Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη Συνέδρων του ΠΑΣΟΚ Read more: http://radioflorina.blogspot.com/2013/02/blog-post_8067.html#ixzz2M10w9WBu


Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν εκλογές  για την ανάδειξη Συνέδρων του ΠΑΣΟΚ όπου ψήφισαν 651 Μέλη και εκλέγονται οι παρακάτω:


Δήμος Φλώρινας:
1)Ζαμπούνη Πασχαλιά
2)Κεβρεκίδου Αλεξάνδρα
3)Μαυρίδης Στυλιανός
4)Νεδέλκος Νικόλαος
5)Μπούτου Πολυξένη
6)Πανίδης Θεόφιλος
7)Παντελίδης Βασίλειος
8)Πετροσιάν Ζάννα
9)Στάϊος Ευάγγελος
10)Τουτσίδης Παναγιώτης
11)Ψεμματάς Απόστολος

Δήμος Αμυνταίου
1)Δομακής Μιχάλης
2)Καραούλη Αφροδίτη
3)Λυπίτκας Νικόλαος
4)Μησιάλης Κωνσταντίνος
5)Πιχτράκης Φίλιππος
6)Σιώμος Ευάγγελος

Δήμος Πρεσπών
1)Δημητρόπουλος Αντώνιος

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες της Ομάδας Παραγωγών Οπωροκηπευτικών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμυνταίου για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου. Read more: http://radioflorina.blogspot.com/2013/02/blog-post_4768.html#ixzz2M10PUTDA


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες στις 24/02/2013 της Ομάδας Παραγωγών Οπωροκηπευτικών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμυνταίου για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου. Η σειρά που εκλέχθηκαν τα μέλη είναι η  εξής:


Κρητικού Διαμαντούλα
Κοτζαχρήστος Δημήτριος
Μειμάρης Θεόδωρος
Κρητικός Παντελής
Παπαδόπουλος Ιωάννης
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ύστερα από την εκλογή τους προέβησαν στη μεταξύ τους κατανομή αξιωμάτων :
Κοτζαχρήστος Δημήτριος :Πρόεδρος
Κρητικού Διαμαντούλα :Αντιπρόεδρος
Κρητικός Παντελής :Ταμίας
Μειμάρης Θεόδωρος :Γραμματέας
Παπαδόπουλος Ιωάννης :ΜέλοςΜε εκτίμηση,
Για την ΟΠ Οπωροκηπευτικών του ΑΣΕΠΑ
Κοτζαχρήστος Δημήτρης
Πρόεδρος

Πρόβλημα στη λειτουργία του Διϋλιστηρίου της Δ.Ε.Υ.Α.Φ.


Η  Δ.Ε.Υ.Α.Φ. ανακοινώνει ότι , λόγω των έντονων βροχοπτώσεων κατά την 24η/02/2013 και 25η/02/2013  προκλήθηκε πρόβλημα στη λειτουργία του Διϋλιστηρίου της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. , στη Δροσοπηγή , με αποτέλεσμα κατά τις βραδινές ώρες της 25ης/02/2013 να μειωθεί η παροχή  υδροδότησης της πόλης Φλώρινας και ιδιαίτερα στα ακίνητα της Υψηλής  Ζώνης Υδροδότησης.
Με την υποχώρηση των καιρικών φαινομένων , η λειτουργία  του Εξωτερικού Υδραγωγείου της πόλης Φλώρινας αποκαθίσταται σταδιακά.Παρακαλούνται οι καταναλωτές για τον περιορισμό της χρήσης του πόσιμου νερού στις τελείως απαραίτητες οικιακές ανάγκες.


Η Ακαδημία της ΘΥΕΛΛΑΣ Φιλώτα σε τουρνουά στην Θεσσαλονίκη και επίσκεψη σε αγώνα του ΠΑΟΚΤα τμήματα της Ακαδημίας  ΘΥΕΛΛΑ Φιλώτα, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν σε τουρνουά ακαδημιών στην πόλη
τηςΘεσσαλονίκης και αναμετρήθηκαν με τον  ΠΡΩΤΕΑ, τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ, τις ΣΥΚΙΕΣ και τον ΠΑΟΚ .Στην συνέχεια οι μικροί ποδοσφαιριστές
παρακολούθησαν στο γήπεδο της Τούμπας των αγώνα ΠΑΟΚ – ΚΕΡΚΥΡΑ.

«Άλλοθι» από την Κινηματογραφική Λέσχη

Η επόμενη ταινία που θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας είναι:

Αλλοθι
(Arbitrage)

ΚΥΡΙΑΚΗ 3/3: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 4/3: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 5/3: 21.00

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

Αναφορές του δημάρχου Αμυνταίου στο Συνέδριο

Στις δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα «Τηλεθέρμανση με βιομάζα και στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα ανανεώσιμων πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας σε δήμους» ο Δήμαρχος Αμυνταίου και Πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, κ. Μάκης Ιωσηφίδης έκανε λόγο για «νέο ξεκίνημα», που θέτει ψηλά στην agenda των αυτοδιοικητικών θεμάτων όχι μόνο τη βιομάζα, αλλά και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση στη Βιβλιοθήκη Λαιμού και στο Πατουλίδειο

Η COSMOTE παρέδωσε με ιδιαίτερη χαρά τα δύο ανακαινισμένα κτίρια στους κατοίκους των Πρεσπών, διοργανώνοντας μια εκδήλωση γεμάτη με δραστηριότητες για όλους!

Ομιλία πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου ΜητσοτάκηΣας ευχαριστώ για την παρουσία σας σήμερα εδώ, όπως ευχαριστώ ιδιαίτερα και τους συντελεστές του βιβλίου αυτού, που πιστεύω ότι είναι κατ’ εξοχήν χρήσιμο στην παρούσα κρίσιμη και δύσκολη φάση της πορείας της χώρας μας.
Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Γιάννη Παλαιοκρασσά, αλλά και τον Θόδωρο Σκυλακάκη, του οποίου η συμβολή υπήρξε πολύτιμη.

Ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ

Συνάδελφοι του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, μεταφέροντας τη φωνή των χιλιάδων εργαζομένων που εκπροσωπεί, σε συνέχεια της σχετικής Επιστολής του προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ (12.2.2013/4695, αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους καθυστερούν οι διαδικασίες ανάδειξης των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Επιχείρησης),

Αποτελέσματα αγώνων αλπικού σκι στη Βίγλα -Πισοδερίου


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες Προαγωνιστικής Ηλικίας (γεννηθέντες 2001) που διοργανώθηκαν από τον Σ.Ο.Χ. Φλώρινας στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου.
Με την βοήθεια περισσοτέρων από 40 στελεχών και φίλων του Συλλόγου επιτεύχθηκε ένας άριστος αγώνας παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Με την καλή προεργασία που έγινε από την Παρασκευή και παρά την ομίχλη και την υγρασία η πίστα διατηρήθηκε σε άριστη κατάσταση στην διάρκεια του αγώνα.
Αθλοθετήθηκαν δύο αγωνίσματα Γιγαντιαίας Τεχνικής Κατάβασης και συμμετείχαν 74 νεοεισερχόμενοι αθλητές και αθλήτριες από όλη την χώρα.
Η ομάδα του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας συμμετείχε στους αγώνες με 7 αθλητές και πολύ καλά αποτελέσματα.
Όλοι οι αθλητές παρέλαβαν αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο για την πρώτη επίσημη συμμετοχή τους σε αγώνα του Εθνικού Πρωταθλήματος.
Ευχαριστούμε θερμά την διοίκηση και το προσωπικό του Χιονοδρομικού Κέντρου (Τουριστικές Επιχειρήσεις Τόττης Ο.Ε.) για την άριστη συνεργασία και βοήθεια στην διοργάνωση.
Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. εύχονται στους μικρούς αθλητές θερμά συγχαρητήρια για την συμμετοχή τους.

7ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Κ.Δ. Μακεδονίας 2013Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 διεξήχθη στις Σέρρες το 7ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2013. Συμμετείχαν 259 παιδιά όλων των ηλικιών (από Νηπιαγωγείο μέχρι Λύκειο) από τους 9 Νομούς της Κ.Δ. Μακεδονίας (Καστοριά-Κοζάνη-Φλώρινα-Σέρρες-Κιλκίς-Γρεβενά-Πιερία-Ημαθία-Πέλλα).

Ο ετήσιος αποκριατικός χορός του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης

Ανακοινώνεται ότι ο ετήσιος Αποκριάτικος Χορός του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 στις 8.30 μ.μ στο ξενοδοχείο Νεφέλη στο Πανόραμα υπό τους ήχους του Φλωρινιώτικου συγκροτήματος Χάλκινων του Φιλιππάκου.
Η εκδήλωση εντασσεται στην προσπάθεια επανασύνδεσης και σύσφιξης των σχέσεων των Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης τα δε έσοδα θα βοηθήσουν την στήριξη συμπατριωτών μας.

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Αμυνταιωτών ΘεσσαλονίκηςH Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αμυνταιωτών και Περιχώρων Θεσσαλονίκης "Ο ΑΜΥΝΤΑΣ" ευχαριστούμε τα 110 μέλη και φίλους καθώς και τον Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας κ. Α.Τζιτζικώστα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Δ.Βάνη, το Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Μ.Ιωσηφίδη,

Η βία στη ζωή των παιδιών: Διαπιστώσεις και προτάσεις του Συνηγόρου του Παιδιού 
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας θα έχει σύντομα την τιμή να φιλοξενήσει στην πόλη μας το Βοηθό Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, κ. Γεώργιο Μόσχο,
ο οποίος θα μοιραστεί την πλούσια διεθνή και ελληνική εμπειρία του με τους πολίτες, σε ημερίδα με θέμα:

Φιλυριακός Φλώρινας- Πιερίδες Μούσες 4-2

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΜΕ 4-2 ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΥΡΙΑΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ ΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΕΡΜΑΤΑ  
Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 ο Φιλυριακός υποδέχτηκε στο Ποζατσίδειο Αθλητικό Κέντρο τις Πιερίδες Μούσες για την 9η αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Το ματς ήταν κρίσιμο και για τις δύο ομάδες από βαθμολογικής απόψεως. Για τον Φιλυριακό το ματς είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς στον αγώνα του πρώτου γύρου στην Κατερίνη η Φλωρινιώτικη ομάδα είχε επικρατήσει 3-0.

Δωρεάν φροντιστήρια ξανά στα σχολείαΔωρεάν φροντιστήρια ξανά στα σχολεία

Βρούτσης: Άμεση στήριξη των 400 χιλιάδων …

Από το Μάρτιο ξεκινούν  τα προγράμματα ενισχυτικής στα γυμνάσια και από Σεπτέμβριο σε όλα τα λύκεια, ενώ σε αυτά  απορροφηθούν  7.000 αναπληρωτές καθηγητές

Δύο χρόνια μετά τη διακοπή  τους, τα δωρεάν φροντιστήρια στα σχολεία επιστρέφουν. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μία  κίνηση

Ενημερωτικό Εργαστήρι για Γυναίκες στην Κέλλη και το Βαρικό Συνεχίζεται η ιδιαίτερα επιτυχημένη συνεργασία του Δήμου Αμυνταίου με το Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών «Εργάνη» στον τομέα της ενημέρωσης των γυναικών της περιοχής του Δήμου Αμυνταίου, σχετικά με θέματα ανάπτυξης γυναικείας επιχειρηματικότητας, με δύο εκδηλώσεις ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Κοινοτικού Καταστήματος της Κέλλης στις 11:30, ενώ η δεύτερη στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Βαρικού στις 17:30. Επισημαίνεται ότι στην Κέλλη υπάρχει παράδοση συμμετοχής γυναικών σε συλλογικές παραγωγικές δραστηριότητες, όπως είναι το εργαστήριο ταπητουργίας, ενώ στο Βαρικό υπάρχουν πολλές δυνατότητες αξιοποίησης των τοπικών προϊόντων και για τους λόγους αυτούς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται στο πλαίσιο του προγράμματος «WIN – WIN: Γυναίκες σε Δίκτυο, για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα» και είναι ανοιχτές σε όσες γυναίκες επιθυμούν να ενημερωθούν. Αμύνταιο, 21 Φεβρουαρίου 2013 Γραφείο Τύπου Δήμου ΑμυνταίουΣυνεχίζεται η ιδιαίτερα επιτυχημένη συνεργασία του Δήμου Αμυνταίου με το Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών «Εργάνη» στον τομέα της ενημέρωσης των γυναικών της περιοχής του Δήμου Αμυνταίου, σχετικά με θέματα ανάπτυξης γυναικείας επιχειρηματικότητας, με δύο εκδηλώσεις ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013.

Ασθενής σεισμική δόνησηΑσθενής σεισμική μεγέθους 2.4 ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:09πμ, στη Φλώρινα.
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Φλώρινας και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ          
   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              
              ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                  Φλώρινα, 26-02-2013

              ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                         

                                                                                                                                                Αριθ.  Πρωτ.: -123 -
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                
Αρ. Πρόσκλησης: -5-

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η
ΣΕ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Π Ρ Ο Σ τους κ.κ. :

1. Ιωάννη Βοσκόπουλο 
Δήμαρχο Φλώρινας
2. Μιχαήλ Καρακόλη
Αντιδήμαρχο Φλώρινας
3. Παναγιώτη Μαβίδη
Αντιδήμαρχο Φλώρινας
4. Χρήστο Μπαρδάκα
Αντιδήμαρχο Φλώρινας
5. Νικόλαο Ευαγγέλου
Αντιδήμαρχο Φλώρινας
6. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη
Αντιδήμαρχο Φλώρινας
7. Αθανάσιο Μπέλτσο
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
8. Νικόλαο Αλεξιάδη
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
9. Δημήτριο Λουκά
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
10. Ευάγγελο Σταυρίδη
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
11. Γρηγόριο Σαπουντζή
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
12. Ζαχαρούλα (Ζέτα) Ρίζου
Δημοτική Σύμβουλο  Φλώρινας
13. Αριστείδη Αριστείδου
Δημοτικό Σύμβουλο Φλώρινας
14.  Αντιγόνη Λαζαρίδου
Δημοτική Σύμβουλο  Φλώρινας
15.  Γεώργιο Αργυρόπουλο
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
16.  Σπυρίδωνα Κρομμύδα
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
17.  Αντώνιο Ζαέκη
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
18.  Θεόδωρο Ουλιάρη
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
19.  Πέτρο Ανθόπουλο
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
20.  Αντώνιο Σίπκα
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
21.  Αιμίλιο Ασπρίδη
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
22.  Κωνσταντίνο Τσακμάκη
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
23.  Αλέξανδρο Ακριτίδη
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
24.  Γεώργιο Απιδόπουλο
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
25.  Μιχαήλ Τσιώκα
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
26.  Νικόλαο Καρυπίδη
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
27.  Ευάγγελο Στάιο
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
28.  Ευδοξία Κωτσαλίδου
Δημοτική Σύμβουλο  Φλώρινας
29.  Όλγα Μούσιου – Μυλωνά
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
30.  Τραϊανό Πετκάνη
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
31.  Γεώργιο Σταύρου
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
32.  Γεώργιο Σαχινίδη
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
33.  Βασίλειο Καραντζίδη
Δημοτικό Σύμβουλο  Φλώρινας
Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) (ΑΔΣ 38/2011) στις 2 Μαρτίου 2013 ημέρα Σάββατο και ώρα 13.00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ανοιχτή πρόσκληση από τον Δήμο Φλώρινας06 Μαρτίου έως και τις 07 Απριλίου 2013 έκθεση με τίτλο ««Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα Γαλλικά Στρατεύματα στη Φλώρινα». Από τον Δήμοα Φλώρινας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΤαχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   

Τ.Κ.:53100

Τηλ: 2385351010

Fax: 2385044628


Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 26-02-2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων ο Δήμος Φλώρινας διοργανώνει από τις 06 Μαρτίου έως και τις 07 Απριλίου 2013 έκθεση με τίτλο ««Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα Γαλλικά Στρατεύματα στη Φλώρινα».
Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας, το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και από το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.
Τα κείμενα της έκθεσης έχει επιμεληθεί ο κ. Βλάσης Βλασίδης, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ έχουν συμπεριληφθεί και φωτογραφίες από το προσωπικό

Εκδήλωση ΕΛΜΕ Φλώρινας
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ε.Λ.Μ.Ε. ΦλώριναςΗ Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας σας ενημερώνει ότι την Πέμπτη 28/02/2013 και ώρα 18:00μ.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (Νέο Πάρκο), διοργανώνει εκδήλωση-ομιλία με θέμα : «Αξιολόγηση και Νέο Σχολείο».

Ομιλητής: Ο καθηγητής και Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., κ. Γιώργος Γρόλλιος.Δ.Σ. Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας