Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Αστραφτερά χαμόγελα από το Βαρικό Αμυνταίου!


Το Δημοτικό σχολείο Βαρικού, στις 17/01/2013, πλημμύρισε από τα χαμόγελα των μικρών μαθητών.
Με το πρόγραμμα «Γερά δόντια, Χαρούμενα παιδιά», που υλοποίησαν οι δάσκαλοι μαζί με τα παιδιά και σε συνεργασία με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη στοματική υγιεινή.

Τ.Ο. Φλώρινας: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Η Τ.Ο. Φλώρινας θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην πόλη της Φλώρινας, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 στις 16:00 το απόγευμα.
Παρόντες θα είναι ο Γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτικής Μακεδονίας  κος. Τούφας Στέλιος, ο Γραμματέας της Τ.Ο. Φλώρινας κος. Ρώμας Ευάγγελος, καθώς και στελέχη του κινήματος μας από όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Κοπή Βασιλόπιτας στην Τ.Κ. Λεχόβου



Οι υπάλληλοι της Τ.Κ. Λεχόβου  την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, έκοψαν την καθιερωμένη Βασιλόπιτα, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν
ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης,  ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κόλκας Παναγιώτης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λεχόβου κ. Τόμου Πέτρος. Το φλουρί  έτυχε η κ. Ζήκου Σταυρούλα υπάλληλος στο ΚΕΠ Λεχόβου

XANTMPOL ΑΝΔΡΩΝ


ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, Ο ΑΜΥΝΤΑΣ

Το Μέγα Αλέξανδρο Φλώρινας υποδέχεται το Σάββατο στις 20:00 η ανδρική ομάδα του Αμύντα Αμυνταίου. Μετά το άτυχο αποτέλεσμα της Άρτας, οι παίκτες του Ζαφείρη Μπεκερίδη θα επιδιώξουν τη νίκη , απέναντι στη νεοσύστατη ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου, η οποία ωστόσο διαθέτει έμπειρους παίκτες στο ράστερ της, μεταξύ αυτών  οι Στέφανος Φουδούλης και Μάκης Σίσκος που είχαν αγωνιστεί με τα χρώματα του Αμύντα.

Ο παίκτης του Αμύντα Γιάννης Τόϊτος σχολίασε: «Δεν θα πρέπει να υποτιμήσει τη ομάδα της Φλώρινας προκειμένου η αναμέτρηση να εξελιχθεί όπως τη περιμένουμε.
Πρέπει να επιστρέψουμε άμεσα στις νίκες , ώστε η ομάδα να αποκτήσει και πάλι αυτοπεποίθηση για τη δύσκολη συνέχει του πρωταθλήματος.
Άποψη μου είναι ότι τίποτα δεν έχει κριθεί και ότι τα πάντα είναι ακόμα ανοιχτά».

XANTMPOL ΓΥΝΑΙΚΩΝ



SOLD OUT TO ΔΑΚ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Λίγες μόνο ώρες (19/1 και ώρα 18:00) πριν  το τοπικό ντέμπυ ανάμεσα στον Αμύντα Αμυνταίου και τον Φιλώτα Φλώρινας, για το πρωτάθλημα της Α2 γυναικών και οι αρχικές προβλέψεις που θέλουν το ΔΑΚ Αμυνταίου να είναι κατάμεστο από τους φιλάθλους και των δύο ομάδων, φαίνεται πως επιβεβαιώνονται σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες.

ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Σλαβική "Μακεδονία" ήθελε ως ονομασία ο Κ.Γκλιγκόροφ


Ο Κίρο Γκλιγκόροφ, πρώην πρόεδρος των Σκοπίων, είχε αποδεχθεί την ονομασία  „Словенска Македонија“,[ Σλοβένσκα Μακεντόνια] «Σλαβική Μακεδονία, αν συμφωνούσαν οι Αλβανοί και οι Τούρκοι στη χώρα. Σαφώς πιο πραγματιστής ο Κίρο Γκλιγκόροφ δεν είχε καμία διάθεση να γίνει "γραφικός" διεκδικώντας την ελληνική ιστορία, αλλά και τη ..Γέννηση του Ιησού Χριστού, ή τον ...Ντράγκαν που ανακάλυψε την Αμερική!
Αυτό αναφέρει ο ακαδημαϊκός της Κροατίας, Πρέντραγκ Μάτεβιτς, στο βιβλίο του «Od patot niz MakedoniJa», το οποίο εκδόθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και δημοσιεύεται σε συνέχειες από την εφημερίδα των Σκοπίων “Nova Macedonija”.
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι ο Κίρο Γκλιγκόροφ είχε δηλώσει ότι τα Σκόπια δεν έχουν εδαφικές διεκδικήσεις και για το «Σλαβική Μακεδονία» θα συμφωνούσε αλλά «επιθυμούσε να το συζητήσει με τους Αλβανούς και τους Τούρκους της χώρας οι οποίοι δεν είναι Σλάβοι, εάν συμφωνούν με την πρόταση αυτή». Αλλά, τελικά το θέμα αυτό καθυστέρησε, σημειώνει ο Πρέντραγκ Μάτεβιτς, του οποίου το βιβλίο είναι καταστάλαγμα εντυπώσεων του από  ένα οδοιπορικό στα Σκόπια.
Τουλάχιστον ο Γκλιγκόρωφ δεχόταν ότι δεν υπήρχε καμία "ιστορική" συγγένεια με το αρχαίο ελληνικό μακεδονικό φύλο, αν και το Μακεδονία στο σύνθετο όνομα που επιδίωκε, πάλι αποτελούσε απειλή για την Ελλάδα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ (ΠΑΣΟ) ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ (περιοχή Αμυνταίου)

Θα γίνονται θεωρήσεις βιβλιαρίων τις μέρες Παρασκευή 18/1 & Σάββατο 19/1 κατά τις ώρες 9,30πμ-13,30μμ στην είσοδο του Δημαρχείου Αμυνταίου (γραφείο ΑμεΑ).Παρακαλούνται οι συνάδελφοι κ. πολύτεκνοι να θεωρήσουν τα βιβλιάρια τους, καθώς μετά τις ημερομηνίες αυτές, οι θεωρήσεις θα γίνονται μόνο στη Φλώρινα στα γραφεία του συλλόγου

Νέος Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ ο Ψαλλίδας Γεώργιος



Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου  την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου εκλέχτηκε ο καινούργιος πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ που μετά από πρόταση του Δημάρχου είναι ο κ. Ψαλλίδας Γιώργος.
Η υποψηφιότητα ψηφίστηκε ομόφωνα.

ΑΜΥΝΤΑΣ-ΦΙΛΩΤΑΣ ΜΠΣ

 
Σας προσκαλούμε στον αγώνα ΑΜΥΝΤΑΣ-ΦΙΛΩΤΑΣ ΜΠΣ για την 9η αγωνιστική της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, που θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Αμυνταίου το Σάββατο 19/1/2013 στις 18.00μμ. 
Με τιμή
ΦΙΛΩΤΑΣ ΜΠΣ

Ο ΣΟΧ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων Δρόμων Αντοχής

Ο αθλητής του ΣΟΧ Φλώρινας Κουσουρέτας Νικόλαος, με βάση την κατάταξή του (2ος στο sprint & 3ος στα 3 Km) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων δρόμων αντοχής που

Διανομή τροφίμων από το δήμο Πρεσπών

 
Ολοκληρώθηκε χθες από το δήμο Πρεσπών η δωρεάν διανομή τροφίμων στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το έτος 2012, για τους ορεινούς δήμους της χώρας.

Σύλληψη δύο ατόμων για παράνομη εργασία στη Λεβαία

 
Το μεσημέρι της Τετάρτης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Aμυνταίου Φλώρινας, συνέλαβαν στη Λεβαία - Φλώρινας, δύο άτομα, έναν 56χρονο ημεδαπό και έναν 54χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράνομη εργασία.

Ταχύρρυθμο σεμινάριο φωτογραφίας για αρχάριους, από την Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας


Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλα τα άτομα  ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να κάνουν τα πρώτα βήματα στο χώρο της φωτογραφίας, αλλά και σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις
τεχνικές και αισθητικές τους γνώσεις. 

Δημοπρασία για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίων του Συνοριακού Σταθμού Νίκης


Στην προκήρυξη δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών για την εκμίσθωση των αναψυκτηρίων των Συνοριακών Σταθμών Νίκης Π.Ε. Φλώρινας & Μαυροματίου Σαγιάδας Π.Ε. Θεσπρωτίας προχωρά η Διεύθυνση Οικονομικού – Τμήμα Συνοριακών Σταθμών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας.

Ανακοινωση ΣΕΟΦ - Πρόσκληση Βασιλόπιτας 2013


TOPOLINO SKI RACE ITALY - Δ.Τ. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ




ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΩΡΙΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΣΤΟ TOPOLINO 2013- ITALY
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Χωρίς την συμμετοχή Φλωρινιωτών αθλητών Αναχωρεί στις 17/1  η αποστολή της Εθνικής ομάδας Παίδων και Κορασίδων για το CASTELLO DI FIEMME της Ιταλίας για να λάβει μέρος στο Διεθνή αγώνα παίδων στο Σκί Δρόμων Αντοχής. Κριτήριο συμμετοχής, ήταν ο προκριματικός αγώνας 3km του Μετσόβου στις 13/1/2013 .Απόλυτη η κυριαρχία της Νάουσας, μιας και από τους 7 συμμετέχοντες οι 6 είναι Ναουσαίοι και ένας από το Μέτσοβο.