Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΑΓΓΕΛΙΑ




Η Biohellenika, η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία υποστήριξης αυτόλογων κυτταρικών θεραπειών και κρυοσυντήρησης θεραπευτικών κυττάρων, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης ανάπτυξής της, ζητά να προσλάβει 10 νέους συνεργάτες, χωρίς προϋπηρεσία για την κάλυψη επτά νέων θέσεων στο τμήμα ενημέρωσης-εξυπηρέτησης πελατών και στις ειδικότητες ΤΕΙ Μαιευτικής ή Βιολόγων ή Βιοτεχνολόγων ή παραπλήσιας ειδικότητας, μίας νέας θέσης πτυχιούχου διοίκησης επιχειρήσεων ή οικονομικών, ή νομικών επιστημών, μίας νέας θέσης πτυχιούχου ΤΕΙ ή ΙΕΚ Μάρκετινγκ-διαφήμισης και μίας νέας θέσης πτυχιούχου ΤΕΙ πληροφορικής-ηλεκτρονικών υπολογιστών.  
Η εταιρεία παρέχει εκπαίδευση ανάλογα με την θέση στα εξειδικευμένα αντικείμενα της.
Παρακαλώ στείλτε βιογραφικά σημειώματα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013, στο info@biohellenika.gr ή καταθέστε τα στη γραμματεία της εταιρείας Γεωργικής Σχολής 65 Θεσσαλονίκη τηλ 2310 474282. Οι προσλήψεις θα γίνουν τον Φεβρουάριο μετά από συνεντεύξεις των ατόμων που θα επιλεγούν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ




ΤΕΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Διοργάνωση και Διεξαγωγή 28ου Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας στη Φλώρινα

Σε πολύ προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η ανάθεση του ετήσιου επιστημονικού συνεδρίου της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας (ΕΖΕ) στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, που εδρεύει στην πόλη της Φλώρινας. Η ΕΖΕ είναι η εγκυρότερη επιστημονική εταιρία της χώρας, με γνωστικό αντικείμενο αποκλειστικά την επιστημονική έρευνα στη Ζωική Παραγωγή. Το ετήσιο συνέδριο της εταιρίας λαμβάνει χώρα κάθε φορά σε διαφορετική πόλη της Ελλάδας και κατά τη διάρκεια των εργασιών του, παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ερευνητικές εργασίες επιφανών Ελλήνων και όχι μόνο ερευνητών του κλάδου Ζωικής Παραγωγής. Το συνέδριο διάρκειας 4 ημερών, το οποίο θα αποτελέσει αναμφίβολα το σημαντικότερο γεγονός του έτους της χώρας για το κλάδο της Ζωικής Παραγωγής, θα διοργανωθεί στις αρχές του μηνός Οκτωβρίου τρέχοντος έτους στην πόλη της Φλώρινας και αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 300 σύνεδροι από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Το υπόμνημα του Δημάρχου Φλώρινας στον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Ε.Κ.Μ.



Με τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Ε.Κ.Μ. κ. Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε την Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2012 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.

Χαιρετισμός της νέας Διευθύντριας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας



 
Αγαπητοί συνάδελφοι,
αναλαμβάνοντας σήμερα τα καθήκοντα της Περιφερειακής Διευθύντριας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, θέτοντας έτσι τις βάσεις της περαιτέρω συνεργασίας μας.

Η εγκύκλιος για τον καθορισμό των κριτηρίων για τη διαθεσιμότητα



Εκδόθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η εγκύκλιος που θα καθορίζει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη μετακίνηση των 2.500 υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά και η απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται εφεξής οι μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων στο πλαίσιο της κινητικότητας.

Ευχαριστήριο της Μητρόπολης Φλώρινας



«Μακάριοι οἱ ἐλεήμονες ὅτι αὐτοὶ ἐλεηθήσονται». Ὁ λόγος αὐτὸς τοῦ Κυρίου μας ἀποκτᾷ ἰδιαιτέραν σημασίαν καὶ ἐπικαιρότητα εἰς τὴν σημερινὴν ἐποχήν, καθ᾽ ἣν μεγάλη μερὶς τῶν ἀδελφῶν μας δοκιμάζεται ὑπὸ μιᾶς πρωτοφανοῦς, οἰκονομικῆς καὶ ὄχι μόνον, κρίσεως.

Παράταση υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης "Δημιουργική Γραφή Ι"


Στα πλαίσια της Δομής Δια Βίου Μάθησης του ΠΔΜ θα πραγματοποιηθεί το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με τίτλο:  «Δημιουργική Γραφή Ι»
Σκοπός του Προγράμματος είναι η

Παρουσίαση του Βραβείου της Ακαδημίας Αθηνών στον "Αριστοτέλη" από τον πρόεδρο Κ. Ραπτόπουλο-Χατζηστεφάνου



Εκ μέρους του ΦΣΦΑ εύχομαι σε όλους σας Χρόνια Πολλά, Καλή Ευλογημένη και Φωτισμένη Χρονιά, Υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας, κάθε προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική επιτυχία, πρόοδο και ανάπτυξη στον τόπο μας. Τη νέα χρονιά να μας ενημερώνετε για ευχάριστα γεγονότα του τόπου μας.

Ο Φιλώτας υποδέχεται αύριο την Ακαδημία Φλώρινας


Άλλη μια νίκη για τον Αμύντα Σκοπιάς

 
Με το «δεξί» μπήκε στις υποχρεώσεις της για την νέα χρονιά η ομάδα Μπάσκετ του Αμύντα Σκοπιάς αφού επικράτησε της ομάδας του Άρη Ατραπού με σκόρ 65 -56 το Σάββατο 05-01-2012 στο Δ.Α.Κ. Φλώρινας.

Παγκόσμια Μέρα Χιονιού - ειδική εκδήλωση για τους μαθητές

 
Την Παρασκευή 18/01/2013 οι προπονητές και τα στελέχη του Συλλόγου Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας και του Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας Πισοδερίου θα υποδεχτούν τους μικρούς μαθητές σε μια γιορτή ειδικά για τους μαθητές, στα πλαίσια της Παγκόσμιας μέρας Χιονιού. Επειδή στη Φλώρινα ξέρουμε από χιόνι υποσχόμαστε στα παιδιά μια αξέχαστη εμπειρία.
Την Κυριακή 20/01/2013 θα ακολουθήσουν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Μέρα Χιονιού.


Εκ μέρους του Δ.Σ.
Καράντζας Λάζαρος
Τεχνικός Εκπρόσωπος Χιονοδρομίας
ΣΟΧ Φλώρινας

Κάλεσμα σε ανοιχτή εκδήλωση

Η Αντιρατσιστική - Αντιφασιστική Κίνηση Φλώρινας, σας καλεί στην ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση, με τους Σπύρο Μαρκέτο και Κώστα Τουρπουζίδη, στο Ε.Β.Ε Φλώρινας, το Σάββατο 12 Γενάρη και ώρα 7μμ.

Ταχύρρυθμο σεμινάριο φωτογραφίας για αρχάριους από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλα τα άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να κάνουν τα πρώτα βήματα στο χώρο της φωτογραφίας, αλλά και σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις τεχνικές και αισθητικές τους γνώσεις.

Ένα νέο έργο ΕΣΠΑ για τα σχολεία μας‏



 
Ένα νέο έργο του Δήμου Αμυνταίου εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Το έργο αφορά προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων και ειδικών τμημάτων, μέσω του οποίου τα σχολεία μας θα εξοπλιστούν με υπολογιστικά συστήματα και περιφερειακά, έπιπλα, τηλεοράσεις και εξοπλισμό

Οι αχάριστοι, οι αγνώμονες, οι επικίνδυνοι, οι μεταλλαγμένοι, οι ξεδιάντροποι. Να φύγουν τώρα

«Ξεκινάμε όλοι μαζί για μία παράταξη δυνατή και πρώτη κόντρα στα συμφέροντα και στα λαμόγια χωρίς κανένα προσωπικό συμφέρον και μόνο για το καλό των εργαζόμενων και της επιχείρησης». Αυτή ήταν η ιδέα, η φιλοσοφία μας, ο στόχος και αυτό το κάτι ¨διαφορετικό¨ πάνω στο οποίο θελήσαμε να χτίσουμε το συνδικαλιστικό μέλλον και το μέλλον της ΔΑΚΕ μέσα από τη λειτουργία μας στο σωματείο. Κύλισε όμως πολύ νερό στο αυλάκι και σχεδόν αμέσως. Μα τόσο εύκολα; Δε μπορεί, λέω. Κι όμως.

Συναντήσεις Π. Κουρουμπλή και Θ. Γερμανίδη με φορείς του Νομού‏



Στα πλαίσια της επίσκεψης του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –Ε.Κ.Μ. Αλέξη Τσίπρα στη Φλώρινα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο τοπικός βουλευτής Θανάσης Γερμανίδης συναντήθηκαν την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου, καθώς και με κοινωνικούς και

Θεωρήσεις Βιβλιαρίων Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Φλώρινας (Περιοχή Αμυνταίου)

 
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνάδελφων πολυτέκνων, θα γίνουν θεωρήσεις των  βιβλιαρίων στην
είσοδο του Δημαρχείου Αμυνταίου τις ώρες 9:30πμ - 1:30μμ. τις ημέρες Παρασκευή 11/1 & Σάββατο 12/1.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης Δημιουργική Γραφή Ι



Επιστημονικά Υπεύθυνοι:
Κ.Δ.Ντίνας, Καθηγητής, τηλ.2385055091, kdinas@uowm.gr ,
Τριαντάφυλλος H. Κωτόπουλος, Λέκτορας, τηλ. 2385055125, tkotopou@uowm.gr
Στα πλαίσια της Δομής Δια Βίου Μάθησης του ΠΔΜ θα πραγματοποιηθεί το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με τίτλο:  «Δημιουργική Γραφή Ι» Σκοπός του Προγράμματος είναι η παροχή ενός κατάλληλου επιστημονικού και δημιουργικού περιβάλλοντος για την προώθηση

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑ

Στο νησί το Φαιάκων ταξιδεύει την Κυριακή η γυναικεία ομάδα του Αμύντα, που θα κληθεί να υπερκεράσει το εμπόδιο του τοπικού Φαίακα, προκειμένου να διατηρηθεί στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α2. Η ομάδα της Κέρκυρας μπορεί να βρίσκεται στο μέσον της βαθμολογίας (3 νίκες/3 ήττες), αλλά δεν συνιστά σε τίποτα έναν ευκολοκατάβλητο αντίπαλο, ειδικά όταν αγωνίζεται στο γήπεδο του.Ο Νίκος Γιώσκος δεν

απουσίες των ψωμά, Παπαχρήστου, Ιωαννίδη και Ελευθεριάδη στο Κυριακάτικο παιχνίδι του ΑΜΥΝΤΑ στην ΑΡΤΑΣ

Οι γιορτές των Χριστουγέννων τελείωσαν και οι παίκτες του Αμύντα Αμυνταίου προετοιμάζονται εντατικά για την Κυριακάτικο παιχνίδι στην Άρτα, κόντρα στη τοπική Αναγέννηση, που είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του ομίλου,  καταγράφοντας στο ενεργητικό της 3 νίκες και 1 ισοπαλία.Εκτός από τη δυναμική του αντιπάλου, ο σύλλογος καλείται να αντιμετωπίσει τις απουσίες των ψωμά, Παπαχρήστου, Ιωαννίδη και Ελευθεριάδη ,

Επισκέψεις Κουρουμπλή –Γερμανίδη στο ΚΑΦΚΑ και σε Συλλόγους του Δήμου Αμυνταίου



 Στα πλαίσια της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλέξη Τσίπρα στη Φλώρινα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον Βουλευτή του νομού Θανάση Γερμανίδη, επισκεφτήκαν το ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου όπου και συνομίλησαν με το προσωπικό για τα προβλήματα του ιδρύματος και κυρίως για την έλλειψη προσωπικού .

Κοπή Βασιλόπιτας από την Θύελλα Φιλώτα



Ο Σύλλογος ΕΜΑΣ Θύελλα Φιλώτα σας προσκαλεί στην κοπή της βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 12μμ στο sport  καφέ (Γιαουράκης). Ο τυχερός της κάθε ομάδας θα λάβει και μία δωροεπιταγή από κατάστημα αθλητικών ειδών .
Από το Δ.Σ.

2 Επιστολές της ΕΛΜΕ

 
 
Θέμα: Υποστήριξη Αιτημάτων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

Προς: ΟΛΜΕ

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας εγκρίνει, στηρίζει και προωθεί τα ακόλουθα αιτήματα που μας έθεσαν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στην περιοχή ευθύνης μας:
1. Αναβάθμιση της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και όχι κατάργησή της, δεδομένου ότι πρόκειται για φορέα που καλύπτει το σύνολο των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Στα ύψη η ανεργία

Πρωταθλητές, με 28%, για τον μήνα Οκτώβριο, αναδεικνύονται οι περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Αλλάζουν όλα με τα διπλώματα οδήγησης το 2013!



Τα πάνω κάτω στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης έρχονται με το προεδρικό διάταγμα 51/2013, με την ελληνική νομοθεσία εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για την απόκτηση της άδειας οδήγησης, και το κόστος θα αυξηθεί. Μία από τις αλλαγές που επέρχονται αφορά στην αύξηση των

Κοπή Βασιλόπιτας και βράβευση Αθλητών από τον Σύλλογο SHOGUN

Υπόμνημα της Κίνησης Φίλων Τρένου Φλώρινας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ‏



ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Ο σιδηρόδρομος ήταν συνδυασμένος με την ανάπτυξη όλης της περιοχής της Φλώρινας τον 20ο αιώνα και ιδίως των δυο σημαντικών αστικών κέντρων της, της πόλης της Φλώρινας και του Αμυνταίου. Την ίδια λειτουργία μπορεί να επιτελέσει και στον 21ο με τα κατάλληλα έργα επέκτασης και αναβάθμισης.

Κοπή πίτας από τον Μ.Ε.Α.Σ Αντιγόνου



Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Μ.Ε.Α.Σ. Αντιγόνου σας προσκαλεί  για την κοπή της βασιλόπιτας το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 16:30μ.μ
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο καφενείο του Παπαδόπουλου Αβραάμ.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

υπόμνημα του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας προς τον Τσίπρα

Η Φλώρινα αργοπεθαίνει στην απομόνωση και στην ανεργία που ξεπερνά το 35%. Είμαστε η πρωταθλήτρια πόλη στην ανεργία σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση!
Η Φλώρινα αργοπεθαίνει. Ξεχασμένη από θεούς και ανθρώπους στις εσχατιές της Ελλάδας.
Δυστυχώς τα τελευταία δέκα χρόνια η ανάπτυξη είναι άγνωστη λέξη για μας. Όμως η οπισθοδρόμηση και η αφαίρεση ζωτικών παραγωγικών μονάδων είναι πλέον η καθημερινή πρακτική κυβερνήσεων και υπουργείων.