυχε η ΘΥΕΛΛΑ, στην έδρα της δεύτερης στην βαθμολογία ομάδας του ΠΑΣ.

Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην πορεία για τον τίτλο και με αυτή τη νίκη η ΘΥΕΛΛΑ 
αποσπάστηκε με 6 βαθμούς απο τις ομάδες που την ακολουθούν.
Ο αγώνας ξεκίνησε......

Περισσότερα διαβάστεΕΔΩ

«Χριστούγεννα για όλους» από τον «Ερωδιό»

Σε μια τόσο δύσκολη εποχή, η οποία έχει «λυγίσει» τους περισσότερους συνανθρώπους μας, η συλλογική προσπάθεια όλων μας μοιάζει αναγκαία στην προσπάθεια να μειωθούν τα φαινόμενα πλήρους εξαθλίωσης

«Captain Phillips» από την Κινηματογραφική Λέσχη


Η ταινία που θα προβληθεί αυτή την εβδομάδα από την Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας είναι

Captain Phillips 

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/12: 17.30 και 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 2/12: 19.00 και 22.00
ΤΡΙΤΗ 3/12: 21.00

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας για το θάνατο του Δαυίδ Κωτσελίδη



Σήμερα την 29η Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12.00 μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συνήλθε σε έκτακτη Συνεδρίαση μετά από πρόσκληση του Προέδρου κ. Αντωνίου Σίπκα με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
«Έκδοση ψηφίσματος για το θάνατο του Δαυίδ Κωτσελίδη, Προέδρου της Τ.Κ. Αρμενοχωρίου Δήμου Φλώρινας». Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού άκουσε την εισήγηση του κ. Προέδρου αποφάσισε ομόφωνα:

Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος.
Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του.
Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον Τοπικό Τύπο.

Ο Πρόεδρος
του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Αντώνιος Γ. Σίπκας

Σύλληψη τεσσάρων ατόμων στη Φλώρινα για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών


Την 27-11-2013 τις μεσημβρινές ώρες στη Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας συνέλαβαν τέσσερις ημεδαπούς (δύο 21χρονους, έναν 24χρονο και μία 20χρονη) για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ αναζητείται 29χρονος ημεδαπός για συμμετοχή στην ίδια υπόθεση.

Χριστούγεννα για όλους» από την Ένωση Κρητών


Η Ένωση Κρητών και Φίλων Ν. Φλώρινας συμμετέχοντας στην κοινωνική δράση της δημοτικής κοινότητας Φλώρινας Χριστούγεννα για όλους (δωρίζω-χαρίζω-γιορτάζω) με στόχο την στήριξη και αλληλεγγύη

Χριστούγεννα για όλους» από τον ΣΕΟΦ


O Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας (ΣΕΟΦ) στηρίζει την σημαντική πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας «Χριστούγεννα για όλους: δωρίζω – χαρίζω – γιορτάζω» για συγκέντρωση αγαθών που θα διατεθούν σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη και

Βαρβάρα 2013

Ο Σύλλογος Θρακιωτών Φιλώτα, για άλλη μια χρονιά, διοργανώνει εορταστικό διήμερο, προς τιμή της Αγίας Βαρβάρας…

Αγορά πετρελαίου θέρμανσης από τις σχολικές μονάδες

Ο βουλευτής Φλώρινας Θανάσης Γερμανίδης, μαζί με άλλους 11 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., φέρνουν στη Βουλή με ερώτησή τους, το θέμα της έλλειψης επαρκούς χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών για