Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Αιχμές Βοσκόπουλου για λιγνιτωρυχεία Αχλάδας


Ο Ι.Βοσκόπουλος με αφορμή τη συνάντησή του με συνδικαλιστές της ΔΕΗ εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο αφήνει σαφέστατες αιχμές κατά "των ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στα ορυχεία της Αχλάδας" και μεταξύ άλλων αναφέρει:

«…Εμείς, ως Δήμος, έχουμε κάνει ήδη ενέργειες και θα είμαστε μπροστάρηδες στον αγώνα, διότι δε δεχόμαστε με τίποτα να πουληθεί κανένα κομμάτι της ΔΕΗ. Και αυτό, γιατί στην περιοχή μας έχουμε ζήσει τους εργολάβους και ξέρουμε πώς συμπεριφέρονται. Στο παρελθόν έχουμε δει ιδιώτες να βγάζουν λιγνίτη από τα πιο εύκολα κοιτάσματα και μόλις φτάνουν στα δύσκολα, να τα παρατάνε και να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, τους ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων που εκμεταλλεύονται, ακόμα και το Δήμο, αφού δεν πληρώνουν για τις Δημοτικές εκτάσεις.

Ήδη, ο Δήμος έχει προβεί στις απαραίτητες δικαστικές ενέργειες, για να πάρουμε τα χρήματα τα οποία μας οφείλουν οι ιδιώτες από τα ορυχεία, όπως της Βεύης. Γι’ αυτό δεν πιστεύουμε στους ιδιώτες, αλλά σε μια ΔΕΗ που έχει κοινωνικό πρόσωπο. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας μέχρι και σήμερα με τη διοίκηση της ΔΕΗ ήταν άψογη και εξαιρετική. Για ό,τι χρειαστήκαμε, υπήρξε διάλογος και καταλήγαμε πάντα σε μια συμφωνία, υπήρχε μια ανταπόκριση από την ηγεσία της ΔΕΗ και δεν είχαμε τις προστριβές που έχουμε με τους ιδιώτες που ήδη δραστηριοποιούνται στα ορυχεία της Αχλάδας…». 

Με εκπροσώπους της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ συναντήθηκε την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                   
Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
               Φλώρινα, 24-03-2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ


Με εκπροσώπους της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, το προεδρείο του συνδικάτου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, τον πρόεδρο κ. Γιώργο Αδαμίδη και το γενικό γραμματέα κ. Μάστορα Αθανάσιο και με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων της ΔΕΗ ΑΕ συναντήθηκε την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, στο γραφείο του.
Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και η πώληση της «μικρής ΔΕΗ», καθώς και ο συντονισμός των επόμενων κινήσεων.
Για το ίδιο θέμα υπήρξε συνάντηση και το πρωί της ίδιας μέρας στη Μητρόπολη Φλώρινας, μεταξύ του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. κ. Θεοκλήτου, του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Ηλιάδη, των Δημάρχων Φλώρινας και Αμυνταίου κ.κ. Βοσκόπουλου και Ιωσηφίδη και των ιδίων εκπροσώπων των σωματείων και της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Κατά την υποδοχή τους ο κ. Δήμαρχος είπε:
«Σας καλοσορίζω όλους και χαίρομαι που βρίσκεστε σήμερα εδώ. Το πρωί της ίδιας μέρας είχαμε μια ακόμα συνάντηση στη Μητρόπολη, στην οποία ο Μητροπολίτης δήλωσε ότι είναι στο πλευρό μας και είναι πάντα από τους πρώτους αγωνιστές του Νομού μας.
Η πώληση της ΔΕΗ είναι ένα σοβαρό θέμα το οποίο απασχολεί όλο τον Ελλαδικό χώρο και όλους τους εργαζομένους στην επιχείρηση, καθώς θα δημιουργήσει οικονομικό πλήγμα σε όλους.
Εμείς, ως Δήμος, έχουμε κάνει ήδη ενέργειες και θα είμαστε μπροστάρηδες στον αγώνα, διότι δε δεχόμαστε με τίποτα να πουληθεί κανένα κομμάτι της ΔΕΗ. Και αυτό, γιατί στην περιοχή μας έχουμε ζήσει τους εργολάβους και ξέρουμε πώς συμπεριφέρονται. Στο παρελθόν έχουμε δει ιδιώτες να βγάζουν λιγνίτη από τα πιο εύκολα κοιτάσματα και μόλις φτάνουν στα δύσκολα, να τα παρατάνε και να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, τους ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων που εκμεταλλεύονται, ακόμα και το Δήμο, αφού δεν πληρώνουν για τις Δημοτικές εκτάσεις.
Ήδη, ο Δήμος έχει προβεί στις απαραίτητες δικαστικές ενέργειες, για να πάρουμε τα χρήματα τα οποία μας οφείλουν οι ιδιώτες από τα ορυχεία, όπως της Βεύης. Γι’ αυτό δεν πιστεύουμε στους ιδιώτες, αλλά σε μια ΔΕΗ που έχει κοινωνικό πρόσωπο. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας μέχρι και σήμερα με τη διοίκηση της ΔΕΗ ήταν άψογη και εξαιρετική. Για ό,τι χρειαστήκαμε, υπήρξε διάλογος και καταλήγαμε πάντα σε μια συμφωνία, υπήρχε μια ανταπόκριση από την ηγεσία της ΔΕΗ και δεν είχαμε τις προστριβές που έχουμε με τους ιδιώτες που ήδη δραστηριοποιούνται στα ορυχεία της Αχλάδας.
Ο Δήμος Φλώρινας πρέπει να ξέρετε ότι είναι δίπλα στους εργαζόμενους της ΔΕΗ και καταλαβαίνουμε το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί για αυτούς, αλλά επίσης ενδιαφερόμαστε και για εμάς, γιατί καταλαβαίνετε το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στην περιοχή γενικότερα.
Γι’ αυτό εμείς αγωνιζόμαστε, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή, και σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας και για την παρουσία σας εδώ και για την πρόθεσή σας να μπείτε στον αγώνα δυναμικά. Πιστεύω ότι μόνο έτσι θα καταφέρουμε να μην πουληθεί ούτε μια βίδα από τα εργοστάσια της ΔΕΗ». 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΕΣΠΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΤΕΤΑΡΤΗ 02-04-2014)


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ
531 00 ΦΛΩΡΙΝΑ

Τηλέφ.: 23850/28.860, Τηλεομοιότ.: 23850/28.863
Ἐν Φλωρίνῃ τῇ 26ῃ Μαρτίου 2014
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ι Σ

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐλαβῶν Χριστιανῶν ὅτι τὴν προσεχῆ Τετάρτη 2α Ἀπριλίου 2014 θὰ τελεσθεῖ ἑσπερινὴ Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίου Δημητρίου Φλωρίνης, στὴν ὁποία τὸν Θεῖο λόγο θὰ κηρύξει ὁ Ἱεροκῆρυξ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης π. Ἰάκωβος Παρισίδης.
             
Ὥρα ἐνάρξεως τῆς Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας: 6:30 μ.μ.



            Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γ. Μπουτάρης για Γ. Ζεμπιλιάδου: «Είναι αυτή που μπορεί να φτιάξει την Περιφέρεια»

Μικρογραφία
Γ. Μπουτάρης για Γ. Ζεμπιλιάδου:
«Είναι αυτή που μπορεί να φτιάξει την Περιφέρεια».
          Την πίστη του πως η υποψήφια Περιφερειάρχης κ. Γεωργία Ζεμπιλιάδου μπορεί να φτιάξει την Περιφέρεια και να φέρει την αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος ξαναβρίσκοντας την ελπίδα εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, όταν έδωσε το παρόν και απηύθυνε χαιρετισμό στην πρώτη εκδήλωση της (Κοβεντάρειο – Κυριακή 23 Μαρτίου 2014).
            Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ακόμα πως σ΄ αυτές τις εκλογές «πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους που τους πιστεύουμε».
            Ολόκληρoς o χαιρετισμός του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στο βίντεο που ακολουθεί

VIDEO
http://www.youtube.com/watch?v=Py8hiF81LLE

Βραδιά αφήγησης παραμυθιών

Πόση χαζομάρα κουβαλούν οι άνθρωποι; Έχουν άραγε δύναμη μαγική οι αλογίσιες τρίχες; Τι συμβαίνει, όταν ένα γινωμένο σύκο κάθεται στο πηγούνι ενός τεμπέλη;

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΜΕ


Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου

Η απόφασή μας για Ανατροπή, ως προϋπόθεση Δημιουργίας της Δυτικής Μακεδονίας του μέλλοντος, επιλέξαμε να γίνει με ευθύτητα και ανοιχτές διαδικασίες. Μ’ αυτόν τον τρόπο προχωράμε και  στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου μας.

Ορειβατικά Νέα


Την πολυμελή αποστολή του ορειβατικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου ΟΤΕ Αθηνών συνόδευσε ο ΣΕΟΦ την Κυριακή 23 και Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014. Ο Βαρνούντας γέμισε κυριολεκτικά κόσμο την Κυριακή αφού τα 48 άτομα απο την Αθήνα συνόδεψαν 14 μέλη του ΣΕΟΦ και 4 του ΦΟΟΦ σε μια φανταστική τόσο απο καιρικές συνθήκες όσο και απο θέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΝΟΔΕ ΦΩΛΡΙΝΑΣ


   ΝΟΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
   ΑΡΧ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 5
   ΦΛΩΡΙΝΑ

Φλώρινα 26-03-2014


                   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ


Το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 5 μ.μ. στην αίθουσα του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Φλώρινας για τις επικείμενες ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ με ομιλητή τον κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, Βουλευτή Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλή του προεκλογικού αγώνα των Ευρωεκλογών.



Γραφείο τύπου


ΝΟΔΕ ΦΩΛΡΙΝΑΣ

Δελτίο τύπου Συμβουλευτική γονέων 29-03-2014



Συμβουλευτική γονέων

Δελτίο τύπου

Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εγκαινιάζει τον Α' Κύκλο ομιλιών-συζητήσεων με τον γενικό τίτλο Συμβουλευτική Γονέων.
Πρόκειται για μια σειρά διαλέξεων από εξειδικευμένους επιστήμονες, η οποία έχει ως στόχο την ενημέρωση των γονέων για τις σύγχρονες ανακαλύψεις της επιστήμης σχετικά με τη

Επιμήκυνση διάρκειας: Τα μονοπωλιακά συμφέροντα αντίθετα με τη λαϊκή ανάγκη για φτηνό και ποιοτικό γάλα.

Χαριστική βολή στην ντόπια αγελαδοτροφία θα αποτελέσει η υιοθέτηση των προτάσεων του ΟΟΣΑ για την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής στο φρέσκο αγελαδινό γάλα. Οι εναπομείναντες, λίγο περισσότεροι από 3.500, αγελαδοτρόφοι απειλούνται με οριστικό ξεκλήρισμα ενώ παράλληλα χιλιάδες ακόμη θέσεις

Πολύ ελπιδοφόρο ευρωπαϊκό ξεκίνημα για Ν.Παπαχαρίση και Γ.Καλυβιάνο!

Τα πρώτα τους βήματα στις ευρωπαϊκές πίστες έκαναν, και μάλιστα με πολύ πετυχημένο τρόπο, οι 11χρονοι Νικηφόρος Παπαχαρίσης και Γιώργος Καλυβιάνος. Μαζί με τις Ζωή Μοσχοπούλου, Βασιλεία Χατζάρα και τους Δημήτρη Κρητικό, Γιάννη Κεσκινίδη και

Σύλληψη 28χρονου στην Νίκη σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης

Χθες (25-03-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σταθμό Νίκης- Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νίκης συνέλαβαν 28χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΛΩΡΙΝΙΟΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


«….Ήταν και δεν ήτανε…»: Έκθεση ζωγραφικής με αφορμή τοπικά παραμύθια της Φλώρινας




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                  
Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97  
Τ.Κ.:53100
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
               Φλώρινα, 21-03-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«….Ήταν και δεν ήτανε…»:  Έκθεση ζωγραφικής με αφορμή τοπικά παραμύθια της Φλώρινας
Με αφορμή 15 τοπικά παραμύθια από τη συλλογή του Μίμη Σουλιώτη και της
Αντιγόνης Τσάμη, μια ομάδα 14 φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και
Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας συνεχίζοντας τις αναζητήσεις τους, και στο πλαίσιο των μαθημάτων της Πρακτικής Άσκησης, παρουσιάζουν τα έργα τους σε μια εκθεσιακή ενότητα με τίτλο: «…Ήταν και δεν ήτανε…».
Οι δράσεις των φοιτητών του ΤΕΕΤ έχουν σκοπό να προσεγγίσουν τα τοπικά λαϊκά παραμύθια μέσω της Ζωγραφικής. Πρόκειται για μια εκπαιδευτική προσέγγιση με την αξιοποίηση  και την παράλληλη σύνδεση της λογοτεχνίας με τις  μορφές ανάπτυξης  της αισθητικής αγωγής και της παιδαγωγικής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΕΣΠΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΤΕΤΑΡΤΗ 26-03-2014)



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ
531 00 ΦΛΩΡΙΝΑ

Τηλέφ.: 23850/28.860, Τηλεομοιότ.: 23850/28.863
             Ἐν Φλωρίνῃ τῇ 18ῃ Μαρτίου 2014
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ι Σ

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐλαβῶν Χριστιανῶν ὅτι τὴν προσεχῆ Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 θὰ τελεσθεῖ ἑσπερινὴ Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίας Παρασκευῆς Φλωρίνης, στὴν ὁποία τὸν Θεῖο λόγο θὰ κηρύξει ὁ Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης π. Ἐπιφάνιος Χατζηγιάγκου, Ἱερατικῶς Προϊστάμενος τοῦ Ἱεροῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Ἁγίου Παντελεήμονος.
             
Ὥρα ἐνάρξεως τῆς Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας: 6:30 μ.μ.



            Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως