Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΛΙΓΝ/ΧΕΙΟΥ ΒΕΥΗΣ


Βεύη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ  ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΟΥ ΒΕΥΗΣ
 
Σε ενάμιση χρόνο το νωρίτερο και σε δυόμιση έτη το αργότερο από σήμερα, τοποθετείται η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας του δημόσιου λιγνιτωρυχείου Βεύης, από τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ (ΑΚΤΩΡ).

Τι αλλάζει στον εκλογικό νόμο για την Τ.Α, όπως δείχνει η διαμάχη ΥΠ.ΕΣ- ΣΥΡΙΖΑ


Τι αλλάζει με το νέο εκλογικό νόμο για τις δημοτικές εκλογές, Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τον διαψεύδει ο υπουργός Εσωτερικών , τι σχολιάζει ο Γραμματέας της ΝΔ
Νέα αντιπαράθεση για «εκλογομαγειρέματα» μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή τα δημοσιεύματα για την πλήρη ανατροπή στον τρόπο ανάδειξης των δημάρχων και δημοτικών συμβούλων  που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι  τα σενάρια περιλαμβάνουν ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο θα αναγράφονται όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και ένα με όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους , ενώ η εκλογή του δημάρχου θα γίνεται από την πρώτη Κυριακή εάν συγκεντρώσει το 42%.

SEMINARIO EXEIDIKEYSHS

                                          ΕΤΗΣΙΟ  ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
                                                  500 ΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

   Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, στο πλαίσιο επιμόρφωσης των μελών της και μη συνεχίζει και αυτή τη χρονιά την επιτυχημένη πορεία της στον τομέα της Εξειδίκευσης στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. Γνωρίζοντας ότι η Ειδική Αγωγή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και σημαντικό τμήμα της Σύγχρονης Εκπαίδευσης έχουμε στόχο με την υλοποίηση του προγράμματος οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν την ευαισθησία και να ενημερωθούν για τη φύση των προβλημάτων των ατόμων με ιδιαίτερες ανάγκες και να αποκτήσουν τη γνώση και τα εφόδια τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

 ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
 ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ
 ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ – ΔΥΣΛΕΞΙΑ

Συγχαρητήρια της Π.ΟΜ.Α.με.Α.


Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ. Καλή τύχη στην αξιοποίηση των ονείρων και των στόχων τους! Και όσοι
δεν τα κατάφεραν… ψυχραιμία! Η ζωή συνεχίζεται! Καλή τύχη!
Για το Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΗΓΓΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΑΒΑΝΤΣΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σεμινάρια παραδοσιακών χορών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει σεμινάρια παραδοσιακών χορών (80 ώρες) με πιστοποίηση στην Κοζάνη
Η διάρκεια του επιμορφωτικού προγράμματος σε κάθε τόπο είναι τριμηνιαία. Το Πρόγραμμα Δια Βίου

Καταβάλλονται τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ


Στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ  (του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών) προχωράει σήμερα ο Οργανισμός σε 126.802 δικαιούχους.

Η Ντίνα Παπαϊωάννου και οι «Αρμενιστές του Βορρά» στα «Αμύνταια»

Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις «Αμύνταια 2013» και για πρώτη φορά μεταφέρονται στις εργατικές κατοικίες Αμυνταίου μαζί με τους «Αρμενιστές του Βορρά» και την Ντίνα Παπαϊωάννου στο τραγούδι.
Σολίστ ο Θάνος Γκιουλετζής.
Σήμερα, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ. 

Δημοπρασία κοπής και μεταφοράς καυσόξυλων στη Δροσοπηγή

Ο ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ διακηρύσσει τηνΚυριακή 8 Σεμπτεμβριου και ώρα 11.00 – 13.00 κλειστή, μειοδοτική δημοπρασία κοπής και μεταφοράς στο χώρο συγκέντρωσης περίπου (1.800) χωρικών κυβικών καυσόξυλων ατομικών αναγκών. 

Τμήμα Χειροποίητου Κοσμήματος και Χειροτεχνημάτων της Λέσχης Πολιτισμού

Στο εργαστήρι διδάσκεται η κατασκευή κοσμήματος με σύρμα, χάντρες και ημιπολύτιμους λίθους. Θα κατασκευαστούν κοσμήματα με τεχνικές πλεξίματος σε συνδυασμό με άλλα υλικά καθώς και κατασκευές (φωτιστικά-διακοσμητικά-χρηστικά) από ανακυκλώσιμα υλικά.
Οι εγγραφές ξεκινούν τον Σεπτέμβριο.
Για εγγραφές - πληροφορίες κ. Ασπασία Ζουζέλη τηλ: 2385022251 και 6984359385.

3ο τουρνουά μπάσκετ του «Αριστοτέλη»

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για το νομοσχέδιο, σχετικά με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Η κυβέρνηση πάει να περάσει ένα νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ετοιμάζει για μια ακόμη φορά ένα "Νέο" Γενικό και ένα "Νέο" Επαγγελματικό Λύκειο, όπως τα παρουσιάζει.

Εκλογές στο νομαρχιακό σύλλογο ατόμων με αναπηρία

Ο Νομαρχιακός σύλλογος ατόμων με αναπηρία Νομού Φλώρινας με έδρα την Φλώρινα καλεί σε γενική συνέλευση όλα τα μέλη του συλλόγου την Τετάρτη 4/9/2013 και ώρα 5.30 μμ στην αίθουσα του Εργατικού κέντρου με θέματα: 

Στάσεις εργασίας αρχαιολόγων στο Αμύνταιο

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων Ελλάδας μετά από απόφαση των εργαζομένων αρχαιολόγων των έργων Ανάργυροι ΙΙXb και XIIIa στο ορυχείο πεδίου Αμυνταίου αποφάσισε να προχωρήσει σε κυλιόμενες στάσεις εργασίας για τις ημέρες 4, 5 και 6/9/13 και ώρες 12:00-15:00. 

Τις τηλεθερμάνσεις έπρεπε να τις ψηφίσουν όλοι…..



Το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου δεν έγινε γιατί η αντιπολίτευση ισχυρίστηκε πως....
έχει παραιτηθεί η Δημοτική Αρχή και δεν έχει το δικαίωμα να παίρνει αποφάσεις. 
Νομίζουμε ότι αυτό είναι λάθος γιατί δεν μπορεί να υπάρχει ακυβερνησία μέχρι να γίνουν αποδεκτές ή όχι οι παραιτήσεις και να γίνουν εκλογές και βέβαια να ορκιστεί η νέα Δημοτική Αρχή (όποια

Συνάντηση με τον Διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου



Συνάντηση με τον Διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου κ. Κώστα Μπούρα για το θέμα της απομάκρυνσης των
μονάδων και της κατάργησης του στρατοπέδου Αμυνταίου, είχαν ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης και ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης.

Εκδήλωση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Κέλλη (video)


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα Ζωής» και ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κέλλης διοργάνωσαν χθες, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, εκδήλωση με θέμα: «Ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού». 
Ομιλητές ήταν οι: