Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, δύο εκθέσεις από το Δήμο Φλώρινας



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                                           Φλώρινα, 05-04-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας από τον Τουρκικό ζυγό, ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνουν στην πόλη της Φλώρινας, το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, δύο εκθέσεις.
Πρόκειται για δυο περιοδικές κινητές εκθέσεις του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης με τίτλο: «Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας-Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913», οι οποίες  περιλαμβάνουν ιστορικά κειμήλια και φωτογραφικό υλικό από εκείνη την ένδοξη περίοδο της ελληνικής ιστορίας, ενώ η έκθεση «Τίτλοι ιστορίας και απελευθέρωσης- 100 χρόνια ελεύθερη Μακεδονία», περιλαμβάνει περίπου 100 τίτλους βιβλίων που επιλέχθηκαν σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.
Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα τελέσουν ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου με το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ τα εκθέματα θα παραμείνουν στην αίθουσα πινακοθήκης του «Φ.Σ.Φ Αριστοτέλης» έως και την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013.

συνεδρίασε την Τετάρτη 03 Απριλίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας



 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                       Φλώρινα, 05-04-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, κ. Τραϊανού Ρασάικου, και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Τετάρτη 03 Απριλίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με δεκαπέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη και έξι εκτός αυτής.
Κατά την ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων και απαντώντας σε ερωτήσεις αυτών ο Δήμαρχος Φλώρινας, είπε:

ημερίδα Γραφείου Διασύνδεσης ΠΔΜ






Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει με τίτλο «Get Ready - Εσύ μετά το πτυχίο τι θα κάνεις?» την προσεχή Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 και ώρα 10:00 πμ. στην αίθουσα του μεγάλου αμφιθεάτρου της παιδαγωγικής σχολής στη Φλώρινα

Ηλίας Κασιδιάρης προς Βενιζέλο: «Είσαι γελοίος και χοντρός»



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης -που είχε αποχωρήσει από την αίθουσα της συνεδρίασης και επέστρεψε- μίλησε απαξιωτικά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς τον "γελοίο και χοντρό".
Ο επίμαχος διάλογος

Φ.Σ.Φ Αριστοτέλης - Α.Σ Καστοριάς


Mετά την νίκη επι της Καστοριάς μέσα στην έδρα της, ο Αριστοτέλης βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση της 1ης θέσης του πρωταθλήματος της Α' Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. Με καθαρό μυαλό, εμπειρία και συγκέντρωση οι παίκτες της ομάδος νίκησαν 2 φορές την ομάδα της 

Αυστηρότερες ποινές για τη λαθροϋλοτομία


Στις ρυθμίσεις που αυστηροποιούν το θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης της λαθροϋλοτομίας και διευκολύνουν τους ελέγχους από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου το πρωί της Πέμπτης (4/4/2013) ο Γενικός Δ/ντης Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας 

Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις τριτέκνων για τη δωρεάν διανομή τροφίμων



Στις 08 Απριλίου 2013, θα ξεκινήσει η παραλαβή Αιτήσεων των Τρίτεκνων, που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του ΕΣΠΑ 2013, θα πρέπει να Προσκομίσουν στον Σύλλογο τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Επιστολή του ΕΒΕ για τα πνευματικά δικαιώματα και την υποχρεωτικότητα της ετήσιας συνδρομής των επιχειρήσεων



 
ΠΡΟΣ:
1. Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Κωστή Χατζιδάκη
2. Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη

Κύριε/Κυρία Υπουργέ,

Το δάσος των θαυμάτων



Με αφορμή τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας έχει κυκλοφορήσει το πρωτότυπο φωτογραφικό παραμύθι του Σπύρου Παλούκη με τίτλο «Wonderwood-Το Δάσος των Θαυμάτων» υπό την επιμέλεια του Παναγή Κουτσοκώστα.

Σεμινάριο Πρώτων βοηθειών για τα μέλη της ΕΟΔ Φλώρινας



Σεμινάριο Πρώτων βοηθειών θα παρακολουθήσουν τα μέλη της ΕΟΔ Φλώρινας το Σάββατο 6 και τη Κυριακή 7 Απριλίου στο Ξενοδοχείο ΦΑΙΔΩΝ.

Προνοιακά επιδόματα ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας



Με εγκυκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Προνοιας γνωριζει ότι για τα προνοιακά επιδόματα ΑμεΑ αρκεί η πιστοποίηση της πάθησης ή της αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ και δεν απαιτείται η αναγραφή του ποσοστού αναπηρίας για την χορήγηση τους.

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ. για το πρόβλημα των «ελληνοποιήσεων» των φασολιών Π.Γ.Ε. που πλήττει τον κλάδο των φασολοπαραγωγών της Δυτικής Μακεδονίας



Στην παραμεθόριο περιοχή Καστοριάς – Πρεσπών καλλιεργούνται περί τα 21.000 στρέμματα με φασόλια γίγαντες – ελέφαντες – πλακέ τα οποία είναι αναγνωρισμένα ως προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.)

Επιστολή του ΕΒΕ για τις ρυθμίσεις του ΟΑΕΕ

 
ΠΡΟΣ:
1. Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ιωάννη Βρούτση
2. Διοικητή & Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΑΕΕ κα. Κωτίδου Γεωργία
Κύριε Υπουργέ,

Ουρανόπετρα, Η Δωδέκατη Γενιά



Θέλουμε να διδασκόμαστε τη μητρική μας μακεδονική γλώσσα



Αγαπητέ κ. Δήμαρχε / Περιφερειάρχη / Υπουργέ
Όπως γνωρίζετε, διανύουμε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την Ελλάδα. Αφενός η οικονομική κρίση και αφετέρου τα διαρκώς διογκούμενα κοινωνικά προβλήματα έχουν δημιουργήσει πολλές επιπρόσθετες δυσκολίες στην καθημερινότητα όλων μας.

Συνεχίζει να προκαλεί ο κοινοτάρχης της Μελίτης Φλώρινας



Συνεχίζει να προκαλεί ο κοινοτάρχης της Μελίτης Φλώρινας, ζητά να αναγνωριστεί «Μακεδονική» γλώσσα και μειονότητα, να διδάσκεται στα σχολεία της περιοχής και να αναγράφονται στα «Μακεδονικά» οι επιγραφές των Δημόσιων κτιρίων και οι τοπογραφικές πινακίδες.

Η ανθελληνική «Νόβα Ζόρα», η φυλλάδα των φιλοσκοπιανών του Ουράνιου Τόξου που διανέμεται στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας, φιλοξενεί την προκλητική επιστολή του Αναστασιάδη Παναγιώτη, ο οποίος είναι Πρόεδρος του Τ.Σ. Μελίτης του Δήμου Φλώρινας.

Κάλεσμα για αντίσταση στη μεταφορά του ΙΚΑ Αμυνταίου



Σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί η μεταφορά του εξοπλισμού του ΙΚΑ, που θα είναι η τελική πράξη της πλήρους κατάργησης του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Αμυνταίου. Μετά τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, τη ΔΟΥ έρχεται η σειρά του ΙΚΑ, που είναι η τελευταία δημόσια υπηρεσία στο Αμύνταιο!